Yalnzlk...

Canım çok dikkat et,ailenin görüşlerine önem ver hiç kimse seni ailen kadar iyi tanımaz ve sevemez.....Bir kez yanlış evlilik yapmışsın acele etme yavrum...Yavaş,dikkatli,temkinli,ol işine ver kendini bir süre Allah hayırlısını versin inşallah....

o ailesinin düşüncesini umursamıyor mecbur kabul etceekler diyor ama bizimkiler asla ikna olmazlar zaten onlarında karşı olduklarını duysalar hiç olmazlar hiç şans yok yanii

tatlim iki aile de karsi cikiyor iliskinize, o zaman erkek arkadasin ve sen ailelerinizi idare edeceksiniz...ne bileyim sen erkek arkdasinin ailesinin sana karsi olduklarindan ailene soz etme mesela (ki soylememissin, cok iyi etmissin vereliniortak ), sizin taraftan da erkek arkadasina bir tavir varsa o da kendi ailesine soylemesin...boyle boyle iki tarafi idare edip orda bir yol bulmaya calisin tatlim. eger birbirinizi seviyorsaniz ugrasir ve aileleri ikna etmeyi basarirsiniz. ayrica mezhep farkliligi buyuk bir sorun degil, ailen neden bu kadar tepkili bu olaya? erkek arkadasini bu sekilde hic kabul etme sanslari yok mu sence? aileni sen taniyorsun, onlara cok karsi cikmadan, saygiyla davranarak bu sorunu halledebilirsiniz insallah hayatim. sevenler bir arada olsun degil mi :1hug:

Bence sütten ağzın yandığın için yoğurdu üfleyerek yemen lazım.Senin yerinde olsam karşımdaki bir süre daha gözlemlerdim.Eğer her şey yolundaysa, eminsem diyemiyorum çünkü bu işler her zaman kumardır, sevdiğimin peşinden giderdim.Hem gerçekten henüz 23 yaşındasın, kendi işin var, ne kadar güzel, mutlaka önce kendini düşün.

Canim benim öncelikle sunu söyleyeyim sana, calismak o kadar güven verici, o kadar güzel birsey ki, sevdigin bir isinin olmasi senin icin cok büyük avantaj. Buna mutlu olmalisin.
Ikinciside 5 ay birini tam anlamiyla tanimak icin cok kisa bir süre canim. 5 ayda birini tanimanin imkani yok. Bence acele etme. Anlasabilirseniz en az 1 -1.5 yil taniyin birbirinizi. 5 ay tanidigin birinide ailene karsi savunman cok zor olur senin icin, kendimden biliyorum bunu. Ama daha uzun süre bir iliskinizin oldugunu ögrendikleri zaman emin ol daha farkli bakacaklar olaylara. Mezhep farkliligina gelince, eger anlasiyorsaniz bu kesinlikle sorun olmayacaktir, birde ailesinin senin mezhephine senin aileninde onun mezhephine saygi göstermesi gerekiyor, ozaman neden yürümesin, benim kuzenim 10 yildir farkli bir mezhepten olan yengemizle evli.

Unutma canim, iyi tani önce erkek arkadasini, sonradan yine üzülmemek icin..
Ailenede bu konuyu acma simdilik, sevdiginle birlikte olmanin mutlulugunu yasa.
Üzülecek birsey yok aslinda senin hayatinda. Isin var, seni tekrar hayata döndüren bir sevdigin var. Ilk evliligin yürümemis belki, ayrilmissin ama ayrilan tek insan sen degilsin canimcim, hayat insana neler getiriyor kestiremiyorsun ki. En azindan dedigim gibi isin var, sevdigin var, üstelik annen baban var seni cok seven, sana kucak acan. Ayrilipta bes parasiz, cocugu olan ve kimsesiz ortada kalan kadinlarimiz var, Allah göstermesin, böylede olabilirdin ama degilsin, senin bulundugun durum cok iyi bence. Sadece acele etmeyip, hem kendini toparlamaya, hemde erkek arkadasini cok iyi tanimaya ihtiyacin var. Bende 23 yasindayim, daha cok genciz güzelim, coluk cocuga karisinca ne olacak, dertsiz basina dert istiyon sende hea:-) onlarda zamanla olur insallah, sen üzme canini bacim, hepsi olur.

Rabbim seni bu vakitten sonra mutlu mesut etsin canim, Allah kalbine göre birini verir insallah.

