yalan söyledim...

senin yazdıkları uygulayacagım derinss...gelmesini beklicem...anlatıcam ama gayet güçlü bir şekilde anlatıcam ona...isterse bırakıp gitsin...yapacak bisey yok...

Bırakmaz..
Yeter ki sen anlatırken boynunu bükme..!!!
Büktüğün anda biter bu iş,bitmezse bile ömür boyu canını yakar..
Sana saygı duymalı,annene karşı zaten şimdiden saygılı babanı da kısmen tanısa yeter..
Sen yuva kuracaksın bu adamla bilmeli bunları,ablanı örnek alma bence o hayatının hatasını yapmış.
Anneyi yok saymak,yalan söylemek utanmak ahirette çıkar bunlar..Koca da kurtarmaz..!!

ee.
adam emekli olmuş.
zamanında çalışmış oda.
ne kaldı geriye arkadaşım ya...

canım eksik günleri için yüklü bir para ödendi...öyle emekli oldu babam...hiç çalışmadı deil...çalıştı ama bir ay calışmıs 3 ay gezmiş...bizi oktumak istememiş annemde gizli gizli okula kayıt ettirmiş ablamları...4 tane cocukla hiç kolay deil gecinmek 1 ay kazandıgı parayla 3-4 ay nasıl geçinecegiz mecbur annem baslamıs işe annem çalışmaya başlayınca da babam iyice bırakmış işi gücü...annemin parasıyla dukkan actılar amcamlarla ama çok kısa süre sonra kapttılar...

bence çocuğa gidip sana yalan söyledim gerçek bu dersen.
senin kompleksli olduğunu ve ailenden utandığını düşünecek. ve ileride en olmadık zamanda sen zamanında annenden bile utanıp söylememiştin. yalancısın havasına sokacak. ayırıca kinayi ukala biri ise canını sıkıp iğneleyecektir.
ona ben sana yalan söyledim gerçek şudur şeklinde açıklama yapma bence.

evet bencede..sana anlatamadigim seyler var de..ve anlat bence..insallah hersey gonlunce olur..

Bırakmaz..
Yeter ki sen anlatırken boynunu bükme..!!!
Büktüğün anda biter bu iş,bitmezse bile ömür boyu canını yakar..
Sana saygı duymalı,annene karşı zaten şimdiden saygılı babanı da kısmen tanısa yeter..
Sen yuva kuracaksın bu adamla bilmeli bunları,ablanı örnek alma bence o hayatının hatasını yapmış.
Anneyi yok saymak,yalan söylemek utanmak ahirette çıkar bunlar..Koca da kurtarmaz..!!

dediğim gibi annem için en ufak kötü bişey söylerse ben zaten devam etmesini istemem...annemi sevmesini istiyorum saygı duymasını istiyorum babam hakkındada kötü konuşmasın yeter...

yav benim anlamadığım niye kıza yükleniyosunuz
yüklenmiyoruz demeyin çünki öyle olmadığı görülüyor
az biraz empati kurun birazda seyrettiğiniz türk filmlerini düşünün anlarsınız
tamam arkadaşın bir hatası var ilk başta anlatıcaktı
ben buyum ailem böyle budur istersen yola devam edelim istemezsen burda kalsın
ama diğer söyledikleri haksızmı şimdi
siz bir çocuk büyütmüşünüz okutmuşsunuz gayet iyi konumdasınız
size geliyor anne baba evlenicem kız iyi okumuş
ama babası boş gezen biri anneside evlere temizliğe gidiyor sizin oğlunuz kardeşiniz olsa dürüstçe söyleyin ilk tepkiniz ne olurdu
ayy çok mutlu oldum yavrum hayırlı olsun derdiniz değilmi
hııı hıııı tabi tabi
tabki bu bir aşağılama kendini beğenme olayı değil öyleyse zaten hiç evlenmesin bence bu arkadaş
ama böyle düşünmesi gayet doğal hepimiz sözde fakir edebiyatına bayılırız
ama iş ciddiyete gelince hemen gardımızı alırız
kardeşim senin yapman gereken gecikmiş olarakta olsa
otur dürüstçe düzgün bir şekilde anlat bütün aileni herşeyini
ve deki sana zaman eğer istersen seninle görüşürüz istemezsende hayırlısı böyleymiş
tabiki kalbin acıycak üzüleceksin ama tek yolda bu

