• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalnızlığı sevmiyorum. Fazla yalnızlık iyi değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bitter64

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2015
1.916
548
123
Uzun zamandır canım sıkılıyor aslında .psikologa gittiğimden beri asıl sorunun bu oldugu belli oldu arkadaşsızlık. Balın arkadaşınız olmaz ama iyi bir aile bagınız vardır manevi olarak tatmin olursunuz. Yada işyerinde mutlu olursunuz kocanız vardır sevgiliniz vardır. Yahu hiçbiri mi olmaz insanda. Bir tane yakın arkadasım var cocukluktan beri tanıştığım dost dediğim lakin büyüdükçe değişiyor insan. Evet hala iyi gelen biri bana ama cok zıt olduğumuz seyler de var. Ayrıca sürekli ona bağlıyım biryere gideceğim mesela baska kimse yok tek gezmek iğrenç cidd n iğrenç yaptım zamanında zaten insan sosyal varlık ne bekliyoruz ki yalnızlıktan sonu depresyon. Ailemde sevgi hoşgörü huzur ortamı yok aptalca saptal her akşam içen boş boş konuşan babam var annem hep huzursuz yaşam sevinci olmayan bir kadındı babam.saolsun yada kendi içinde de yok işte. Kızkardesim kendini mutlu eder sürekli sevgilisi vardır birinden ayrılır hemen bulur onla gezer tozar rahat kada bir karakter hiç uyusmuyoruz malesef. Kendimi sıkışmış hissediyorum psikologa gidesim de gelmiyor artık napıcak bana arkadas mı verecek dediği seyler belli kursa git bla bla gidesim yok cidden kusasım geliyor . Spora gidiyorum 2 aydır o en yakın arkadaşım da geliyor bazen cidden kendisinden acayip sıkılıyorum cünkü küçüklüğünden beri egolu bir karakter yapacak bişe yok herkesin kusuru var benimde vardır ama çeşit çeşit arkadaşı olanlara özeniyorum. Ve cok kırgınım liseden olan arkadasım aramıyor sormuyor özellikle konustum da üstelik sevgilisi var kafayı evlenmekten bozmuş benim ruhsal sıkıntılarımı bildiğinden kaçıyor zaten insanlar hep böyle değil mi anca iyi günlerde yanlarında olsunlar. İşyeri desem aralıkta girdim ne çektim ben bilirim abuk subuk davranmaları filan daha yeni alıştım ama mutsuzum samimi bir kişi yok dahası dışlama var. Cidden napıcam ben bilmiyorum durup durup ağlayasım geliyor içimde bişeyler patlıyor düşündükçe . Akrabalarım bile kopuk ya .nefret ettim hayattan

yanlızlığı seven herşeye tercih eden biri olarak bence yanlızlık gibisi yok diyorum. fazla insan istemiyorum, kendi kendine vakit geçirmeye alışıp keyfine varsan insanların sadece fazlalık olduğunu görürsün.

Bir derdin olunca kendine mi anlatırsın ? Yada bir sevincini paylasmak isteyince duvarlar mı eşlik eder sana ?

yanlızlığı seven herşeye tercih eden biri olarak bence yanlızlık gibisi yok diyorum. fazla insan istemiyorum, kendi kendine vakit geçirmeye alışıp keyfine varsan insanların sadece fazlalık olduğunu görürsün.
Ayrıca sözlüymüşsn yalnız değilsin yani hiçbiri yok bende hiç biriiii

kendine mektup yazmaya başlayabilirsin
renkli kalem kağıtlar kullan
sohbet et
bana psikoloğum tavsiye etmişti
Çok iyi geldi

İnsanlar hiç bir zaman kötü anlarında yanında olmaz. Derdini dinleyecek kimse olmuyor malesef ki. Herkes istiyor ki sadece iyi zamanlarda beraber gülelim eglenelim bı sikintin problemin olsa hemen herkes kaçıyor dinlemek bile istemiyor. Ve çoğu insan samimiyetsiz. Kimse kimseyi gerçekten sevmiyor, herkes birbirini ezmek ,birbiri üzerinden ego tatmini yapmak için uğraşıyor. Bana bu şekilde geliyor. Ve artık insanlara karşı tahammulum kalmadı sanırım. Eskiden de hayvanları severdim şimdi daha çok hayvanlara verir oldum kendimi. İnsanlardan çok daha iyi geliyor bana. Sanırım yaşım geçtikçe daha da uzaklastim herkesten. Yani yalnız değilsin bu şekilde hisseden bı sürü insan var. Genel olarak insan ilişkileri kötüye gidiyor günümüz çağında bu da birçok insanı yalnızlığa itiyor bence

kendine mektup yazmaya başlayabilirsin
renkli kalem kağıtlar kullan
sohbet et
bana psikoloğum tavsiye etmişti
Çok iyi geldi
Mektup değil de günlük gibi düşüncelerini yaz demişti evet. Lakin ben arada yazıyorum ama arkadas gibi değil. Ya mesela haftasonu bir yere gidicem en yakın arkadaşımın keyfini bekliyorum ne sıkıcı yani

