- 23 Aralık 2018
- 4.833
- 12.046
- 138
Ben konuya verilmiş böyle bir yanıt görmedim. Alıntılayın onun üzerinden tartışalım.
Evet, kim boyle bir yanit vermis?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben konuya verilmiş böyle bir yanıt görmedim. Alıntılayın onun üzerinden tartışalım.
Şu an halka sesleniyorTum yukun kadinin uzerinde olmasi gerektigini kim savundu burada? Neyi kime karsi savunuyorsunuz?
Kim yazmış bunu, alıntılayıp yorum yazsaydıniz keşke.Evet bunlara katılıyorum, babamla elli kere konuşup açıkladım adamın zihniyeti değişmiyor ki çok da kitap okuyan kendini geliştiren bir tip güya. böyle konular görünce parlıyorum bu konudan çok çektiğim için. ve en azından konuşurken bunun normal olmadığını belirtilmesini beklerdim gerekirse kocanın çayını karıştıracaksın, böyle giderse evlenemezsin tarzı şeyler görünce şaşırıyorum
Başlarda vardı. 2 ve 4. Sayfa olması lazım bakayım yine.Ben konuya verilmiş böyle bir yanıt görmedim. Alıntılayın onun üzerinden tartışalım.
Sanırım o kısım size karşı diyorum gibi anlaşıldı. O kısımda sadece olayın çaya indirgenmesini ilginç buldum. Benim tepkim bizim toplumda olan kadın hizmet etmeli kafasında. Siz böyle bişey demiyosanız size sözüm yok zaten ben ilk sayfalardan beridir hep bu tarz yorum yaptım.Tum yukun kadinin uzerinde olmasi gerektigini kim savundu burada? Neyi kime karsi savunuyorsunuz?
Bekliyorum.Başlarda vardı. 2 ve 4. Sayfa olması lazım bakayım yine.
Sanırım o kısım size karşı diyorum gibi anlaşıldı. O kısımda sadece olayın çaya indirgenmesini ilginç buldum. Benim tepkim bizim toplumda olan kadın hizmet etmeli kafasında. Siz böyle bişey demiyosanız size sözüm yok zaten ben ilk sayfalardan beridir hep bu tarz yorum yaptım.
Yaptıkların düşüncelerin doğru ama yine işin zor evlenirsen kocana da babana davrandigin gibi davranirsan işler değişir evlilik sıkıntı li olur tamam çalışıyorsun eve erkekler gibi ekmek getiriyorsun babana niye öyle davranıyor sun çayı vermiyorsun kumandayı istiyor köle miyim diyorsun k.b canim seni böyle kabul eden erkek bulursan öp başına koybu devirde eşitlik kolay kolay yok kendimizi erkekler le kiyaslayinca kabul etmiyorlar evde kalmak istemiyorsan biraz değişik lik yap
babanı da uzme
Bencede yaş da geçti evlenmek istiyorsanız kendinizi birazcık degistirin
İsimsiz alıntılamaya çalıştım tartışmaya dönmesin diye ama beceremedim iki saattirYa şu düşünceden çıkın ne alaka hizmetçisiz böyle düşündükçe bahtiniz kapanır ins gönlünüze Gore bulursunuz sizi anlayan size herturlu yardımcı olan bulursunuz ama benim eşimde. Babanız gibi çay önünde karıştırmayı bile ister tel elinde diye bende soylenirim sen niye YAPMİYON diye ama yeri geliyor yemek yapıyor temizlik de yapıyor oyuzden anlaşıyoruz eşit değiliz her konuda hizmetçi değilim her işe ben kosturyom ev temizliği yemek market alışverişi bazen tikaniyorum bir yerde neden herşeyi benden bekliyon destek çık yap diye söyleniyor m Allah'tan yapıyor
işimiz malesef zor ama ne yapalım erkekler böyle herşeyi kadın yapsın diyorlar biz çalışıyoruz ekmek parası getiriyoruz diyorlar kadınlarda evde oturuyor ne yapıyorlar ki sabahtan akşama kadar boşlar diyo onların düşünceleri de boyle
![]()
Col tesekkur ederim cok guzel ozetlemissiniz yani bunu anlatmak icin baya linc yedim ama anlayan insanlarda var.İnsallah hepimizin gonlune gore verir Rabbim en hayirlisini en guzelini.Ben cok memnun oldum yorumunuzdan.Herkesin dusuncesine saygim sonsuz ve elestirmek degildi amacim kendimi ifade ederken yanlista anlasildim sanirim.Hersey guzel olur insallah.Ben sizi cok iyi anladim ayni düşüncelere sahip olduğum için. Benim babam da aksine kendi cayini demler o bana doldurmaya kalkar ben napiyosun baba sen dur derimannem kurabiye hazirlar babam cayi demler. Ama iyi ki öyle Allah razi olsun.
Bu konuyu maalesef anlatmak cok zor anlatmaya kalkinca insanlar aaa babasina kocasina hizmet etmeye üseniyo der isin icinden cikarlar. Mesele o değil kiza ev isi yaptirip erkeğe sen otur demek. Halbuki kiz da calisip para kazanir erkek de yemegini cayini yapabilir bu düşünceyi siddetle savunuyorum
Bunlar basit kısmı derine indikce cirkinlesiyo mesele kiz kuyruk sallamasin ama erkek kizlarla tabi gezip tozsun gibi gibi sacma sapan iğrenc seyler..
Dolayisiyla ben sizi cok iyi anladım ama arkadas kısmında ne yapilir bilmiyorum.
Evleneceginiz kisi de en bastan zihniyetinizi anlarsa sorun olcagini düşünmüyorum.
