Yalnızlığı Benimsemek mi Lazım?

Bir yazı okumuştum. Çok doğru galiba. Çocukluğunda yalnız olan hep yalnız olurmuş. Kader mi acaba?
Bu sozu ilk defa duydum ama sahiden cicuklugumdada cok yalnizdim o zamanlardaki yalnizligimin nedeni anne babamdi maalesef acaba dediginjz gibi kader mi boyle mi devam edecek

sizde haklısınız ama babanızın kısıtlamasıda pek doğru bir davranış değil bence..
hep evde oturmakla iyice yalnız kalırsınız :/
babanızla bu durumu konuşsanız ? bir şekilde ikna edersiniz belki de..

Sahiden babami tanisani birakin konusmaktan sonic almayi onunla bu yasattigi sıkıntılari konusmak dahi benim icin cok buyuk bir adimdi ama ona gore hep onun dogrulari var ve sozunun ustune soz kabul etmeyen biri cok uzatmadan ozetlemeye calistim ama ozetle hayatimda yasadigim tum sıkıntilarin nedeni babamdir

Sahiden babami tanisani birakin konusmaktan sonic almayi onunla bu yasattigi sıkıntılari konusmak dahi benim icin cok buyuk bir adimdi ama ona gore hep onun dogrulari var ve sozunun ustune soz kabul etmeyen biri cok uzatmadan ozetlemeye calistim ama ozetle hayatimda yasadigim tum sıkıntilarin nedeni babamdir
yani konuşulacak biri değil diyorsunuz.. hmm en azından bu durumu annenizle paylaşın belki bir çözüm yolu bulunur ?
sürekli evde kalıp kendinizi yalnız hissetmeyin diye söylüyorum ;)

Aslında bence yalnız değilsin ama boş kaldığın için her şey gözüne batıyor.
Ben de senin yaşadıklarını yaşıyorum kısmen. Bir dönem çok takardım hayatımdaki insanlara çok özverili davranıp iyi olduğumu ama aynı senin gibi bir geri dönüşümü olmadığını bir kahve içmeye kimseyi çağıramadığımı düşünüp üzülürdüm. Şimdilerde bu konuyu takmıyorum sanırım takmamayı öğrendim. Neden dersen bazıları kasıtlı bazıları hakkaten hayat telasesınden insanlar artık genel olarak dostluk arkadaslık ılıskılerını yurutmuyorlar. Yuruttuklerı ilişkiler menfaate dayalı. Yani kişisel bir olay yok. Ben hep bende problem var herhalde insanlar benden uzaklaştıklarına göre derdim ama öyle değil. Bunları kafaya takınca insanın gozunde daha çok buyuyor. Takmasan hayatına devam etsen aslında o insanlarda sana geri dönüş yapıyor zaman içerisinde farkedersin.
En güzeli kendine hayatta amaçlar bulmak. Bu depresyonu yaşayan biri olarak ne kadar yardımcı olur söylediklerim bilmiyorum ama bir hedef bir amaç olmadan yaşamak rotasız bir yolculuğa benziyor. Koca denizde rüzgar nereye sen oraya. Eh yolculukta zevkli olmuyor mürettebatta istekli olmuyor hal böyle olunca. Ailene rağmen, arkadaşlarına rağmen hayata ve hatta kendine rağmen bir şeyler yapabilirsin. Bunu unutma

yani konuşulacak biri değil diyorsunuz.. hmm en azından bu durumu annenizle paylaşın belki bir çözüm yolu bulunur ?
sürekli evde kalıp kendinizi yalnız hissetmeyin diye söylüyorum :KK66:
Dusunceniz ve iyi niyetiniz icin sahiden cok tesekkur ederim

Babam sadece bana karsi degil tum aileye sıkıntı yasatan problemli biri o yuzden ben annem yada bir baskasinin konusmasi kar etmez aslinda kar etmezden ziyade kimsenin onunla konisma gibi bi sansi olmaz

