Astrologlar 2022 yılında da olacak diyordu. 2021-2022 özellikle kesin diyordu. Deprem sebebiyle kafayı yemiş, panik atak hastası olmuş ve maddi olarak baya zarara girmiş biri olarak söylüyorum. Depremin zamanını kimse bilemez. Evet olacak ama bugün yarın diye bişi yok. Olabilir de olmayabilir de. Maddi durumunuz elveriyorsa ona göre önlem alın. Yoksa ev içinde önlem dua. Panik atak ve korkudan oluşabilecek diğer hastalıklari da düşünmek lazım. 99 dan beri her sarsıntıyı büyük İstanbul depremi zanneden biri olarak söylüyorum. 5.8 depremini bütün su an çizilen olumsuz senaryo olacak diyerek yaşadım. Bir ay öncesinden o korku başlamıştı bende. Ekşi sözlük. Astrolog açıklamaları. Ağustos ta olacak her an gibi bir beklenti vardı. Aylarca annemde kaldım. Sonra okul açıldı eve dondim. Önce küçük olan oldu. O iki gece deprem çantası ve dualarla uyudum. Kitaplardan yiginti yaptım yaşam üçgeni olsun diye. Sonra gündüz oldu. Ve daha küçük haliyle oldu..ama ben ciddi bir depresyona girdim. Ardından pandemi falan derken gerçekten mental olarak çok yordum kendimi. Bunun illaki fiziksel etkileri de oluyordur. Belki bize denk gelmeyecek bile deprem. Ben çok arastirdim. Süre doldu olacak diye bişi yok. İstanbul'da depremler genelde hep gecikmeli olmuş. Süresi doldu ama yarın da olabilir 30-40 yıl sonra da..belki bize denk gelmeyecek bile ama hayatı zehir ediyoruz kendimize.
Ben evim varken kiraya ciktim. Maddi olarak baya dibe girdim. Şu an ev de alamıyorum. Psikolojim öyle bozuktu ki evi satıp ev almayı bekleyemedim. Pandeminin hemen başında tasinmistim. Ondan önce Ekim gibi baya kafaya koymuştum. Sonra kışı atlatayim dedim zar zor atlattım.. sonra bambaşka bir gündem oldu.