Babaniz konusunda da yapilcak pek bisey yok gibi görünüyo insanlar yeni yeni bilinclenmeye basladi onlarin döneminde kizlarin okula gitmesi bile gereksizmis öyle yapmasi normal maalesefsizin yapcaginiz calisip ayri eve cikana kadar ya da evlenene kadar sabretmek kötü niyetle yapmiyo öyle düşünün
![]()
Babayla “feministim ben hüooop kendine gel adam kalk çayını kumandanı al” diye kavga etmek çok normal bişey çünkü
Kumanda olayına da zerre inanmadım, konu sahibi çaya gelen tepkileri görünce kumandayı koydu hemen ortaya.
Neden bu üyeye cevabını vermek yerine herkesi zan altında bırakacak şekilde ortaya yazdınız?İsimsiz alıntılamaya çalıştım tartışmaya dönmesin diye ama beceremedim iki saattir![]()
inan dünyada her kafada insan var. bir yerlerde de bir erkek "üf tüm kadınlar yemek yapma çocuk yapma derdinde, bana kendi kafamda biri lazım." diyor. öyle biriyle birlikte olmak istersen öylesiyle olursun, kalanına prim vermezsin. ben de hayatta kadın ve erkeğin rollerinin eşit dağılması taraftarıyım ve bu konuda taviz vermedim, dolayısıyla benimle aynı düşüncelere sahip biriyleyim. bu böyle çilek yiyeyim de muz tadı gelsin kadar imkansız bir şey değil, çevren öyle diye boşune bunu genelleyip üzülme.Belki beni kınayabilir siniz bu da dert mi diye..Ben yalnizlik icinde boguluyorum.İnsanlar cok sahte kendimi anlatsam da onlar sadece kendi ile olan kisimlarla ilgileniyorlar.Aslinda ben korkuyorum yalniz kalmak beni cok yoruyor.İs guc var evet ama ordakiler benim kafa yapima sahip degil.Ozgurlukcu bir dusuncem var ve bizim milletimizde malesef destekleyen pek yok.Feminist diyorlar bana nolmus aksini dusunuyorsam.Bana gore kadin is yaparsa erkekte yapmali bunda ne zarar var.Eve ekmek getirirmis erkekler bende getiriyorum.Evde babama bile karsi geliyorum bu konuda yani cayini bile almiyor.Bu beni rahatsiz ediyor galiba hic evlenemeyecegim bu dusunceden.Burda samimiyeti gordum ben belki arkadas bile oluruz bilmiyorum.İcimi dokmek istedim.Allah kimseyi buyuk dertlerle sinamasin.
Nasil yani kız anlamadımİsimsiz alıntılamaya çalıştım tartışmaya dönmesin diye ama beceremedim iki saattir![]()
Bende anlamadım ne demek istediNeden bu üyeye cevabını vermek yerine herkesi zan altında bırakacak şekilde ortaya yazdınız?
Bir üyenin mesajları tüm konuya genellenir mi?
Oklar benim üzerimde sankiEvet, kim boyle bir yanit vermis?
Ben yaşadıklarımı yazmışım konu sahibine de hakcveriyorum ama erkekler kabul etmiyo eşitliği ins kendi gibi birini bulur dedim ben demedim kadın mecbur hizmetçidir erkeğin hercdedigini yapmaya mecbur yapmasa evde kalır gibi konuşmadım siz de kendiniz belki duyuyorsunuz görüyor şunuz kadın erkeğin red gibi yapmadı mı iş kötüye gidiyor konu sahibi de kadınların öldürülmesine üzerine de yorum yapmisti böyle olacsgina evlenmem diyeBaşlarda vardı. 2 ve 4. Sayfa olması lazım bakayım yine.
Sanırım o kısım size karşı diyorum gibi anlaşıldı. O kısımda sadece olayın çaya indirgenmesini ilginç buldum. Benim tepkim bizim toplumda olan kadın hizmet etmeli kafasında. Siz böyle bişey demiyosanız size sözüm yok zaten ben ilk sayfalardan beridir hep bu tarz yorum yaptım.
Kisaca ozetlediginiz icin tesekkur ederimBence haklısınız konu sahibi.Anladığım kadarıyla evde tam bir eşitsizlik hakim.Sorun babaya çay vermek değil, evin bütün sorumluluğunu evdeki kadınların üstlenmesi.Yoksa babaya çay koymak, önüne yemek koymak sorun değil.Bugün sen koyarsın, yarın o koyar.Burda asıl mesele kaba tabirle hizmetçi gibi muamele görmek.Bütün ev işlerinin kadından beklenmesi ve kadınların buna mecbur bırakılması.
Yani klasik kadin olmam gerekiyor?
Hayırlı evlatBelki beni kınayabilir siniz bu da dert mi diye..Ben yalnizlik icinde boguluyorum.İnsanlar cok sahte kendimi anlatsam da onlar sadece kendi ile olan kisimlarla ilgileniyorlar.Aslinda ben korkuyorum yalniz kalmak beni cok yoruyor.İs guc var evet ama ordakiler benim kafa yapima sahip degil.Ozgurlukcu bir dusuncem var ve bizim milletimizde malesef destekleyen pek yok.Feminist diyorlar bana nolmus aksini dusunuyorsam.Bana gore kadin is yaparsa erkekte yapmali bunda ne zarar var.Eve ekmek getirirmis erkekler bende getiriyorum.Evde babama bile karsi geliyorum bu konuda yani cayini bile almiyor.Bu beni rahatsiz ediyor galiba hic evlenemeyecegim bu dusunceden.Burda samimiyeti gordum ben belki arkadas bile oluruz bilmiyorum.İcimi dokmek istedim.Allah kimseyi buyuk dertlerle sinamasin.