Yalnız olmak

Periannem

Guru
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2014
451
888
303
Merhaba herkese,ilk defa burada konu açıyorum onu da ağlayarak açıyorum.Ben 2 gün önce 70 günlüğüne yurtdışına çıktım.Dilimi geliştirmek için ama İngiltere çok pahalı geldiği için başka bir ülkeyi seçtim.Her şey ödendi,buraya gelmek için bile ailem çok büyük destek verdi.Ama 2 gündür o kadar yalnız hissediyorum ki!Odadan dışarı çıkmak istemiyorum.Hatta ciddi ciddi dönmeyi bile düşünüyorum.Ailemle internetten konuşurken hep gülüyorum,çok güzel olduğunu söylüyorum ama hiç öyle hissetmiyorum.

Bir çözümü yok belki ama yine de bir yere yazmak,birilerine söylemek istedim.

Belki dert bile gelmeyebilir size ama inanın geldiğimden beri hiçbir şey yemedim.Deli gibi eve dönmek istiyorum ama yapamam biliyorum.

Başlığa da ne yazacağımı biledim,mantıksız gelirse affola.

Edit:Yorum yapan herkese çok teşekkur ederim.Destekleriniz,yazdıklarınız gerçekten iyi geldi.1 aydan fazladır yurtdışındayım.Vee şu an hiç dönesim yok:dondurma:.İlk günlerdeki hissettiklerimi okuyunca güldüm o derece.Ki o zamanlar ağlayarak yazmıştım.
Burayı okuyan ve şu an yalnız olduğunu,sıkıldığını,bunaldığını hisseden olursa vazgeçmesin.Benimki evet küçük,dertsiz bir örnek ama ben öyle hissetmemiştim.Şu an dönüm baktığımda gülerek hatırlıyorum.:nazar::KK200:Her şey rayına oturunca çok daha mutlu oluyorsunuz.

Son düzenleme:
İlk bir kaç gün afallamanız normaldir
Ama her emekleri boşa çıkarmamak adına, hem gerçekten öğrenmek adına kendinizi odadan dışarı atın.
Gidin ve herkesle konuşun.
Mağaza gezerek başlayabilirsiniz, ben öyle yapmıştım. Neredesiniz bilmiyorum ama imkan varsa böyle bir şeyle başlayın hem etrafı sa görmüş olursunuz
Bulunduğunuz yerin yerel gazetesini her gün alın.
aktivitelere bakın. Tiyatro vs...
Kursa gidiyor olmalısınız, kurs arkadaşlarınıza teklif edin birlikte gidin.
Ve en önemlisi Türklerden uzak durun, yalnızım diye birbirinize yoldaş falan olmayın :)
Ki gittiğinizin bir anlamı olsun.

Kaç yaşındasınız? İlk defa mı ailenizden uzaktasınız?Çok az zaten gittiğiniz süre :) Ne kadar güzel,pek çok insanın isteyip de yapamadığı bir şeyi yaşıyorsunuz. Bence kendinizi kapatmayın odaya.Sosyalleşin,keyfini çıkarın. Sonra bu günleri keyifle anıyor olacaksınız:) İlk kez ailemden ayrılıp şehir dışına üniversite okumaya gittiğimde ben de çok ağlamış asla alışamayacağımı düşünmüştüm. Sonra öyle çok alıştım ve o kadar güzel anılar biriktirdim ki...
Umarım bu gün orada böyle hissettiğiniz son gün olur ve bundan sonraki her gününüz keyifle geçer.

Merhaba herkese,ilk defa burada konu açıyorum onu da ağlayarak açıyorum.Ben 2 gün önce 70 günlüğüne yurtdışına çıktım.Dilimi geliştirmek için ama İngiltere çok pahalı geldiği için başka bir ülkeyi seçtim.Her şey ödendi,buraya gelmek için bile ailem çok büyük destek verdi.Ama 2 gündür o kadar yalnız hissediyorum ki!Odadan dışarı çıkmak istemiyorum.Hatta ciddi ciddi dönmeyi bile düşünüyorum.Ailemle internetten konuşurken hep gülüyorum,çok güzel olduğunu söylüyorum ama hiç öyle hissetmiyorum.

Belki dert bile gelmeyebilir size ama inanın geldiğimden beri hiçbir şey yemedim.Deli gibi eve dönmek istiyorum ama yapamam biliyorum.

