yan gelip yatıpta iş yapıyor gözüken fırsatçılar

dimple2015

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2013
353
140
benim sorunum işle alakalı bir devlet kurumunda memurum bızım ıs bıreysel ama ortaya çıkan sonuc toplu.. gunluk bellı bır sayımız var performans olarak aylık bazda bu sayılar bırım yonetıcımıze, sonrada amırlerımıze ıletılıyor.

sonuc aylık ortalama altında cıkarsa toplu olarak uyarılıyoruz ama ben ve benım gıbı hakkını verıp ısını yapan bıkaç arkadas dısında kalanlar tum gun yan gelıp yatıyor ve onlar yuzunden bızde laf ısıtıyoruz.

gecenlerde toplantı yapıldı bende performanslar seffaf olsun herkes kımın ne yaptıgını bılsın dedım, iş yapmayıp yatan tayfadan ıkı kısı mırın kırın ettı, bırı uslubunu sertlestırdı, ben nıye merak edıyormusum falan fılan yarası var gocunuyor cunku performansı hep dusuk ama ıse gelıp gozumun onunde uyumayı bılıyor...cok sınırlıyım su an ısımı yapmak ıstemıyorum..

bu gıbı ınsanlara nasıl tavır alıyorsunuz yada katlanıyorsunuz arkadaslar ???

Yöneticinize o kişileri direk olarak siz bildirin.
Yada işten kaytarmaysn sizin gibi olan arkadaşlarla bizim yaptığımız işlem/iş şu kadar diye sayı verin.

dediğiniz gibi performanslar şeffaf olursa zaten gerekli tavrı sizin almanıza gerek kalmıcak..

benim sorunum işle alakalı bir devlet kurumunda memurum bızım ıs bıreysel ama ortaya çıkan sonuc toplu.. gunluk bellı bır sayımız var performans olarak aylık bazda bu sayılar bırım yonetıcımıze, sonrada amırlerımıze ıletılıyor.

sonuc aylık ortalama altında cıkarsa toplu olarak uyarılıyoruz ama ben ve benım gıbı hakkını verıp ısını yapan bıkaç arkadas dısında kalanlar tum gun yan gelıp yatıyor ve onlar yuzunden bızde laf ısıtıyoruz.

gecenlerde toplantı yapıldı bende performanslar seffaf olsun herkes kımın ne yaptıgını bılsın dedım, iş yapmayıp yatan tayfadan ıkı kısı mırın kırın ettı, bırı uslubunu sertlestırdı, ben nıye merak edıyormusum falan fılan yarası var gocunuyor cunku performansı hep dusuk ama ıse gelıp gozumun onunde uyumayı bılıyor...cok sınırlıyım su an ısımı yapmak ıstemıyorum..

bu gıbı ınsanlara nasıl tavır alıyorsunuz yada katlanıyorsunuz arkadaslar ???
Tuik de filan mısınız ?Veri girişi gibi bir işiniz mi var ?
Ona göre düşünelim ben de memurum

Yöneticinize o kişileri direk olarak siz bildirin.
Yada işten kaytarmaysn sizin gibi olan arkadaşlarla bizim yaptığımız işlem/iş şu kadar diye sayı verin.
yöneticilerimiz herseyın farkında ama pasif insanlar,seslerini çıkarmıyorlar ,çıkadıklarında da toplu olarak söylemde bulunuyorlar. kişilerin hataları ya da eksıklıklerı genele vuruluyor ne yazıkkı ;(
sayı zaten dedıgım gıbı bırım yonetıcısıne ve sonrada idari amirimize iletiliyor aylık olarak.
benım ıstedıgım bızlerın de kendımız dısındakılerın aylık toplam performansını gormemız zaten soylenmese de hersey ortada kım çalışıyor,kim yatıyor bılınıyor...
seffaflık olursa çalışmayanlar da çalışmak zorunda kalacak, yada çalışan bazen sayısını dusururse dıgerlerını ornek gosterebılecek, hak gecmemıs olacak..

kütüphaneciyim bir üniversitede..
aslında işinizi tam olarak canlandıramadım beynimde ama madem rakamlara dayalı bir iş yapıyorsunuz .
Şeffaflık teklif edin .
İşlerine gelmeyenler zaten kendilerini tepkileri ile belli edeceklerdir.

aslında işinizi tam olarak canlandıramadım beynimde ama madem rakamlara dayalı bir iş yapıyorsunuz .
Şeffaflık teklif edin .
İşlerine gelmeyenler zaten kendilerini tepkileri ile belli edeceklerdir.
okumuyorsunuz yazdıklarımı sanırım seffaflık teklıf ettım evet ama çalışmayan arkadaslar tepkı gosterdı bu fıkrıme, baska bır ortamda olsak sınırden kufur dahı edecek konuma geldıler ve ben haksızlıga gelemıyorum. susmayı da hıc beceremem dusundugumu dırek kısının yuzune soylerım. ...

okumuyorsunuz yazdıklarımı sanırım seffaflık teklıf ettım evet ama çalışmayan arkadaslar tepkı gosterdı bu fıkrıme, baska bır ortamda olsak sınırden kufur dahı edecek konuma geldıler ve ben haksızlıga gelemıyorum. susmayı da hıc beceremem dusundugumu dırek kısının yuzune soylerım. ...
okudum okudum da fikriniz zaten doğruymuş başka ne yapılabilir ki .
Küfür eder asalaklar tabi işlerine gelmez .
Her ayın 15 inde maaş almayı bilirler sadece .
Ben de bu tip konularda çok doluyum.

