Yalan (tahammül)

bla bla

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2009
1.181
415
333
Kızlar yalan söyleyen bir insana nasıl tahammül ediyorsunuz. Bu insan en yakınınız ve yalan nefes alma gibi doğal bişey onun için düzelme imkanı kesinlikle yok. Onunla yaşamak zorundayım. (ailem) ancak onun yüzünden hayattan soğudum. Mesela gözünüzün içine baka baka yalan söylüyor siz yalan olduğunu biliyorsunuz oda sizin bildiğinizi biliyor ama ısrarla kendini haklı çıkarıyor. Artık tartışamıyorum Bile gücüm kalmadı. Mesela raftan bardak alıyor masaya bırakıyor benim yanımda ama ben almadım diyor. Bi üçüncü kişi de sizin hiç yalan söylemediğinizi bildiği halde ona inanıyor. Çünkü okadar haklı çıkarıyor ki kendini. Allaha havale ettim. Resmen psikolojimi bozdu.
Dışarıda Bi konu hakkında tartışınca pes ediyorum. Biliyorum ki ne yapsam da haklı çıkamayacağım.bu defarmasyonu nasıl atabilirim üzerimden

Kızlar yalan söyleyen bir insana nasıl tahammül ediyorsunuz. Bu insan en yakınınız ve yalan nefes alma gibi doğal bişey onun için düzelme imkanı kesinlikle yok. Onunla yaşamak zorundayım. (ailem) ancak onun yüzünden hayattan soğudum. Mesela gözünüzün içine baka baka yalan söylüyor siz yalan olduğunu biliyorsunuz oda sizin bildiğinizi biliyor ama ısrarla kendini haklı çıkarıyor. Artık tartışamıyorum Bile gücüm kalmadı. Mesela raftan bardak alıyor masaya bırakıyor benim yanımda ama ben almadım diyor. Bi üçüncü kişi de sizin hiç yalan söylemediğini bildiği halde ona inanıyor. Çünkü okadar haklı çıkarıyor ki kendini. Allaha havale ettim. Resmen psikolojimi bozdu.
Dışarıda Bi konu hakkında tartışın a pes ediyorum. Biliyorum ki ne yapsam da haklı çıkamayacağım.bu defarmasyonu nasıl atabilirim üzerimden
Ne kadar aileden?uzaklaşma ihtimaliniz yok mu?
Olmadı gitsin tedavi olsun yalancı hiç çekilmez.

Yalanciya yapacak birşey yok malasef sakin kalarak dogruyu söylemeye yonlendirmelisiniz. Eşimin yalanlarindan böyle kurtuldum. Sakin kalarak...! Birsure sonra birakti yalan söylemeyi ama şuan da da çok dürüst yani birine bisey soyleme desem karsidaki sordugu anda pat soyluyor. Soyleme dedim diyorum ne yapim yalanmi soyleyim diyor.

Yalanciya yapacak birşey yok malasef sakin kalarak dogruyu söylemeye yonlendirmelisiniz. Eşimin yalanlarindan böyle kurtuldum. Sakin kalarak...! Birsure sonra birakti yalan söylemeyi ama şuan da da çok dürüst yani birine bisey soyleme desem karsidaki sordugu anda pat soyluyor. Soyleme dedim diyorum ne yapim yalanmi soyleyim diyor.
Yok bu düzelmez. Aslında hastalık boyutunda bana göre ama kabul etmiyor. Örnek verecek olursam. Saatim kayboldu senmi aldın dedim niye alayım diye iddia ediyor. Bak koyduğum yerde yok ben biliyorum oraya koydum senden başka kimse almaz dedim. yeminler etmeler kendini parçalamalar falan. Ama ikna olmadım çantasına baktım çantadan çıktı. Sen atmışsındır çantama diyor. Yada pahalı Bi kremim bittiğini hissediyorum soruyorum yine yeminler falan sonra küçük bir kutuda görüyorum. O krem benim kutusu kırıldı ona koydum diyor. Kendi söylediğine kendide inanıyor bence.

Etrafımda hiç böyle biri yok ama olsaydı tavrım kesinlikle haklı çıkmaya çalışmak olmazdı.Ben de yarattığı güvensizliği yansıtırdım davranışlarımla.İtimat etmediğimi gösterirdim ama cümlelerle değil.Bir süre sonra en azından size karşı değişebilir diye düşünüyorum.

hasta olduğunu kabul edeceksiniz ,bu sizi hasta eder devamlı diken üstünde nereye kadar başka bi eve çıkın

Yok bu düzelmez. Aslında hastalık boyutunda bana göre ama kabul etmiyor. Örnek verecek olursam. Saatim kayboldu senmi aldın dedim niye alayım diye iddia ediyor. Bak koyduğum yerde yok ben biliyorum oraya koydum senden başka kimse almaz dedim. yeminler etmeler kendini parçalamalar falan. Ama ikna olmadım çantasına baktım çantadan çıktı. Sen atmışsındır çantama diyor. Yada pahalı Bi kremim bittiğini hissediyorum soruyorum yine yeminler falan sonra küçük bir kutuda görüyorum. O krem benim kutusu kırıldı ona koydum diyor. Kendi söylediğine kendide inanıyor bence.

Tamam bir sure sonra oyle oluyor şu nasil oldu diyorsun anlatiyorda anlatiyor ama yalan yani... ama kendilerini oyle inandiriyorlar ki... psikologa falanmi goturseniz

Kim bu kişi? Ailenizdeki derecesi nedir? Anneniz mi, ablanız-abiniz-kardeşiniz mi? Kimdir?

Yalan diyene kızmam da bni o yalanına inanack kadar salak yerine koymasına dayanamam..

O tiplerle başa çıkmak için onlar gibi olmak lazım. Ama yalana tahammül edemeyen insanlar için mümkün değil. O yüzden görmezden geleceksin. Açığını buluo yüzüne vurmak sadece sizi yüz göz eder. Ve psikolojinizi bozar.

Yalana tahammülüm yok. Kim olursa olsun birinin yalanını farkettiğimde soğuyorum. Ondan sonra o kişi ne söylerse söylesin inanmıyorum. He he deyip geçiştiriyorum.

sizde aynı taktiği kendisine yapın gözüne baka baka inkar edin hemde sonuna kadar inatla :kahve:

peki örneğin birşeyi yaparken (öylesine birşey ama, sürahiyi çıkarıp su doldurmak gibi) elinizde telefonla oynar gibi kameraya çekseniz? sonra sorsanız bu sürahiyi sen mi koydun diye? hayır derse açıp izletseniz?

Back
X