Cevabı açık, kesinlikle söylemelisin..
Korkulacak birşey yok, asıl seni böyle bir nedenle bırakacak insanla evlenirsen kork!
Hem de nereye kadar saklayacaksın, eninde sonunda söyleyeceksin.
Annenle gurur duymalısın, değer ölçütü çalıştığı iş mi, böyle bir ölçü varsa bile, o zaman emin ol senin annen daha değerli. Bak yıllarca çalışmış, bakmış size. Ne kadar değerli bir insan.
Senden ayrılacaksa, yolu açık olsun. Hatta hemen söyle, hemen vazgeçsin. Hayatında 1 dakika daha fazla olması büyük zarar.

Ne kadar sert elestiriler olmus.
Kizcagiz annemden utaniyorum dememis ki..Vaktinde soylememis bu noktada hatali olabilir.

Canim kimse meslegine gore degerlendirilmemeli,ama degerlendiriliyor iste.Seni bu duruma iten de bu olsa gerek.Yaptigini hakli bulmuyorum belirtmek isterim. Erkek arkadasinin ailesi duzgun bir aile ise seninki de duzgun bir aile buna basta sen inanmalisin. Onemli olan kalplerin ici degil midir?

beni yanlış anlayanlar için tekrar açıklıyayım...ben ailemden cok erkek arkadasımı düşünmüyorum...ben dogruyu söylediğimde benim hakkımda yanlış düşünecek haklı olarak...sorun bu ben zaten ailem için elimden geleni yapıyorum annemi bi dediğini iki etmem...her zaman en iyi dostumsun der bana...ona bişey olsa yaşayamam ben...erkek arkadaşımdan daha çok seviyorum onu daha değerli benim için daha önemli...lütfen yanlış anlaşılmasın...zaten uzun zamandır annem için bişeyler yapmak istiyorum ona yardımcı olmak istiyorum...benim buraya bunu yazmamdaki sebep ilk defa birilerine içinde bulundugum durumu anlatmaktı ve nasıl söylenir böyle bişey bunu ögrenmekti...anne sevgisini evlat olmanın gerekliliklerini inanın biliyorum zaten...

yav benim anlamadığım niye kıza yükleniyosunuz
yüklenmiyoruz demeyin çünki öyle olmadığı görülüyor
az biraz empati kurun birazda seyrettiğiniz türk filmlerini düşünün anlarsınız
tamam arkadaşın bir hatası var ilk başta anlatıcaktı
ben buyum ailem böyle budur istersen yola devam edelim istemezsen burda kalsın
ama diğer söyledikleri haksızmı şimdi
siz bir çocuk büyütmüşünüz okutmuşsunuz gayet iyi konumdasınız
size geliyor anne baba evlenicem kız iyi okumuş
ama babası boş gezen biri anneside evlere temizliğe gidiyor sizin oğlunuz kardeşiniz olsa dürüstçe söyleyin ilk tepkiniz ne olurdu
ayy çok mutlu oldum yavrum hayırlı olsun derdiniz değilmi
hııı hıııı tabi tabi
tabki bu bir aşağılama kendini beğenme olayı değil öyleyse zaten hiç evlenmesin bence bu arkadaş
ama böyle düşünmesi gayet doğal hepimiz sözde fakir edebiyatına bayılırız
ama iş ciddiyete gelince hemen gardımızı alırız
kardeşim senin yapman gereken gecikmiş olarakta olsa
otur dürüstçe düzgün bir şekilde anlat bütün aileni herşeyini
ve deki sana zaman eğer istersen seninle görüşürüz istemezsende hayırlısı böyleymiş
tabiki kalbin acıycak üzüleceksin ama tek yolda bu

tşkler canım çok saol...Allah razı olsun senden...

Ne kadar sert elestiriler olmus.
Kizcagiz annemden utaniyorum dememis ki..Vaktinde soylememis bu noktada hatali olabilir.

