Yalan söylemek zorunda kaldım ama içim rahat etmiyor...

• Konu Sahibi Konu Sahibi MeDuSa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
M

MeDuSa

Ziyaretçi
Benim çok yakın çok sevdiğim bir arkadaşım varr
Ama başka bir arkadaşım bana arkadaşının kitabını vermişti bende bahsettiğim arkadaşa okusun diye verdim tabi bana veren arkadaşa sormuştum.Bu yakın arkadaşım çok uzun süre sonra bana verdi kitabı bende tabi yakın arkadaşım ya bişey yapmaz diye içini açıp bakmadım kitabın taa ki bana veren arkadaşa vereceğim zamana kadar.
Sonra rafta duruyordu elime bi aldım sayfaları dökülüyo kitabın paramparça olmuş.Ben çok sinirlendim verdiğim arkadaşa kitap benim değil demiştim sonuçta bana onu o şekilde vereceğine ya yenisi almalıydı alamıyorsa(ki çalışıyor memur) bana söylemeliydi kitabın öyle olduğunu ki ben o şekilde sahibine verip rezil olmazdım.
Neyse ben yinede arkadaşımı aradım dedim ya o kitabı o şekilde içine bakmadan bana veren kişiye verseydim yüzüne nasıl bakardım bi daha diye.O da kusura bakma falan dedi.Ama tekrar alırım kitap falan demedi...Sonuçta maddi olarak önemli bişey olmak değil ama verilen emanet ne olursa olsun ben çok dikkat ederim...
Bende aynı kitaptan bi daha alıp bana veren arkadaşa verdim...
Neyse bu kitabı verdiğim arkadaş geçenlerde ben yeni fotoğraf makinası almıştım daha doğrusu sevgilim almıştı tatile gidecekmiş onu istedi.Bende veremem hafıza kartı gelmedi daha dedim.Ama o tatile gitmeden hafıza kartınıda gönderdi sevgilim.Aslında bir kitaba bile bakamayan biri tatilde makinayı denize falan düşürüp bozar diye düşünmüştüm.Hafıza kartım gelince bile vermek istemedim yani...mafoldumben
Ama yalan söylemiş gibi de oldum.O tatile gitmeden bi hafta önce falan istedi o süre içinde makinanın hafıza kartı gelmişti fakat ben yinede bozarsa diye hafıza kartı geldi diye haber etmedim veremedim güvenemedim.Birde sevgilim alınca normalde bozulsa sorun değil de o aldığı için herşey daha bi kıymetli oluyordu sonuçta :çok üzgünüm:
Ama o da yakın arkadaşım ve bu sürekli aklıma geliyor.Kendimi kötü hissediyorum.Siz olsaydınız verirmiydiniz.??? :gitme:
Yada arkadaşa sölemeli miyim mafoldumben
Çok karışık yazdım farkındayım kafamçokkarıştı

bence demeliydin.
kusura bakma bi kitabı o hale getirdin, ben koskoca makinayı sana emanet edemem diye. boşuna günaha girmişsin be canım.
ha, bu kişi yakın arkadaşım dediğin için söledim bunu. ben de aynı şeyleri defalarca yaşadım ve ben de yalan söledim. sora düşündüm ya değer mi, değmez. sölemek lazm gerçeği.

dert ettiğin şeye bak canım pembe yalan takılacak bir durum değil düşünme böyle şeyleri keyfine bak....

bence cok sorun edecek bir durum degil.....sonucta emanet bu...senin emanetina sahip cikamayan biri,sana ait olan ve senin icin ozel olan bir insandan sana hediye geldiyse korman ve vermemen dogal.bende cok sinir olurum boyle seylere...hatta bana ait seyleri vermeyenler ,vermek istemeyenler bile oldu....bir kitap olsada mevzu....onemli olan emenete hiyanet etmemek....kendini suclamana gerek yok sonuctta senin olan bir seyi vermeme hakkin var....dimi....:delphin:

yakın arkadaşın olabilir, iyi bi insan olabilir ama ne bileyim, emanete iyi bakmakta yetişkin bi insanın bilebilceği bişey, kitabı öyle vermesi ayrı ayıp, sen söylediğin halde eksiklik hissetmeyip, yenisini alayım kusura bakma dememesi ayrı ayıp
bence foto makineni vermemekle iyi etmişsin, bunun hiç üzülmene gerek yok, sırf bu yüzden hiç emanet bişey almam, kitap hiç almam, ben dikkat etsem bile, kaza olur üstüne bişey dökülür, korkarım valla

o utanmıyoda sen mi utanıyon allah aşkına ya:1hug:

