• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalnızım dostlarim yanlizim yanlız.

Arsizinsanlik

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2025
323
516
18
26
Kızlar dilim cok sivri 😒 ama bu da beni etrafimdakilerin delirtmesiyle olan birsey yada karakterim ben kendimi kandırıyorum.. Etrafimda ki cogu insanla uzaklaştım ama çoğu ile basbaya bi annem bi esim birde bebegim ile kaldim 👀 ama annemle ve eşimle konusunca da ikisi de hak veriyor yani önce ki esimin ailesi meselesini yazmistim zaten gecmis konulara sıfır maddi manevi destek olmayip bize diğer cocuklarini evlendirmemizi hayatımda esimle ilk defa tatile gittim düğünüm de kuaföre dahi gitmemistim borc olmasın diye çünkü kendimiz yaptık görümcem bizimle tatile gelmek istemis esimde hayır demis sonra herkesten beddualar evden kovulma vs falan oldu detaya girmeyim uzun kisaca es ailesi ile görüşmüyorum geçen de kuzenimle görüntülü konuşurken halam arkadan alakasız bir sekilde din ile ilgili laf soktu( sende tesettürlümüsün dedi kendi de benim gibi pantolon tunik giyer) baya ortam kalabalıktı bende tepki gösterdim bu bu şekilde söylenmez diye sonrasında msj attim halamla kötü olduk kuzenimde annem ne söylerse söylesin niye tepki gösterdin diye engellemis beni takipten çıkmış falan 🥲 pek arkadasim yok kizlar yurt dişinda yaşıyorum bebeğim var çalışmıyorum bunalıyorum 😔 bu dönem hayatımdan baya insan çıkmis gibi hissediyorum hiç arkadasim yok bende mi sıkıntı çözemedim yada bi cevrem yok ondan böyleyim

Sorun sivri dilli olmak mı anlamadım?
Söylemek istediğimiz şeyi önceden filtrelemeden, tartmadan doğrudan söylemek bence övünülmesi gereken bir şey değil aksine bana çok düşük duygusal zeka belirtisi olarak geliyor.
Düğünü borçsuz ya da desteksiz yapmak da sorun değil. Olması gereken bu değil mi zaten? İki yetişkinsiniz sonuçta.
Kursa neden yazılmıyorsunuz ya da çalışma imkanınız varsa çalışın. Bol şans.

Kızlar dilim cok sivri 😒 ama bu da beni etrafimdakilerin delirtmesiyle olan birsey yada karakterim ben kendimi kandırıyorum.. Etrafimda ki cogu insanla uzaklaştım ama çoğu ile basbaya bi annem bi esim birde bebegim ile kaldim 👀 ama annemle ve eşimle konusunca da ikisi de hak veriyor yani önce ki esimin ailesi meselesini yazmistim zaten gecmis konulara sıfır maddi manevi destek olmayip bize diğer cocuklarini evlendirmemizi hayatımda esimle ilk defa tatile gittim düğünüm de kuaföre dahi gitmemistim borc olmasın diye çünkü kendimiz yaptık görümcem bizimle tatile gelmek istemis esimde hayır demis sonra herkesten beddualar evden kovulma vs falan oldu detaya girmeyim uzun kisaca es ailesi ile görüşmüyorum geçen de kuzenimle görüntülü konuşurken halam arkadan alakasız bir sekilde din ile ilgili laf soktu( sende tesettürlümüsün dedi kendi de benim gibi pantolon tunik giyer) baya ortam kalabalıktı bende tepki gösterdim bu bu şekilde söylenmez diye sonrasında msj attim halamla kötü olduk kuzenimde annem ne söylerse söylesin niye tepki gösterdin diye engellemis beni takipten çıkmış falan 🥲 pek arkadasim yok kizlar yurt dişinda yaşıyorum bebeğim var çalışmıyorum bunalıyorum 😔 bu dönem hayatımdan baya insan çıkmis gibi hissediyorum hiç arkadasim yok bende mi sıkıntı çözemedim yada bi cevrem yok ondan böyleyim
Görümcenizin tatile giden evli çiftin yanında ne işi var ya? bunu teklif bile edememesi lazım. Bu ne görgüsüzlük... Hadi etti, kabul etmemek en doğal hakkınız kabul olsaydı lütuf olurdu zaten...Sonra bir de arsızca kavga çıkarmışlar burada size sonuna kadar hak veriyorum.Lakin siz de sivri dilliyseniz politik olmayı ya da yeri gelince susmayı yeri gelince had bildirmeyi öğrenmelisiniz.

