• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yalniz mi yoksa kardeşleriyle mi ?

LargeGemini

Ponçiğin Annesi
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2015
2.980
4.988
158
Merhaba hanimlar sizinle bir sıkıntımı paylasmak istiyorum.
İstanbul'da yasiyoruz bir kizimiz var daha küçük, eşim 7 kardesiyle iki market işletiyorlar.
yillardir bir arada çalıştılar arada kavga küslük oldu ama yine calismaya devam ettiler sirayla evlendiler esim 4. diger 3 erkek bekar esimde dahil bu bekarlar yillardir 3 abisine ter dokup calistilar simdi 2 sinin İstanbul'un en pahali semtleri sayilacak bir sehrinde evleri var degerleri 700.000 bin civarında 3. ise kredi ile ev aldi hepsi calisip onun kredisini ödüyor,
dha 10 yil var bitmesine oda 410.000 aldi evi güya lafta sirayla hepsini evlendirip ev alacaklar ama boyle giderse zor hemde sanirim esimde dahil bekar cociklari kandiriyolar.

hepsi eslerine çocuklarına en iyi imkani veriyolar ama bize gelince daha düşük imkanlari sagliyolar meselaa kendilerine istiklalde guzel ev esyalari alirken bize markasi bile olmayan bi adamda ceyiz aldilar 2 yil bile olmadi evleneli bircok sey simdiden kırılıp döküldü.

anlatsam cok uzun sürer kestirmeden anlatayim simdi bizim kiramizi ödüyorlar(bu 3 ay bitti hala odemediler 3 ayi kadin hergun esimi ariyo mahcup olduk ama hala veicez diyip oyalıyorlar) elektrik dogalgaz suda odeniyo mutfak esyalari dikkandan karşılanıyor(cok sukur simdiye kadar bu konuda sıkıntı yasamadim) ama para elimizde yok gunde bazen 5 bazen 20 bazi günler 50 gelir ama cogu zamanda para gelmez birsey istese mırın kırın ederler.

evde hep bunun sikintisi var esim dio 16 saat çalışıyorum ama elimde param bile yok onlara calisiyorum kendime bi yararim bile yok.
bana ev alacaklar mi o bile kesin degil bizi kandırıyorlar falan dio.
ben baska bir yerde 16 saat calissam çift vardiya ile 3 bine yakin maas alirim pazar günleri bile tatil yaparim
( pazar gunlri bile calisiyo ne bayrami var ne pazari)
bende korkuyorm tek calissa bu zamanda butun gelir giderleri kirayı ev erzaklarina yetemez

sizce calisan arkadaslara sorum olacak ev gecindirenlere..? siz olsaydiniz devam mi etmesini isterdiniz esinizin yoksa ayrilip kendi başını bi yola girmesini mi ?

not: birikimimiz yok...

onu bile verirlermi belirsiz cunku hersey buyuk abisinin ustune eger cikarsa bes kirus vereceklerini sanmıyorum yada 30 bun civari verip deyim yerindeyse tekmeyi vururlar yani bu yuzden aslinda cikmasi benim kafami karıştırıyor ya ilerde ev alirlarsa hesabı
Nasrettin Hoca nin dedigi gibi ya tutarsa gibi oldu ama bilmiyorum ya
bence tek çalışsın. imkanınız varsa sizde çalışın ve dükkandan hissesinin parasını alsın. ayıp yaptıkları

onu bile verirlermi belirsiz cunku hersey buyuk abisinin ustune eger cikarsa bes kirus vereceklerini sanmıyorum yada 30 bun civari verip deyim yerindeyse tekmeyi vururlar yani bu yuzden aslinda cikmasi benim kafami karıştırıyor ya ilerde ev alirlarsa hesabı
Nasrettin Hoca nin dedigi gibi ya tutarsa gibi oldu ama bilmiyorum ya
çok benciller... İlahi adalet elbe yerini bulur gönlünüzü ferah tutun. eşinizle detaylıca konuşun o da kardeşleriyle konuşsun ve sizi ne kadar zora soktuklarını ve kendisinin çok yorulduğunu söylesin... Allah yardımcınız olsun

sagol cnm bende ilahi adalete inancim oldugu icin birgun mutlaka çark bizim icin dönecek umudundayim guzel dilekleriniz icin teşekkür ederim
:KK200:
çok benciller... İlahi adalet elbe yerini bulur gönlünüzü ferah tutun. eşinizle detaylıca konuşun o da kardeşleriyle konuşsun ve sizi ne kadar zora soktuklarını ve kendisinin çok yorulduğunu söylesin... Allah yardımcınız olsun

karın tokluğuna harçlık usulü çalışarak nereye kadar devam edeceksizin ki böyle?
Belli bir maaş olmalı kirayı alışverişi karşılayacaklarına maaş versinler kendiniz ödeyin ki zaten kirayı ödememeye başlamışlar. Sigortası falan var mı eşinin?
Ayrılması mantıklı görünüyor.

ben bu durumda olsam imkan varsa esimin tek basina calisacagi bi is kurmasini isterim.yada sabit maasli bi iste uygun saatlerde calismasini tercih ederdim.bu sekilde nerye kadar devam edecek sizce? duzensizlik soz konusu. en azindan tek olursa kendi yaginizda kavrulursunuz kafaniz rahat eder.neye ne kadar harcicagnizi bilirsiniz.

