Yakın arkadaş

Cok yanlis düşünüyorsunuz. Siz cok istiyorsanız hafta sonu yapın. Bir sinfita 30+ öğrenci var sizin nisanıniza gelsin diye onları bıraksın. Zaten çocuklar okula belli saat ve gün gidiyor. Ne düşüncesiz birisiniz

1. Öğretmen izinleri ailevi konular içindir yönetmelikte birinci dereceden akrabaların ölümlerini vs kapsar.
2. Diyelim ki size geldi boş kalan derse girecek öğretmen veya idareci bulmak zor olabilir. Zaten her şey karman çorman şu an.
3. Rapor vs gibi bi şey alsa diyecekseniz gerçekten lazım olduğunda almayı tercih ederiz. Yoksa vicdani yük oluyor insana. Ki doktorlar da ha deyince yazmıyor zaten öyle eskisi gibi
4. Bu sene çocuklar akademik olarak zorlanıyorlar bir iki ders eksiklik bile çok fark yaratır. Sınavların yetişmesi gerek.
Bilmiyorum ben gelemiyorum diye tavır alan arkadaşıma ben de tavır alırdım.

Bana da arkadaşlarım izin aliver diyor da ben neden izin hakkımı daha elzem şeyler varken arkadaşlarım için kullanayım ki, hadi hastalık olur mecburiyet olur neyse de.

Arkadaşlar milli eğitimde sadece 1.dereceden yakın akraba ölümü durumunda izin verilir. Onun dışında izin die bir şey yok. Sıkıntısı olan rapor almak zorunda. Ki burada doktor arkadaşlar varsa söylerler.. Bir öğretmen hastalık durumu olmaksızın rapor için gidince doktorlarn tabiri caizse tüyleri diken diken oluyor. Resmen kapıdan kovuyorlar.
Kızcağız neden bunca rezilliğe düşsün.
Ayrıca nişan neden sabahki. Öğleden sonra olması herkes için daha uygun olurdu.

Toplu nişan vs yasak değil mi?
bilmiyorum son durumu ama zaten gelmemesi gerekiyor
Kurallara uyalım lütfen
Uyduğum halde korona oldum ordan bildiriyorum

izin alamayacağı bir durumda olabilir ki vakalar 40.000 i geçmişken nişandı düğündü çok büyük sorumsuzluk

İzin alamaz mıydı diye düşünüp gelip buraya konu açıyorsanız çokta yakın arkadaş değilmişsiniz bence. Çok yakın olsanız o soruyu direk arkadaşınıza sorardınız.

Vaka sayısı almış başını gitmiş. Siz hala o bu nişanıma gelmedi derdindesiniz. Kadın öğretmen. Zaten yeterince risk altında. Bir de nişan ortamına girecek. Ordan oraya virüs taşıyacak belki. Bunu düşünerek de gelmek istememiş olabilir. Bir de izin alsın, rapor alsın. Bu çok kolay bir şey değil. Üstelik çocuklar bir senedir doğru düzgün eğitim görmüyorlar. Farkında mısınız?
Son bir şey söylemek istiyorum:
DÜNYA SİZİN ETRAFINIZDA DÖNMÜYOR.

Allah korusun cenaze gibi, acil ağır bir kaza, ameliyat gibi yaşamsal bir konu olmadıkça insanların kendi iş ve sorumluluklarını kenara itmelerini beklememelisiniz. Eğer ille de yanınızda olması sizin için çok önemliyse önceden bunu arkadaşınıza belirtip nişan saatinizi de akşama veya kendisinin de katılabileceği bir saate ayarlayabilirsiniz. Ha o zaman gelemem derse ancak o durumda kırılma, alınma, sitemli düşünmenize hak verebilirdim

Çalışıyor musunuz? açıkçası çalışan biri bunu yazıyorsa yazık. İş hayatında öyle kolay izin alınmıyor maalesef, çok iyi bir yerde çalışmama rağmen şiddetli ağrılara rağmen diş tedavimi akşamları sürdürdüm, gece acile sabah işe giderdim. İş ahlakı ve etiği arkadaşımın nişanı var diye izin almayı kaldırmaz. Öğretmenlerin tatili yazın olduğu için yıllık izin haklarını bilmiyorum ama sizin nişanınıza gelmek için dersini öğrencilerini vs boşlaması gerekir, bu ayrı bir şekilde etiğe aykırı. Korona zamanı arkadaşınız yanınızda olmak için gelirim uğrarım demiş, ne güzel. İzin alsın demek kusura bakmayın ama şımarıklık.

O kadar arkadaşınızı çok seviyorsanız keşke hafta sonu yapsaydınız benim bildiğim nişan kına nikah gibi şeylerin geneli ya akşam ya hafta sonu olur ki herkes rahat gelsin

Öğretmen hanım öğrencilerini bırakıp sözünüze gelmeyecek çok düşüncesizlik yapmış.siz düşünceli olun onu öğrencilerine eğitimi bittiği saat sonrası nişan takın olur mu

Alamazdı, almamalıydı zaten. Kendi işinin patronu değil ki, elemanlara siz idare edin ben gidiyorum desin.
Bir de olayın vicdanı boyutu var. Ben kendim hastalandigimda bile okula gidiyorum. Geri kalmasın çocuklar diye. Aklım kalıyor çocuklarda. Birçok öğretmen arkadaşta bu şekilde.
Zaten istemeye gelmiş. Düğüne gelir artık

Yaa bu durumu yaşadım. Doktor raporu yazıp yüzüme attı çocuk hastalanınca ne yapacağız . Bunun çözümü olmalı. Sadece 1.derece yakının vefatında izin var. Aklıma geldi çok üzüldüm yine

Hepsini geçtim, öğretmenlerle bir süre bir araya gelmeyin. Ben de öğretmenim, okulumuzda en az 10 öğretmen pozitif çıktı bu hafta. Ben kimse ile görüşmeme kararı aldım çevremdekileri korumak için. Çocuklar hiç fark etmiyor taşıyıcı olup okula geliyor biz çatır çatır dökülüyoruz. Belki de bu sebeple gelmek istememiştir. Alınacak bir süreçte değiliz. Çocuklar da çok geri kaldı, zaten haftada 2 gün geliyorlar, 1 günü yakmak vicdani değil.

Bırakın yakın arkadaşımın nişanını yeğenimin doğumgünü ne bile gitmeyi düşünmüyorum.bunun meslekle alakası da yok.
Öğretmen arkadaş zaten ne zorluklarla devam ediyor çalışmaya.sorumlu olduğu çocuklar da var.
Allah korusun neden nişan için riske atsın kendini ve öğrencilerini.
Kız isteme olayına gelmiş zaten eğer normal bı zamanda olsaydık hadi neyse bı şekilde gelsin derdim belki ama izin almak da kolay değil.yanlis düşünüyorsun konu sahibi.

Çok haklısınız benim kızımın öğretmeni geçen hafta söylemişti.kizimi bile 2 haftadır okula göndermedim ben.neden riske atsın öğretmen arkadaş.hem kendini hem öğrencilerini riske atmaya değmez

Sınav haftaları işi yoğun olabilir neden olmasın ..istemeye cagirmissjniz gelmiş zaten ..işileri var muhtemelen buna rağmen kirilmayin diye okuldan çıkınca uğrarım demiş ..bunda gucunecek ne var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…