Bebek Beslenmesi Yalancı emzik kullanımı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
merhaba .benim bebeğim doğduktan kısa bir süe sonra sarılık oldu..bana da biberon kullanma kaşıkla ver dediler ama bebek sinirlenip sütümün yarısını da döküyodu..bizde mecbur kaldık biberonla vermeye..sakin olduğu zamanlarda da göğsümü verdim..çok şükür şuan bir sorun yok göğsümü de emiyor..bazen emin olamıyorum doyduğuna o zaman sağdığım sütten biberonla veriyorum..ben bir zararını görmedim..emzik konusunda da nukun kaucuk olanından al dediler yumusak olduğundan damağına zarar vermez ve göğsünü de redetmez dediler.bir kaç gün aldı emziği ama bugünlerde almadı bende ısrar etmedim..tek sorunumuz bitmek tükenmeyen gaz sancılarımız..bugün 30 günlük olduk ve sancılarımız tavan yaptı resmen..sırtını sıvaslıyorum ayaklarını karnına bastırıp gazını çıkarmaya çalışıyorum..bunların dışında başka bir yolu varmı gaz çıkarmanın ???
Karnına pamuk ısıtıp koyabilirsin, ayaklarını saç kurutma makinasıyla ısıtabilrisin.Ama en önemlisi gaz yapacak yiyeceklerden uzak durmalısın arkadaşım .
Bu arada ben sütüm az olduğu için mama veriyordum sonra anladm ki mama gazını artırıyor bebeğimin mamayı kestim biraz dindi sanki ama oluyor engelleyemiyoruz..:1no2:

Ben de sezeryanla doğum yaptım ve o gece ne yazık ki bebeğimi yanıma veremediler , ertesi gün akşam geldi ve bir şekilde beslenmesi gerekiyordu sütüm gelmedi bir kaç gün mama vermek zorunda kaldık .. Biberonla şimdi çok şükür emiyor , arada annem emzik veriyor biberonla da sağdığım sütü veriyorum ağlama krizi tuttu mu memeyi itiyor bende sağıp veriyorum ... Ama en baştan hiç biberonla tanışmasa daha iyi olurdu diye düşünüyorum ama şartlar yüzünden mecbur kaldık ...

merhaba .benim bebeğim doğduktan kısa bir süe sonra sarılık oldu..bana da biberon kullanma kaşıkla ver dediler ama bebek sinirlenip sütümün yarısını da döküyodu..bizde mecbur kaldık biberonla vermeye..sakin olduğu zamanlarda da göğsümü verdim..çok şükür şuan bir sorun yok göğsümü de emiyor..bazen emin olamıyorum doyduğuna o zaman sağdığım sütten biberonla veriyorum..ben bir zararını görmedim..emzik konusunda da nukun kaucuk olanından al dediler yumusak olduğundan damağına zarar vermez ve göğsünü de redetmez dediler.bir kaç gün aldı emziği ama bugünlerde almadı bende ısrar etmedim..tek sorunumuz bitmek tükenmeyen gaz sancılarımız..bugün 30 günlük olduk ve sancılarımız tavan yaptı resmen..sırtını sıvaslıyorum ayaklarını karnına bastırıp gazını çıkarmaya çalışıyorum..bunların dışında başka bir yolu varmı gaz çıkarmanın ???

evet kaşıkla verirken en kötüsüde asütün yarısının ziyan olması :(((
bizde öyleydik içim gidiyordu dökülen süte
zaten sütümde azdı o zamanlar biberonla hem o hem biz rahat ettik
çok şükür memeyide bırakmadı kuşum
ama senin sütün bolsa doydugundan emin ol canım dr.lar emmeye başladıgında ilk 10 dk bile alması gereken sütü aldıgını söylüyorlar her iki memede 10 ar dk bile yeter sanırım
emzik bende nuk aldım ama silokon ve damaklı olanını zorlanmadı hiç birde onu dene istersen arkadaşım
gaz sancıları bizimde var zaman zaman tavan yapıyor yiyip içtiklerime dikkat ediyorum genelde çok kötü olursa bi kaç kaşık rezene veriyorum seninde yaptıgın gibi ayaklarına karnına doğru götürerek masaj yapıyorum
beslenme aralarında mutlaka gazını çıkartıyorum daha sonra devam ediyoruz
beslenme bittiğinde tekrar gazını çıkartıyoruz
belli ve kesin bi çözümü yok sanırım gaz sancılarının bazı ilaçlar bile çogu zaman işe yaramıyormuş kullananlardan biliyorum