Marketler hepsine aitse ,Esiniz yasal yola basvursun ,madem ortaklar ,alinan evlerde dahil butun market vs hesaplar hepsinin esit hisseli ortagi oldugu bir sirkete ait olmali ,sonucta ortak iste sahsi mal olmaz ,
Dedemden bu sekilde miras kaldi ,x dukkani sirketi icin alinan evler arabalar ,banka hesabi,dukkanlar vs ,
Esit sekilde bolusuldu herkes isini ayirdi
Sizinkilerde boyle bir yol izlemeli yoksa bunca yilin emegi heba olur

evet cnm sigortasi var esimde hep der herkesebelorli maas verilse en azindan elime kalan parayla birikim yaparim ama abiler babalik taslio digerlerini eleman gibi goruyolar esim coktan cikma derdinde kav defa cikti gitti evlenmeden once aileler bi sekilde yine alip gonderdiler
karın tokluğuna harçlık usulü çalışarak nereye kadar devam edeceksizin ki böyle?
Belli bir maaş olmalı kirayı alışverişi karşılayacaklarına maaş versinler kendiniz ödeyin ki zaten kirayı ödememeye başlamışlar. Sigortası falan var mı eşinin?
Ayrılması mantıklı görünüyor.

markettler kira ama orda bi baskasina devretmede para mi alınıyormuş oyle bisey duymuştum 2 ev var 3. evin kredisi odenio birde iki arabalari var dükkanda kira
Marketler hepsine aitse ,Esiniz yasal yola basvursun ,madem ortaklar ,alinan evlerde dahil butun market vs hesaplar hepsinin esit hisseli ortagi oldugu bir sirkete ait olmali ,sonucta ortak iste sahsi mal olmaz ,
Dedemden bu sekilde miras kaldi ,x dukkani sirketi icin alinan evler arabalar ,banka hesabi,dukkanlar vs ,
Esit sekilde bolusuldu herkes isini ayirdi
Sizinkilerde boyle bir yol izlemeli yoksa bunca yilin emegi heba olur
esimin adina hicbirsey yok abisinin ustune hepsi

evet cnm sigortasi var esimde hep der herkesebelorli maas verilse en azindan elime kalan parayla birikim yaparim ama abiler babalik taslio digerlerini eleman gibi goruyolar esim coktan cikma derdinde kav defa cikti gitti evlenmeden once aileler bi sekilde yine alip gonderdiler

Bekar bile olsa zor olur ki evli barklı bir adam yani abilerinin bunu düşünmesi gerekiyor. Gecesi yok gündüzü yok elinde para yok. Abiler bu durumu nasıl savunuyorlar peki illaki şikayetinizi belirtmişsinizdir mesela eşin ayrıldığında ne dediler de ikna ettiler sizi?

esim çok konuşmaz bir kere soyler aradan zaman geçse iki kere soyler bakti olmuyo susar yani cok calismasini soyler ben daha cok calisyom diğerleri neden az calisp benden once gidio der abiside tamam erken cikarsin bundan sonra der ama yarin olur yine saat 10 bazen 11 lere kadar oyalarlar.

para konusunda iste nezamn lazim olursa der bi kere ister ikincide ister 3. de laf ederler mırın kırın ediyolar yada laf sokuyolar.

evli degilken ayrilmislardi ozamn lar calisma saatleri icin tartışmalardi bidaha olmaz gibilerinden kandırmış lar belli bir sure dediklerini yapiyoar aradan biraz zaman gectikten sonra yin ayni

kendileri 2 arabayi kendileri kullanir esleri çocukları ile gezmede kullanir digerlerine vermez.