Bende eşyalarıma çok önem veririm.
ıster kendim alayım ister ailemden biri ister sevgilim olsun farketmez benim eşyalarım her zaman kıymetlidir.. Değer veririm onlara...
Arkadaşına söylediğin yalan aslında abartılcak gibi bişi değil makinanada zarar verir diye böyle birşey demişssin fakat bir süre sonra senden yine birşeyler isticek herhangi birşey olabilir bu ..Ve sende her seferinde onu atlatmak zorunda kalıcaksın...
Böyle yapmak yerine düşündüğünü söyle kedicim...
Sen bana emanet olan bi kitabı o hale getirrebildiysen benden aldığın eşyalarada zarar verebilirsin ki ben eşyalarıma çok değer veririm kusura bakma veremicem diyebilirsin...

şakayla karışık söyleseydin hem arkadaşın yaptığı hatayı anlardı...

ama kafana takma..kendini kötü de hissetme....takılcak bişey değil...

niye kafana takıyorsun ki..
vermek zorunda değilsin ..
bunun için kendini kötü hissetme...

bende kitaplara cok düşkünümdür. ne olursa olsun kitap emanet aldıgımda basına bir iş gelsin istemem gözüm gibi bakarım. üniversitedeyken kolıden bir komıdın yapmıstım kendime. kitaplarımıda basucuma onun uzerine koymustum. arkadasımdan emanet aldıgım kitaplarda vardı. bir gun acayip yağmur yağdı ve penceremden kolının uzerine sızmıs yagmur. kitapların cogu ıslanmıstı. ve ben tüm ıslanan kitapların yerine yenılerini aldım arkadasıma...
ayrıca elektronık esyaları emanet olarak ne alacak ne vereceksin diye öğüt vermişti babam. cekinmeden soyle arkadasına. bilsin senın bazı kuralların oldugunu. boylece istemeyecek sende yalan soyleme zorunda kalmayacaksın.

kedicim takacak baska meselen mi kalmadi allaysen :)
salla gitsin be yav.. sendeki foto makinasi da neticede hediye.. oyle ha deyince birine verilmez.. sahsen ben veremem kolay kolay.. arkadasin da cok rahatmis valla.. salla gitsin kafana takmana deymez..

Kitaplarımın tek sayfasına zarar gelirse kimseyi tanımam.Ne bileyim başka eşyalarımı kırsalar bu kaa kızmıyorum..
Kitap okurken altını çizenlerden,yanlarına not alanlardanım.Genelde kitaplarım yazılarla doludur,bazen dönüp kaç sene önce nasıl düşünüyormuşum diye okurum o kargacık burgacık notlarımı CADIARZU
Özetle emanetin canı .ötündedir,kitabımın .ötüne kimse yanaşamaz :delphin:
Sen de üzme kendini kedişim,suç sende değil,çünkü verirken sormuşsun.Haaa napabilirdin,benim değil veremem diyebilirdin ya da arkadaşına bu yaptığını bir şekilde ödemesi gerektiğini,çünkü kitabı haşat edenin sen olmadığını söyleyerek haddini bildirebilirdin fisfisfis
Yapmamışsın canın sağolsun,üzülme artık,seni üzenler utansın:teselli:

