Yakın Arkadaşla Çalışmanın Sonucu..:((

niltt

N & G... 24.05.09
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2008
6.833
86
688
43
İstanbul
Selam kızlar;

2 haftadır şirkette problemimiz var ve ben galiba işten ayrılıyorum hem de istemeden
ben bi inşaat şirketinin idari işler birimiyle ilgileniyorum,eski bir bankacıyım bankadan kriz nedeniyle çıkarılmıştım,şimdi de şirketimiz zarar etti ve yine çıkmak zorundayım.İş yönünden çok bahtsızım
Bu şirket arkadaşımın ailesiyle ortak şirketi...
Bu sene kardan çok zarar elde edildi ve tasarrufa gidilecek
sanırsam benim de işime son verilecek
arkadaşım,eşi ve ben yürütüyorduk işleri dün kendisi gelmedi biraz atıştık telefonda (ne zamandır o kadar gergin ki işler yüzünden hepimize çatıyor olmadık sebepler yüzünden hergün 5 karış suratla işe geliyor)
bende sinirimden ağladım,eşiyle işten eve dönerken sohbet ettik(eşi de kayınpederiyle arkadaşımın babasıyla yani acaip papaz durumda işçisiymiş gibi davranıyor,emirler yağdırıyor istenmeyen damat gibi o da iş bakıyor) bana" beni bir arkadaş olarak görüyorsan eğer başka iş bak bence ben bile bakıyorum bıktım artık burdan,laflarından sözlerinden"dedi..kibarca yol verdi
zaten bakıyorum bende dedim,madem tasarrufa gidilecek malum aile şirketi
"ben başımın çaresine bakarım" dedim
"sakın yanlış anlama bende şu an seninle aynı duyguları aynı şeyleri paylaşıyorum ve de yaşıyorum"dedi:26:
şu an arkadaşım gelmedi eşiyle birlikte takılıyoruz(eşi de eşimin kankasıdır o derece)
arkadaşımın gelmesini bekliyorum bi gelsin ona da iki çift laf edip öyle ayrılmak istiyorum kırmadan ama lafımı da esirgemeden..:95:
sizce nasıl bir tavır sergilemeliyim kızlar?????
en az 3-4 ay işsiz kalırım herhalde ve ev kredisi ödüyoruz
eşimin maaşıyla geçinebiliriz fakat bi rahat harcamak var bi de tutarak...
dualarınızı esirgemeyin kızlar....

Onların seni işten çıkartacakları kesin değilken, sen neden (belki birazda damadın verdiği gazla) istifa ediyorsun ki??

Hiç anlamadım ben..

Belki çıkartmayacaklar seni veya bir bekle.. Çıkartırlarsa konuşursun..
Bak kredin de varmış, yeni bir iş ayarla, ondan sonra çık.

Zararı kendine olacak, öfkeyle hareket etme bence.

anladığım kadarıyla, kız baba ortak değil mi?
bence bu durumu direk kişisel algılama,
belli ki babanın kızı ve damadı üzerinde baskısı var, herkes tutanacak bir dal bulup işi bırakma çabasında
arkadaşının öfkesinin sana olduğunu sanmıyorum bana daha ziyade diğer ortaklara, babasına, ve işlerin kötü gidişine öfkeli gibi geldi, tabii çalışanlarada sirayet etmiş bu durum.
yoksa sana neden surat assın ki?
dört duvar arasında ne geçiyor bilemezsin belkide arkadaşın seni işe aldığı için eleştirilere uğramışta olabilir.

ama ortada bi gerçek var ki ne arkadaşlık kalmış ne iş
bence bi laf söyleyip çıkamaktansa helalleşerek çıkmak seni daha rahat hissettirir.

Son düzenleme:

Bekliyorum zaten öfke değil inan eşim de gerildi yakın arkadaşı olduğu için
sabrediyorum zaten birkaç gün daha beklerim devam ederse bakalım nolacak

Aynen öyle dediğin gibi canım yaa,baba kız ortak işler kötü gidince şantiye şeflerine,damadına veryansın ediyor adam dediğim dedik bir tip kızı da aşırı saygılı,yeri geliyo kocasını bile ezdiriyor babasına sesini çıkaramıyor...

işler çok kötüymüş ve arkadaşının da morali çok bozukmuş, beni işten çıkarıcak diye düşünüp tavır almaktansa bence yanında olup destek olmalısın arkadaşına, belki işten çıkarma gibi düşünceleri yoktur, sakince durup bekle bence

Bunca zaman arkadaşınla çalışıp öyle veya böyle hakkın olan parayı onlardan almışsın. Şimdi işler kötü gitti diye laf sokmak nedenn

Bence oturup konuş. Maaşını indirsinler biraz (eğer şirketi kapatmıyorlarsa) gerekiyorsa paranı alma 2 ay ama onlara yardımcı ol derim ben.
Tabi aranızdaki ilişkiyide bilmiyorum ama bence bu tür durumlarda insan kendi yeriymiş orası gibi davranmalı. Yani arkadaşın ne yapıyorsa sende aynen öyle yap.

evet akşama doğru gösterdiği tavırlardan dolayı gelip konuşmak istedi özür diledi,bende ona üzülmemesini söyledim
yarın hep birlikte bi toplantı yapıcaz kesin kararımızı vericez bakalım...

Yoo laf sokmak derken o da bana çok laflar soktu ama yuttum her zaman destek oldum,kendi işimmiş gibi sahiplendim..
bakalım herşey yarın akşam netleşecek sanırsam,geleceği yok başka yerlere başvurmaya başladım
ama kafamda bi sürü soru işaretleri var ve istemeden geriliyorum...

Kızlar bi mucize gerçekleşti sanki:81:
İşler düzene giriyor,yeni iş için anlaşma imzaladık
arkadaşımla aram düzeldi ve tekrar hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz
çok mutluyum...

allah yardımcın olsun bu zamanda işsizlik zor iyi düşün

sonunda olan oldu ve ben artık işsizim ne yazık ki
işler yine tersine dönmeye başladı,gelecek vaat etmiyor gelirler giderleri karşılamıyor ve ben arkadaşla tartıştım,her gün asık surat,terslemeler(hiçbirşey yapmadığım halde)laf sokmalar bana yeter dedirtti artık,o zaman özü dileyen ve bi daha olmayacak diyen kız gitti yine o asabi,huysuz kadın geldi 6 ay öncesine kadar herşey o kadar güzeldi ki,birbirimize gidip gelirdik,ailece birlikte tatile bile gittik 2 kere
sabahladık evlerimizde ama 6 aydır bu ilişkiye nedenini anlayamadığım bir mesafe koydu ve artık kesinlikle görüşmeyi düşünmüyorum,beni o kadar üzüp ağlattı ki resmen bıktırma taktiği uyguladı diye düşünüyorum
bundan sonra tanıdıkla mı çalışmak aslaaaa....
eşim çok üzüldü ama sağolsun çok destek oldu bana allah başımdan eksik etmesin...

hayırlısı olsun canım üzülmee herşeyde vardır bir hayır
belki şartları daha iyi bir iş bulursun
hergün stres yaşamaktansa belli bir düzenin olur

hayırlısı olsun canım üzülmee herşeyde vardır bir hayır
belki şartları daha iyi bir iş bulursun
hergün stres yaşamaktansa belli bir düzenin olur

aynen öyle canım şu an evimde kafam huzur dolu oturuyorum hiç değilse şimdilik
o stres boğmuştu beni artık evime bile yansıtmaya başlamıştım
şimdi relax ım çok şükür...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…