Yakın arkadaş

Zorlumacera

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2019
949
486
103
30
10 yıllık yakın arkadaşım var. Benim de bu hafta aile arasında nişanım var. Yanımda olsun diye davet ettim. İstemeye de çağırmıştım geldi.Kendisi öğretmen. Okuldan çıkınca ugrarim dedi. Zaten öğlen olacak. O gelmeye bisey kalmayacak. Tamam kimseyi zorlayamam ama izin alıp gelemez miydi benim için . Ben mi yanlış düşünüyorum , sizin düşünceleriniz nedir?

10 yıllık yakın arkadaşım var. Benim de bu hafta aile arasında nişanım var. Yanımda olsun diye davet ettim. İstemeye de çağırmıştım geldi.Kendisi öğretmen. Okuldan çıkınca ugrarim dedi. Zaten öğlen olacak. O gelmeye bisey kalmayacak. Tamam kimseyi zorlayamam ama izin alıp gelemez miydi benim için . Ben mi yanlış düşünüyorum , sizin düşünceleriniz nedir?
Bence yanlis dusunuyosun yakin arkadas diye kendi sorumluluklarini izin alarak kenara biraksin istiyosun belki o izin ona faha onemli bisi icin sonradan lazim olucak kaldiki ogretmen arkadasiniz izin alirsa sizin nisaniniz icin o gun kac ogrenci ogrenmesi gereken konuyu ogrenemeyecek.

Zaten bir yıldır yatıyorsunuz muhabbeti var🤦🏼‍♀️ bu hafta sınavlar var, izin alması zor olabilir

Yanlış düşünüyorsun bence. Istemeye cagirmissin gelmis zaten. Okuldan çıkınca da uğrarım demiş bu pandemi döneminde daha ne olsun. Belki yetisemicek ama yine de gönlünü almak için sonrasında uğramayı düşünüyor. Bu bile ince bir düşünce. Yakın arkadaşınız için böyle art niyetli düsünmeyin.

Çocuğunuzun öğretmeni, arkadaş nişanı için dersi boş geçirse ama neler söylersiniz. Bir tek kişi nişanlanacak diye onlarca öğrenciyi boş saate mahkum etmek nasıl bir bencillik. Bir öğretmen olarak diyorum bunu, ben öğrencilerimin saatini çok hayati olmayan hiç bir şey için yemem. Bunu isteyen insanı da bencil bulurum. Ben o saat için para alıyorum devletten, hak yemektir bu

Bir de şöyle bir şey var ben 10 yıllık arkadaşımın kendisine sorardım "canım izin alamaz mısın, tüm nişan boyu yanımda olsan" derdim. O da izah ederdi kafalar rahat olurdu. Yani aranızdaki iletişim zayıf galiba.

Benim en yakın arkadaşımın sözünde nöbetim vardi. Nişanında gittim her anında yanında oldum. Düğününde bebeğimizle kirkim daha cikmamisti esim gitti. Diyecegim o ki istemese istemenize de gelmezdi. Nisaniniz onceden belli degildir o zamani kendine gore ayarlayamamistir. Dugununuzde yaninizda olur takilmayin bu kadar.

Öyle olmuyo işte izin alınamıyor sorun cikiyor inanın. Benim arkadaşımn düğününe gidemedim

Çocuğunuzun öğretmeni, arkadaş nişanı için dersi boş geçirse ama neler söylersiniz. Bir tek kişi nişanlanacak diye onlarca öğrenciyi boş saate mahkum etmek nasıl bir bencillik. Bir öğretmen olarak diyorum bunu, ben öğrencilerimin saatini çok hayati olmayan hiç bir şey için yemem. Bunu isteyen insanı da bencil bulurum. Ben o saat için para alıyorum devletten, hak yemektir bu
Kesinlikle. Ben de öğretmenim kendi önemli işim için bile izin alamam, bunun mesuliyeti çok farklı, sonradan halledebileceğimiz bir işimiz yok ki, akademik kısmını bir kenara bırakalım, ders dışı bir saatte telafi yaparız(ki katılamayan öğrenci olma durumu olacağı için o da hakka girmektir) o saatte sınıfın gözetimsiz olması tahmin edemeyeceğiniz şeylere sebep olabiliyor.

Kesinlikle. Ben de öğretmenim kendi önemli işim için bile izin alamam, bunun mesuliyeti çok farklı, sonradan halledebileceğimiz bir işimiz yok ki, akademik kısmını bir kenara bırakalım, ders dışı bir saatte telafi yaparız(ki katılamayan öğrenci olma durumu olacağı için o da hakka girmektir) o saatte sınıfın gözetimsiz olması tahmin edemeyeceğiniz şeylere sebep olabiliyor.
Ben hastalık durumları hariç izin almadım hiç. Hele hele nişan yani. Ki vakalar korkunç artmışken nişan yapmak bana cidden sorumsuzluk gibi geliyor.

Evet yanlış düşünüyorsunuz . Toplumdaki genel kanının tersine aslında bizim işimiz çok zor , bir sınıfta ortalama 35 tane öğrenci var . Her biri gelecek demek , her biri vebal demek , her biri toplumun yapı taşı demek . Zaten bu çocuklar neredeyse bir senedir eğitimleri istenilen kadar iyi olmadı , okulu ve arkadaşlarını çok özlediler .
Bir çok arkadaşım yataktan kalkamayacak seviyeye gelmeden rapor almaz . Grip , faranjit vs tüm hastalıkları ayakta atlatırız .
Çünkü eğitimin telafisi yoktur düşüncesindeyiz .
Siz de şu pandemi döneminde” nişinim vir , in yillik irkidişim izin ilmiyir “ diyorsunuz .
Siz her yerde ,süreli olarak binlerce fotoğraf paylaşırsınız merak etmeyin , hiç bir eksiklik hissetmez arkadaşınız .

Back
X