Yalanını yakaladım, doğru mu yapıyorum?

• Konu Sahibi Konu Sahibi dove
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

dove

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
3.310
4
0
Diyarbakır
6 yıla yakındır beraberiz. Benim yaşım 21, onun 26.
Ben üniversite son sınıftayım, o çalışıyor.
Bu bilgileri de öğrenmek istersiniz diye yazdım konuya geçiyorum.

Sevgilim dün bana Konya'dan Karaman'a iş için gitmesi gerektiğini söyledi. Daha önce de böyle işleri olduğundan normal karşıladım. Dün akşamdan beri beni aramayınca sabahtan beri 10 defa falan aradım. Açmadı.
Sonra telefon açıldı ve bir küçük kız sesi (İzmir'deki kardeşi) "Abimin biraz işi varmış, telefonu evde, dışarıya çıktı." dedi. Adam açık açık yalan söyledi bana. Şok oldum :53:

Sonra 1 saat falan geçti sevgilim(!) aradı, benim planlarım biraz değişti falan dedi. Ben de evde olduğunu öğrendiğimi söyledim. Neden yalan söyledin dedim. Zeytinyağı gibi üste çıktı :53:
Ailemi ziyarete gelemiycem mi? Annemlerin yanına geldim diye özür mü dileyeyim, söylemediysem nolmuş gibi absürd cevaplar verdi. Bi şok daha yaşadım. Konuşmak istemiyorum dedim kapattım. :47:

ardından mesaj gönderdim. İlişkimizin benim için bittiğine dair...

15 dk kadar sonra bir numara aradı. Bir açtım ANNESİ. Noldu size böyle falan dedi. (Kadınla daha önce sadece 1 kere konuştuk, onda da bana ilişkimizi aileme duyurarak çok büyük zarar vermişti) Bazı ailevi problemler oldu ondan çağırdım, o sana yalan söylemedi falan dedi. benim yüzümden gibi oldu dedi.
Kadından nefret etsem de gayet saygılı bir şekilde sorunun EVE GİTMESİ DEĞİL, bana YALAN SÖYLENMESİ olduğunu bildirdim.
Neyse daha çok uzatmıyım.

2 saat önce oldu bunlar. Benim gözümde ilişkim çok derin yara aldı. Toparlanmaz gibi duruyor. Ne yapayım? Bitirdim tek taraflı ama yine de sinirden düzgün düşünemiyorum. Başka bir gözün bakış açısına ihtiyacım var..

sana yalan söylemesi cok gereksiz olmuş ama bu senin düşüncene göre... ailemin yanına gidiyorum diyebilirdi ama belliki bir anda planları değişmiş. bunu düzgün bir dille anlatabilirdi sana ama suanki durumlarını bilemezsin. belkide kötü birşey olmuştur. eger bu kadar küçük bir şeyde yara alıp toparlanamayacaksa, ohooo ilerde nelerle karşılasıcan. bu yüzden ilişki bitirilmez. ancak uyarırsın yada konuşursun. madem planını değiştirdin bana neden bildirmedin vs. gibilerinden.

sana yalan söylemesi cok gereksiz olmuş ama bu senin düşüncene göre... ailemin yanına gidiyorum diyebilirdi ama belliki bir anda planları değişmiş. bunu düzgün bir dille anlatabilirdi sana ama suanki durumlarını bilemezsin. belkide kötü birşey olmuştur. eger bu kadar küçük bir şeyde yara alıp toparlanamayacaksa, ohooo ilerde nelerle karşılasıcan. bu yüzden ilişki bitirilmez. ancak uyarırsın yada konuşursun. madem planını değiştirdin bana neden bildirmedin vs. gibilerinden.

olay şu ki gitmesi son anda değil. bana karamana gidiyorum dedi. 22'de binicem dedi. gece 12 de vardım dedi.
ailesiyle ilgili olayı da önceden biliyodum. kız kardeşinin okulla ilgili bir problemi.
yani olayı bildiğim halde bana Ben izmire gidiyorum diyemiyor.
daha önce hiç yalan söylememişti. (ya da yakalanmamıştı)
ben sanki bi sorun var eve gidicem dese gitme mi diyecektim.. off bilmiyorum bu benim için büyük bir durum.
ya bana daha önce de Karaman'a gidiyorum diyip başka yerlere gittiyse..
inanmak istemiyorum ama babama bile güvenmem...