Mektup değil de günlük gibi düşüncelerini yaz demişti evet. Lakin ben arada yazıyorum ama arkadas gibi değil. Ya mesela haftasonu bir yere gidicem en yakın arkadaşımın keyfini bekliyorum ne sıkıcı yani
Neden arkadaşını bekliyorsun ki. Tek başına da bir çok şey yapabilirsin. Yani insan tek başına da sinemaya gidebilir mesela. Ya da tek başına git kahveni al kitabını aç oku. Ben kendimi mutlu etmek için yeri gelir kendime çiçek bile alirim. Yalnızlık Allah'a mahsustur. Yeri geldiğinde senin de yanında birileri olur yuva da kurarsin çocuğun da olur. Ben kendim için öyle dusunuyorum. Zamanı gelince hepsi teker teker olur Allah'ın izni ile .şimdi teksem de kendime yetmeyi ogrenmeliyim diyorum. Ama imkanın varsa hayvan besleyebilirsin. Herkese bunu tavsiye ediyorum. Ama mesela sahip bekleyen bir çok köpek var. Birini sahiplenip bakabilirsin. Gerçekten mükemmel canlilar

Neden arkadaşını bekliyorsun ki. Tek başına da bir çok şey yapabilirsin. Yani insan tek başına da sinemaya gidebilir mesela. Ya da tek başına git kahveni al kitabını aç oku. Ben kendimi mutlu etmek için yeri gelir kendime çiçek bile alirim. Yalnızlık Allah'a mahsustur. Yeri geldiğinde senin de yanında birileri olur yuva da kurarsin çocuğun da olur. Ben kendim için öyle dusunuyorum. Zamanı gelince hepsi teker teker olur Allah'ın izni ile .şimdi teksem de kendime yetmeyi ogrenmeliyim diyorum. Ama imkanın varsa hayvan besleyebilirsin. Herkese bunu tavsiye ediyorum. Ama mesela sahip bekleyen bir çok köpek var. Birini sahiplenip bakabilirsin. Gerçekten mükemmel canlilar

Tek filan yaşasam yada evimiz müsait olsa en azından bir odası olur insanın dimi cpcuklugumdan beri olmayan bir kedi filan alırdım ama yok bu evde olmuyor zaten istemez annem kapıda filan bakıyoruz işte kedilere. Sinema tek gittim daha önce sıkıcı ama napcan. Kursa gitmek lazım tek çare bu gibi

İnsanlar hiç bir zaman kötü anlarında yanında olmaz. Derdini dinleyecek kimse olmuyor malesef ki. Herkes istiyor ki sadece iyi zamanlarda beraber gülelim eglenelim bı sikintin problemin olsa hemen herkes kaçıyor dinlemek bile istemiyor. Ve çoğu insan samimiyetsiz. Kimse kimseyi gerçekten sevmiyor, herkes birbirini ezmek ,birbiri üzerinden ego tatmini yapmak için uğraşıyor. Bana bu şekilde geliyor. Ve artık insanlara karşı tahammulum kalmadı sanırım. Eskiden de hayvanları severdim şimdi daha çok hayvanlara verir oldum kendimi. İnsanlardan çok daha iyi geliyor bana. Sanırım yaşım geçtikçe daha da uzaklastim herkesten. Yani yalnız değilsin bu şekilde hisseden bı sürü insan var. Genel olarak insan ilişkileri kötüye gidiyor günümüz çağında bu da birçok insanı yalnızlığa itiyor bence

Kirmizili kisim isin ozu ve dogrusu sevgi yok ego var.

Yeni tanıştığın insani kazanmak icin sen ne yapiyorsun bunu kendine sordun mu hic.?

Sadece senin derdini dinlemesini mi istersin. Seni eğlendirecek arkadas peki sen ne kazandiracaksin karsidakine.

Ben kursa gidiyordum mesala. Bir kiz vardi bana surekli uzaktan gulumsuyordu bende soguktum herkese karsi. Ay ne gülümsuyir bu diyordum durduk yere. Sonra kiza ısındım bir arkadas olduk cok sevdim kizi ya o sicakligi hala hissediyirum. O iletisimi kestikten sonra (zorunlu sebeplerle ) ben bir kac kez halini sormak icin aradim.

