• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yamak Ahmet TRT 1

Setrinisa

Dert etme, dua et...
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2008
1.643
91
363
Arkadaşlar merhaba:)

TRT nin yeni dizisi Yamak Ahmet...sadece Ramazan süresince yayınlanacakmış ama çok güzel bir dizi... Ramazandan sonra da devam etse ne güzel olur, gerçek bir Osmanlı kültürü işleniyor dizi de...içinde entrika olmayan tek dizi galiba...
hafta içi hergün 17.45 'te TRT 1'de:)

baktim da kisa bi pek anliyamadim. bi ask söz konusu. o ahmet olan ascimi cariyemi öyle birsey herhalde. kizda mi cariye yoksa sultanmi orayi anliyamadim. özet gecermisin arkadasim. dizi yavas isliyor sanki akici bulmadigim icin devam bakmadim. malum bizde evde kosturmaca hersey

canım merhaba :)diziyi özetle şöyle anlatayım :
çocukluğundan beri baharatçıda çalışan Ahmet meleğini icra etmesi için saraya aşçının yanına gönderilir ve sarayda çocukluk aşkı Dilruba ile karşılaşır. Dilruba sarayın hareminde cariyedir ve bir paşa onunla evlenmek istemektedir
aşkın hakkıyla yaşandığı, Osmanlı kültürününde layıkıyla işlendiği bir dizi...
sevgiler:)

bugün öğlene doğru ilk kez denk geldi izledim ve ilk bölümdü ,çok hoş huzurlu bir dizi beğendim oyuncular,kostümler,mekan titizlikle seçilmiş,
osmanlı mutfağına bayıldım özellikle :) denk geldikçe izlerim inş...

kesinlikle izlenilebilecek bir dizi bana göre, aynı zamanda içinde entrikanın olmadığı tek dizi galiba...

Tertemiz, huzur dolu bir dizi kesinlikle. tesadüfen izlemeye başladım ve bitmese keşke ramazandan snra diyorum. osmanlıyı benzer dizilere göre çok daha iyi yansıttığı, gerçekçi olduğu kanısındayım...

ee bitecekse ramazanda ,pazartesi bitmesi gerek:53: , huzurlu oluyorum izlerken çok iyi geliyor bana müziğine de bayıldım ,

ee bitecekse ramazanda ,pazartesi bitmesi gerek:53: , huzurlu oluyorum izlerken çok iyi geliyor bana müziğine de bayıldım ,

evet yarın bitmesi lazım ama olaylar pek bitmeye müsait bi noktada değil bence. hatta sanki yeni başlıo gibi. belki devam edecektir bayramdan sonra da.

ben de severek izliyorum bu diziyi içinde öpüşme vs. sahnesi olmayan çocuklarla rahatça izlenebilecek türk örf adetlerine uygun bir dizi olmuş.

Bayramın 3.günü bitti sanırım izledim kısaca Ahmet ve Dilruba bir araya geldi son sahne çok güzeldi

Yamak ahmet safranboluda cekılıyor 20 gun once safranboluda bır camıye gırdık bırde ne greyım dızı ekıbı cok hosdu ıdam sahnesı cekılecekmıs ordalardaı bıraz takıldım kıyafetler o hava cok hosdu..

arkadaslar bende bu sene izlemeye basladim bu diziyi, bende cok hos buluyorum ama tam olarak TRT1'de hergun mu yayinda ?

eger evet ise, saat kaçta ?

tam olarak biri bana soyliyebilir mi ?

birde hafta sonlari var mi ?

ve gece sahurdan oncemiydi sonra miydi vardi yine diimi ?

HA son bir soru ve COOOOK ONEMLI : biri bana soylesin lutfen bu Dilruba neden Ahmet'i, sevdigi adami, sözlüsünü hatirlamiyor ??????
Noldu da hatirlamiyor yani ???

Birde niye bi kere Dilruba, bi kere Nilüfer deniyo ??? kizin tam olarak ismi ne ??

Ahmette asçi mi ? baharatçi mi onuda tam olarak anlayamadim ?

biri bana anlatsin lutfen ??? :50::50::50::26::44::44:

arkadaslar bende bu sene izlemeye basladim bu diziyi, bende cok hos buluyorum ama tam olarak TRT1'de hergun mu yayinda ?

eger evet ise, saat kaçta ?

tam olarak biri bana soyliyebilir mi ?

birde hafta sonlari var mi ?

ve gece sahurdan oncemiydi sonra miydi vardi yine diimi ?

HA son bir soru ve COOOOK ONEMLI : biri bana soylesin lutfen bu Dilruba neden Ahmet'i, sevdigi adami, sözlüsünü hatirlamiyor ??????
Noldu da hatirlamiyor yani ???

Birde niye bi kere Dilruba, bi kere Nilüfer deniyo ??? kizin tam olarak ismi ne ??

Ahmette asçi mi ? baharatçi mi onuda tam olarak anlayamadim ?

biri bana anlatsin lutfen ??? :50::50::50::26::44::44:

Merhaba cnm hafta ici hergün yayinlaniyor (almanya saati 5 gibi)

ahmet sefere gittiginde dilruba ahmetin pesine düstü onu aramak ve bulmak icin.
bir gece yarisi sermet dilrubayi bikac adamdan kurtardi ve beraber yola ciktilar.
dilruba sermete sözlü oldugunu ve sözlüsünü aramaya yol ciktgini anlatti. sermette buna asik oldu.
bir gün sermet dilrubaya saldirmak (öpmek sarilmak) üzereydi dilruba kacarken ayagi takildi ve kafasini tasa vurdu.

sermette dilrubayi öldü sandi ve kacip gitti. dilrubayi sermetin abisi ferhat buldu ve kendi evlerine getirdi. dilruba basini tasa vurdugunda aklini yitirdi ve isminin bile ne oldugunu hatirlamiyordu. isimsiz kalmasin diye dilrubaya ferhat "nilüfer" ismini verdi.

ahmet kücüklügünden beri baharatcida yamakti ve bilgisini ve yetenegini ilerletmesi icin saray mutfagina gönderildi ustasi tarafindan.

Back
X