Yahu delimisin ne güzel fırsat. Sana özenen o kadar çok genç var ki.
Zaten kısa sureymis,iki ayın sonnda dönmek istemiceksin. Keyfine bak

yaa yapma böyle, benim hayatımın en güzel dönemi dil okulunda geçirdiğim zamandı!

o insanlarla kaynaştığınız zaman o kadar çok eğleneceksiniz ki anlatamam

ilk başta böyle hissetmen çok normal, hepimiz ilk 1-2 gün bu hisleri yaşadık

ay dur ben en iyisi özel mesaj atayım sana uzun uzun :)) anlatacak çok hikayem, verecek çok tavsiyem var çünkü

Delirdiniz mi arkadaşıııım?? Hemen o ruh halınden cıkın.70 gün bu.temelli kalmayacaksınız ki. Her fünü değerlendirmeli ve gezmelısınız. Melankolık olmak ıcın bı sebep yok.ıkı uc gun olabılır farklı gelmıs oöabılır ama.lütfen sonra cok pişman olursunuz. dilinizi geliştirin gezin dolaşın.bolbol fotoğraf çekinin.ne guzel.sonra zaten doneceksınız memlekete.

Zamanla alisamaz misiniz oraya?

Zaten geçici bi süre.

Nasıl bu hale geldiniz?

Bi dışarı çıkın diyeceğim de oraya giderken guvendiginiz biri varsa O kişi ile çıkın ilk.

Sehir turu attirip önemli şeylerde bilgilendirsin.

Suç istatistikleri olmasa da o konularda da.

Bu Dünya' ya da doğarak katildiniz ve hiçbi şey bilmiyordunuz.

Ailenizle yasadiniz ve sevdiklerinizle.Iyi bi arkadas lazım size.

Netten falan oradaki Türkler' e ulaşmayı deneyin gurbet ne de olsa.

Odada kendinizi kemirmeyin lütfen.

Yildizlara bir seye isiklara bi yere bakın.

Sayili gun cabuk gecer. Kursa git dukkanlari gez. Oralarda bisey almadan dukkandan cikarsan kimse suratta asmaz:))

türklerden uzak dur.

kurstan sonra sokaklarda dolaş insanlara gülümse.

git bir köşede sevimli bir kafeye otur bir kahve al etrafı izle içerken.

şehir haritası edin herhangi bi tourist information ofisinden al eline haritanı çık gez.

o kadar kıymetli ki şuan orada vaktin bir karar vermişsin hem kariyer hem kişisel gelişim için en iyi şekilde değerlendirmeye çalış bunu.

dönmeye yakın pişman olursun şunları şunları da yapsaydım keşke diye.

kurstan arkadaş edinirsin zamanla onlarla plan yaparsınız görmediğin diğer yerler için de.

geri dönmek gibi bir şeyi de aklından geçirme 2 ay zun bir süre değil gerçekten.

türklerden uzak dur.

kurstan sonra sokaklarda dolaş insanlara gülümse.

git bir köşede sevimli bir kafeye otur bir kahve al etrafı izle içerken.

şehir haritası edin herhangi bi tourist information ofisinden al eline haritanı çık gez.

o kadar kıymetli ki şuan orada vaktin bir karar vermişsin hem kariyer hem kişisel gelişim için en iyi şekilde değerlendirmeye çalış bunu.

dönmeye yakın pişman olursun şunları şunları da yapsaydım keşke diye.

kurstan arkadaş edinirsin zamanla onlarla plan yaparsınız görmediğin diğer yerler için de.

geri dönmek gibi bir şeyi de aklından geçirme 2 ay zun bir süre değil gerçekten.

++++

İlk günler zor gelmesi normal
Ancak bir çok insanın yaşayamadığı bir fırsat bu, sonuçta 70 gün ömür boyu değil
Bir gününüzü bile ziyan etmemeye bakın, sayılı gün çabuk geçer
İnsan hayatı için önemli bir deneyim bu, hem dil geliştirmek hem de başının çaresine bakmayı öğrenmek açısından
Dışarı çıkın, yürüyün, insanlarla selamlaşın, mağazalara, marketlere, cafelere gidin , başlayın bir yerden açıldığınızı göreceksiniz

Merhaba. Ben de aynı sebepten yurt dışındayım 80 günlüğüne. Sıkılırsanız bana yazın tecrübelerimizi paylaşabiliriz. Ilk günler çok yalnız hissediyorsunuz ama sonra geçiyor, şimdiden burayı çok özlerim dönersem diye düşünüyorum, üstelik ben ailemle konuşamıyorum bile. Lütfen dışarı çıkışın hatta kaybolun. Avrupa ülkeleri daha güvenli. Küçük keşif gezileri yapın etrafta. Yalnızlığın da bir tadı var, siz en güzel hallerinden birini yaşıyorsunuz.

Back
X