Benim cocuklarimda emzik istemedi..Bazen keske dedigim oluyor ama,yine de kullanmadigim icin sorun yasamadim.Umarim bol bol anne sutu emerler: )

öncelikle şunu belirteyim ki bende çok sıkıştığım zamanlarda emzik kullanıyorum, çünkü tekim evde ve kızım sürekli meme istiyor, karnı tok olsa bile, fazla emdiğini kusuyor kızım.
ama içim hiç rahat değil emzik verirken.
nedenlerine gelince,(bunlaı bi kitapta okudum ve ayrıca bi hemşire de aynısını anlattı)
1- hepinizin bildiği gibi damak yapısını bozması
2- enfeksiyon kapma riskinin yüksek olması
3- bence en önemli nokta da bu; bebek kendini ağlayarak ifade ediyor, eğer ağlıyorsa illai bi derdi bi isteği vardır, hiç bi sorunu yoksa bile kendini güvende hissetniyordur ve anne memesinde rahatlıyordur, anne kokusu bebeği rahatlatıyor. biz onu emzikle susturup kendini ifade etmesini engelliyoruz. bu nedenle emzik kullanmayan bebekler ilerde annelerine daha çok bağlı oluyorlarmış.

emzik anneler için rahatlık diyorlardı çok dogruymuş
benim kızım yeni almaya başladı ama hala tam alışmadı
bazen uyumakda zorlanırken emzik çok yardımcı oluyor
ben sık sık kaynatıyorum

zararlı olsaydı dr.lar önermezdi ve kendi çocuguna kullanmazdı diye düşünüyorum
çogumuz emzik kullanarak buyumusuz..

Son düzenleme:
bizim doktorumuz emziği önerdi, yoksa parmaklarını emiyorlar daha zararlı dedi...
zaten bizim kız da kabul etti... ama gün içinde en fazla yarım saat falan emiyor, uykuya dalma sırasında işe yarıyor.
ben Nuby kiraz tip kullanıyordum şimdi avent'in aynı tipini de kullanmaya başladım

arkadaşlar 2 aylık bir kızım var. bende emziğe alıştırmak istiyorum ama bir türlü almadı kızım. siz nasıl tutturdunuz emziği? pekmeze bile batırıp verdim. pekmezi gidince fırlatıyor. diş çıkarırken çok faydası olacağı kanaatindeyim. emzik olmazsa parmaklarını emecek.

arkadaşlar 2 aylık bir kızım var. bende emziğe alıştırmak istiyorum ama bir türlü almadı kızım. siz nasıl tutturdunuz emziği? pekmeze bile batırıp verdim. pekmezi gidince fırlatıyor. diş çıkarırken çok faydası olacağı kanaatindeyim. emzik olmazsa parmaklarını emecek.

canım aynı dert bendede vardı ilk doktorumuz bakkal emziği ver dedi bu bakkalrda bile satılan ucuz yuvarlak uclu bi emzik kızımda sadece onu aldı çok rahatlattıı beni bu arda bi kaç gündür emzik kullanıyoruz etkili mi bilmiom ama gazımızı artık şurupsuz rahat çıkarıoz. hoş yeni doktorumuzda kızdı ne gerek var alıştırma anne memesini çabuk bırakır dedi

arkadaşlar bende bu konu hakkında bildiklerimi paylaşayım. öncelikle banada doktorum emzik verebilirsin emme refleksini güçlendirir dedi. ama tabiki damaklı emzik verdim. diğerleri damak yapısını bozuyormuş. ayrıca siz neden sütüünüzü sağıp biberonla verdiniz? benimde gögüs ucum çok problemliydi günlerce sağdım ama kaşıkla verdim bieronla değil. şimdi ucu iyileşti oğlum da gayet güzel emiyor.kaşıkla verseydiniz hiçbir problem olmazdı.