Dur dur sakin ol :74:

Anlaşılan arkadaşının ciddi bir aile meselesi var.Belki sana söylemek istememiştir.Söylese detaya girmesi gerekecekti,bilmeni istemiyordur.Telefonunu açmamıştır çünkü tatsız bir konuşmanın ortasındadır filan...
Hem yalan söyleyip kötü bir yere gitmemiş ki.Ne bileyim başka kızla tatile gitmek gibi bir durum yok en azından. :47:
Bence biraz beklersen mantıklı bir açıklama yapacaktır.Herhalde o da üzülmüş ki annesi seni arayıp açıklama ihtiyacı hissetmiş.Üzülme yahu :71:

yani bana göre yalanın derecesi olmaz, küçük büyük yalan yalandır,
hadi söylemiş bi yalan yani mantıklı bi açıklaması yok ki abuk subuk cvp vermiş, konuyu baştan savma yapmış gibi noolmuş böyle cvp mı olur, hemen kapatmaya çalışmış, bişey var sanki,
mantıklı olsa sende anlarsın sonuçta, bugün buysa yarın başka bi yalan başka bişey başladı bi kere :(

cnm çok haklısın kızmakta, en ufak bi yalanda güveni tamamen gidenlerdensin benim gibi, ama asıl nedeni öğrenmeden bitti gibi kararlar verme, olayın içyüzünü öğren. erkek arkadaşının söleyemediği bi durum varmış gibi geldi bana, ailevi mesele olduğundan söylememiş olabilir, yinede abuk sabuk konuşması,saçmalaması normal deil, :26:

Son düzenleme:
olay şu ki gitmesi son anda değil. bana karamana gidiyorum dedi. 22'de binicem dedi. gece 12 de vardım dedi.
ailesiyle ilgili olayı da önceden biliyodum. kız kardeşinin okulla ilgili bir problemi.
yani olayı bildiğim halde bana Ben izmire gidiyorum diyemiyor.
daha önce hiç yalan söylememişti. (ya da yakalanmamıştı)
ben sanki bi sorun var eve gidicem dese gitme mi diyecektim.. off bilmiyorum bu benim için büyük bir durum.
ya bana daha önce de Karaman'a gidiyorum diyip başka yerlere gittiyse..
inanmak istemiyorum ama babama bile güvenmem...

bide 12de vardım dedi, kızkardeşi çıkmasa anlayamıcaksın

bana da ortada sana anlatmaktan çekindiği bir aile meselesi var gibi geldi.

senin sinirin geçsin biraz, sonra konuşursunuz tekrar.

bende bu tip durumlara takılırım. ne yaptığı yada geçerli bi mazereti olması mühim değil. güven duygusu zedelenirse o işin tadı kaçar. sonuçta ani gelişen bi olay bile olsa (ki değilmiş) canım plan değişti, ailemin yanına gitmem gerekiyo, sonra anlatırım filan diyebilirdi. yada sen evde olduğunu öğrendim deyince neden sinirleniyo, evet canım bende sana söyleyecektim, şöle şöle oldu diye izah yerine bi üste çıkma çabası. gidiş nedenini söylemek istemiyosa da özel, ailevi bi durum var şimdi anlatmak istemiyorum ama ben karamanda değil izmirdeyim de diyebilir. zor bişey değil.
yinede kişi yaptığı tek bişey ile değerlendirilmez, bu insafsızlık olur. 6 yıldır onu tanıdığın şekliyle olayı değerlendir sadece bi seferlik olaya bakma. ama bu yaptığının seni huzursuz ettiğini, gereksiz düşünceler oluştuğunu, güvenin böyle gereksiz durumlarda zedelenmemesi gerektiğini söyle bence canım.:29:

Dur dur sakin ol :74:

