yalnızlık hiç kimseye ve hiçbir yere ait hissetmeme

Ben anlamıyorum bi sükredin rabbim sağlık sıhat vermiş
Aç açıkta olanlar var
Evlat acısı çekenler var
Şehit aileleri var
Evladına bir lokma yediremeyen anneler var ...
Niye depresyon dasın peygamber efendimiz (s.a.v)gibi taşladın mı???
Eyüp (a.s )gibi hastalık içinde misin???
Hz yusuf gibi zindanda haksız yere yılların mı gitti ??....
Özür dilerim amacım sizi yargılamak değil
Şükürsüzlük yüzünden oluyor bu depresyonlar vs.
Öyle ağir imtihanlar varki inanin değmez ...
Sükredinnn...
Canım,bunları sende yaşamamıştın ama,küçük bir şeyi dert edip daha dün burada konu açmadın mı?Onun da derdi bu demekki..Ve eminim"görümcenin kesilmesinden" daha önemlidir..

Kendini değerli hissetmek sanırım daha çok çocukken aile içinde alınabilir bir şey. O zamanlarda değerlilik duygusu insanın içine yerleşmediyse bunu sonradan kazanmak gerçekten zor ve sancılı. Ama mümkün. Dert varsa derman da mutlaka var. Bir yerden başlayıp adım adım ilerlemek gerekiyor. Bazen çaresiz hissetmek de insanın işine geliyor, farkında olunmasa da ben eziğim deyip bir kenara çekilip, tembel olmaya hak görüyor insan kendinde. Oysa ancak biz değişirsek hayatımız değişir. Kesin kural bu. Bir yerden başlamalı, ha gayret :)

Aslinda bdv'de bu sekilde konu acan cok arkadas var. Biraz arama yapip o arkadaslarla bir grup kurabilirsiniz belki kk'da. Ya da varsa seninle ayni durumu paylasan insanlarla grup terapisine katilabilirsin belki
Peki benim gibi arkadaslara sesleniyorum buradan var mi grup terapisi gibi bir grup olusturalim diyen

bende bazen kendimi çok yanlız ve mutsuz hissediyorum ... tek temel sebebi anlaşılamamak aslında

İnsanlar size,kendinize davrandiginiz gibi davranirlar istemdışı.once insanlari suclamayi birakmali ve sonra kendinizle ilgili negatif inanclarinizi birakmayi ogrenmelisiniz.ben kucukken degersizlik duygusu yerlesti,ezigim pasifim vs.. diye inancinizi beslemeye devam ederseniz artik degismeniz imkansiz olur.ben boyleyim deyin.kendinizi oldugunuz gibi kabullenin.en onemli ayrinti oldugun gibi yargilamadan kendini sevebilmek.aktiflerin iyi pasiflerin kotu oldugu,guclulerin iyi gucsuz gorunenlerin kotu oldugu diye bi gercek yok bu sizin alginiz.haliyle kendinizi yargiliyosunuz.once kendini degistirmeye calismadan oldugun gibi gor.hayatta iyi kotu diye bisey yok hersey bizim kafamizdaki yanilgi.sadece olmak var bukadar.kendin gibi olursan bakarsin saplanip kaldigin degersizlik pasiflik kendiliginden gidivermis.rahatlik huzur bianda gelmis.once bakis acini degistir ikilikten kurtul iyi kotu diye yargilama.osho diye felsefeci var kotu dusunceleri buluta benzetir.gunde binlerce kotu dusunce gecer aklinizdan bu normal der.tipki temiz mavi gokyuzunun onunden bulutlarin gecmesi gibi.birak gecsin takili kalma arkada yine tertemiz gokyuzu var der.bizim yaptigimiz buluta gozumuzu dikmek onu takip etmek.bak iste karabulutlar diyip sizlanmak.halbuki dusuncelere takili kalmasak hepimizin ruhu sakin huzurlu berrak mavi gokyuzu gibi.

Back
X