• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalnızlığa alışıp insanlardan uzaklaşma eğilimim

Ya kimse yalnızlığı seçmiyor, insan ilişkilerini bozmuyor, öyle depresifce etrafiyla kötü olarak icine kapanmıyor ki.. neyin ne getirisinden bahsediyorsunuz? Sevmedigi kalabalik ortamda olacagina kitap okumasi mi kotu sonuclar doguracak?
Evet insanlarla karşılaşınca düşman gibi bakmıyoruz. Merhabamız gülümsememiz var. İletişim halinde olduklarımızda oluyor ama kendimizle başlayan serüvenimiz kendimize yolculuk ederek geçirildiğinde çok daha anlamlı oluyor sadece. Daha pozitif daha mutlu hissediyorum.
Yalnızlık tercihdir.2 yıldır evdeyim. Kedimle ,kitaplarımla ve sevdiğim bazı yayınlarla çok mutluyum.Ama çevremde benim için çok endişelenen ve halimin iyi olmadığını muhakkak destek almamı soyleyenler var.
Tek farkım ben bekarım. Aynı beni anlatmışsınız. Herkes bir sorun olduğunu düşünüyor. Değişik değişik nasihatleri oluyor. Kimseyi somurtarak karşılamıyorum oysa ki. Ömründe kitap okumanın mutluluğunu bilmeyen beni tuhafsıyor.

Bu ben 🥲 yalnizligimi o kadaar seviyorum ki. Depresyon falan da degil bu. Ben bu hayattan keyif aliyorum gayet de yolunda hayatim ve ruh halim. Zoraki arkadasliklar oluyor biraz. Reddemedigim🤭 görüşüyorum ama kendi kabuguma cekilince benden iyisi yok. Haftaya bayram tatilinde memelekte gidicez mesela. 9 gun hem evimden uzak hem de surekli birileriyle olmak cehennem gibi geliyor 🤦‍♀️ bence cok normal Bosver keyfine bak takma kimseyi

Kahvemi yapıp kitabımı da elime aldım mı dünyada benden mutlusu yok gibi oluyor. İnsanların sohbeti beni açmıyor, uzun süredir böyleyim. Eee bunda sorun ne nasıl seviyorsan öyle yaşa diyebilirsiniz. Ama bu ailem ve çevrem tarafından çok eleştriliyor. Tek başıma yaptığım her etkinlik bana muazzam keyif veriyor. Bir arkadaşım depresyonda olabileceğimi söyledi. Bu kadar insanlarla görüşme isteğimin bitmesinin normal olmadığını söylüyor. Çok kafa dengi görürsem anca öyle arkadaş olmak geliyor içimden. Bu kadar yalnızlığı sevmenin illa ki kökenin de bir sorun mu var. Benim gibi hisseden var mı. Geçmişte bulunmak istemediğim yere zorla gitmem gerekiyor zannedip giderdim belki de onun hıncımı bilmiyorum
Ay bence insanlardan çok daha iyi. Kimle görüşsem moral bozucu birşey oluyor muhakkak.

Bu ben 🥲 yalnizligimi o kadaar seviyorum ki. Depresyon falan da degil bu. Ben bu hayattan keyif aliyorum gayet de yolunda hayatim ve ruh halim. Zoraki arkadasliklar oluyor biraz. Reddemedigim🤭 görüşüyorum ama kendi kabuguma cekilince benden iyisi yok. Haftaya bayram tatilinde memelekte gidicez mesela. 9 gun hem evimden uzak hem de surekli birileriyle olmak cehennem gibi geliyor 🤦‍♀️ bence cok normal Bosver keyfine bak takma kimseyi
Depresif hissettiğinde seçilmiş yalnızlık olmuyor ve altında başka nedenler olabiliyor. Elbette benim de oluyor öyle ufak tefek arkadaşlarım ama eve döndüğümdeki o muazzam duygum tarif edilemez. Bitkilerim kitaplarım kahvem. Koşarak geliyorum 😄😄

Evet insanlarla karşılaşınca düşman gibi bakmıyoruz. Merhabamız gülümsememiz var. İletişim halinde olduklarımızda oluyor ama kendimizle başlayan serüvenimiz kendimize yolculuk ederek geçirildiğinde çok daha anlamlı oluyor sadece. Daha pozitif daha mutlu hissediyorum.

Tek farkım ben bekarım. Aynı beni anlatmışsınız. Herkes bir sorun olduğunu düşünüyor. Değişik değişik nasihatleri oluyor. Kimseyi somurtarak karşılamıyorum oysa ki. Ömründe kitap okumanın mutluluğunu bilmeyen beni tuhafsıyor.
Evet bende çocukta var. Ve yaşımda 40 üstü içimden gelmiyor ve geriye dönüp bakınca çok bomboş buluyorum.Dışarı ile iletişim kurmak istemiyorum. İşten çıkalı 2 yıl oldu.Hatta bu sabah eşim çıkarken artık yeter bir kursa falan git dedi.