Kedim,
arkadaşın, kitabın yenisini almayarak sorumsuzluğunu göstermiş. bunu yapan arkadaşa foto makinası ben teslim etmem. birşey olsa, onu da umursamaz.
canını hiç sıkma, yeniden isterse bahane de üretme. elektronik eşyaları ödünç vermeyi sevmiyorum, diye açık açık söyle. zaten hassas oluyorlar.
senin arkadaşın da güvenini sarsmış, kitabı o hale getirdikten sonra yenisini alması lazımdı.

bazı insan gerçekten çok pişkin oluyor. bu konuda çok başağrısı çektik, artık herkese güvenmiyorum ben.
yıllar önce kardeşimin walkman i böyle bozuldu.
ben arkadaşımın tekine tel ödünç vermiştim, çaldırdı tel'i. yenisini almak için aylar geçip de söylememi bekledi.... o kadar çok örnek yazabilirim ki sana bu konuda. gözden çıkarmayı düşünmediğin eşyaları ödünç vermemeyi ben öğrendim artık .

kedicim bosver hicte kendini suclu hissetme

bir kitabi ne hale getirmis ve karsisinda kupkuru bir özür dilemis (ki sen hesap sordugun halde)

sahsen ben birisinin malini mahfetsem hemde emanetse asla o halde veremem ki

arkadasin cok genismis masallah bu konuda

inan bana en iyi karari vermissin

malim seni vereyimde mi kötü olayim demisler yoksa vermeyeyimde mi ?

en iyisi verme malin elinde kalsin :umursamaz:

tatlim benim senin söyledigin cok kücük bir yalan hicte lnemi yok bence hic bu kadar kafana takma
sonucta bir kitaba bile sahip cikamayan makineyle ne yapar kim bilir

bende esyalarima cok önem veririm
ve böyle birsey olsa bende kesinlikle vermem
üstelik birde sevgilin hediye etmis, hic vermem :)))
aslinda söyleyebilirdinde kitab emanet oldugu halde dikkat etmedin, benim kendime ait olan makineme kim bilir ne yaparsin diye güvenemyiorum diye diyebilirdinde
ama söyledigin kücük yalaninda önemi yok bence icin rahat olsun

Kızlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Aslında çoğunuz haklı olarak "veremem "diyebileceğimi söylemişsiniz. Bunu deme hakkımda vardı,önceki davranışından sonra.Fakat işte ben biri bişey istedimi hayır diyemiyorum.Mesela foto makinamı vermedim diye iyiki foto makinası var verse nolcak bencil falan der gibi geliyo bana.Paylaşmayı çok seviyorum, birde insanlar verdiğim şeyleri benim kadar korusalar.Mesela bir arkadaşım daha var emanet verdim mi özen gösterir çok iyi kullanır.Ona versemde makina bozulsa sonuçta bozulmaması için elinden geleni yapmıştır,iyi kullanmıştır derim fazla üzülmem.
Ama bu arkadaşıma doğrusunu söyleyip veremem demem gerekiyormuş.Ben bunu yüzüne söyleyememekle hata ettim.Keşke insanlara hayır demeyi de öğrenebilseydim.
Arkamdan ne derse desin başka bişey istediğini yada yine bir yere giderken foto makinamı isterse yüzüne sölicem yakın arkadaşımda olsa sölemeliyim.Yalan söyledim mi kendimi daha kötü hissediyorum.mafoldumben
İçim rahatladı sayenizde çok teşekkür ederimm opuyorumnanaktan

hic takma bitanem benim, kücük bir yalandi nasil olsa
ama kendin de dedigin gibi söyleyebilirdinde sakicasi yok sonucta, ama inan bende aynen öyledim
hayir diyemiyorum bende hic bir sekilde cok zorlaniyorum bu konuda ama bir yandan paylasmayida severim tabiki karsi taraf ayni senin gibi kiymet bilmeli yoksa anlami kalmyior malesef...

mesela cok ucuk bir örnek
haftasonu misafirim geldi ve benim sirf 4 sandalyem var ama biz 5 kisiydik, hic baska sekilde oturacak birseyde yok, yani masa basina oturup yemek yemek icin, cok yakin cok samimi arkadaslarim var hic düsünmeden bana iki tane acmali sandalye getirdi sagolsun, ama onlarda bilyiroki bende onlar icin herseyi yaparim,

hay Allah ben de bişi oldu sandım Kediş...
Ben olsam benim de vermeye elim gitmezdi...üstelik kitabımı dağıtan biriyle de sanırım arkadaşlığımı gözden geçirirdim... :smiley-cool:çok kıymetlidirler de...
:1ninca:

Kızlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Aslında çoğunuz haklı olarak "veremem "diyebileceğimi söylemişsiniz. Bunu deme hakkımda vardı,önceki davranışından sonra.Fakat işte ben biri bişey istedimi hayır diyemiyorum.Mesela foto makinamı vermedim diye iyiki foto makinası var verse nolcak bencil falan der gibi geliyo bana.Paylaşmayı çok seviyorum, birde insanlar verdiğim şeyleri benim kadar korusalar.Mesela bir arkadaşım daha var emanet verdim mi özen gösterir çok iyi kullanır.Ona versemde makina bozulsa sonuçta bozulmaması için elinden geleni yapmıştır,iyi kullanmıştır derim fazla üzülmem.
Ama bu arkadaşıma doğrusunu söyleyip veremem demem gerekiyormuş.Ben bunu yüzüne söyleyememekle hata ettim.Keşke insanlara hayır demeyi de öğrenebilseydim.
Arkamdan ne derse desin başka bişey istediğini yada yine bir yere giderken foto makinamı isterse yüzüne sölicem yakın arkadaşımda olsa sölemeliyim.Yalan söyledim mi kendimi daha kötü hissediyorum.mafoldumben
İçim rahatladı sayenizde çok teşekkür ederimm opuyorumnanaktan

canım, bunu diyebilecek kişilerin dostluğu ' çıkar sağlamak ' olarak gördüğünü düşünürüm ben. kendi ayıbı olur.
sıkıntı yapma, güzel bir şekilde söylersin veremeyeceğini. arkadaşın ise, kararına saygı duymalı...
ben söylüyorum artık. yasakkelime

hic takma bitanem benim, kücük bir yalandi nasil olsa
ama kendin de dedigin gibi söyleyebilirdinde sakicasi yok sonucta, ama inan bende aynen öyledim
hayir diyemiyorum bende hic bir sekilde cok zorlaniyorum bu konuda ama bir yandan paylasmayida severim tabiki karsi taraf ayni senin gibi kiymet bilmeli yoksa anlami kalmyior malesef...

mesela cok ucuk bir örnek
haftasonu misafirim geldi ve benim sirf 4 sandalyem var ama biz 5 kisiydik, hic baska sekilde oturacak birseyde yok, yani masa basina oturup yemek yemek icin, cok yakin cok samimi arkadaslarim var hic düsünmeden bana iki tane acmali sandalye getirdi sagolsun, ama onlarda bilyiroki bende onlar icin herseyi yaparim,
Ayy ne güsel canım arkadaş dediğin bunu düşünebilmeli iştee :asigim:
hay Allah ben de bişi oldu sandım Kediş...
Ben olsam benim de vermeye elim gitmezdi...üstelik kitabımı dağıtan biriyle de sanırım arkadaşlığımı gözden geçirirdim... :smiley-cool:çok kıymetlidirler de...
:1ninca:
Bişi oldu işte kısss kaydirigubbakcemile3
Ayy napim benm kitapım olsa paramparça etsin umrum olmas okuduklarımı veririm zaten ama işte başkasının kitabı olunca bi daha da alayımda demedi iyi sen al dedi yaaa :sinifsinif:
Bende o yüzden makinayı veremedimmm şutarafagitti

canım, bunu diyebilecek kişilerin dostluğu ' çıkar sağlamak ' olarak gördüğünü düşünürüm ben. kendi ayıbı olur.
sıkıntı yapma, güzel bir şekilde söylersin veremeyeceğini. arkadaşın ise, kararına saygı duymalı...
ben söylüyorum artık. yasakkelime

Çok haklısın bambum ya en iyisi söliceksin bu devirdee benneyaptımki

Back
X