Aslinda bu benim ikinci hesabim vabamla ilgili yasadigim cok fazla sikinti vardi bir cogu icin bdv de kinu acmistim sirf bi akraba yada tanidiga denk gelir diye inceki hesabimi kapattim

İnanın en cok uzuldugumde git gide maneviyatımı kaybetmem oluyor

Önceden cok dindar olarak yasayamasamsa az cok ibadetlerime dikkat eder namazlarimi aksatmaz nafile oruclar tutar maneviyatimi kuvvetlendirecek seyler okurdum şuan kendimi bile taniyamiyorum dersem yeridir amaçsiz bos yasayan biri olup ciktim gibi geliyor bu durumu ne kadar duzeltmeye calissam sanki dahada kotuye gidiyir gibime geliyor
Duzeltmeye calistikca kotuye gidyor dysunceleri vesvesedir bak Allah teala kabul etmeyecek tevbe etsende olmayacak. Ibadetin kabul olmadi vs seytanin isi ne...amac uzaklastirmak bakin insanda ruh var ruhunuzu asla fani seylerle kitapla arkadasla vs doyuramazsiniz belkide ondan bosluktasiniz nereden biliyorsnuz siz devam edin yardim isteyin Allahtan cellecelaluhu kesinlikle yardim eder yani ona yaklasma sebeplerini kollayin...zaten otomatik sorunlar duzeeliyor inanin siz baslayin ozunuze donun

Aslında bence yalnız değilsin ama boş kaldığın için her şey gözüne batıyor.
Ben de senin yaşadıklarını yaşıyorum kısmen. Bir dönem çok takardım hayatımdaki insanlara çok özverili davranıp iyi olduğumu ama aynı senin gibi bir geri dönüşümü olmadığını bir kahve içmeye kimseyi çağıramadığımı düşünüp üzülürdüm. Şimdilerde bu konuyu takmıyorum sanırım takmamayı öğrendim. Neden dersen bazıları kasıtlı bazıları hakkaten hayat telasesınden insanlar artık genel olarak dostluk arkadaslık ılıskılerını yurutmuyorlar. Yuruttuklerı ilişkiler menfaate dayalı. Yani kişisel bir olay yok. Ben hep bende problem var herhalde insanlar benden uzaklaştıklarına göre derdim ama öyle değil. Bunları kafaya takınca insanın gozunde daha çok buyuyor. Takmasan hayatına devam etsen aslında o insanlarda sana geri dönüş yapıyor zaman içerisinde farkedersin.
En güzeli kendine hayatta amaçlar bulmak. Bu depresyonu yaşayan biri olarak ne kadar yardımcı olur söylediklerim bilmiyorum ama bir hedef bir amaç olmadan yaşamak rotasız bir yolculuğa benziyor. Koca denizde rüzgar nereye sen oraya. Eh yolculukta zevkli olmuyor mürettebatta istekli olmuyor hal böyle olunca. Ailene rağmen, arkadaşlarına rağmen hayata ve hatta kendine rağmen bir şeyler yapabilirsin. Bunu unutma

Belkide benim hayatima yasamaya dair hicbur nedenim kalmadigim icin bu kadar umutsuz vaka haline geldim

Sizin soylediklerinizden ve cevremde gozlemledigim kadariyla sanki avrupai yasayan bir toplum haline geliyoruz herkes kendi icin yasamaya basliyor kendi menfaatlerini herseyin onunde gormeye basliyor bunu girmekte sahiden beni uzuyor ben sirf insanlarinin sofukluklarindan avrupa ulkerini televizyonda gormek dahi o soguklugu hissettirirdi bana simdi birebir benzer bi toplumda yasiyoruz

