Yalnız kalmak mı, terslenmek mi daha aşağılayıcı?

Çok teşekkür ederim yorum yapanlara. Ben öğrendim ki bu kişide narsisist kişilik bozukluğu var ve tedavisi yok. Psikiyatrlar da onları değil mağdurlarını tedavi ediyorlarmış.

Bir öğretmen olarak sizin sıkıntınızı anlıyorum. Bende her okulda o tiplere denk geldim. Genelde de yanlız bırakıldım. Özel sektördede çalıştım atanmadan önce ozaman orda öyle sorumum olmamıstı. Gruplasma her yerde olur normal ams öğretmenlikte çok dışlama ve aleni yapılıyor genelde. O öpretmenler odası dedikodu kazanı gşbş olur birkac klik grup olur sen eğer devamlı yalakalık yapar onlara laf atat pohpıhlarsan ve çokta dikkat ceken birisi değilsen sabredersen alabiliyolar ama kendi aralarındaki samşmşyeti göstermezler aralarından giden olurda gruplarbozuursa o zaman değişebilir. Beni de dıslayan cok tip olmustur cünkü kibarımdır bilirler eziksemeye calısırlar yokmusum gibi davranırlar sırf gruplarına girmek için yalakalık yapmam kimseye ama yapanların çok çabuk kabul edildiğinş gördüm. Bence o kibirli egosu şişmiş arkadası sendr görmezden gel. Yanlız takıl gerektipinde katıl sohbete. Hatta işin yoksa odaya gitme. Çünkü insanlar yani diğerleri seni etiketleyince ön yargıyla yaklasıp dıslarlar özellikle. Süreni tamamlayıp baska okula atanmayı dene

Yalnız kalmanın iyi yönlerini görün. Molalarınızda kitap okuyun, internette eğlenceli aynı zamanda bilgi alabileceğiniz sitelerde vakit geçirin, müzik dinleyin. Yapılacak o kadar çok şey var ki. Yalnızlık korkulduğu kadar kötü bir şey değil :)

Yahu ben de öğretmenim , ben onların grubuna girmem özellikle.Çağırır ederler evlerinde toplanırlar davet ederler çok sevdiğim değer verdiğim bir arkadaşımsa giderim.Okulda yalnız kalmak en güzeli , çocuklarla sohbet ederim bazen , kendime bir kahve alırım teneffüste kafamı dinlerim.Bence gruba dahil olmak daha riskli.Bir de "Sana ne" diyen kadına okkalı bir cevap neden vermez ki insan? Onlar da sizi tanımış ki size sana ne diyebiliyor.Kendinizi ezdirmeyin , güçlü durun.Yalnızlık kötü değil , idareyle kötü olma kavgalı olma , öğretmenlerden de değer verdiğin sevdiğin insanlarla görüş , diğerlerini salla.

İşyerinde arkadaş grubumda liderlik yapan bir kadın var. Sürekli tersleyen, aşırı kibirli bir insan. Birkaç defadır beni tersliyordu, sırf yalnız kalmamak için sineye çekip alttan alıyordum, ne kadar gururuma dokunsa da.
Bugün artk ipleri koparıcı bir laf söyledi, sana ne? dedi. Ben duygusal bir insanım çok kalbim kırıldı, cevap da veremedim. Yalnız kalmaktan çok korkuyordum ama şimdi onunla bi daha konuşmaya da gücüm yok. Siz olsanız ne yapardınız?
Neden yalnız kalmaktan korkuyorsunuz ?
Öyle bir ortamda, öyle sahte insanların arasında olup aşağılanacağıma tek kalırım daha iyi.

Bu kadın terbiyesizlik yapıyor, liderlik değil. Kafanızın etrafında falan ne der filan ne der gibi bir düşünceyle yaşarsanız, kendinizi, hayatınızı yaşayamazsınız. Bölgelerinden de çekinmeye gerek yok bence. Aslında orada yöneticiler biraz ortamın içinde değilmiş gibi geldi bana.

Ciddi ciddi kötü kalpli bi insan. Hrksin içinde bi kere daha terslemişti. Başbaşa kalınca bundan etkilendiğimi söyledim. O zaman konuşmayalım senle. Ben duygusal insanlar için iyi bi arkadaş deilim demişti. Saf gibi geri adım attım. Bütün arkadaşlarım peşinden gidiyordu çünkü.

Hem ogretmensiniz hem böyle insanlara papuç bırakıyorsunuz , inanılır gibi değil.

Cevabını verip , haddini bildiremeyeceginiz , sürekli azarlandiginiz kişilerle yakınlık kurmak için fazlasıyla ezik ve gurursuz olmak lazım .

Bu çaba niye ? Zaten kısa aralıklarla tenefusler var.

Alaninizla ilgili araştırma yapın, kitap okuyun, kulaklık takip müzik dinleyin

Yalnızlığın nesi kötü ?

Böyle insanları gördükçe çok üzülüyorum.

Üstelik öğretmensiniz , insan yetistiriyorsunuz, şaşırdım doğrusu.

Yalnız kalmayı asagilanmak, eziklik olarak gören bakış acınızı degistirmediginiz sürece hayatınız hep bu şekilde geçecek.

Mıknatıs gibi bütün hadsizleri etrafınıza toplayacaksiniz çünkü onların beslendiği kişiler sizin gibi olanlar.

Ciddi ciddi kötü kalpli bi insan. Hrksin içinde bi kere daha terslemişti. Başbaşa kalınca bundan etkilendiğimi söyledim. O zaman konuşmayalım senle. Ben duygusal insanlar için iyi bi arkadaş deilim demişti. Saf gibi geri adım attım. Bütün arkadaşlarım peşinden gidiyordu çünkü.
Siz ilk adımı atın kopun bu insandan. Diğerleri de aynı dusuncededir emin ol. Bakarsın yalniz kalan o olur.

Back
X