• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yalanla baş etme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

esmergizmo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
8.104
10.539
248
gözünüzün içine bakarak yalan söyleyen insanlarla nası baş ediyorsunuz?

özellikle hayatından çıkaramadığınız kişilerse iş arkadaşı, aile ya da onun gibi göz göre göre yalan söylüyorsa ama saflanıyorsa ne yaparsınız?

yalan konusunda çok hassas olduğum için ortaya çıkarmaya çalışıyorum ama bazen olmuyor ya millet inanmıyor ya da bazen ortaya çıkarabileceğim konumda olmuyorum o zaman da hazmetmekte zorlanıyorum. boşveremiyorum.

bi taktiği var mı bu işin? hadi konuşalım bunu çare bulalım bu insanlarla muhattap olmak zorunda olanlara.

:işsiz::işsiz: böyle bakarım "tabi öyledir" derim.
Umursamamak en doğrusu, sinir hastası olmamak için.

O kişi konuşurken otomatikman şöyle bir surat ifadesi oturuyor yüzüme:işsiz:

Dinlemiş gibi yapıp dinlemiyorum o şahsiyetleri, zamanımı harcamalarına bile değmezler

Aman dinlemem bile ya da bi kaç kere yalan söylediğini ima ederim onlarda pes eder elbet

En iyi tepkim yav he he

yalan olduğunun farkına varırsam hemen ard arda sıkıştırıcı sorular ve cümleler kullanıyorum, pes edene kadar devam ediyorum. ya öf sana da laf anlatılmıyor, he ben yalan söylüyorum, hani öyle değilde şöyle oldu gibi cümlelerden pes ettiklerini anlarsın. amacım karşısında çocuk olmadığını ve kandıramayacağını ona göstermek.

işte ben öyle duramıyorum umursamadan yav he hee diye dinleyemiyorum. sorunum o sanırım. bunu öğretmem lazım kendime. bu ikiyüzlülük sinir ediyor beni.

özellikle hayatından çıkaramadığınız kişilerse iş arkadaşı, aile ya da onun gibi göz göre göre yalan söylüyorsa ama saflanıyorsa ne yaparsınız?

yalan konusunda çok hassas olduğum için ortaya çıkarmaya çalışıyorum ama bazen olmuyor ya millet inanmıyor ya da bazen ortaya çıkarabileceğim konumda olmuyorum o zaman da hazmetmekte zorlanıyorum. boşveremiyorum.

bi taktiği var mı bu işin? hadi konuşalım bunu çare bulalım bu insanlarla muhattap olmak zorunda olanlara.

Yakin cevremden kaybetmekten korktugum biri degilse acik acik soyluyorum aslinda yakin cevremde ailemde falan yalan soyleyen pek kimse yok onun disindakileri eger zaten gozden cikarabilirim

Ama mevzu buyumeyecekse ben acik acik soyleme taraftariyim

keşke ben de geçebilsem.

peki yalanları size dokunuyorsa ne yaparsınız?

mesela bir keresinde amirim beni tamam senlik bi iş yok git sen diyip odama yollamıştı. sonra patron gelmiş sormuş nerde diye o da bilmiyorum demiş ki beni ve arkadaşımı o yollamıştı yollamasa gitmezdik. bizi çağırdı acele gittik patron bizi azarladı sorumsuzsunuz dedi sesimi çıkaramadım çünkü bana güvemmeyeceğini düşündüm. sonra da canımız çıktı suçsuz olduğumuz halde kendimizi affettirene dek.

başka bir gün bikaç stajere aynı şeyi yaptu siz gidin dedi yine patron geldi sordu bilmiyorum dedi stajerleri çağırdı onlara kızdı. ama çok sinirlendim. hiçbir şey diyemedim yine zaten ters bir kadındı patron da.

ama içimde yer etti resmen. bazen insanların gözü o kadar kör oluyor ki yalanı ortaya çıkarsan bile inanmıyorlar. o zaman da bana karşı negatifleşiyor bu insanlar.

bıktım bu dünya düzeninden :(

Bu işin bir taktiği olduğunu sanmıyorum Eğer hayatımdan çıkarabileceğim bir insansa çıkarırım arkadaşlarımsa Hı hı derim aeger ailem yalan konuşuyorsa direk yüzlerine söylerim çokta takmamak lazım aslında kendini yıpratırsın

Bu işin bir taktiği olduğunu sanmıyorum Eğer hayatımdan çıkarabileceğim bir insansa çıkarırım arkadaşlarımsa Hı hı derim aeger ailem yalan konuşuyorsa direk yüzlerine söylerim çokta takmamak lazım aslında kendini yıpratırsın

evet yıpratıyorum zaten içim çok kabarıyor artık sağlığıma zarar verecek diye korkup bakış açımı değiştirmeye çalışıyorum o yüzden.

teşekkürler herkese yorumları için önemsememeye çalışıcam ben de. savaşmaya çalışıyordum şimdiye dek yanlış yapmışım...

