Yalan

Kızlar çok teşekkür ederim düzelir mi diye düşünüyordum anladım ki düzelmez evliligim bitmiştir artık yorumunuz için çok çok teşekkür ederim rabbim hepimizin yuvasından mutluluk huzur sağlık eksik etmesin tekrardan çok sağolun

Sen şimdi otur sabaha kadar trip at. O uyandığında bile ne oldu der. Erkekler bizim gibi değiller trip atarsın anlamasını beklersin. Onlar hiçbir şey olmamış gibi devam ederler
Odun resmen tek tanıdığım erkek babamdı adam gibi adamdı nasıl yetişmiş anlamadım gitti gerçekten çok seviyordum sevgiyi bitirdi saygıya kalmadı evlilikte bitti zaten sabah aileme soylicem

Belki tedaviyle geçerdi . Ayrılmadan önce çabalasamıydınız biraz ? Gerçi ben düzelen görmedim henüz ama . Bilemedim . Ya da her yalan söylediğinde kumbaraya ceza parası atsın , paralar çabucak birikir zaten . Sonrasında da o paraları güzel şeyler için harcayın . Bağış vs yapın . Birine iyilik yaparsanız siz de iyilik bulursunuz.
inancı hangi boyutta bilmiyorum ama tüm dinlerde büyük günahlar arasında yalan söylemek . Bununla ilgili çalışma yapabilir.
Bir köyde bir adam varmış , her günah bir şey aklına gelince mumu yakar elini ateşe tutarmış , sonra da bu dünyanın ateşine dayanamıyorum ben, öbür dünyanın ateşine nasıl dayanacağım deyip vaz geçermiş o günahtan . Babaannem anlatırdı . Ben de bazen velilere yalan söylemeden önce bu aklıma geliyor , sonrasında azıcık yumuşatılmış haliyle doğruyu söylemeye gayret ediyorum . Bazen yalan söylüyorum yine de 🫣

Belki tedaviyle geçerdi . Ayrılmadan önce çabalasamıydınız biraz ? Gerçi ben düzelen görmedim henüz ama . Bilemedim . Ya da her yalan söylediğinde kumbaraya ceza parası atsın , paralar çabucak birikir zaten . Sonrasında da o paraları güzel şeyler için harcayın . Bağış vs yapın . Birine iyilik yaparsanız siz de iyilik bulursunuz.
inancı hangi boyutta bilmiyorum ama tüm dinlerde büyük günahlar arasında yalan söylemek . Bununla ilgili çalışma yapabilir.
Bir köyde bir adam varmış , her günah bir şey aklına gelince mumu yakar elini ateşe tutarmış , sonra da bu dünyanın ateşine dayanamıyorum ben, öbür dünyanın ateşine nasıl dayanacağım deyip vaz geçermiş o günahtan . Babaannem anlatırdı . Ben de bazen velilere yalan söylemeden önce bu aklıma geliyor , sonrasında azıcık yumuşatılmış haliyle doğruyu söylemeye gayret ediyorum . Bazen yalan söylüyorum yine de 🫣
Teşekkür ederim çok güzel yazmışsın kumbara mum olayı güzel deneyeyim dua et düzelsin o kadar kafam karışık ki karımda bebek te var ayrılmak kolay değil ama yalan ile nasıl yaşarm sıkışıp kaldm çok iyi niyetli asla hyr demeyen biri bana ve çevresine hyr diyemedigi için sürekli yalan söylüyor tek bana değil bütün çevresine huyu bu gerçekten ışık var mı düzelir mi

Teşekkür ederim çok güzel yazmışsın kumbara mum olayı güzel deneyeyim dua et düzelsin o kadar kafam karışık ki karımda bebek te var ayrılmak kolay değil ama yalan ile nasıl yaşarm sıkışıp kaldm çok iyi niyetli asla hyr demeyen biri bana ve çevresine hyr diyemedigi için sürekli yalan söylüyor tek bana değil bütün çevresine huyu bu gerçekten ışık var mı düzelir mi
İnşallah düzelir , istiyorsa düzelir . Siz de zorlamayın biraz yani benim oğlanlar küçükken yalan söyleyecekleri kadar sıkıştırmazdım . Şimdilik yalan söylemiyorlar . En çok yalan söylediği konuları beraber yazın . O konular açılınca yargılamadan dinleyeceğim seni deyin . Sen de dürüst ol bana deyin . Etrafındakilere de yalan söylemenin daha çok zarar vereceğini söyleyin .
Öğrenmeye gayreti varsa , düzelmek istiyorsa düzelir .
Çok çocuklu ailelerde genellikle yalana meyil daha çok oluyor . Tabak kırılıyor , anneeee abim tabak kırdı diyor kardeş . Abi yalan söylüyor o kırdı derken yalan alışkanlık haline geliyor .
Ayrıca yalanı en baştan beri olan adamı baba yapmak için biraz erken değil mi ? Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin ama bilemedim .

Canım şey dedim hamileyim o yüzden ayrılmak için kararsız kaldım düzelir mi diye sordum anladım ki
Canım benim ben sana boşan diyemem fakat insanlar gerçekten bazı huylarını törpüleseler bile tamamen vazgeçemiyorlar. Karşındakini karşına alıp konuşsan bir süre seni kaybetmemek adına yalan söylemeyi bırakır ama ben yine bir yerden patlak verebileceğini düşünüyorum. Bunun yanlış olduğunu kendisinin anlayıp kabullenmesi lazım sadece sen istiyorsun diye vazgeçerse tekrar yapabileceğini düşünüyorum. Hayır diyememek zaten başlı başına bir problem, uzun vadede o daha çok canını sıkabilir.

