Yalvarıyorum yardım edin

Coksukurbugunume

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2022
2.920
1.538
63
Kızlar kızım 15 aylık 9.ayindan beri idrar yolu enf geçiriyor.

Ateş kusma yok istahsizlik, huzursuzluk, idrar koku ve renginden anlıyorum.

Bazen dirençli bazen duyarlı çıkıyor kimi ay antibiyotik şurup kimi ay iğne kullanıyor.

3 ay üst üste olunca çocuk nefroloji profu önerdiler gittik. Böbrek ultrasonu çekildi Sintigrafi yapildi

Temiz dediler. Her ay idrar tahlili yaptır dediler

Bu aradaki süreçte sürekli idrar tahlil kültür poşetli ve sondali bakıldı tabii.

Kontrol zamani gelmeden ıdrari sarardı hemen götürdüm yine enf çıktı ilaç kullandı

Doktor getirene kadar bactirim kullan akşamları 3 ml dedi koruma amaçlı

Gittik univ hastanesine çocuk stresten cis yapamıyor poşet varken yeter dediler ıdrar tahlili için yetmemiş
Kültüre yetmiş ÜREME cikmis

Yetemediğini anlayıp hemen başka hastaneye götürdüm verdirdim burdada kültür sonucu ÜREME DEĞİL BULAŞ çıkmış.

Şimdi doktor her iki sonuca bakıp yine getir sondali yapacağım dedi

çok çaresizim çocuk 6 aydır perisan oldu ne olur başına gelen var mı bilgi almak isterim

Acaba bezden olabilir mi? Hangi bezi kullanıyorsunuz?
Yemin ediyorum piyasadaki her bezi kullandım şu an bile 4 tane bez var evde

Saat başı bez değiştiriyorum.

Çok temizliyorsun ondan olur dediler cisten sonra ellemiyorum kaka yapar yapmaz temizleyip yıkıyorum çocuğu bir tek bakımı bana ait asla kakali kalmoyot

Devlet hastanesine mi gidiyorsunuz? Yani ben hem devlet hem uni hem ozele gitmiş biri olarak.
Devlette eğitim arastirmayaa, uni de oyle ,sürekli cagirdiklarini farkettim.
Özelde iyi bir dr da daha iyi çözüm buldum. Kendim ve çevrem olarak gözlerim bu şekilde.

Anne olunca anladim sitesinde cocuk dr u kadir tugcu var. Forumdan orada yazın.
Simdi bu doktor yıllardır forumda yaziyor. Gecmis konularının okunmasını önemsiyor.
Google , tekrarlayan idrar enfeksiyonu kadir tugcu,yazarsanız benzer sorular çıkıyor.
Sonra da forum kısmından sorunuzu sorun ,genelde 24 saat içinde cevaplıyor.
Ben 10 yıldan fazladır bu doktoru takip ediyorum. Cok faydasını gördüm.
Gecmis olsun size de
Bu arada bebegin bezini sık değişmeye calisin..buyuk tuvaleti sonrasi imkanınız varsa,su ile yikayin

Devlet hastanesine mi gidiyorsunuz? Yani ben hem devlet hem uni hem ozele gitmiş biri olarak.
Devlette eğitim arastirmayaa, uni de oyle ,sürekli cagirdiklarini farkettim.
Özelde iyi bir dr da daha iyi çözüm buldum. Kendim ve çevrem olarak gözlerim bu şekilde.