arkadaslar benim kızımda 3 4 gündür baş parmağını emiyor ve 5 6 cesit emzik aldık hiçbirini emmiyor birde nuby nin anne göğsü seklinde varmış acaba ondanmı alsam.parmağını emmesini istemiyorum moralim bozuluyor.

kızlar,

wee marka emzik aldım eczaneden. büyük damaklı. tutuyor kızım ve acayip rahat ettim. bazen oyle çok işe yarıyor ki. denemek isteyen olursa haberiniz olsun. aynı emzigi kuzenimin oglu da tuttu.

canım aynı dert bendede vardı ilk doktorumuz bakkal emziği ver dedi bu bakkalrda bile satılan ucuz yuvarlak uclu bi emzik kızımda sadece onu aldı çok rahatlattıı beni bu arda bi kaç gündür emzik kullanıyoruz etkili mi bilmiom ama gazımızı artık şurupsuz rahat çıkarıoz. hoş yeni doktorumuzda kızdı ne gerek var alıştırma anne memesini çabuk bırakır dedi

göğüs ucum yara olduğu dönemde sütümü sağarken kızım kızmasın diye, çünkü çok sinirli ve beklemeye gelemiyor...
bebedor marka damaklı emzik aldım ama emmedi kızım, biz de o fatoş emziklerden aldık ama bi gün tadına bakayım dedim berbat bi acılık bırakıyor ağızda...
sonra chicco damaklı aldım kauçuk, emmedi..
chicco damaksız aldım, kiraz uç değil dümdüz, zorla ona alıştırdım çünkü o bakkal emziklerine hiç güvenemedim canım yaa emdikçe büyüyor zaten :roflol:
Chicco-Emzik-Kaucuk-Fosforlu-Gece-Emzigi__18476753_0.jpg

kızlar,

wee marka emzik aldım eczaneden. büyük damaklı. tutuyor kızım ve acayip rahat ettim. bazen oyle çok işe yarıyor ki. denemek isteyen olursa haberiniz olsun. aynı emzigi kuzenimin oglu da tuttu.

etrafımda çoğu bebek o emzikleri alıyor ama benim cadı almadı valla :roflol:
emzik büyük rahatlık tabii ki... ben de kandırıyor muyum acaba diyordum ama kanal d'deki doktorum programına çıkan çocuk nöroloğu beni müthiş rahatlattı...
"emziği biz büyükler keşfetmedik bebek kendi keşfetti... eskiden insanlar tülbente yoğurt koyar emdirirlermiş..." diye anlattı ve ben de hak verdim...
istemezse de zorla değil ama kendi de sinirliyken emziği isteyebiliyor :)

ilk gün teyzesi verdi halada kullanıyor zamanda emzik çocukları sakinleştirir diye yazıyorlarmış ama 3 5yaş kullanırsa dişlerinin yapısı bozuluyor ona göre bıraktırmak lzzım by alkisalkisalkis

bende bebedorun emziğini denedim ama mümkün değil ağzına verince midesi bulanıyor gibi yapıyor. nuk markayı çok merak ediyorum onu deneyeceğim. kauçuk olanlar dahamı iyi oluyor?

bende bebedorun emziğini denedim ama mümkün değil ağzına verince midesi bulanıyor gibi yapıyor. nuk markayı çok merak ediyorum onu deneyeceğim. kauçuk olanlar dahamı iyi oluyor?

silikon emziği almıyorsa kauçuğu alabiliyorlar canım ama bebeğin baya büyümüş almayabilir...
kauçuk dene bence...

Back
X