İnşallah düzelir , istiyorsa düzelir . Siz de zorlamayın biraz yani benim oğlanlar küçükken yalan söyleyecekleri kadar sıkıştırmazdım . Şimdilik yalan söylemiyorlar . En çok yalan söylediği konuları beraber yazın . O konular açılınca yargılamadan dinleyeceğim seni deyin . Sen de dürüst ol bana deyin . Etrafındakilere de yalan söylemenin daha çok zarar vereceğini söyleyin .
Öğrenmeye gayreti varsa , düzelmek istiyorsa düzelir .
Çok çocuklu ailelerde genellikle yalana meyil daha çok oluyor . Tabak kırılıyor , anneeee abim tabak kırdı diyor kardeş . Abi yalan söylüyor o kırdı derken yalan alışkanlık haline geliyor .
Ayrıca yalanı en baştan beri olan adamı baba yapmak için biraz erken değil mi ? Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin ama bilemedim

Yargılamadan dinlemek güzel fikir cnm bunu dicem birde cenneti kaybediyorsun fln deyip Allah ile korkutaym sonra dahada birşey yapmam düzelmiyorsa kendi bilir ailesini kaybeder birde öyle değer verir ki ev işlerinde yardım eder masayı hazırlar kaldırır bulaşıkları yıkar çay koyar herşeyi yapar hergun yemeği fln o yapar işten gelir hop mutfağa yemek yapar bana yorma kendini der gezdirir hep bana alır kendine almaz hapsursam drye götürür o kadar iyi davranıyor o yüzden ayrılma konusunda kafam çok karışık bana sadece yat dinlen der tek sorun yalan iki kardeş cnm çok çocuklu aile değil baba yapmak niye demişsin inan sürpriz oldu aldırmak istemedim

Hangi konuda yalan söylüyor? Sürekli yalan söylüyorsa çevresini de kaybeder bir süre sonra. Devletten ya da özelden randevu alıp tedavi olmasını isteyin. Bebeğinizin hatrına bir şans verdiğinizi tedavi olmazsa boşanacağınızı söyleyin size doğrudan bir zararı yoksa.

Merhaba kızlar eşim hep yalan söylüyor yalanı haricinde iyi biri ama bu yalanı beni yıprattı yalan olduğu bildiğim halde yalan konuşmaya devam ediyor hyr yalan konuşuyorsun dediğimde üstüme çok geliyorsun ondan konuşuyorum diyor hiç güvenim kalmadı böyle evlilik devam eder mi bilmiyorum yalandan nasıl vazgeçirebilirim sizce ne yapmam gerekiyor ayrılmak çözüm mü birşey konuştuğun da içimden acaba doğru mu yalan mı diyorum bu böyle nereye kadar 🤔
Çok iyi biriymiş maşallah , kronik yalancı düzelmez

Merhaba kızlar eşim hep yalan söylüyor yalanı haricinde iyi biri ama bu yalanı beni yıprattı yalan olduğu bildiğim halde yalan konuşmaya devam ediyor hyr yalan konuşuyorsun dediğimde üstüme çok geliyorsun ondan konuşuyorum diyor hiç güvenim kalmadı böyle evlilik devam eder mi bilmiyorum yalandan nasıl vazgeçirebilirim sizce ne yapmam gerekiyor ayrılmak çözüm mü birşey konuştuğun da içimden acaba doğru mu yalan mı diyorum bu böyle nereye kadar 🤔
Psikolog desteği alabilir?

Yalan söylediği mevzu konu ney?
Sürekli aslında çok iyi birisi çok iyi diyorsunuz.
Eee hamilesiniz de, boşanacağınızı sanmıyorum.

Gece verilen kararlar sabaha çok uygulanmaz zaten 😊🙈

Neyse, yalan söylediği konuları belirleyin.
O konulara karşı olan tutumunuzda esneklik sağlayın. Biraz da öyle gözlemleyin..

Mesela arkadaşları ile çıkıyor dışarı size işteyim mı diyor ? Öyleyse arkadaşları ile görüşmesine müsade edin yalana sevk etmesin gibi..

Onu yalana iten şeyler neler, bahsettiği gibi sizin baskılarınız olabilir mi..
Sizde dürüst olun bu konuda, baskılarınız var mı . ?

Değişir değişmez bilmem ama yaklaşımınızi değiştiririp bir de öyle gözlemlemek lazım.

O konulara karşı olan tutumunuzda esneklik sağlayın. Biraz da öyle gözlemleyin..

Mesela arkadaşları ile çıkıyor dışarı size işteyim mı diyor ? Öyleyse arkadaşları ile görüşmesine müsade edin yalana sevk etmesin gibi..

Değişir değişmez bilmem ama yaklaşımınızi değiştiririp bir de öyle gözlemlemek lazım.
Teşekkür ederim canım kararım değişmedi bitti

Evet ayrıca çok baskı yapıyordum bu doğru

Ne konuda yalan soyluyor mesela

Yapıyor yapmıyorum ediyor etmiyorum nerdesin 10 dj geliyorum 2 saat geçer sigara içmiyorum der benden gizli sigara içer sigarasına karışıyorum evet ama günde 2 paket sigara içilir mi bütün maaş sigaraya gidiyor az iç diyorum bırak demiyorum hiç icmicm diyor kizmicm içebilirsin dürüst ol içiyormusun diyorum yeminler ediyor içmiyorum diye ama yalan hep içmiş sigara alınmış görüyorm sadece beni kandırmış çok zoruma gidiyor

Benden gizli alilesine para veriyor ailene para verdin mi diye soruyor hyr ama öğreniyorum vermiş kızmam ki istediğin kadar verebilirsin yln söyleme dürüst ol ben sadece bunu istiyorum diyorum tamam diyor yine aynı kizacagim sanıyor anlatamıyorum yalana kızıyorum diyorum yine ayni

Back
X