Canim kimse meslegine gore degerlendirilmemeli,ama degerlendiriliyor iste.Seni bu duruma iten de bu olsa gerek.Yaptigini hakli bulmuyorum belirtmek isterim. Erkek arkadasinin ailesi duzgun bir aile ise seninki de duzgun bir aile buna basta sen inanmalisin. Onemli olan kalplerin ici degil midir?

kesinlikle öyledir...dediğim gibi annem benim başımın tacıdır.asla ve asla ona laf soylenmesini kabul edemem...söylettirmem de...simdi daha çok güvenim geldi...anlatacagım ister kabul etsin isterse etmesin...sevecek biri bulunur ama annem asla asla bulunmaz...herkesin annesi iyidir eminim ama benim annem çok çok iyidir...

Ben senin duygunu anlayabiliyorum. Bu duyguyu hissetmen, annene değer vermediğini ve utanmış olmanı gstermez. Korku, karşıdaki ne düşünecek korkusu. Ne düşünürse düşünsün, değer ölçüleri buysa, böyle biriyle olmamalısın zaten. Kurtulduğuna da sevinmelisin.

Hem şöyle düşün. Olaya bir de iyi tarafından bak. Bu senin için karşıdakini ölçmek adına bir şans ta olabilir. Bu sayede hayatta ki değerleriyle ilgili, evlenmeden önce bilgi edinmiş ve ölçmüş olursun.

Cevabı açık, kesinlikle söylemelisin..
Korkulacak birşey yok, asıl seni böyle bir nedenle bırakacak insanla evlenirsen kork!
Hem de nereye kadar saklayacaksın, eninde sonunda söyleyeceksin.
Annenle gurur duymalısın, değer ölçütü çalıştığı iş mi, böyle bir ölçü varsa bile, o zaman emin ol senin annen daha değerli. Bak yıllarca çalışmış, bakmış size. Ne kadar değerli bir insan.
Senden ayrılacaksa, yolu açık olsun. Hatta hemen söyle, hemen vazgeçsin. Hayatında 1 dakika daha fazla olması büyük zarar.

annem benim kıymetlimdir...onu asla hor görmedim ben...hep verdiğini kabul ederek ona milyonlarca dua ederek geçti zamanım...
aynı fikirdeyim ayrılırsa yapacak bişey yok...ayrılsın benden...hata yaptım söylemedim...şimdi söylüyorum dicem...özür dilicem çok geç oldugu için...

Rujmanca; kendini hemen her mesajında ifade etmek zorunda hissetme lütfen
Anlamak isteyen seni anladı, anlamak istemeyene ne kadar tekrarlasanda bir etkisi yok.
Erkek arkadaşın öyle yada böyle şimdi yada sonra senin gizlediğini öğrenecek, gününü kurtararak kendine sıkıntı yaşatıyorsun. Üzerinden at ve rahatla.
Konuna yazmıştım fakat dikkatinden kaçtı sanırım,
Belli ki içinde çok hassaslaştırdığın bir konu bu, birden anlatmakta zorlanman normal
Evde kendine kendine ayna karşısında da olabilir, söylemeye alıştır kendini,
yükünü birazda olsa alır
İçinde biriktirdiğin için ağırlaşmış senin için, dıştan biri olarak inan ki düşündüğün kadar bir mesele değil..Rahat ol lütfen..

Rujmanca; kendini hemen her mesajında ifade etmek zorunda hissetme lütfen
Anlamak isteyen seni anladı, anlamak istemeyene ne kadar tekrarlasanda bir etkisi yok.
Erkek arkadaşın öyle yada böyle şimdi yada sonra senin gizlediğini öğrenecek, gününü kurtararak kendine sıkıntı yaşatıyorsun. Üzerinden at ve rahatla.
Konuna yazmıştım fakat dikkatinden kaçtı sanırım,
Belli ki içinde çok hassaslaştırdığın bir konu bu, birden anlatmakta zorlanman normal
Evde kendine kendine ayna karşısında da olabilir, söylemeye alıştır kendini,
yükünü birazda olsa alır
İçinde biriktirdiğin için ağırlaşmış senin için, dıştan biri olarak inan ki düşündüğün kadar bir mesele değil..Rahat ol lütfen..

tamam Nihil...çok saol...tavsiyeni denicem...çok saol gerçekten...

bana yardımcı olmaya çalıştın derinss çok çok saol...değerli vaktini ban verdin çok çok teşekkür ederim...sonucu yazıcam size...17 mayısta geliyor askerden...

