• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalnız yaşayanların tavsiyesine ihtiyacım var?

Yazıları okudum. Bende hepsinden biraz var. Hem bıktım aile evinden yalnız kalmak istiyorum hem korkuyorum. Hem tek başıma evde sıkılırım diyorum hem baba baskısındansa yalnızlık güzeldir diyorum. Atananları kıskanıyorum ama atanmaktan korkuyorum başvuru yapmıyorum. Hırsızlık taciz vs onlardan insanlardan korkuyorum. Ama sonra diyorum yaşayanlar nasıl yaşıyor? Yalnız yaşayan bir sürü kadın var.

26 yaş küçük bir yaş değil insanlar 18 yaşında ayrı eve çıkıyor artık. Zaten ortada bir şey yok. Artık her evde kamera var apartmanlar da güvenli. Telefon elinizde bir sıkıntı olsa polis kapıda. Olacaj şey varsa aile evinde de oluyor haberlerde görüyoruz. Bu hayatınızın yeni bir bölümü. çok korkarım diyorsanız güvenlikli bir apart bulur alışırsınız. İnsanın ayrı evde yaşamayı deneyimlemesi gerektiğini düşünüyorum

Öncelikle güvenlikli düzgün bir semtte bir ev tutun.
Benim çantamda bir defter var oraya acil durumda aranacak kişiler listesi yaptım isim soy isim şeklinde.
Çok güvendiğim bir arkadaşıma evimin yedek anahtarını verdim ne olur ne olmaz diye.
Korkmayın düzgün bir semtte oturunca insan çok rahat ediyor cidden.

Guvenli bir yerden ev tutun. Evdeyken kapiyi icerden kitleyin. Anahtar kapinin uzerinde dursun. Birsey olursa polisi ararsiniz. Korkulacak birsey yok aslinda. Yalnizlik ve ozgurlugun tadina bir varsaniz evlenmek bile istemezsiniz.

Guvenli bir yerden ev tutun. Evdeyken kapiyi icerden kitleyin. Anahtar kapinin uzerinde dursun. Birsey olursa polisi ararsiniz. Korkulacak birsey yok aslinda. Yalnizlik ve ozgurlugun tadina bir varsaniz evlenmek bile istemezsiniz.
Küçükken yalnızlıktan çok korkardım, hala da arada korkum oluyor ama kötü insanları da görünce insanlara yaklaşmaktan korkar oldum

Küçükken yalnızlıktan çok korkardım, hala da arada korkum oluyor ama kötü insanları da görünce insanlara yaklaşmaktan korkar oldum
Bence bir uzmandan yardim isteyin. Kucuklukte bilincaltiniza yerlesmis birseyin yansimasi sanirim bu. Korkularin uzerine gittikce korkulacak birsey olmadigini goreceksiniz.

Bence bir uzmandan yardim isteyin. Kucuklukte bilincaltiniza yerlesmis birseyin yansimasi sanirim bu. Korkularin uzerine gittikce korkulacak birsey olmadigini goreceksiniz.
Ben hayatımda hiç kimse olmadan yapayalnız kalmaktan çok korkuyorum bendeki korku bu aslında

Ben 26 yaşındayım ve evde yapayalnız yaşamaktan korkuyorum, sınavlara girdim ve ileride kendi alanımda atanma durumum olursa ya da şehir dışında uygun bir iş bulursam yalnız yaşayacağım, evlilik durumum da yok ailemde yalnızlar, başıma bir şey gelse kimi arayacağım diye korkuyorum, insan sohbet edecek insanda arıyor, bu durumun üstesinden nasıl geliyorsunuz bana tavsiye verebilir misiniz?
Merhaba, teyzem daha 7 ay önce boşandı ve tercihen ailesinin yanına dönmedi. Şimdi kendine 1+1 eşyalı ev kiraladı. Açıkcası bende tek yaşayacak cesaret yok, eşim vardiyalı çalıştığında bile sıkıntılar yaşayabiliyorum. Ama teyzeme geçen muhabbetini açtım, korkup korkmadığını sordum. Çünkü muhit olarak da bizden epey uzakta, etrafta eş dost da yok. Ama bana dediği şeyler açıkcası iç ferahlatıcı.
*hayvan sahiplendi, 2 tane kedisi var. Zaten onlarla ilgilenmekten korkmaya da abuk subuk şeyler düşünmeye de vaktim olmuyor dedi :D gayet mantıklı.
*ikinci olarak da komşuculuk yapmaya başlamış, apartmandaki herkesle istisnasız gelip gitmelere başlamış. Bu da onu bayağı bi rahatlatmış

Ben hayatımda hiç kimse olmadan yapayalnız kalmaktan çok korkuyorum bendeki korku bu aslında
Ama yalniziz aslinda, etrafimizda insanlar olsa da. Yalnizliga alismak zorundayiz. Insan hep yalnizdir. Simdi olmasa da ilerde yaslaninca mesela. Herkes her zaman yaninizda olamaz. Bence bu korkunuz icin bir psikolog ya da psikiyatristten yardim alin.

Back
X