• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalan söyleme düşüncesinin rahatsızlıgı

ESELA1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
1.867
1.532
133
Eski işinizden ayrılmak. (yeni bir işe başlanacak) için yalan söylemek zorunda kalsanız saglık vb şeyleri bahane etmek gibi (başka türlü iş çıkışı ve haklarınız konusunda sorun çıkarabilecek bir yer) ve bu düşünce sizi rahatsız etse. (normalde yalan söylemeyen biri olarak) . Ne yapardınız yalan söylermiydiniz? Ve bu yalanın (mecburi) bir kefareti olurmu vicdan rahatlatmak için..

Ben bu konuda yalan söylemeyi doğru bulmuyorum. Neden? Çünkü bu senin kendi tercihin, özel hayatın. Kimsenin laf söylemeye, izin vermemeye hakkı yok. Çıkmak istiyorum memnun değilim. Bu yani. Neden bu kadar hesap vermek zorunda hissediyorsun kendini?

İş yerinden çıkış yapmak bu kadar zor olmamalı. Her şeyi açıklamak zorunda mısınız?

Eski işinizden ayrılmak. (yeni bir işe başlanacak) için yalan söylemek zorunda kalsanız saglık vb şeyleri bahane etmek gibi (başka türlü iş çıkışı ve haklarınız konusunda sorun çıkarabilecek bir yer) ve bu düşünce sizi rahatsız etse. (normalde yalan söylemeyen biri olarak) . Ne yapardınız yalan söylermiydiniz? Ve bu yalanın (mecburi) bir kefareti olurmu vicdan rahatlatmak için..
Sağlıkla ilgili yalan söyleyemem... normal çıkmak istiyorum deseniz olmuyor mu? Ben çalışmak istemiyorum der çıkardım..

Her halukarda istifa etseniz de haklarınızı alamazsınız ki. Hastayım dediğinizde verecekler mi haklarınızı? Ya da evlilik / emeklilik gibi durumunuz mu var? O durumda istediğiniz şekilde çıkabilirsiniz.

Aaaa evet olabilir hiç onu düşünemedim niye böyle yalan söylemek zorunda hissediyor acaba diyordum... haksız tazminat almayı düşünüyor (normalde yalan söylemeyen biriymiş üstelik)..
Ne kadar kolay insanları gömüp dalga geçiyorsunuz, işinizden memnun değilseniz ve uzun yıllar emeginiz varsa zaten çokta ödeme yapmaya yanaşmayan hatta sürekli bu hakları kırpan bir firmaysa, iş çıkışı yapanları süründürüyor ve hatta davalık olanlar bile varsa, sizinde ihtiyaçınız varsaki bir çok kişi bu yolla zaten alabiliyor bir şekilde istemedende olsa yalan uyduruyor, ben zaten söylemek istemiyorum bu duygudan rahatsızım dedim, sizinde benim kadar dürüst oldugunuzu bile zannetmiyorum

Bazı firmalar çok p.ç kusura bakmayın, işçiyi sömürüyorlar sömürüyorlar çıkmak istediklerinde binbir zorluk çıkartıyor tazminat vermek istemiyorlar falan filan.
Eğer o firma sana tazminat vermemek için k.çını yırtıyorsa hak yiyorsa bence sen de hakkın olan para için ( yılların emeği var sonuçta ) küçük bir yalan söyleyebilirsin.
Ha ben olsam asla yalan söylemem. Ama sonuçlarını muhakkak biliyorsunuzdur ki en son buna bulaşmak istemişsiniz. Kolay yalan söyleyip hak mak umrunuzda olmasaydı o şirketi on kere dolandırırdınız zaten, buraya da böyle bir konu açmazdınız.

Ne kadar kolay insanları gömüp dalga geçiyorsunuz, işinizden memnun değilseniz ve uzun yıllar emeginiz varsa zaten çokta ödeme yapmaya yanaşmayan hatta sürekli bu hakları kırpan bir firmaysa, iş çıkışı yapanları süründürüyor ve hatta davalık olanlar bile varsa, sizinde ihtiyaçınız varsaki bir çok kişi bu yolla zaten alabiliyor bir şekilde istemedende olsa yalan uyduruyor, ben zaten söylemek istemiyorum bu duygudan rahatsızım dedim, sizinde benim kadar dürüst oldugunuzu bile zannetmiyorum

iyide kanunda hangi hallerde tazminat alacağınız belli.
işinizden memnun değilseniz uzun yıllar önce çıksaydınız.
iş çıkışı yapanları nasıl süründürüyor mesela?

iyide kanunda hangi hallerde tazminat alacağınız belli.
işinizden memnun değilseniz uzun yıllar önce çıksaydınız.
iş çıkışı yapanları nasıl süründürüyor mesela?
O kadar çok kanun boşlugu varki bir şekilde kullanılıyor ben sorunsuz ayrılmak istiyorum, yıllardır çalışıp ayrılmamış olunması ölene kadar orada çalışılacagı anlamına mı geliyor ki..

Simdi ben ozel is kanununu bilmiyorum ama mesela normalde siz is degisikligi yaptiginiz zaman sirketin size tazminat vermesi gerekirken, sizin sirketiniz vermiyor gibi bir durum mu var?

O kadar çok kanun boşlugu varki bir şekilde kullanılıyor ben sorunsuz ayrılmak istiyorum, yıllardır çalışıp ayrılmamış olunması ölene kadar orada çalışılacagı anlamına mı geliyor ki..

elbette gelmiyor ancak yeni bir iş bularak çıkmak tazminat hakkı sağlamıyor.
daha önce yani dediğiniz gibi yıllarca emek vermeden önce çıkmamış olmanız sizin tercihiniz, sizi bağlayan bir durum sonuçta.

Herseyi açıklamak zorunda mısınız ? Öyle gerekti ayrılıyorum diyebilirsiniz

Beni tanıyormuş gibi gereksiz laf kalabalığı yapmana gerek yok.. parantez içinde yalan söylemem diyen sensin ama sırf tazminat almak için yalana başvuruyorsun...

Ayrıca niye benden önceki tazminat için yalan söylüyor diyenlere yazmadın da sadece bana??
Dalgada geçmedim sağlık için asla yalan söylemem helede haksız yere para almak için hiç söylemem... Allah söyletmesin.... iyi akşamlar...

bence söyleme, çünkü belli ki bu seni vicdanen çok rahatsız edecek, Allaha havale et, ama vicdanın rahat olsun
belki bu şekilde hakkını alacaksın ama yöntem içine sinmiyor, yıllarca aklına gelebilir, negatif bi durumda karma diye kendini suçlayabilirsin vs...

Ben de söyleyemem kusura bakmayın haklı sebebpleriniz vardır elbette k, ama bu benim tercihimse iş değişikligi yapmak sonuçlarına da katlanırım.Memnun değilim çıkacam derim.

Is cikis ve haklarim konusunda sıkıntı cikaracak bir isyeriyse ve bu konuda arkamda duracak bir sendika yoksa zerre rahatsizlik hissetmezdim.

Son isyerimden bu alanda calismak istemedigimi bu isi sevmedigimi vs gibi nedenleri belirterek ciktim. Hakkim olani da aldim.ama kurumsal bir firmaydi tabi.

Back
X