Anlaşılan arkadaşının ciddi bir aile meselesi var.Belki sana söylemek istememiştir.Söylese detaya girmesi gerekecekti,bilmeni istemiyordur.Telefonunu açmamıştır çünkü tatsız bir konuşmanın ortasındadır filan...
Hem yalan söyleyip kötü bir yere gitmemiş ki.Ne bileyim başka kızla tatile gitmek gibi bir durum yok en azından. :47:
Bence biraz beklersen mantıklı bir açıklama yapacaktır.Herhalde o da üzülmüş ki annesi seni arayıp açıklama ihtiyacı hissetmiş.Üzülme yahu :71:

asıl annesinin aramasına daha da delirdim hayal ya :14: Beni asla muhatap etme annenle demiştim. Annesiyle gerçekten çok kötü bir durum yaşadı ailem. bana olmayacak yakıştırmalar yaptı kadın. (iftira gibi) Şimdi de arıyor, bi de diyor ki hiç üzülme yazın seni istemeye gelicez, korkma!
ben de bunlar çok sonra konuşulacak şeyler, hem ben 3 sene kadar daha düşünmüyorum vs. dedim. Kadın da ben eskiden olan şeyleri arkada bıraktım, sen beni arada ara konuşalım falan dedi. Uygun olmaz. dedim. Ne sıfatla konuşucam ki? Ben öyle samimi ilişkiler sevmem. Üstelik ailem onunla konuştuğumu duysa beni mahveder!

Sonra sen de ailedensin vs. diyip olayları anlattı işte. (Bildiğim şeyleri yani) Kız kardeşine okuldan bi çocuk askıntı olmuş, takip falan etmiş, hırpalamaya kalkmış. Olay kötü, çok iyi anlıyorum da, ben sevgilimin tavrına anlam veremiyorum. Bu adam bana herkesten daha yakın. Bu kadar şey yaşamışız, her zorlukta birbirimize koşmuşuz, aynı evi bile paylaşmışız. Beni atlatırmış gibi kalkıp neler diyor.

Dün şakasına demiştim ki, ben de sürpriz yapıp Konyaya gelecektim.. Aman sakın öyle haber vermeden gelme vs. demişti. Planlar yapılmış çünkü...
Ben böyle yalan söyleyerek bir yere gitsem (eve bile olsa) bana çok daha büyük tepki gösterirdi... bir de nolmuş yani demesi yok mu..... :53:

bencede biraz sakinleşip konuyu baştan tekrar konuşun canım.gerçekten sölemek istemediği bişey var gibi.annesinin araması da onun işi bence.durumu inandırıcı yapmak için.hemen kötü düşünme.uzun bi ilişkin var böyle bi çırpıda kıyma bence emeğine yazık

Evet , kızmakta haklısınız..Yalan var ortada..Fakat idrak edilmesi gereken bir konu var, ailesinin yanında.Yani yalan ile sizi üzecek bir yerde değil..

İlişkiniz 6 yılda olsa , mutlaka birbirinizden ayrı dünyalarınız ve özelleriniz vardır..O an kötü bir andır ve size söyleyememiştir..

Bence doğru söylüyordur , programı ani olarak değişmiştir ve size anlatmak istemediği için bu ani değişiklikten söz etmemiştir.

Düşünün derim..:71:

açıkçası bana da öyle geldi . Fazla irdeleyen biriysen belki de özeline çok sokmak istememiştir seni . Ailevi meseleler saklı yaşanmalı bencede .
Bir sakin ol . Konuşursun daha sonra söyleyecklerine göre şekillendirirsin:26:

dove kızmakta haklısın sonuçta ortada bir yalan var.
fakat ben sorunun ciddi olduğunu ve sana anlatamayacağı için söylemediğini düşünüyorum.
sen kızınca verdiği cevaplar ise orda yaşadığı sorunlardan dolayı olabilir.
yani üzgün olabilir, kızgın olabilir, zor durumda olabilir.
sadece bu sebepten ilişki bitirilmez bana göre.
evine değil de başka yere gitmiş olsaydı tamam ama evde olduğundan eminsin.
bunu göz önüne al bence.
sakin kafayla tekrar düşün.
bazen en yakınımıza bile anlatamayacağımız,söyleyemeyeceğimiz şeyler vardır.
umarım her şey yoluna girer :29:

canım konuyu okuyunca bi an cook uzun yıllar öncesine gittim..
şok olmuştum böyle bir yalanını raslantı eseri yakalamıştım.. üstelik bizim durumumuz cok hassastı, ve ilişkimiz o gün bitti.. ben cok sonra başka ayrıntılar da öğrendim, mesela benden habersiz nete girdiğini ve bana haber vermediğini..
ben yalan girdimi işin içine cok kötü oluyorum, kaldıramıyorum.. aile meselesi varsa sana ne oldugunu söylemeden sadece gitmesi gerektiğini önemli oldugunu söyleyebilirdi.. suçlu psikolojisi ile senin ne kdr kırıldıgını incindiğini anlayamamış.. üstelik cok uzun bir ilişki..
sana tek tavsiyem sakin davranman olacaktır.. sakin ol ve kendini düzgünce ifade etmeye çalış,benim tek pişmanlığım çok ağır konuşmuş olmam.. herşeyi çok ayrıntılı düşün.. bugün sana yalan söyledi diye yarında söyleyecek birşey yok, ama bir tek bugün böyle davranacak bir daha asla tekrarlamayacak da diyemeyiz.. ve ne olursa olsun kendini ondan cok sev tatlımm.. kendine değer ver ..