Son düzenleme:
Canim benim öncelikle sunu söyleyeyim sana, calismak o kadar güven verici, o kadar güzel birsey ki, sevdigin bir isinin olmasi senin icin cok büyük avantaj. Buna mutlu olmalisin.
Ikinciside 5 ay birini tam anlamiyla tanimak icin cok kisa bir süre canim. 5 ayda birini tanimanin imkani yok. Bence acele etme. Anlasabilirseniz en az 1 -1.5 yil taniyin birbirinizi. 5 ay tanidigin birinide ailene karsi savunman cok zor olur senin icin, kendimden biliyorum bunu. Ama daha uzun süre bir iliskinizin oldugunu ögrendikleri zaman emin ol daha farkli bakacaklar olaylara. Mezhep farkliligina gelince, eger anlasiyorsaniz bu kesinlikle sorun olmayacaktir, birde ailesinin senin mezhephine senin aileninde onun mezhephine saygi göstermesi gerekiyor, ozaman neden yürümesin, benim kuzenim 10 yildir farkli bir mezhepten olan yengemizle evli.

Unutma canim, iyi tani önce erkek arkadasini, sonradan yine üzülmemek icin..
Ailenede bu konuyu acma simdilik, sevdiginle birlikte olmanin mutlulugunu yasa.
Üzülecek birsey yok aslinda senin hayatinda. Isin var, seni tekrar hayata döndüren bir sevdigin var. Ilk evliligin yürümemis belki, ayrilmissin ama ayrilan tek insan sen degilsin canimcim, hayat insana neler getiriyor kestiremiyorsun ki. En azindan dedigim gibi isin var, sevdigin var, üstelik annen baban var seni cok seven, sana kucak acan. Ayrilipta bes parasiz, cocugu olan ve kimsesiz ortada kalan kadinlarimiz var, Allah göstermesin, böylede olabilirdin ama degilsin, senin bulundugun durum cok iyi bence. Sadece acele etmeyip, hem kendini toparlamaya, hemde erkek arkadasini cok iyi tanimaya ihtiyacin var. Bende 23 yasindayim, daha cok genciz güzelim, coluk cocuga karisinca ne olacak, dertsiz basina dert istiyon sende hea:-) onlarda zamanla olur insallah, sen üzme canini bacim, hepsi olur.

Rabbim seni bu vakitten sonra mutlu mesut etsin canim, Allah kalbine göre birini verir insallah.

canım mesajın çok güzel çok mutlu etti beni ve kendime güvenim geldi tekrar sewdiğimle görüşmüyorum 4 aydır ailemi kaybetmemek için görüşmüyorum doğru sölüosn dertsiz başıma dert mi alcam bende normalde böle düşünüoyrm ama işde kardeşimin nişanlanması kuzenimin düğnü beni bu duruma getirdi içimdeki annelik duygusu felan depreşdi sanırım özenti oldum ewliliğe zamanla düzelir sanırım RABBiM öle büyük ki elbette bi yoluna koymuştur benim hayatımıda ....ALLAH hepimzn yardımcısı olsun hakkımızda hayırlısını wersin

canım mesajın çok güzel çok mutlu etti beni ve kendime güvenim geldi tekrar sewdiğimle görüşmüyorum 4 aydır ailemi kaybetmemek için görüşmüyorum doğru sölüosn dertsiz başıma dert mi alcam bende normalde böle düşünüoyrm ama işde kardeşimin nişanlanması kuzenimin düğnü beni bu duruma getirdi içimdeki annelik duygusu felan depreşdi sanırım özenti oldum ewliliğe zamanla düzelir sanırım RABBiM öle büyük ki elbette bi yoluna koymuştur benim hayatımıda ....ALLAH hepimzn yardımcısı olsun hakkımızda hayırlısını wersin

Iste böyle olumlu ol herzaman, cünkü ben senin hayatinda bir olumsuzluk göremedim.
Senin tek arzuladigin bir hayat arkadasi, ve canim inan o kisi her kimse mutlaka karsina cikiyor, ki sen 23 yasindasin daha cook cook gencsin. Acele edip, mutsuz olmaktansa, gec evlenip mutlu olmak cok daha hayirli canim inan buna. Nice bayanlar var ki evlenip evinin hanimi oluyor ki sen mi olmayacaksin. Bu gibi mevzulari fazla düsünme canim, sen ne kadar düsünsende kaderinde olan kisi karsina cikacagi zaman cikiyor. Yani nasipte ne zaman evlilik varsa o zaman olur canim, sen sadece gönlünde hos olanin, hakkindada hayirli olmasini dile Allah'tan, Rabbim nasilda tam senlik birsey cikariyor karsina gör bak;)

Ömür boyu mutlu olacagina eminim canim, yeterki dualarla Allah'tan bunu dile, O mutluluk dileyince veriyor cünkü.

Back
X