"Yalan" size göre nedir, ne değildir?

kathie

^^
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2012
319
22
118
Ben mi abartıyorum, yoksa doğrusu bu mu bilmiyorum.
Bana göre pembesi, moru olamaz bu lanet şeyin. İster küçük, ister büyük... Yalan, yalandır abi.
Önemsediğim, her şeyimi paylaştığım bir insan bana yalan söylememeli. Kırılırım, darılırım, ne bileyim ya.
En basitinden; aşağı iniyorsa, yukarı çıkıyorum demeyecek. "Ne oldu dediyse yani, ne değişti?" diyemiyorum kendime, bunu yapamıyorum işte.
Salak gibi hissediyorum kendimi öğrendiğim, yakaladığım, hissettiğim zaman.
Size göre yalanın bir boyutu var mıdır? Nedir? Unutup, sık sık tolerans gösterebiliyor musunuz karşınızdaki insana? :44:

Herkes ufakda olsa hayatında yalanlr söyleyebiliri.Eğerki karşındakini üzmicek,yaralamıcak bişeyse..Bazen bazı şeylere gözümüzü yummak zorunda kalabiliyoruz.Ama boyutu çok büyükse ve sizi üzücekse tabikide kötüdür yani.Ama sürekli affedersen zaten karşındaki insan artık bunu alışkanlık haline getirebilir.Bazı pembe yalanları kim affetmezki ? Şöyle bişeyde var keşke kimse yalan söylemese ama napalım işte hayat.....Aslında sorunu biraz daha açsan biri sana yalanmı söyledi mesela belki o zaman daha çok yardımcı oalbiliriz bu konuda.

Biri bana yalan söylediğinde, kendimi sorgularım. Neden bunu bana yalan yanlış şekilde ifade etme gereği duydu diye düşünürüm...

Yalanın boyutu var evet. Biri çok gereksiz bir şekilde, aşağıdayken, yukarıda olduğunu söylüyorsa, bu alışkanlıktan kaynaklıdır. Bazılarında bu hastalık var.. Onları kendi hallerine bırakırım.
Yüzlerine vurmam genelde.

Ama benim hayatımı etkileyecek bir yalan, ya da bir sır öğrenirsem, o zaman da uzaklaşırım. Gerçeği bildiğimi bir şekilde belirttikten sonra...

Tartışmam, Çünkü yalancı insanla tartışılmaz ki, Sen gerçekleri söylerken o yine yalanı yalanla örtmeye çalışır. Sonuca varılmaz...

Sonra bi de üste çıkma halleri var ki, şaşırırsın :)

Böylelerinden uzak durmak en mantıklısı...

Yalan gerektiği zaman söylenir bence,ben de söylerim bana da söylerler.Ama bir insanın bana gerekmediği halde sürekli ufak tefek yalan söylediğini yakalarsam o insandan soğurum bir daha asla o insanla ilişkim aynı şekilde olmaz.

Olaya ne taraftan baktığıma göre değişir bu.
Atıyorum kk benim için özel bir yer yani diğer arkadaşlarıma üyeliğimi söylemek istemiyorum
Sorduklarında hayır üye değilim diyorum
Kendime ait yorumlar, konular
Bunun gibi yalanlar bazen söylenebiliyor

Ama tabi çok büyük yalanları bende kaldıramam

Aslında, evet...
Erkek arkadaşım birkaç gündür, konuşurken uykusu geldiğini söyleyip, internetten çıkıyordu. Takıldığı bir site vardı ve ben bugün tesadüfen profiline girdim.
Saat 3'lere, 4'lere kadar uyumadığını fark ettim. Belki uykusu gelmemiştir dedim ve sonra ağzını yoklamak istedim ilk ama uyuduğunu söyledi ısrarla.
Buna takıldım aslında. Uyumadığını söylese anlayış gösteririm ama neden yalan söyleme gereği duyuyor ki? Cıngar çıkaracak değilim sırf bu yüzden.
Yok yere söylenen bir yalan olması canımı sıktı, üzüldüm işte.

yalan soylemeyen varmıdır sanmam en basitinden aklından gecen dusunceleri kim gercek haliyle yansıtabilirki uafk capda yalanlar goz ardı edilebilir kafaya takılmaz ama buyuk yalanlar iki kisi arasındaki ilişkiyi buyuk olcude etkileyebilcekse kızarım dogruyu desin biliyim daha iyi ama herkes hayatında zaman zaman yapmıstır alıskanlık haline getirenler baska tabi