Sanirim belkide artik benim bunu kabullenip birwysel yasamayi ogrenmem lazim

Duzeltmeye calistikca kotuye gidyor dysunceleri vesvesedir bak Allah teala kabul etmeyecek tevbe etsende olmayacak. Ibadetin kabul olmadi vs seytanin isi ne...amac uzaklastirmak bakin insanda ruh var ruhunuzu asla fani seylerle kitapla arkadasla vs doyuramazsiniz belkide ondan bosluktasiniz nereden biliyorsnuz siz devam edin yardim isteyin Allahtan cellecelaluhu kesinlikle yardim eder yani ona yaklasma sebeplerini kollayin...zaten otomatik sorunlar duzeeliyor inanin siz baslayin ozunuze donun
Insallah bunun icin cabaliyicam müslumanin musluman kardesine ettigi dua kabul olurmus sadece su manevi konuda bir kere dahi dua ederseniz cok mutlu olucam cunku bu konuda git gide tukendigimi goruyorum manevi olarak elimde olan inancimida kaybetmekten korkar oldum

Bence arkadaşlıkların bir süre sonra son bulmasının yegane sebebi, içinin "boş" olması.
Bu, karşılıklı duygu yetersizliğinden ya da bir tarafın daha dik başlı çıkmasından kaynaklanmıyor.
Asıl sebep, duygu dışında bağlayıcı bir etkenin bulunmaması.
Bu nedenle, klüp faaliyetlerine ya da bir takım düşünce gruplarına katılırsan çok daha sıkı ve seni yarı yolda bırakmayacağından emin olduğun dostlar bulursun.
Çünkü duygular bir noktadan sonra körelebilir oysa yanına bir de ortak "amaç" eklendiğinde aynı yolun yolcusu olursunuz.

Dusunceniz ve iyi niyetiniz icin sahiden cok tesekkur ederim

Babam sadece bana karsi degil tum aileye sıkıntı yasatan problemli biri o yuzden ben annem yada bir baskasinin konusmasi kar etmez aslinda kar etmezden ziyade kimsenin onunla konisma gibi bi sansi olmaz

Aslinda bu benim ikinci hesabim vabamla ilgili yasadigim cok fazla sikinti vardi bir cogu icin bdv de kinu acmistim sirf bi akraba yada tanidiga denk gelir diye inceki hesabimi kapattim

rica derim :)
babanızla konuşmak sıkıntıysa o zaman bu tür durumları sadece annenizle paylaşın en azından kendinizi yalnız hissetmezsiniz, ayrıca sürekli eve tıkılıp kalmayın ;)
bir şekilde dışarı çıkın vakit geçirin arkadaşınız veya sevgiliniz olmasa bile yalnız gezmekten sıkılmayın ;)

Insallah bunun icin cabaliyicam müslumanin musluman kardesine ettigi dua kabul olurmus sadece su manevi konuda bir kere dahi dua ederseniz cok mutlu olucam cunku bu konuda git gide tukendigimi goruyorum manevi olarak elimde olan inancimida kaybetmekten korkar oldum
Ederim tabiki ama siz vesvese sohbetinide dinleyin google yazin rahatlarsiniz cok sıkintidir insanlar namazi birakiyor vesvese sebebiyle ve en onemlisi itikat videolarini izleyin itikat duzgun olmazsa amel fayda vermez eger itikafi bir yanlisiniz yoksa inancinizi neden kaybedesiniz?bu zaruri bilgeri ogrenin ve amellerinze devam edin Allah tealadan yardim isteyin o.size eder zaten seve sevede dua ederim :)

27 yaşında biri nası çalışmaz nası bütün gününü evde geçirir anlamıyorum , hiç mi bir büyüğünüz yoktu size sahip çıkacak , babanızla konuşacak, sizi okutmasını sağlayacak, hadi onu geçtim okumamış etmemiş çalışmayan biri için 27 yaş geç sayılabilecek bir yaş evlilik için,keşke açıktan falan okusaydınız

27 yaşında biri nası çalışmaz nası bütün gününü evde geçirir anlamıyorum , hiç mi bir büyüğünüz yoktu size sahip çıkacak , babanızla konuşacak, sizi okutmasını sağlayacak, hadi onu geçtim okumamış etmemiş çalışmayan biri için 27 yaş geç sayılabilecek bir yaş evlilik için,keşke açıktan falan okusaydınız
Aöf de okuyorum zaten ama ordaki bolumlerinde kaci is bulmamiza yarar orasida tartisilir

Back
X