• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaklaşık 1 senedir hamile kalamıyorum

cardine

Guru
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2014
88
39
298
İstanbul
merhaba, yaklaşık 1 senedir hamile kalamıyorum, daha önce bazı testler yaptırdım sorun çıkmadı ama düzenli bir kısırlık tedavisi görmedim, önereceğiniz doktorlar var mı? artık tedaviye başlamak istiyorum. bir de adet döneminde muayne oluyor mu? tedaviye başlamak için periyodumun hangi döneminde doktora gitmemi önerirsiniz?

Kısırlığı nereden çıkardın? Ben 3 sene uğraştım. olmaz dediklerinde 2 kez hamile kaldım kısmet değilmiş düşük yaptım.. en son asla olmaz tüp bebek bakalım dediler.. ama ben olur dedim inatla.. son düşüğümden 1 sene sonra gebe kaldım. Allah izin veririse 9. haftanın içindeyim işte.. testlerde sorun çıkmadı diyorsun en önemli test. amh ve pko gibi kistler.. ve eşinin sperm yeterliliği sonrasını Allaha bırak. olmaz diye asla birşey yok..

merhaba, yaklaşık 1 senedir hamile kalamıyorum, daha önce bazı testler yaptırdım sorun çıkmadı ama düzenli bir kısırlık tedavisi görmedim, önereceğiniz doktorlar var mı? artık tedaviye başlamak istiyorum. bir de adet döneminde muayne oluyor mu? tedaviye başlamak için periyodumun hangi döneminde doktora gitmemi önerirsiniz?

Ovulasyon testi falan denediniz mi?

Doktora adetin 3. Günü gidiliyor canım. Esin de baktirdi mi? Bir de rahim filmi çektirdin mi?

Kısırlığı nereden çıkardın? Ben 3 sene uğraştım. olmaz dediklerinde 2 kez hamile kaldım kısmet değilmiş düşük yaptım.. en son asla olmaz tüp bebek bakalım dediler.. ama ben olur dedim inatla.. son düşüğümden 1 sene sonra gebe kaldım. Allah izin veririse 9. haftanın içindeyim işte.. testlerde sorun çıkmadı diyorsun en önemli test. amh ve pko gibi kistler.. ve eşinin sperm yeterliliği sonrasını Allaha bırak. olmaz diye asla birşey yok..
sağolun cevabınız için...ama 30 yaşıma yaklaştım, eşim de 36 yaşında artık zaman kaybetmek istemiyorum.

denedim yumutlama oluyor ama gebelik olmuyor.

Canım sıkma canını demeyeceğim sıkıyor insan. Biz de 6 aydır falan deniyoruz ama olmuyor. Doktorlar bile 6 ayı normal karşılıyor. Infertilite olarak düşünmek için erken sanki.

eşim de baktırdı, normal çıktı, sadece rahim filmi kaldı, onu yaptıracağım.

Saba birşey diyeyimmi; ben 35 yaşındayım, 32 yasından beri deniyordum zaten 30 yaşımın sonunda evlendim.
Uğraştığım zamanlarda asla hamile kalamadım .. herkez yumurtlama için adet itibariyle 14. gün derki benim için hiç alakası yok 3 gebeliğmde de 9-13 günleri arasında hamile kaldım ... denediğim diğer sürelerde 14-16-18 de falan hiç hamile kalamadım... ovulasyon testi kullandım ne kadar işe yaradı bilemem ama kullandım..

Bazen hiç bir sıkıntı olmazsa da gebelik olmayabilir sebepsiz infirtilite

Buda bir ihtimal ancak, ben kendim için hiç inanmadım... rahmimde sıkıntı yoktu, kist yoktu tıkalı bir yer yoktu.. yasımdan sebep az yumurtam oluyordu ancak yınede oluyordu istenen boyuta gelıyordu , adet düzensizliğim vardı kilolu olduğumdan vs vs.. Doktor en son tüp bebek senin çaren başka olmaz dedi...rahim filmi çek gel dedi..

Ben buna inanmıyorum madem 45,50 yasına kadar tüp bebek yapılıyor 1 sene daha bekleyeceğim ve artık bu konuyu takmayacagım kendımı dinlenmeye alacağım dedim ve hamile kaldım.. ama planlı olmadı... gün takip etmedim. Olacağı varsa oluyor..

doktora gidilmeli ama çok kafaya takılmamalı. ne zaman düşünmeyi bırakırsan o zaman oluyor.

Saba birşey diyeyimmi; ben 35 yaşındayım, 32 yasından beri deniyordum zaten 30 yaşımın sonunda evlendim.
Uğraştığım zamanlarda asla hamile kalamadım .. herkez yumurtlama için adet itibariyle 14. gün derki benim için hiç alakası yok 3 gebeliğmde de 9-13 günleri arasında hamile kaldım ... denediğim diğer sürelerde 14-16-18 de falan hiç hamile kalamadım... ovulasyon testi kullandım ne kadar işe yaradı bilemem ama kullandım..

