Yakın arkadaş

Vaka sayıları almış başını gidiyor nişan yapmam, insanları davet etmem doğru mu? Diye düşüneceğinize;
‘arkadaşım nişanım için izin almıyor, bozulsam mı?’ Diye soruyorsunuz.

10 yıllık yakın arkadaşım var. Benim de bu hafta aile arasında nişanım var. Yanımda olsun diye davet ettim. İstemeye de çağırmıştım geldi.Kendisi öğretmen. Okuldan çıkınca ugrarim dedi. Zaten öğlen olacak. O gelmeye bisey kalmayacak. Tamam kimseyi zorlayamam ama izin alıp gelemez miydi benim için . Ben mi yanlış düşünüyorum , sizin düşünceleriniz nedir?
Gereksiz bir alınganlık sizinkisi. Yanınızda görmek istediklerinizi davet edersiniz gelen gelir gelmeyen gelmez. Kaldı ki okuldaymış. Ben de izin almazdım, iş hayatının bir ciddiyeti var babasının dükkanı değil ya :) Hani durup dururken gelmese gönül koyun bir nebze anlayayım da sizi. Bence haksızsınız.

10 yıllık yakın arkadaşım var. Benim de bu hafta aile arasında nişanım var. Yanımda olsun diye davet ettim. İstemeye de çağırmıştım geldi.Kendisi öğretmen. Okuldan çıkınca ugrarim dedi. Zaten öğlen olacak. O gelmeye bisey kalmayacak. Tamam kimseyi zorlayamam ama izin alıp gelemez miydi benim için . Ben mi yanlış düşünüyorum , sizin düşünceleriniz nedir?
Yanlış düşünüyorsunuz okuldab
10 yıllık yakın arkadaşım var. Benim de bu hafta aile arasında nişanım var. Yanımda olsun diye davet ettim. İstemeye de çağırmıştım geldi.Kendisi öğretmen. Okuldan çıkınca ugrarim dedi. Zaten öğlen olacak. O gelmeye bisey kalmayacak. Tamam kimseyi zorlayamam ama izin alıp gelemez miydi benim için . Ben mi yanlış düşünüyorum , sizin düşünceleriniz nedir

Tamamen yanlış düşünüyorsunuz.hem mesai saatine nişan yap hem de simariklik yap.Bende ogrtmenim o izin rapor öyle kolay alınmıyor vijdani bişey.9 yıllık öğretmenim hastalık ve ölüm dışında asla rapor almadım.Pandemi zaten risk,onu dışında tutarak söylüyorum .Mesai saatine nisann yaparak asıl siz ayıp etmişsiniz sanki kimse gelmesin der gibi.

Bir öğretmen olarak söylüyorum o izin işi senin sandığın kadar kolay değil 😉 Ayrıca vicdanen rahat hissetmek için aman kimseye bulaştırmayalım diye herkesle (annem dahil ) görüşmeyi keserken birilerinin nişan yapıp herkesi çağırması ne güzel !!

Ogretmen olsam arkadasimin nisani icin izin almam. Coluk cocugu nisan icin ortada birakmam. Bunu istemeniz bile asiri sacma. Nisan sizin mutlu gununuz olabilir,herkesin sizinle ayni mutlulugu hissetmesini beklemeniz de manasiz.

gerçekten bunu düşünüyor olmanız bile bana arkadaşlığınız adına düşüncesizce geldi. bende öğretmen olsam arkadaşımın nişanı için izin almazdım, özellikle de böyle bir dönemde. üstüne üstlük arkadaşıma da böyle bir dönemde nişan yaptığı ve çağırdığı için biraz sinirlenirdim :-) zira bir çok insanı riske atıyor olabilirsiniz.

Back
X