bütün sorularıma tek tek cevap verip aydınlattınız ya çok sağ olun...doktor bile bu kadar ilgilenmedi benimle.havuç ye ıspanak ye.mutlu yaşa falan dedi gönderdi beni :) daha önce özele de gittim.doktor daha tahlil sonuçlarımı görmeden yapısaldır genetiktir dedi...saçlarımı son bir senedir örmeye arada topuz yapmaya başladım.bu yaşıma kadar hiç bağlayıp da çıkmadım dışarı.sevmezdim yakışmadığını düşünürdüm şuan hoşlanmadığım ne varsa mecburiyetten yapıyorum.evet dökülen tek teli bile takıyorum görünce bana sıkıntı oluyo.:)bi de sizin dökülmeler ne zaman başladı bilmiyorum ama sanki benimki çok erken başladı.daha 24 yaşındayım.30larımda falan olsa bu kadar takılmazdım..sonuç olarak hormon tedavisine çocuk düşünene kadar devam edicem.yediklerime dikkat edicem.vitaminleri kullanıcam.minoxile devam edicem..ve bakalım zaman ne göstercek...bu arada yılan yağı önerenler olmuştu bi onu da deniycem.:)
canım doktorlara bakma sen,bu konuda çare olmadığı için lafı doluyorlar.
bana da çok abartttığı mı söyleyen mi dersin,bir psikoloğa git görün diyen mi dersin,
aklıma gelmiyor,son zamanlarda bıraktım gitmeyi.alıştım çünkü.umarım genetik değildir.
ama direk yapısaldır diyen doktora gitme bir daha.benzer bir durum benim başıma gelmişti.
yıllardır dökülme var diyorum.saçımın önünde kepek görmüş.tahlil bile istemeden kepektendir dedi gönderdi kadın beni.
benim 20 yaşlarında başladı.11 sene olmuş hatta:))benimki daha erken başlamış.sınav stresi,iş stresi,demir eksikliği tetikledi
benimkini,ama benim şuana kadar yaptığım en iyi şey saçımı boyatmamak oldu.ve özel günler dahil kolay kolay saçımı yaptırmam,
fön dahil.bana doktorun biri bişey bulamayınca şöyle yorumlamıştı.
belki diğer insanlara göre senin büyüme,dinlenme,dökülme evreleri daha hızlı ilerliyordur gibi bişey demişti.
sana şunu tavsiye edebilirim.pko için aldığın ilaçların yanında,demir eksikliği varsa,çinko eksikliği varsa doktorun verdiği ilaçları düzenli kullan.
birde değişik markalarda saç için ağzıdan alınan vitaminler var.marka vermiyorum.bunlar saçın dökülmesini engellemiyor.
ama çıkan küçük saçları besliyor,aynı şekilde yine eczanelerde şampuanlar satılıyor.fazla köpürmeyen ve biraz pahalı oluyor,
yine marka vermiyorum.herhangi birini al.bunlarda saç dökülmesini engellemiyor.ama onlarda çıkan saçları besliyor.
bu vitaminle şampuanı genelde doktorlar yazıyor,ben kafama göre almıyorum ama zararı yok.
birde saçınla fazla oynama.topla aklından çıkar.ben bir ara tek tek sayıyordum kaç tane dökülüor diye o daha kötüydü.
saçla yatıp saçla kalkıyordum.diplerine bakıyordum.sakın böyle yapma.
birde ben kendi adıma şu aktarlarda satılan yağlar felan var.isimlerini hatırlamıyorum ama onlar bende dehşet dökülme yapmıştı.
ben pek tavsiye edemiyorum.ama şampuanın içine ampul kırabilirsin.ampulu yeni deniyorum.görülür bir farklılık yok ama.
minoksidili bırakma,bırakırsanda aşama aşama bırak,birden bırakırsan dökülme artıyor.
aklıma şimdilik bu kadar geldi.inşallah kısa zamanda faydasını görürsün,sağlıcakla kal.