Yalan dünyada gezmek gormekmi yada daha iyi bir evde oturmakmi

Eviniz eski bir binada mı? Tek sorun güneş almaması mı? Evinizi seviyor musunuz yoksa zoraki bir oturma mı?

Sizi çok daraltan bir evse ben ev derim. Ben evimi ciddi anlamda sevmiyorum mesela, tek isteğim ev değiştirmek ama şükrederek oturuyorum yine de. Her yıl da tatile çıkarız, her h.sonu gezeriz. Ama gezmeden gelince herşey bitiyor gözümde. Çünkü vaktimin büyük kısmı burada geçiyor :(

Ama erken rezervasyon ve taksit imkanıyla daha ucuz bir tatil yapıp, daha uygun bir ev de bakabilirsiniz. Bizim eşya borcumuz varken hep böyle yaptık. İstanbul içi de ucuza gezmenin yolları zaten bulunuyor. Biraz idareyle olabilir her ikisi de...

Ev çok önemli. İyi araştırın, illaki isteginize göre 200-250 civarı bir ev bulursunuz. Biz de on yıl ev odeyecegiz ama her gün eve gelirken mutlu geliyorum, Eve girince içim açılıyor ferah, tertemiz, Deniz manzaralı. Zaten kredi hep aynı kalacak ama maaş her sene artacak. Bir süre sonra senin maaşından da artmaya başlayacak.

Evin mutsuz ediyorsa ev al diycem ama 10 yıl beleşe çalışçaksın.Çok rahatsız olursanız kiraya çıkıp kiraya verin

Gezin:) ev için biraz para biriktirin az soluklanın bu esnada. Birinizin maaşının büyük kısmını krediye bağlarsınız kalanla gezme parası yaparsınız diğeriyle de geçinmeye devam edersiniz:)) sürekli borçla yaşamak çok kötü bir duygu, kararınız ev olacaksa da biraz müsade edin kendinize

Gunes gormeyen evde oturamam, o yuzden ben olsam ev alirdim. Ama ev almak gezmemek anlamina gelmiyor. Her ay kira oder gibi kredi odeyip, tatile de cikardim. Ama anlasilan siz biraz luks yasiyorsunuz. Cocugunuz da kolejde okuyormus. Butun bunlara durumunuz yeter mi bilemiyorum. Sizin ayaginizi yorganiniza gore uzatmanizda fayda var. Tatilse daha ucuz tatiller secmek gibi.
tamam baban mantikli olani soyluyor kabul ancak hem mantik hem duygular ayni anda yurumuyor bazen. 1000 tl kredi 60000 falan için cekilebilir buda sizin ihtiyacinizi karsilamaz. bu durumdada o parayi gormeywcek gozun. gezdigine sayacaksin. ben aynini yaptim hic pisman degilim. Mantık mantik nereye kadar genclik elden gidiyor.

Bnce ev almalısn ama 300 binlk değilde 150 200 binlk bir üst kata geçmek gibi semtn çok lüks olması şart değil sonuçta gezmede tatilde bi yerdn sonra bitiyo artk rahatlk huzur istiyorsn. Çocuklarn iyice büyüdüktn sonra zatn masraflardn bi köşeye bile koyamacaksn para

Manzarayı salla ama güneş almaması kötü, balkonu yoksa daha da kötü. Ben olsam ev almaya kalkmazdım ama onu kiraya verip başka bir eve çıkardım. 1500den daha ucuz ama en azından güneş alan bi ev bulamaz mısınız kiralık? Valla biz iki tarafından da güneş gören, üst katta, balkonu yazın püfür püfür esen bi evde kirası 500'e oturuyoruz. Semti kötü (ulaşım sıkıntısı yok bu arada) ama. Semt nezih değil, evin kendisi de lüks değil öyle mutfak dolapları sağlam ama esli mesela. Ev önemli. Ama ev almak da bana oldum olası saçma gelir.
Biz mükemmel manzaralı, İzmir'i olduğu gibi gören berbat bi evde oturmuştuk, unutamam manzarasını... Ama ev kötüyse bi anlamı yok.

Annem hep ne yatırım yaptıysam çocuklar küçükken yaptım. Çocuklar büyüyünce taşı taş üstüne koyamadım der. BenCe ev alın. Evladiyelik yatırım

biraz gezin bana kalırsa, çünkü en güzel yıllarımız geçiyor farkında olmadan..