Bir yakınım filtresiz konuşur. Senelerdir sabrederken hayatımdan aniden çıkardım.

Aslında ben değil, sistem çıkardı onu oyunun dışına.

Sizin tarzınızı bilemiyorum, dilim sivri demişsiniz. Kendinizi bir sorgulayın isterseniz. Kendinizi ezdirmeden de, saldırmadan da savunabilirsiniz

Törpüle o halde.
Bazı insanlar dobralık adı altında aklına ne gelirse söyler ve bu hiç hoş bir şey değil. Şahsen bende sivri dilli kimseyi barındırmam etrafımda. 🤷🏻‍♀️
Sorun sivri dilli olmak mı anlamadım?
Söylemek istediğimiz şeyi önceden filtrelemeden, tartmadan doğrudan söylemek bence övünülmesi gereken bir şey değil aksine bana çok düşük duygusal zeka belirtisi olarak geliyor.
Düğünü borçsuz ya da desteksiz yapmak da sorun değil. Olması gereken bu değil mi zaten? İki yetişkinsiniz sonuçta.
Kursa neden yazılmıyorsunuz ya da çalışma imkanınız varsa çalışın. Bol şans.
Aslinda normalde sakinim hadsizlik yapıldığı zaman sivri dilli oluyorum cok ileriye gittiklerinde hakaret etmem ama gerçeği yumsatmadan söylerim

Sizi bilmiyorum da bir tanıdık “ben çok dobrayım da o yüzden yalnızım” diye söylenip duruyormuş. Muş diyorum,çünkü ben dahil bir çok arkadaşını kaybetti.

Hiç kimse dobralık adı altında sert eleştiri duymak istemez.

Sizi bilmiyorum da bir tanıdık “ben çok dobrayım da o yüzden yalnızım” diye söylenip duruyormuş. Muş diyorum,çünkü ben dahil bir çok arkadaşını kaybetti.

Hiç kimse dobralık adı altında sert eleştiri duymak istemez.
Kiz kimseyi elestirmiyorum problem de orada 😃 ben kimsenin etlisine sutlusune karismam konu sadece hayatima sınırlarıma asiri müdahale olunca sert tepki vermek zorunda kalıyorum anlattım ya yukari da görümce hala gibi olaylari

Ben diğer yorumların aksine sorunun çevrenizde olduğunu düşünüyorum. Düşünmeden konuşan istemediğini işitir. Tamam dobra adı altında her şeyi direkt söylemeyelim ama bazen haddini aşan kişiye de gerektiği gibi karşılık vermek gerekiyor. Çevrenizdeki kişiler yanlış, zaten kısıtlı bir çevreniz varsa bunlar da yanlışsa sorunu kendinizde arıyor olabilirsiniz.

