İlginç, görümceniz neden size söylenmesini istemedi acaba. Eşinizin yalana meyilli o lduğunu belirtmişsiniz, acaba eşiniz ailesine de sizin hakkınızda yalan söylemiş olabilir mi? Yani "eşime söylemeyin, kıskanır" falan mı dedi.
Her ne olursa olsun sizden gizliyorlarsa sizde artık bir mesafe koyarsınız araya, sorarlarsa söylersiniz, hatta bence kırıcı olmadan yarın arayıp sorun bakalım, dertleri neymiş, hatta yok yok öyle yapmayın küçük bir hediye alıp görümcenize mezuniyet hediyesi olarak götürün bakın bakalım ne yapacaklar.
belliki görümcenin sana karşı kompleksleri var..okulu bitiremediğini bilmeni istememiş..senin karşında rezil olucağını ve ezileceğini düşündü demekki .eşin ve ailesi de görümcenin bu gizlilik kararına saygı duymuşlar.sen hiçbir şeyini saklamıyor olabilirsin ama görümcen herşeyini sana anlatmak zorunda değil ki..ve bilenlerinden anlatmamasını isteyebilir..bu kafaya takılıp,bu kadar sorun yaratıcak bi konu değil..helede eşine olan güvenini böyle küçük bi ayrıntının zedelemesine izin vermemelisin..fazla abartılı bi tepki gibi geldi seninki bana..kimbilir daha neler saklıyordur diye paranoya yapma bence.
belliki görümcenin sana karşı kompleksleri var..okulu bitiremediğini bilmeni istememiş..senin karşında rezil olucağını ve ezileceğini düşündü demekki .eşin ve ailesi de görümcenin bu gizlilik kararına saygı duymuşlar.sen hiçbir şeyini saklamıyor olabilirsin ama görümcen herşeyini sana anlatmak zorunda değil ki..ve bilenlerinden anlatmamasını isteyebilir..bu kafaya takılıp,bu kadar sorun yaratıcak bi konu değil..helede eşine olan güvenini böyle küçük bi ayrıntının zedelemesine izin vermemelisin..fazla abartılı bi tepki gibi geldi seninki bana..kimbilir daha neler saklıyordur diye paranoya yapma bence.
bu ısın ıcınde baska ıs olmasın??
yanı sadece mezunıyet olsa sankı bu kadar gızlenıp saklanmaz gıbıme gelıyo benımCADIARZU
Ben olsam bundan sonra kendi ailemle ilgili hiçbir şeyi paylaşmazdım.Madem onlar bunu sizden saklama gereği duymuşlar,siz de olumsuz durumları onlarla paylaşmazsınız olur ,biter.:umursamaz:
Haklı olabilirsin, ben böyle düşünmemiştim. Benim için mezun olmak ya da olmamak çok da önemli değildi...Hiç farkımız yok diye düşünüyordum... Aslında söylememek görümceme ait bir karar olabilir, ama ben genelde kendi ailemde ne olsa, eşimin olduğu bir ortamda konuyu açıp, konunun sahibinin anlatmasını sağlarım.. Demek ki yaklaşımlarımız farklı eşimle... Ama yine de babası ve annesine çok güvenirdim, güvenimi sarstılar...
yani newlife katılıyorum
Bende kafaya takılacak bişey göremedim söylemek istememesinin sen farkında olmasan yaptığın bir hareket bir sözün ya da davranışın sebeb olmuş olabilir... Ve bence hala farkında değilsin
Ben olsam kırılmazdım bu kadar kafaya takmazdım ama sen maden içine dert ettin açık açık sor hiç bişeyini saklamıyormuşsun bu konuda da kırıldığını ve nedenini açık açık sorabilirsin
Haklı olabilirsin, ne yaptıysam keşke bilseydim ve yapmasydım. Eşimin ailesinde, görümcemi herkesten çok seviyordum... Gerçek kardeşim gibiydi.:a015:
Öteki görümcem genelde hep açığımı arar ve laf sokar. Ama ben hep gülerim ona, kötü birgün geçirdin galiba gibi bahaneler bulurum, hep... Ama bu görümcem bana hiç kötü bir harekette bulunmamıştı...
Nedenini açık açık sorsam görümceme o da bana "sana ne" yada "şimdi yüzüme mi vuruyorsun?" dese o zaman ne yaparım?:çok üzgünüm:
Kızlar sizden akıl almaya ihtiyacım var, açıkcası ne düşüneceğimi bilemiyorum. :1shok:Ben normalde kardeşlerim yanında eşime ayrı davranmam, yani ailemin içinde ne varsa eşimde bilir. Hatta kız kardeşimi isteyecklerini ve evleneceğini annem babamdan 6 ay önce eşim öğrenmişti...
Üç-dört ay önce eşimin babası bir sabah saat sekizde beni cepten arayıp, şehir dışında bir üniversitenin bir sürü seçmeli dersini sormuştu. Ben konuyu sorduğumda x beye master için yardıma gittim dedi. Geçen ay eşimin anne-babası ve kardeşi gezmeye aynı şehre gitti. Sorduğumda eşimde dahil hepsi, bana; "gezmeye gittik" dediler.
Dün eşimin telefonunu karıştırırken babasından gelen şu mesajı gördüm: "Kardeşin mezun oldu." kafamçokkarıştıBen bahsettiği görümcemin 4 yıl önce üniversiteyi bitirdiğini zannediyordum.kafamçokkarıştı Meğer tek ders kalınca bırakıp gelmiş. Şimdi afla geri girip bitirmiş okulu. Bunu ben bugün öğrendim. Akşam eşimin yüzüne vurunca söylemek zorunda kaldı.Ve kardeşi istemediği için bana söyleyemediklerini söyledi, ama damatlarına söylemişler...
Şimdi zoruma giden, ben onları kendi ailemden ayırmazken, onların bana "il" muamelesi yapıp, kuyruklu yalan söylemeleri. :çok üzgünüm:Üstelik o görümcem de, ailede en iyi anlaştığımı düşündüğüm kişidir.:1shok: Eşimin zaten yalan meyili çoktur. Ailesinin ona örnek olmaları gerekirken, koskoca 50-60 yaşında adamlar gözümün içine baka baka yalan söylediler. Ne yapacağımı şaşırdım ve düşünmeye başladım acaba başka neleri yalan söylediler diye... CADIARZUResmen dağaldım... Ne yapacağımı şaşırdım, siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız?:uhm:CADIARZU
canım bide şöyle düşün..aslında mezun sayılırım,tek ders var veremediğim..ne gerek var şimdi mezun değilim demeye tek ders için diye düşünmüşte olabilir görümcen..o dersi verince de resmi olarak mezun olduğundan ,babası mesaj çekmiştir eşine,kardeşin mezun oldu diye
Aranız çok iyiyse bu cevapları vermez
Zaten yüzüne vurma sakın belliki çok seviyorsun onu ve bu seni daha çok kırıyor canım
Önce bi sakinleş bence
Ve şuda olabilir aranız bu kadar iyiyse senin gözünde küçük düşmek istememiştir...
Sen önce sakinleş ve yeri gelince tatlı dille kırıldığını belli edersin
Neden sakladın benden ben seni kardeşim gibi görüyorum ve çok üzüldüm istemeden bişey mi yaptım sana da bende bişeylerini saklama ihtiyacı duydun diye sorabilirsin
"ikinci kez mezun olmuşsun tebrikler canım" dekaydirigubbakcemile3
Başka bişey sormana yada söylemene gerek kalmaz zaten:jeyyar:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?