Yalakalık ve akıl

seyran

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2007
842
7
643
55
Hollanda
Aslan kral o sabah biraz keyifsiz kalkmıştı. Kendini biraz yorgun ve bitkin hissediyordu. "Hasta mıyım acaba" diye düşündü.

O sırada hep yanında bulunmaya dikkat gösteren diğer orman sakinleri de çevresine toplanmıştı. "Galiba hasta oluyorum" dedi ve çevresinde bir koşuşturma başladı. Bütün hayvanlar telaş içinde bir sağa bir sola koşuşuyordu. Hepsinin yüzüne "çok dramatik bir durum var" ifadesi yerleşmişti.

Önce sırtları atladı:

"Efendimiz belki az yemişsinizdir, belki iyi bir yemek yeseniz biraz kendinize gelirsiniz..."

"Olabilir" dedi aslan ve sırtlan hemen efendisine yemek bulmak için seyirtti.

Bu sahneyi gören eşek, altta kalmamak için atladı:

"Efendimiz belki içtiğiniz suda sorun vardı, ben hemen uzaktaki göle gidip size iyi su getireyim."

Aslan "İyi fikir" deyince eşek hemen koşturdu.

Akbaba olanları görünce geride kaldığı için rahatsız oldu ve hemen aslanın yanına koştu:

"Efendimiz havalar da bu ara pek güvenilir değil, isterseniz kanatlarımla biraz rüzgâr yapayım, sizi ferahlatayım."

Bu fikir de aslanın hoşuna gitti, iyice hasta havasına girdi. Bütün hayvanların böyle koşuşturması gururunu okşamıştı.

O sırada gözü bir kenarda duran kurda ilişti. Kurt yalakalık yapabileceği bir şey bulamamıştı. Ama aklına başka bir fikir geldi. Tilki ortalıkta görünmüyordu. "Efendimiz" dedi, "dikkatinizi çekerim, tilki ortada yok, hastalığınızı duymamış olması imkânsız, bütün orman bu haberle sarsılmış durumda, herkes üzüntüden mahvoldu, herkes size faydalı olmaya uğraşıyor, ben de güvenliğiniz için yanınızda duruyorum... Ama tilki yok..."

Aslan "Doğru" dedi, "bu tilkiye güvenemeyeceğimi şimdi anladım."

O sırada ağaçların arasından tilki göründü ve aslan bağırdı:

"Neredesin sen! Ben burada can derdindeyim, sen oralı değilsin!"

"Olur mu efendimiz" dedi tilki, "hasta olduğunuz haberini alır almaz şehre gittim, en ünlü doktorlarla konuştum ve sizin nasıl iyileşeceğinizi öğrendim."

Aslan ilgilendi:

"Neymiş bakalım ilacım..."

"Çok kolay efendim, bir kurt bulacaksınız, etini yiyecek, kürkünü de bir gece üstünüze örteceksiniz... Doktorlar hemen iyileşeceğinizi söyledi..."

Son cümlesi bitmeden kurt aslanın pençesindeydi.

alinti

Simdiye kadar okudugum hikayelerin icinde en manidar hikayeydi.
Kurt, tilkinin ayagini kaydirmaya calisirken, tilkinin kurnazligini unutmus olacak ki, kendi canindan olacagini düsünmeden aslana tilkiyi kötülüyor:) Halbuki, aslan icin birinin digerinden farki yok. Kendi cani icin gözünü bile kirpmadan diger canlilarin hayatini söndürmekten geri kalmayacagi aleni olarak ortaya cikiyor.

Tesekkürler paylasimin icin:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…