Yalnizim cok korkuyorum , ozluyorum...

trLavinya

Live,love,laugh.
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2010
549
68
318
Merhaba aslinda benimki pek dert sayilmaz ama cok korkuyorum. Amerikada yalniz basimayim tanimadigim bi ailenin yaninda yasiyorum 7 ay sonra hayirlisiyla ulkeme donucem insallah ama hergun icim icimi yiyo ya ben burdayken aileme bisey olursa diye sanki hic gidemiycem hep burda kalicam gibi hissediyorum delirmek uzereyim ya. 7 ay diyorum sabret az kaldi ama yok iste soz geciremiyorum kendime. hergun aciyorum kuran-i kerim okuyorum rahatliyim diye lutfen biseyler soyleyin bana cok mu abartiyorum ben ? bu arada 19 yasindayim. :18:

neden yalnız yaşıyorsun tanımadığın bir ailenin yanında ? Neden ordasın okul için mi??

Au pair olarak mı gittin canım benim? Yabancı bir aile derken, Amerikalı bir aile olduğunu düşündüm ben...

Yedi ay göz açıp kapatıncaya kadar geçer gider.. Sen o sırada neden orada bulunduğunu ve kendine fazladan neler katabileceğini düşün. Hiçbir şey olmaz merak etme... Eminim annen ve baban seninle gurur duyuyorlardır şu anda.. Yedi aylık hasretine de bu yüzden seve seve katlanacaklardır. Sen sakın bunu düşünme.. Kenara biraz harçlık at. Türkiye'ye dönerken bir kaç hatıra satın almak isteyebilirsin bulunduğun yerden.. =)

Madem Kur-an dinliyorsun, inşirah suresini dinle bol bol..
İçini ferah tut, inşallah çok hızlı bir şekilde geçecek...

neden yalnız yaşıyorsun tanımadığın bir ailenin yanında ? Neden ordasın okul için mi??

Evet okul icin burdayim okul kendi yerlestiriyo ailenin yanina aileyle skintim yok cok sukur iyiler ama bilmiyorum ya kabus gibi benim gunlerim

Niye kabus olsun sekerim ? Boyle sacma sapan seyler dusunecegine, bu 7 ayi iskence gibi gormektense degerlendirmeye bak. Ne guzel amerikadasin, hangi eyalettesin bilmiyorum ama once sehrini iyice gez, dolas. Sonra cevre sehirlere gidersin. Varsa national park, alisveris merkezi vs. tursitik yerlere de git. Spor yap, degisik bir kulturun icindesin onu anlamaya calis. Insanlarla tanis, konus, dunyan genislesin. Elinde harika bir firsat var, bunu degerlendir. Annene babana ne olacak sekerim, icini rahat tut.

evet amerikali bi ailenin yanindayim degisim ogrencisi olarak geldim iste 7 ay kaldi donmeme zaten ailem cok gurur duyuyolar onlar oyle mutlu olmasa gururlanmasa hic durmam donerim ama yuzlerini kara cikartmak yapamadi desinler istemiyorum , insallah dediginiz gibi hemen gecer cok sagol canim...

Bir de ekleyeyim dedim, amerikada cok degisik kultur aktiviteleri oluyor, ozellikle sanat galerisi gezmeye ve konserlere gidebilirsin. Muzigin her turu var, degisik muzik turleriyle de tanismis olursun.

canım bu uzaklık psikolojisi.
bende bu yaz stajımı yapmak için evimden 12 saat uzaklıkta bir şehre gitmiştim ve babam küçük bir ameliyat geçirdi ben ortalığı yıktım ağladım ettim. dönmeme az kalmıştı o dönem.sonra abarttığımı anladım. tamamen uzaklık psikolojisi
bu arada ne okuyorsun canım ben bilmiyorum bu sistemi yurt dışına nasıl gidiliyor?

haklisin mesela bu aksam amerikan futbolu macina gidiyorum cok unlu bi takimin ama hersey bu aksam guzel yarin uyanicam annem yok babam yok ac miyim tok muyum soran yok cok zor ya cidden cok zor dua edin benim icin nolur su zaman hemen akip gecsin lutfen :2:

ozel bi kurumun sinavi var canim 5 bin kisi falan basvuruyo her yil sadece 100 ksi gidiyo ucak biletine kadar onlar oduyolar baya iyi bisey ama turkiyedeyken diyodum bi gidiyim donmeyi asla dusunmem diyodum geldigim gun allahim neden geldim ben buraya annemsiz babamsiz demeye basladim oyle yani uzakta olunca anliyomus insan uni 1 okuyorum canm

ne kadar oldu canım sen oraya gideli. alışırsın ileriki zamanlarda. sınav var derken dil sınavı mı? bir de gitmeden para flan mı yatırıosun erasmus gibi

ne kadar oldu canım sen oraya gideli. alışırsın ileriki zamanlarda. sınav var derken dil sınavı mı? bir de gitmeden para flan mı yatırıosun erasmus gibi

1 tl bile odemedim canim ama 8 tane asamadan geciriyolar bisuru sinav var ben 4 aydir burdayim yani bu araligin 1inde 4 ay olucak kaldi 7 ay hadi bakalim

Annenle babanla skype dan konus o zaman :) Skype dan uygun fiyata telefon da edebilirsin.
Aileni ozlemen normal ama kotu dusunceler yerine orda yapacagin ilginc aktivitelere odaklan bence, o zaman 7 ay hemen gecer, hem de donmek de istemezsin bile :)

kıyamam size yaa.neden öyle şeyler düşünüyorsunuz ki?sizi üzmek için söylemiyorum ama bu aralık ayında babamı kaybedeli tam 4 yıl olacak.babama tam 15 dk. mesafedeydim ve maalesef yetişemedim.hasta falanda değildi.15 dk. içinde öldü.

yani anlatmak istediğim eğer birşey olacaksa siz türkiyedeykende olur.bırakın amerika yı benim mesafem 15 dakikaydı.

sizin şuan olduğunuz durumda olmak için insanlar neler veriyorlar.bence bu şansınızı düşünün ve sıkı sıkı sarılın o 7 ay a.

ömürler geçiyor 7 ay geçmez mi?korkmayın lütfen hiç birşey olmaz.hem bu düşüncelerde olursanız orada olma sebebinizi unutursunuz ve bu sizin için yarardan çok zarar olur.Allah anneciğinizide babacığınızıda korur inşallah merak etmeyin.

iyi düşünün iyi olsun.7 ayda yapabilecek çok şeyiniz var.iyi değerlendirin.geldiğinizde anlatacak çok güzel anılarınız olacak

Merhaba. Ben de 1 seneliğine gitmeyi düşünüyorum ve bende de aynı korkular var. Annem hasta ailede yaşlı hasta çok var hep korkuyorum burdayken bile orda ne yaparım diye düşünüyorum siz nasıl başa çıktınız?

Çok benzer korkuları bende 4 saat uzakta okuyarak yaşıyorum ama malesef olacak olanın önüne geçilmiyor benimhalaUMUTumvar dediğim gibi. İyi düşünmemiz lazım ki iyi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…