Evet bende çocukta var. Ve yaşımda 40 üstü içimden gelmiyor ve geriye dönüp bakınca çok bomboş buluyorum.Dışarı ile iletişim kurmak istemiyorum. İşten çıkalı 2 yıl oldu.Hatta bu sabah eşim çıkarken artık yeter bir kursa falan git dedi.
Bana da geçmişim bomboş geliyor. Bugüne kadar kaç yere içinden gelerek gittin diyorum. O telaşlar falan… yalnızlıkla kendimi bulmuş gibi gibi bir his. İnsan bir defa o yalnızlığın keyfini alınca dışarıya kapanıyor zaten

Yalnızlık güzeldir bende severim yalnız takılmayı özellikle alışverişi yalnız yapmayı çok severim. Ama şu da var ki bazıları tamamen kendini dış dünyaya kapatıyor o tarz insanların da genelde arka planda psikolojik sorunları oluyor yani gerektiğinde gerektiği kadar insanla muhatap olup, bir şeyler paylaşılıyor ise istemediğin ortamda zorla bulunmaktansa orada olmamak tercih ediliyor ise buna saygı duyarım ama herkesin her dediği-her yaptığı gözünüze batıyor ise, insanlarla bir ortamda bulununca hemen sinir harbi yaşıyorsanız, herkesin her yaptığını her söylediğini kafaya takıyorsanız ve bu nedenle yalnız kalıyorsanız o zaman sorun başkalarında değil sizin bakış açınızda...

Kahvemi yapıp kitabımı da elime aldım mı dünyada benden mutlusu yok gibi oluyor. İnsanların sohbeti beni açmıyor, uzun süredir böyleyim. Eee bunda sorun ne nasıl seviyorsan öyle yaşa diyebilirsiniz. Ama bu ailem ve çevrem tarafından çok eleştriliyor. Tek başıma yaptığım her etkinlik bana muazzam keyif veriyor. Bir arkadaşım depresyonda olabileceğimi söyledi. Bu kadar insanlarla görüşme isteğimin bitmesinin normal olmadığını söylüyor. Çok kafa dengi görürsem anca öyle arkadaş olmak geliyor içimden. Bu kadar yalnızlığı sevmenin illa ki kökenin de bir sorun mu var. Benim gibi hisseden var mı. Geçmişte bulunmak istemediğim yere zorla gitmem gerekiyor zannedip giderdim belki de onun hıncımı bilmiyorum
Yalnızlık benim de çok keyif aldığım bir durum, özgürlük gibi 🤤 bekar hayatımı çok özlüyorum 😪 bence (düşünüyorsanız) evlilik, çoluk çocuk olmadan keyfini çıkarın kimseyi ilgilendirmez sizin tercihleriniz, bırakın da size acısınlar (sözde) 😅

Sanki ben yazmış gibiyim 😊

Aynı şeyleri eşime söyledim geçen gün...Kahvem kitabım ve ben..... Kesinlikle depresyonda olduğumu düşünmüyorum. İki çocuk annesi çalışan bir kadınım ve 40 yaşıma çok az kaldı. Arkadaşlarım tabiki var ama yalnızlığımı kendimle vakit geçirmeyi son beş yıldır çok seviyorum.Bence olgunlaşmak bu..Kaliteli yalnızlık gereksiz kalabalıklardan iyidir.

Geçmişte çok fazla sosyal ortama girdim bence, ama gerçekten dedikodu-çekemezlik-hasetlik-tuhaf arkadaş karakterleri yüzünden bezdim insanlardan. Dün bu forumda bile fazla samimiyet yüzünden millet birbirine girdi, bu da en güzel örnek.

Ben artık kitap, dizi film, hobi, seyahat, ev ortamı bunlarla çok mutlu oluyorum. Bir de erkek arkadaşım ve ablam var samimi olduğum. Gerçekten bana fazla fazla yetiyor. İş ortamından zaten geriye azıcık vakit kalıyor onu da değer vermediğim insanlara harcamayı hiç sevmiyorum.

belkide gecmiste cok deger veripte hakli olarak deger görmediklerinden uzaklasma istegi olabilirmi ben böyle hissediyorumda kendimden pay bictim biraz...

Bende kendimle vakit geçirmeyi çok seviyorum evde çocuklar var yalnız kalamıyorum işyerinde bir grup bayan var sürekli kahve içelim yemek yiyelim dışarda birşeyler yapalım derdindeler ve bana nefes aldırmıyorlar ısrar ısrar bıktım resmen "Kaliteli bir yalnızlık, sahte kalabalıktan her zaman daha iyidir."bu söz tam da içinde bulunduğum ortamı anlatıyor, onlarla yaptığım her etkinlik bana boşa geçen zaman gibi geliyor neden bazı insanlar sırf instagramda daha fazla paylaşım yapabilmek için gereksiz sosyalleşme derdindeler

Back
X