Ben diğer yorumların aksine sorunun çevrenizde olduğunu düşünüyorum. Düşünmeden konuşan istemediğini işitir. Tamam dobra adı altında her şeyi direkt söylemeyelim ama bazen haddini aşan kişiye de gerektiği gibi karşılık vermek gerekiyor. Çevrenizdeki kişiler yanlış, zaten kısıtlı bir çevreniz varsa bunlar da yanlışsa sorunu kendinizde arıyor olabilirsiniz.
Ya maalesef çok zaten sosyal biri degilim ailelerle de sürekli maddi manevi destek olmamalarina ragmen bizden sürekli maddi destek beklemeleri falan canimi sıkıyor uzun zaman yapılan şeylere zaten susuyorum duymamazliktan geliyorum ama belirli bir noktadan sonra sustukca daha fazla aşılıyor o sınır buda patlama noktasina getiriyor insani

Daha hayatına kımler gırıp kımler cıkacak
Bende buarada aynı durumdayım ama bır sure sonra yalnızlık daha ıyımıs dıyeceksın
Dısarı cıkıp kahve ıcebılecegın bır ıkı arkadasın olsun onlarda dost olmasın . Yeter

sivri dilli değil de kimsenin arkadaş olmak istemeyeceği negatif bir insansın. okurken bile negatiflik akıyor bence kendine çeki düzen ver de son yandaşçıların olan anneni ve kocanı kaybetme.

Bence biraz daha fazla empati yapsanız birde insanlar size hep karşı fikrinden uzaklaşsaniz birazda öfke kontrolü üzerinde çalışsanız iyi gelirdi .Yani sizden çok farrkli fikirde bile olsalar bazı insanlar ile orta yol bulunur.Hani derler ya sen çivi olursan her insanı çekiç sanırsın

Odak noktanızı akrabalar yerine başka alanlara verirseniz bütün sorun çözülecek bence. Eş ailesi, hala, dıdısının dıdısı vs. öyle çok içli dışlı olunması gereken insanlar değil. Bir işte çalışın, hobiler edinin, ne bileyim en kötü spora yönelin veya mutfak işlerine sarın. Geçer hepsi.

Iyi de ben sizde bi sivri dil goremedim 😅 Hadsizlere haddini bildirmek sivri dillilik degil ki , normal olan bu. Yani mesela halanla olan seyde sen baslatmamissin, baya kasinmis, kendisi hadsiz bi laf etmis. Neden katlanican ki yani buna? Esinle basbasa tatile gitmek istedigin icin beddualar havada ucusmus filan. Yani simdi onlar hakli sen sivri dilli mi oluyosun? Bence gayet haklisin acikcasi. Seni elestiren yorumlara anlam veremedim 😅

Burda ne yazarsanız linçlemeye hazır bi kitle hazır halde bulunuyor😅 bence de problem sizde değil bu arada çevreniz kendini geliştirememiş insanlardan oluşuyor olabilir. Keza aynı şekilde halam ya da herhangi bir akrabam dinsel ya da giyimimle alakalı bu şekilde hadsizce konuşsa ben de haddini bildirirdim. Çünkü bazıları kibarlıktan ve tatlı dilden anlamıyor.

Burda ne yazarsanız linçlemeye hazır bi kitle hazır halde bulunuyor😅 bence de problem sizde değil bu arada çevreniz kendini geliştirememiş insanlardan oluşuyor olabilir. Keza aynı şekilde halam ya da herhangi bir akrabam dinsel ya da giyimimle alakalı bu şekilde hadsizce konuşsa ben de haddini bildirirdim. Çünkü bazıları kibarlıktan ve tatlı dilden anlamıyor.
Buna katılıyorum klavye delikanlısı deniyor o topluluga 😃 bir cok konuda aynılar ana babanin evladini azarladigi gibi milleti azarlamayi kendilerine hak görenler var

Hadsiz olduğun için yanlızsın sivri dilli falan değilsin yani insanların hayatına burnunu sokmayı bırakırsan düzelir ;)
Konuyu okumamissiniz sanirim kimsenin hayatı hakkinda konuştuğum yok birinin hayatina burun sokuluyorsa o benim hayatım 😉 görümcemin benimlr tatile gelmek istemesi kaynimin düğününü bana yaptırmak istemeleri benim birinin hayatina burun sokmam degil konuşmak icin bos yapmayın hadi baska konuya hadsiz de sensin

Back
X