Börekler Yalancı su böreği tarifi

Bhreken

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2016
287
138
103
29
IMG-20180118-WA0024.webp
IMG-20180118-WA0023.webp
IMG-20180118-WA0025.webp
#kaanlar peynir sponsorluğunda :hamarat:
Sos için gerekli malzemeler
4 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 sise soda
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı tereyağı ( ben kullanmadım olmadığı için)
2 yemek kaşığı yogurt
6 adet yufka
2 3 dalmaydonoz
400-500 gr peynir
"YAPILIŞI "
Öncelikle yumurta, soda, süt, sıvı yağ ve yoğurdu bir kapta güzelce çırpıyoruz . Öncelikle yoğurdu bir kapta iyice purusssuz bir hal alana kadar çırpın daha sonra hepsini karıştırın. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin ardından yufkanızın ilk tabanını serin hafif dışarda kalacak şekilde. Daha sonra fırça yardımı ile güzelce sostan bol bol surun . Ardından ikinci katıda serip bol sos sürülerek üstüne maydonoz ve beyaz peynir karışımı dökülür . Ben lor peynir kullandım. Istediğiniz arzu ettiğiniz peyniri kullanabilirsiniz . Üstüne yarısını serperek tekrar üstüne yufka ve sos yine aynı şekilde yufka ve sos . Son olarak kenarlarını güzel bir şekilde içe getiriyoruz ve bol sosluyoruz ve kesip kalan sosu üstüne döküp 180 190 derecede 35 dakika kadar pişiriyoruz afiyet olsun :KK52: puf noktasi ---> oncelikle buz dolabinda iki uç saat dinlendirin ve üstünü erittiginiz tereyagi ile firca yardimi ile yayin umarım begenirsiniz ben evimde olmadığım için basit malzemelerle bu kadar yapabildim tabi malzemem olsaydı sunumu daha lezzetlendirecek şekilde yapardım . Görüşmek uzere

Son düzenleme:
Fotoğraflar yok mu ?

Back