Hatan yok çünkü ona üzülüyorum.Kimse anne babasını seçemiyor.
Sende seçemediğin birşey için bedel ödememelisin.
İlk okuduğumda çok sinirlendim ama şimdi idrak etmeye başlıyorum.
Tek dileğim annenin incinmemesi,senin onurlu gururlu durman,sevgilinin de olgun davranıp saygıyla karşılaması..

Hatan yok çünkü ona üzülüyorum.Kimse anne babasını seçemiyor.
Sende seçemediğin birşey için bedel ödememelisin.
İlk okuduğumda çok sinirlendim ama şimdi idrak etmeye başlıyorum.
Tek dileğim annenin incinmemesi,senin onurlu gururlu durman,sevgilinin de olgun davranıp saygıyla karşılaması..

inşallah...annemi asla incitmem...kıyamam ona...o bize kıyamadığı için mahvetti hayatını...elleri nasır içinde...ama biz hiç bişey yapmadık onun için...hep bizim rahatımız mutlulugumuz için kendi hayatını mahvetti...üzülüyorum hemde çok üzülüyorum gerçekten...

Olayın içinde olan için, durum gerçekten ağır görünebiliyor. Zamanında aynı duyguları yaşamış ve hata yapmış biri olarak , anlayabiliyorum seni.

Benim babamda , işle ilgili sıkıntısı olmamasına rağmen, daha ağır sıkıntıları vardı. Alkol, sorumsuzluk, şiddet, bizden ayrı yemek yerdi mesela. Bunları düşününce insan, karşıdakine çok ta kolay söyleyemiyor, paylaşamıyor. Benim annemde bu sorumsuzluklar üzerine , yıllarca çalıştı baktı bize. Annemde temizlik işlerinde çalıştı. İnsan utanmıyor aslında, tuhaf bir duygu işte. Acaba ne düşünür, ileride ne tür sıkıntılar olur, küçümser mi, diye onlarca şey düşünüyor insan.

Nihil' e katılıyorum. Söylemedikçe, yük ediyorsun kendine, herşey daha zor oluyor. Senin gocuncağın birşey yok. Dediğim gibi, bu bir şans senin için, karşıdakinin değerlerini öğrenmek için , erken bir şans.

Son düzenleme:
Olayın içinde olan için, durum gerçekten ağır görünebiliyor. Zamanında aynı duyguları yaşamış ve hata yapmış biri olarak , anlayabiliyorum seni.

Benim babamda , işle ilgili sıkıntısı olmamasına rağmen, daha ağır sıkıntıları vardı. Alkol, sorumsuzluk, şiddet, bizden ayrı yemek yerdi mesela. Bunları düşününce insan, karşıdakine çok ta kolay söyleyemiyor, paylaşamıyor. Benim annemde bu sorumsuzluklar üzerine , yıllarca çalıştı baktı bize. Annemde temizlik işlerinde çalıştı. İnsan utanmıyor aslında, tuhaf bir duygu işte. Acaba ne düşünür, ileride ne tür sıkıntılar olur, küçümser mi, diye onlarca şey düşünüyor.

Nihil' e katılıyorum. Söylemedikçe, yük ediyorsun kendine, herşey daha zor oluyor. Senin gocuncağın birşey yok. Dediğim gibi, bu bir şans senin için, karşıdakinin değerlerini öğrenmek için , erken bir şans.

beni çok iyi anladıgını düşünüyorum...söylicem...anlatıcam.bakalım hayat bana gülümserse herşey güzel olur eğer ayrılırsakta yapacak bişey yok.Rabbime sığınırım her zamanki gibi...Mevlam neylerse güzel eyler...

Back
X