Benim kaynananam ve kaynim cok yalan konuşur. Kaynim ile muhattap olmam ama kaynanama direk yalan konuşuyorsun diyorum. Varsın söylemesin oda yalan konuşmasın

Ben genelde gözümün içine baka baka yalan söyleyenlere, özellikle kalabalık ortamda salaklığa vurup "aaa ben dediğin şeyi şöyleydi diye hatırlıyordum, öyle miymiş?" gibisinden pot kırmış ayağına yatarak rezil etme yolunu tercih ediyorum.
Çok da eğlenceli oluyor, şekilden şekile girmelerini izlemek :)

ben çıldırıyorum. bu birinden kalma bir şey bende eskiden bu kadar çok takılmazdım şimdi bir yalan yakaladığımda sakin kalamıyorum.

Yalancinin mumu yatsiya kadar yanarmis derler.. Ilk konu anlariginda ve diger gun tekrar farkli anlatir. Şoyle degilmiydi dersin, tabiki konulari hatirlarsan :KK48:

konuları hatırlarım baya o konuda hafızam iyi. kimsenin anlattığını kolay kolay unutmam. zaten biraz vakit geçirdiğim insanın bakışından sesinden yalan söylediğini anlayabiliyorum. yalanını anlamakta sorun yok da, işte o yalanı suratına vurup etrafı inandırmak zor iş. istiyorum ki yalan söyleyen ortaya çıksın insanlar da bilsin ama o işler zor oluyor. insanları kandırmalarını hazmedemiyorum :(

evet yıpratıyorum zaten içim çok kabarıyor artık sağlığıma zarar verecek diye korkup bakış açımı değiştirmeye çalışıyorum o yüzden.

teşekkürler herkese yorumları için önemsememeye çalışıcam ben de. savaşmaya çalışıyordum şimdiye dek yanlış yapmışım...

konuları hatırlarım baya o konuda hafızam iyi. kimsenin anlattığını kolay kolay unutmam. zaten biraz vakit geçirdiğim insanın bakışından sesinden yalan söylediğini anlayabiliyorum. yalanını anlamakta sorun yok da, işte o yalanı suratına vurup etrafı inandırmak zor iş. istiyorum ki yalan söyleyen ortaya çıksın insanlar da bilsin ama o işler zor oluyor. insanları kandırmalarını hazmedemiyorum :KK43:

Aslinda bence karsimizdakine ya yalan soyledigini soylememiz yada inanmadigimizi ima etmemiz lazim

Evet bazi konularda mecburen sessiz olmak durumunda kaliyoruz is hayati vs ama onda dahi bi sekilde inanmadigimizi belli edecek imali davranis yada tavirlarda bulunmamiz gerek diye dusunuyorum yoksa daha cok sikinti yasanir maddi manevi

Ilk staj yerimde biri vardi sanirim birazda asiliyirdu 3 lafindan 2si yalan diyeceginiz insanlardan durup durupta ben yalandan nefret ederim hayatimda hic yalan soylemedim de demiyormuydu agzinin ustune cakasiniz gelirdi

Ben cok titizim temizim derdi afedersiniz bulundugu yer hayvan baglasaniz durulmayacak haldeydi bi gun dedim Allah askina suranin haline bak Allah seni alacak insana sabir versin dedim kendi temizlemedigi gibi temizlik personelinede temizle demiyir

cok caliakan oldugunu gerektigi zamanda izinli olsa dahi geldigni soyluyor külliyen yalan Yiginla is var her seferinde bi dolu bahane sunuyor sundugum secenekleri kabul etmiyor ama son gun dayanamadim acik acik herseyi yuzune vurdum bilgisayar basinda oyun oynamak icin para aliyorsun diye herseyi soyledim

Sonra bi gun idarecenin oldugu bi ortamda laf acildi herseyi soyledim sonra birimi degistirilmis kotu bi yere verilmis ilkin uzuldum ben mi sebep oldum diye sonra duydum ki orda calismadigi icinde baska bir yere verilmis o zaman anladim ki hata bende degil onda

Bence sefiniz sizi patronun yaninda azarladiginda yalan konustugunda sessiz kalmayin kalmak zorundausanizda sonradan sefinizle durumun oyle olmadigini konusun

Ama hicbirsey yapamiyorsanizda o insanlarla araniza gereken mesafeyi koyun alip vermeyin oyle insanlarla

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X