E
Çok doğru ne diyeyim artık çocuk büyütmek çok zor napicaz böyle bilmiyorum. Kimseye güven kalmadı herkes köyü kalpli
evet maalesef ki öyle. evde işler bitmiyor çocuk ilgi istiyor birçok çocuk kendi kendine oynamayı da bilmiyor çünkü etrafında çocukla büyüyen çocuk nadir artık. varsa da e güzel şanslı.
benim kızımın yaşıt 1 kuzeni var ama hayat koşturmacası sık sık yan yana gelemiyorlar. park vs anca olduğu kadar. oyun grubuna götürdüm bir süre ama hastalık çok çabuk kapıyordu ortak kullanılan meteryaller nedeniyle. bir süredir götürmüyorum kendim dışarıya çıkarmaya çalışıyorum ama enerjisini tam atamıyor

E

evet maalesef ki öyle. evde işler bitmiyor çocuk ilgi istiyor birçok çocuk kendi kendine oynamayı da bilmiyor çünkü etrafında çocukla büyüyen çocuk nadir artık. varsa da e güzel şanslı.
benim kızımın yaşıt 1 kuzeni var ama hayat koşturmacası sık sık yan yana gelemiyorlar. park vs anca olduğu kadar. oyun grubuna götürdüm bir süre ama hastalık çok çabuk kapıyordu ortak kullanılan meteryaller nedeniyle. bir süredir götürmüyorum kendim dışarıya çıkarmaya çalışıyorum ama enerjisini tam atamıyor
Ben de tam bu sebeplerden yakinlarimda çocuğumun yaşıtı çocuğu olan anneler ile arkadaş olmaya çalışıyorum ki çocuğumun arkadaşları olsun diye

Bir merhaba benden o zaman :) 18 aydir neredeyse tek basima büyütüyor ve çalisiyorum.. izmire de daha cok yeniyim hayat beni her türlü zorluyo

Merhabalar bende izmirden 2 çocuğum var birisi 4,5 yaşında birisi 3,5 aylık 🥲 ailem Ankara’da yaşıyor maalesef İzmir’de kimsemiz yok . Tek çocuk neysede gerçekten 2. Çocuk olunca dahada zorlaşıyormuş sizin ilk mi 🌷
İzmir in neresi ?

Zorluk sadece şimdi değil ileride oyun ve arkadaş edinme zamanı gelince de sıkıntı. Bizimkiler yaşıt olacak ilerleyen zamanda tanıştırip arkadaş olmalarını sağlayabiliriz.
İnşallah yakınız zaten semt olarak oyun grubu falan düşünüyorum 2 yaşından itibaren artık evde sosyalleşemıyor çocuklar

İnşallah yakınız zaten semt olarak oyun grubu falan düşünüyorum 2 yaşından itibaren artık evde sosyalleşemıyor çocuklar
Yani evet bu tarz birşeyler bakmak lazım. Ama şu dönemlerini bir atlatalim hayırlısı ile o gün gelsin güzel bir şekilde onu düşünürüz.

birse hatırlıyorum kardeşimle oyun oynardım bu denli tv izlemek yoktu. telefonlar zaten yaygın değildi anne babamızın elinde doğru düzgün telefon görmezdik.
sokakta oynayarak büyüdük.
şimdi ne kadar dikkat edeyim desem de 14 aylık olana kadar olabildiğince telefon vermedik kendimiz de evde tv izlemedik ama her daim kendi elimizde telefonlar oluyordu.
çocukta istemeye alışmaya başlıyor. dışarıya giderdim eline telefon vermemek için yemegi doğru düzgün yemeden kucağımda gezdiriridim telefonu önüne koyup susturmuş olmıyım diye. ama ne yalan söyliyim son birkaç aydır telefon diye ağlıyor sokakta parkta oynatatırken aman düşcek aman hasta olur öyle böyle her şey zorlaştı. ev oturması akraba ziyareti de kalmadı.
Bnde telefon vermm derdim ama hiç değilse bir yemegi ocağa koyana kadar veriyorum yoksa paçama yapışıyor zaten zararlı olsa bir iki tanıdığım var çocuklar telefondan tabletten gözünü ayrmiyor onunla uyuyup uyaniyorlar benimki yarım saat izliyor en fazla bir zararı olacağını düşünmüyorum. Maalesef kimse kimseye güvenmediği için ev oturmasi bitti eskidenmiş onlar...

Back
X