Anne olunca anladim sitesinde cocuk dr u kadir tugcu var. Forumdan orada yazın.
Simdi bu doktor yıllardır forumda yaziyor. Gecmis konularının okunmasını önemsiyor.
Google , tekrarlayan idrar enfeksiyonu kadir tugcu,yazarsanız benzer sorular çıkıyor.
Sonra da forum kısmından sorunuzu sorun ,genelde 24 saat içinde cevaplıyor.
Ben 10 yıldan fazladır bu doktoru takip ediyorum. Cok faydasını gördüm.
Gecmis olsun size de
Bu arada bebegin bezini sık değişmeye calisin..buyuk tuvaleti sonrasi imkanınız varsa,su ile yikayin
Allah razı olsun cevabınız için saat başı bez değiştiriyorum ve evet kaka sonrası mutlaka çocuğu yıkıyorum
On taneden fazla doktora götürdüm özel ve devlet çözüm bulamadı çocuk nefroloji bölümüne götürün dediler kendi muayenehanesi olan iki tane doktor var ikisi de üniversite hastanesi profesörü götürdüğüm özel doktorların iki tanesinin de öğretmenlermiş onlar önerdiler diye götürdüm profesöre

Yemin ediyorum piyasadaki her bezi kullandım şu an bile 4 tane bez var evde

Saat başı bez değiştiriyorum.

Çok temizliyorsun ondan olur dediler cisten sonra ellemiyorum kaka yapar yapmaz temizleyip yıkıyorum çocuğu bir tek bakımı bana ait asla kakali kalmoyot
Çok geçmiş olsun ben çocuklara yaban mersini çok yediririm. İdrar yoluna da faydalı isterseniz bir siz de yedirin. İnşallah geçer.
Allah yavrunuza tez vakitte sağlık sıhhat versin

Allah razı olsun cevabınız için saat başı bez değiştiriyorum ve evet kaka sonrası mutlaka çocuğu yıkıyorum
On taneden fazla doktora götürdüm özel ve devlet çözüm bulamadı çocuk nefroloji bölümüne götürün dediler kendi muayenehanesi olan iki tane doktor var ikisi de üniversite hastanesi profesörü götürdüğüm özel doktorların iki tanesinin de öğretmenlermiş onlar önerdiler diye götürdüm profesöre
Bir şeyi abartı yapmayacaksın. Yani yukarıda yazmışlar çok temizliyorum diye ,demişler.
Yani normal suyla yika gitsin.
Bir de cok kurcalamayacaksin. Ates falan belirti vermiyorsa çokta inceleme. Bizimde bazen suyu azalınca idrar köyü olur mesela. Bazen kendimde enfeksiyon hissederim.hemen fazla su içmeye başlarım. Bazen geçer bazen ilac gerekir.

Benim kizim benzer yaşlarda idrar enfeksiyonu olmustu.atesli falan. Bir kaç kere daha olunca ,nefrolojiye yonlendirdiler.tamamen kontrol amaçla bir kaç ay çağırdılar. Ates vs yok ,sonra ben kendim bıraktım .
Yani atesli vs belirti verseydi üzerinde dururdum. Kizim suan 14 yasinda.
Siz iyi doktor bulmuşsunuz, o da inşallah iyi gelir.

Çok bunaldım çok, şimdi doğumdan beri olan doktorumuzla görüştüm dedi ki poşetle alindigi için çok oluyor bu durum sondali yaptır siz ailece elinizden geleni yapıyorsunuz

Sonraki aylarda bir laboratuvar varmış oraya gidersiniz daha temiz steril ve onlar kendileri temizletip takıyorlar dedi.

Tekrarlayan enf olduğu için kontrollü gitmemiz gerekiyor ilerde çocuğa herhangi bir sağlık sorunu olmaması için bunları yaşamanız gerekir dedi

Çok bunaldım çok, şimdi doğumdan beri olan doktorumuzla görüştüm dedi ki poşetle alindigi için çok oluyor bu durum sondali yaptır siz ailece elinizden geleni yapıyorsunuz

Sonraki aylarda bir laboratuvar varmış oraya gidersiniz daha temiz steril ve onlar kendileri temizletip takıyorlar dedi.

Tekrarlayan enf olduğu için kontrollü gitmemiz gerekiyor ilerde çocuğa herhangi bir sağlık sorunu olmaması için bunları yaşamanız gerekir dedi
Aynen alış şekli ve laboratuvar da önemli.
Insallah en kısa süre de çözüm bulursunuz.
Dediğim doktora farklı bir görüş açısından, tahlillerinizidw atabilirsiniz

Back
X