Buda bir ihtimal ancak, ben kendim için hiç inanmadım... rahmimde sıkıntı yoktu, kist yoktu tıkalı bir yer yoktu.. yasımdan sebep az yumurtam oluyordu ancak yınede oluyordu istenen boyuta gelıyordu , adet düzensizliğim vardı kilolu olduğumdan vs vs.. Doktor en son tüp bebek senin çaren başka olmaz dedi...rahim filmi çek gel dedi..

Ben buna inanmıyorum madem 45,50 yasına kadar tüp bebek yapılıyor 1 sene daha bekleyeceğim ve artık bu konuyu takmayacagım kendımı dinlenmeye alacağım dedim ve hamile kaldım.. ama planlı olmadı... gün takip etmedim. Olacağı varsa oluyor..

doktora gidilmeli ama çok kafaya takılmamalı. ne zaman düşünmeyi bırakırsan o zaman oluyor.

katılıyorum..bizler çok kafaya takıyoruz..bebek için değil gerçekten istediğimiz için ilişkiye girip sürekli de düşünmemek lazım..unutmak lazım..ama kendimden biliyorum çok isteyincede aklımızdan hiç çıkmıyor malesef :(

katılıyorum..bizler çok kafaya takıyoruz..bebek için değil gerçekten istediğimiz için ilişkiye girip sürekli de düşünmemek lazım..unutmak lazım..ama kendimden biliyorum çok isteyincede aklımızdan hiç çıkmıyor malesef :KK43:

ee bende bu durumdaydım, bunu nasıl aşıyorsun ip ucu vereyim.. hayatını kalabalıklaştır, bebeğe ayıracak zaman kalmadın sadece eşine ayıracagın bır kac saatın kalsın..

Bir uğraşı bul,zaman alsın yaptıgın seyden keyıf al aklını herşeyden uzaklaştıracak , daha dingin relax bir hayat. Komık gelebilir ama kırlar bahceler hayvanlar :) daha sık dısarıya cıkın eşinle... aksamları arkadaslarınızla zaman gecırın eve geldıgınızde gülüyor olun.. keyifle yaptıgında mutluluk hormonu salgılıyorsun bu kesınlıkle cok onemlı bedenın ıcın ... zevklı komık bır aksamın sonu , keyifli bir geceye dönüyor:KK23: :halay: işte o zaman bu iş rutine biniyor.. gün saymıyorsun vıcut sıcaklıgı ölçmüyorsun.. bebek için değil her normal cıft gıbı düzenli bir cinsel hayatın oluyor:rapci:.. İşte o zaman bebek geliyor :):KK54:

küçük bir tavsiye :)

bu saydıklarının çoğunu uyguluyoruz eşimle zaten eğlenceli bi çiftiz gezer tozarız güler eğleniriz :) ama iş cinsel hayat gelince benim aklıma sadece bebek geliyor artık :) eğlenceli de bi cinsel hayatımız var ama zaten eşimde deil sadece ben düşünüyorum bu şekilde çok stres te yapmıyorum ama adet olacağım zaman deliriyorum olmamak için ne dualar ediyorum :) hayırlısı zamana bıraktık bakalım ..sende sağlıcakla kucağına al inş ;)

Canim ben de su anda ayni donem icerisindeyim. Adet iken sadece kan aliniyor. Ben artik en son ay hic ovulasyon olmadi deyip doktorum hemen tedavi verdi.

Adet oldugun 3-5 gun arasi bi kan testi yapiliyor.
10-12 arasi ultrason (adet bitmis oluyor)
Sonra 16-18 gun arasi da tekrar kan testi canim. Bu sonuclara bakarak da hormon durumun yumurtalarin vesaire nerde sorun varsa bakiyorlar. Yani bende bu uygulama yapildi. Birde ben almanyada kaliyorum Turkiyeyle arasinda cok fark varmi bilmem.

Canim ben de su anda ayni donem icerisindeyim. Adet iken sadece kan aliniyor. Ben artik en son ay hic ovulasyon olmadi deyip doktorum hemen tedavi verdi.

Adet oldugun 3-5 gun arasi bi kan testi yapiliyor.
10-12 arasi ultrason (adet bitmis oluyor)
Sonra 16-18 gun arasi da tekrar kan testi canim. Bu sonuclara bakarak da hormon durumun yumurtalarin vesaire nerde sorun varsa bakiyorlar. Yani bende bu uygulama yapildi. Birde ben almanyada kaliyorum Turkiyeyle arasinda cok fark varmi bilmem.

ben adetin 3. günündeki kan testini 2 ay önce yaptırmıştım, onda bişi çıkmadı. ama sizin dedğiniz gibi düzenli bir tedaviye başlamak istiyorum. normalde ultrasonla da bakıldı, onda da bir sorun çıkmamıştı. Allah isteyen herkese nasip etsin, benden sonra evlenen tüm arkadaşlaırmın çocuğu oldu, sen niye yapmıyorsun diyorlar, ben istemiyorum daha diyorum onlara. zor bir durum.

Back
X