sinirden sanki her şeyi kötüymüş gibi yoruyorum işte. :26:
Evet şu ana kadar bana hiç yalan söylememişti.
Yalan söyleyip de gittiği yer başka bir kadın değil, ya da olmayacak bir yer değil..
Ama kendimi kandırılmış hissediyorum.
Ben hayatıma dair en küçük şeyleri bile paylaşmayı seven biriyim. Çünkü zaten farklı şehirlerdeyiz, en azından yaşadıklarımız ortak olsun isterim.
Bir sorunum olsa önce onunla paylaşırım. (benim de geçen sene ailevi meselelerim oldu, ilk ona danıştım, bişey yapamasa bile destek oldu en azından)
Bilmiyorum, bana dese ki Çok önemli bir ailevi sorun, sonra anlatıcam, acilen eve gitmem lazım. ben yok demem...
Ki daha önce 2 eli kanda olsa söylerdi.

Erkek kardeşiyle beraber çalışıyolardı Konyada. Onunla dönmüşler zaten izmire de. zaten son 3 aydır kardeşi ile çalışmaya başladığından beri bu BEN ERKEĞİM (hesap mı vericem) triplerine girdi.
başbaşayken ise sorun yok.

Bilmiyorum ya lafta mı bu "sen benim herşeyimsin, ailemsin, bilmemnemsin" edebiyatları?

bi de dün yani yolda olduğu akşam tatsızlık çıkardı ki küstü! aramasın diye.
bugün de arayınca (önce bilmiyodu izmirde olduğunu öğrendiğimi) ben sana küsüm ondan aramadım falan dedi.

Son düzenleme:
konuyu sende bilysun madem en basından sana söyleyebilrdi
cok uzun yıllar süren bi ilişkiniz var ve ilk defa olmus böle bi durum dedgine göre
o yuzden bencede tekrar düşün cnm pişman olcagın kararlar verme

dove kızmakta haklısın sonuçta ortada bir yalan var.
fakat ben sorunun ciddi olduğunu ve sana anlatamayacağı için söylemediğini düşünüyorum.
sen kızınca verdiği cevaplar ise orda yaşadığı sorunlardan dolayı olabilir.
yani üzgün olabilir, kızgın olabilir, zor durumda olabilir.
sadece bu sebepten ilişki bitirilmez bana göre.
evine değil de başka yere gitmiş olsaydı tamam ama evde olduğundan eminsin.
bunu göz önüne al bence.
sakin kafayla tekrar düşün.
bazen en yakınımıza bile anlatamayacağımız,söyleyemeyeceğimiz şeyler vardır.
umarım her şey yoluna girer :29:

sağol canım :(
zaten orada yaşadığı (artık her neyse) sesinden canını sıktığı anlaşılıyordu. bir de benimle ailesinin yanında konuştu heralde, böyle bi "Ne var ailemi görmeye gelmişsem" diye efelik yapıyodu. Oğlumuz kılıbık derler diye mi korktu nedir?
:26:
zaten yarına sakinleşmiş kalkarım da, unutsam bu olayı sineye çeksem her ŞURAYA gidiyorum dediğinde yine hatırlıycam, belki de güvenemiycem.
annesinin aradığını biliyor galiba. annesi kardeşinin telinden aradı. onda da numaram vardı. İşte o diğer odada, çok sinirli, ne oldu vs. dedi. ben de çok bişey anlatmadım. sevmem 3. kişileri.. biz aramızda çözeriz dedim. Sanki aramız düzelecek annesi konuştu diye..

neden öyle dedin dedim.. çok mesaj atıyodun diye dedi!
(ki o saate kadar hiç aramamıştım. 12 de merak ettim yolda gidiyor diye)

çok olsun sevgilin o senin :( daha önce oldu mu böyle şeyler ilk mi

Back
X