çocuklarına ozel öğretmenler ozel dershaneler en iyi markali urunler alirlar ama bize gelince para yok olur bilgisayarları telefonlari eve bağlı internet lig tv paketleri herseyi yaparlar kizima besik alirken bile neden aldin x abinin evindeki beşiği kullan cocuk arabasi alma bizde bi tane var onu kullan gibi muamele gosteriyolar.

simdi diyeceksiniz bunca seye ragmen hala neden düşünüyorsun cikin gidin die ama ben esim ciksa onun hakkini vermeyeceklerini bildigim icin cikmasinda kararsizim belki birgun bizede ev alinir hayalindeyim salakmiyim bilmiyorm ama Allah buyuk kimsenin hakkini kimsede birakmaz er gec bizimde hakkimiz verilr belki....
Bekar bile olsa zor olur ki evli barklı bir adam yani abilerinin bunu düşünmesi gerekiyor. Gecesi yok gündüzü yok elinde para yok. Abiler bu durumu nasıl savunuyorlar peki illaki şikayetinizi belirtmişsinizdir mesela eşin ayrıldığında ne dediler de ikna ettiler sizi?

esim çok konuşmaz bir kere soyler aradan zaman geçse iki kere soyler bakti olmuyo susar yani cok calismasini soyler ben daha cok calisyom diğerleri neden az calisp benden once gidio der abiside tamam erken cikarsin bundan sonra der ama yarin olur yine saat 10 bazen 11 lere kadar oyalarlar.

para konusunda iste nezamn lazim olursa der bi kere ister ikincide ister 3. de laf ederler mırın kırın ediyolar yada laf sokuyolar.

evli degilken ayrilmislardi ozamn lar calisma saatleri icin tartışmalardi bidaha olmaz gibilerinden kandırmış lar belli bir sure dediklerini yapiyoar aradan biraz zaman gectikten sonra yin ayni

kendileri 2 arabayi kendileri kullanir esleri çocukları ile gezmede kullanir digerlerine vermez.

çocuklarına ozel öğretmenler ozel dershaneler en iyi markali urunler alirlar ama bize gelince para yok olur bilgisayarları telefonlari eve bağlı internet lig tv paketleri herseyi yaparlar kizima besik alirken bile neden aldin x abinin evindeki beşiği kullan cocuk arabasi alma bizde bi tane var onu kullan gibi muamele gosteriyolar.

simdi diyeceksiniz bunca seye ragmen hala neden düşünüyorsun cikin gidin die ama ben esim ciksa onun hakkini vermeyeceklerini bildigim icin cikmasinda kararsizim belki birgun bizede ev alinir hayalindeyim salakmiyim bilmiyorm ama Allah buyuk kimsenin hakkini kimsede birakmaz er gec bizimde hakkimiz verilr belki....

Siz çok sessiz kalmışsınız . Eşinin sesini çıkarması gerekiyor , tamam bundan sonra erken çıkarsın deyip geç çıkması için oyalıyorlarmış mesela burda eşinin itiraz etmesi gerekiyor böyle anlaşmamıştık diye.
Para da aynı şekilde parça parça isteyince insanın bi yerden sonra zoruna gider artık. Ama ailesiniz sonuçta paranın lazım olacağı belli, yarın çocuğunuz büyüyecek ihtiyaçları artacak, okuldan bişeyler isteyecekler her seferinde abilerden mi isteyeceksiniz? Eşin hep sustuğu ses çıkarmadığı için alışmışlar düzen böyle devam ediyor. Kuralları biraz da sizin belirlemeniz gerek. Ağlamayan bebeğe mama vermezler en basit örnek.

Ev alma konusunda somut bir adım var mı peki konuşulan bir şey mesela 3 yıl sonra,10 yıl sonra alınacak ya da atıyorum şu hedefi gerçekleştirdiğimizde size ev alacağız. Yoksa boş vaatler mi veriyorlar bunu iyi analiz etmelisiniz, bir ömür boşa çalışmamak için.

diger 3 kardesle anlasabiliyorsa eger 2.bir sube acsinlar hem isletmesi boyle daha kolay olur izinler sorun olmaz hemde gelir gider daha cok belli olur size maalesef hep giderler kismi dusuyo sanirim yani siz diger abiler icin gelir kaynagi degil gider kaynagisiniz

guya lafta bir 5 sene icinde alinir deniliyo
Siz çok sessiz kalmışsınız . Eşinin sesini çıkarması gerekiyor , tamam bundan sonra erken çıkarsın deyip geç çıkması için oyalıyorlarmış mesela burda eşinin itiraz etmesi gerekiyor böyle anlaşmamıştık diye.
Para da aynı şekilde parça parça isteyince insanın bi yerden sonra zoruna gider artık. Ama ailesiniz sonuçta paranın lazım olacağı belli, yarın çocuğunuz büyüyecek ihtiyaçları artacak, okuldan bişeyler isteyecekler her seferinde abilerden mi isteyeceksiniz? Eşin hep sustuğu ses çıkarmadığı için alışmışlar düzen böyle devam ediyor. Kuralları biraz da sizin belirlemeniz gerek. Ağlamayan bebeğe mama vermezler en basit örnek.

Ev alma konusunda somut bir adım var mı peki konuşulan bir şey mesela 3 yıl sonra,10 yıl sonra alınacak ya da atıyorum şu hedefi gerçekleştirdiğimizde size ev alacağız. Yoksa boş vaatler mi veriyorlar bunu iyi analiz etmelisiniz, bir ömür boşa çalışmamak için.

Back
X