Bende muhtesem iletisimli degilim yani ben istemiyorum cok arkadas edinmek. Ama baskalarinin sorunlariyla ilgilenerek onalrin sevinçleriyle keyiflenmek arkadas olmak için buyuk bir sicakliktir.

Siz de çaba harcayın.

Tek filan yaşasam yada evimiz müsait olsa en azından bir odası olur insanın dimi cpcuklugumdan beri olmayan bir kedi filan alırdım ama yok bu evde olmuyor zaten istemez annem kapıda filan bakıyoruz işte kedilere. Sinema tek gittim daha önce sıkıcı ama napcan. Kursa gitmek lazım tek çare bu gibi
Yani bı şekilde insan kendine yetmeyi bilmeli. İnan bana çoğu insan yalnızlıktan şikayetçi. Ben de oyleyim. Ama yapacak bir şey yok.

Istisnalar disinda kiz arkadaslarin nazi ve egosu kiskancligi oluyor bence erkek arkadas duzgun olduktan sonra en iyisi insanlar ondan erkek arkadas buluyor.

psikoloğun tavsiyelerini emir gibi görev gibi değil ama yol gösterici yardımcı olarak kabul edip uygulamaya gayret gösterin lütfen.
çünkü elinde cetvelle size bisi yaptıramaz ya da hap gibi ilaç verip size şifa veremez.
ancak ve ancak sizin çabanızla iyileşme olur
arkadaş gibi konuşun kendinizle
zamanla yazmasanız da kendinize olan sevginiz muhabbet insanlardan beklentinizi azaltabilir böylece insanlarla daha sağlıklı ilişki kurabilirsiniz umarım.
hareket edin. insanlardan beklemekle durduk yere bisilerin düzelmesi mümkün değil
Siz kendinizi geliştirmeye iyileştirmeye kendinizi sevmeye kendinizle zaman geçirmekten zevk almaya bakın. kendi başınıza gezin mesela ;)

İnsanların gerçekten dinlemeyip laf olsun diye kurdukları cümleleri duymaya başladıktan sonra kimseye derdimi anlatmamaya başladım.

Samimiyetine güvendiğim sadece 1 arkadaşım var. Onun dışındakiler sadece görüşüp sohbet ettiğim sınırlı arkadaşlıklar.

Size tavsiyem kimseye yakın olmaya çalışıp zaaflarınızı bu kadar belli etmeyin.Belli bi seviyede kalın insanlarla. Gerçek arkadaşlıklar zamanla gelişir o da şanslıysanız.

Ayrıca tek başına nasıl zevk almıyosunuz ki yaptıklarınızdan? Tek başıma alışveriş yapıp( karışan görüşen olmadan) sonra da kahvemi alıp oturduğum çoktur. Bana nedense güzel geliyor kendimle kalmak.

Seni çok iyi anlıyorum.Tam bir karanlık kuyuda kalmışlık hissi.En kötüsü anlaşılmamak.Bu yüzden kimseye bir şey anlatmak istemiyoruz,kendimizi iyice kapatıyoruz yalnızlık iyi diyoruz ama öyle değilmiş cidden.Her şeyini paylaşabileceğin,içini dökebileceğin biri olmayınca zor.İnsan boğuluyor,çıkmaza giriyor.Hele hiçbir yönden şansı olmayan insanlar için çok daha çok zor.
İnsan kendi içinde boğuldukça boğuluyor :(

Don Miguel Ruiz'in USTACA SEVMEK adli kitabını bu konuda insanlara karşı hep karamsar yorum yapan arkadaşlara öneririrm.

Çok kısa ve çok açık dille yazılmış

Belli tecrübelerden sonra insanlarla araniza mesafe koymuşsunuz. ama insan doğasını onlar edemezsiniz. insan insana ihtiyaç duyar yardımcı olur doğasında aslen iyidir. sevgi gerekli biraz sadece..

kitabi okuyun lütfen
googleda yazınca pdf çıkıyor hemen

Bir derdin olunca kendine mi anlatırsın ? Yada bir sevincini paylasmak isteyince duvarlar mı eşlik eder sana ?

derdimi kimseye anlatmam genelde o yüzden kapalı kutu derler. kendi kendime yaşarım herşeyi, insanlara ihtiyacım gerçekten yok şükürler olsun.
tek başıma alışveriş yapmak dolaşmak, bir cafede oturup gazete okuyup kahvaltı yapmak bana en zevkli gelen şeylerden. dedikoduyu seven insanlar genelde insansız yapamıyor çevrede gözlemlediğim bu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X