Eviniz varmis cok sukur.ben sizin yerinizde olssm elimdekiyle yetinir,gezer tozar sikintiya girmezdim bir on yil daha.

Büyük evin derdi de masrafı da büyük olur, ben özellikle gençken gezilmesinden yanayım, hem siz hem çocuklarınız gezin, ufkunuz açılsın, ev her zaman alınır, zaten bşınızı sokacak bir eviniz varmış

Ben olsam gezmeyi seçerdim. Önce bir Türkiye turu sonra da yavaş yavaş yurt dışıma istediğim ülkelere tatile gider gezerdim.
Ama güneş almayan evde de yaşamak zor :/ 2-3 sene kendi kafanıza göre yiyin, için, tatil yapın sonra yeni ev bakıp tekrar krediye girersiniz. Hem biraz soluk almış olursunuz. Yeni bitmiş borcunuzda.

Merhaba arkadaşlar
Şimdiye kadar bir çok konuda fikirleriniz yol gösterici oldu bana. Bu konudaki fikirlerinizde önemli benim için. Benim eşim kamuda memur cok şükür bende kpss sınavı ile memur olarak atandim. Şuanki oturduğumuz ev en alt kat ev güneş almıyor kışları ısıtmak zor oluyo balkon karşı binaya bakıyor manzarası yok. Bu evi kredi ile almıştık o zamanlar gücümüz buna yetmisti. Kredi yeni bitti. On yildir kredi oduyoduk bu sure icinde ben calismiyordum bu nedenle hep bi kemer sikma icindeydik.
Eşimle evi degistirelim dedik ev arastirmasina girdik güneş gören balkon manzarasi açık olan geniş ferah evler 300 bin civarında. Bizde evi degistirdigimize degsin iyi bir yer olsun diyoruz. Ama bu evi satsak ancak 100 bin ediyo. Üstünü kredi ile tamamlasak benim maasin tamami 10 yıl krediye gidiyo. Sorum şu bazen evi degistirelim diyoruz bazen de amann yalan dünyada gezmek lazım yilda 3-4 kere tatil yapalım gezmedigimiz görmediğimiz yerleri gezelim borç sıkıntısı olmadan yiyelim giyinelim diyoruz. Siz olsanız ne yapardınız. Bu arada ikide kızım var. Büyük olan özel kolejde okuyo masrafida cok ama diğeri küçük üç yaşında.

10 yıldır kredi ödüyordunuz ama sadece eşinizin maaşı vardı.
Şimdi eşinizin maaşı tam olacak artı üzerine sizin maaşınız gelecek.Yani önceki kadar sıkıntı çekmezsiniz.

Ben olsam 100 binlik evden 300 değil 200 binlik eve çıkarım.Semtten veya metrekareden fedakarlık ederim ama güneş gören bir ev alırım.Bu şekilde daha az borca girerim.Onun borcu bitince çocuklar büyümüş olur,daha iyi bir eve geçerim.
Veya 1-2 sene mola veririm.Mesela ödemeyi göze aldığım kredi 2000 tl diyelim,ben 1500 tl kenara koyarım.Hem gidişatı görürüm hem de para birikmiş olur.Baktım kalan parayla idare ediyoruz,krediye girerim.

Bizim evde sizinkinin aynı ama biz mutluyuz kredinin bitmesine 2,5 yıl var. Bitsin gezip tozcaz. Bırak ev büyük olmasın güneş almasın. Sonuçta ev var mı? var! Aynen normal katta 2+1 ev almaya kalk 300 bin poff hiç değmez bide biz çocuk düşünmüyoruz bu ev bize yeter de artar bile.

Bizim ev en fazla 500 eder ama iyi evlerin kirası 1500 bunuda düşündük bu sefer de babam fikrimi değiştiriyor okadar para verdikten sonra kendi evini al diyo iyi kiraciya denk gelmezsen evi mahveder diyo. Bu eve cok masraf ettik bi sürü dolap yaptırdım mutfak banyo yüklük Vestiyer hepsine zarar verir diyo.
Doğrudur, bu kadar yatırım yaptıysan değmez çünkü zarar verme ihtimalleri var.

Back
X