Kızmakta haklısın canım ama aynı şeyi ben de yapıyorum sevgilime.O düzenli bir hayatım olsun erken uyuyup erken uyanayım istiyor.2-3 gibi uyuduğumu söylüyorum ama aslında en erken 6da filan uyurum.Uyku sorunum var çünkü istesemde uyuyamıyorum.Ama ona bu gerçeği söylediğimde beni anlamıyor,internette insanlarla yazıştığımı ya da geceleri arkadaşlarımla buluştuğumu filan düşünüyor bunu bana açık açık söylemese de tepkilerinden böyle düşündüğü belli.Bu yüzden ben de erken uyuyorum diye yalan söylüyorum.Belki senin sevgilinin de buna benzer geçerli bir nedeni vardır.

dimi insanı sinirlendirende bu deseki yok uyumadım takıldım nette sorgulamazsın nerde ne yaptın diye ama gozunun icine baka baka ısrarla yok uyudum deyince fıttırıyor insan

Bizde eşimle sevgiliyken çok yaşardık bunları.Bazen ben yatardım o dolaşırdı öyle sitelerde..Ama o çalıştığı için erken yatıyordu bana 12 de yat takılma diyodu :)) ama ben çalışmadığım için 3 4 kadar takılıyodum.Söylemiyodum kızmasın diye..Yaptığım neydi tabi yok yemek tarifleri yok kim ne yapmış felan :) Sen nette çok takılıyo diye kızıyorsan belki yalan söylemiş olabilirmi? Karşına al konuş bence.İllaki kötü bişey yaptığını göstermez bu ama en azından doğruyu söylesin sana huzursuzluk yaşanmasın aranızda..Böyle yalan söylerse insanın kafası karışabiliri..:44:

Bunu bir yalan olarak görmediğini, yanlış bir şey yapmadığını söyleyip durdu. Uyumayabilir fakat daha sonra bana uyumadığını söylesin, bileyim. Ben, "neden uyumadın, aynı saatte uyuyup, aynı saatte kalkacağız" diyen, kısıtlayan bir insan değilim ki kızlar ya. Anlam veremedim işte, sinirlendim durup dururken.

Son düzenleme:
var bence yalanın boyutu.

en ufak bir yalanı dahi çekemem hayatımda ama büyük yalanlara vereceğim tepkiler tabii ki farklı olur.

evet haklısın insan düşünüyo haliyle böyle ufacık birşeyde bile rahatça yalan söyleyebiliyorsa demekki bilmediğim başka yalanları da vardır diye düşünüyor insan, mesela eşim nişanlıyken yapmıştı bir kere uyuyorum dedi bikaç gün sonrada ben aslında uyumuyodum geç saate kadar nette oyun oynuyodum zırt pırt ararsın oyunu bölersin diye öle dedim sana dedi, zoruma gitmişti tabi ama sorun çıkarmadım biraz haklıydı çünkü . Seni üzecek büyük yalanlar yoksa ortada ufak tefek şeyleri görm ezden gelmek lazım sanırım, yada tepki vermeden espriyle karışık yalanını yakaldığını çaktırmak lazım ki belki vazgeçer o huyundan

Vazgeçmek zorunda, çünkü ben bu tarz gereksiz yalanlara katlanamayan, görmezden gelemeyen bir insanım. Hani sonsuz güvenim bile olsa, bir yerden başlıyor işte. Empati kurmasını istedim sadece ve kızdım. O benim böyle bir yalanımı yakalasaydı, "neden söylemedin?" diye başımın etini yerdi, buna eminim.
Dün sinirden köpürüyordum var ya, şu an kendime geldim. Fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.:97:

Yalana ve yalan söyleyene hiç tahammülüm yok.. insanlar neden yalan söylerler henüz anlamış değilim. kötü birşey yaptımsada ne olursa olsun doğruyu söylerim.. peşin hesap görürümm.. zaten yalan ortaya mutlaka çıkar.. ve karşındaki insan doğru söylesende şüphe duyar. zor güvenirimm ama yalanını yakaladığım birinin artık doğru söylesede sözlerinden şüphe duyarım..

"Güven ruh gibidir, Terkettiği bedene asla geri dönmez."

Son düzenleme:
Sonuna kadar katılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…