okudum okudum da fikriniz zaten doğruymuş başka ne yapılabilir ki .
Küfür eder asalaklar tabi işlerine gelmez .
Her ayın 15 inde maaş almayı bilirler sadece .
Ben de bu tip konularda çok doluyum.
cogu devlet daıresınde olan seyler, sorun yonetıcılıgı bılmeyen kısılerın o koltuklara bır sekılde oturtulması ve yalaka,sendıkaya partıye sırtını dayayan yada sorunlu gozuen tıplerle ugrasmak ıstememesınden kaynaklanıyor. çalışana bır kırbacta idareciler vuruyor,halbukı aldıgınız maas-çalışma koşullarınız-yaptıgınız iş aynı. emek harcayan hor goruluyor, bır tesekkur bıle edılmıyor ama yan gel yat tayfası el ustunde tutuluyor.

siz dürüstlüğü dogruluğu savununcada size karsı celalleniyorlar , bazen tepkıler sozlu olmaktan cıkıp fıılı bıle olabılıyor.

cogu devlet daıresınde olan seyler, sorun yonetıcılıgı bılmeyen kısılerın o koltuklara bır sekılde oturtulması ve yalaka,sendıkaya partıye sırtını dayayan yada sorunlu gozuen tıplerle ugrasmak ıstememesınden kaynaklanıyor. çalışana bır kırbacta idareciler vuruyor,halbukı aldıgınız maas-çalışma koşullarınız-yaptıgınız iş aynı. emek harcayan hor goruluyor, bır tesekkur bıle edılmıyor ama yan gel yat tayfası el ustunde tutuluyor.

siz dürüstlüğü dogruluğu savununcada size karsı celalleniyorlar , bazen tepkıler sozlu olmaktan cıkıp fıılı bıle olabılıyor.
ben bu yılanlarla mücadele etmeyi yeni yeni öğrendim .Üzerime fazla gelemiyorlar .Devlet dairesinde kibarlık maalesef sökmüyor

ben bu yılanlarla mücadele etmeyi yeni yeni öğrendim .Üzerime fazla gelemiyorlar .Devlet dairesinde kibarlık maalesef sökmüyor
valla bende kendı adıma dogru bıldıgımden sasmıyorum, alımden geldıgı kadar ısımı de yapıyorum ve ıstenen sayıyı yerı gelıyor fazlasıyla tutturuyorum ama artık kendımı calısmak ıcın kasmıyorum. ıstenenı yapıp, köşeme çekiliyorum, kalıtesız-karaktersız ınsanlara laf soylemekten sıkıldım ve yoruldum..!!!!

valla bende kendı adıma dogru bıldıgımden sasmıyorum, alımden geldıgı kadar ısımı de yapıyorum ve ıstenen sayıyı yerı gelıyor fazlasıyla tutturuyorum ama artık kendımı calısmak ıcın kasmıyorum. ıstenenı yapıp, köşeme çekiliyorum, kalıtesız-karaktersız ınsanlara laf soylemekten sıkıldım ve yoruldum..!!!!
evet
kel başa şimşir tarak.
Başka türlüsü yaramaz onlara

Bunlar özel sektörde çalışsalar bir hafta dayanamazlar
özeli kimse sevmez istemez ama ben özelden devlete gelen biriyim, özelde kendi işimi yapmıyordum ama hakkanıyetın oldugu bır ıs dalında calısıyordum ve calısma sartlarımız ek mesaı anlamında agırda olsa 1lerde eve gıttıgımı ertesı gun 7 de gerı geldıgımı bılırım. yaptıgım ısten zevk alıyordum çünkü hak gecmıyordu ve verimli olabılıyordum ....insiyatıfte kullanabılme hakkım vardı ama devlette koyun surusu gıbı basımızda bır coban onumuze ne konursa onu yapıyoruz.

yapmayanın da yanına kar kalıyor yapmadıkları..

özeli kimse sevmez istemez ama ben özelden devlete gelen biriyim, özelde kendi işimi yapmıyordum ama hakkanıyetın oldugu bır ıs dalında calısıyordum ve calısma sartlarımız ek mesaı anlamında agırda olsa 1lerde eve gıttıgımı ertesı gun 7 de gerı geldıgımı bılırım. yaptıgım ısten zevk alıyordum çünkü hak gecmıyordu ve verimli olabılıyordum ....insiyatıfte kullanabılme hakkım vardı ama devlette koyun surusu gıbı basımızda bır coban onumuze ne konursa onu yapıyoruz.

yapmayanın da yanına kar kalıyor yapmadıkları..
ben de 12 sene özel sektörde çalıtıktan sonra devlet memuru oldum.Kurumsal şirketlerde çalıştım .
Çalışan insana her yerde ekmek var .
Çok pişmanım devlet memurluğuna geçtiğim için aslında.

ben de 12 sene özel sektörde çalıtıktan sonra devlet memuru oldum.Kurumsal şirketlerde çalıştım .
Çalışan insana her yerde ekmek var .
Çok pişmanım devlet memurluğuna geçtiğim için aslında.
memuroyetın ıkı artısı var 15 i dedımı maas trınk hesapta, ızın hakkınızı genelde rahatca kullanabılıyorsunuz yoksa yapılacak ıs degıl...

Arkadaşlar devlet çalışkan insan için rahat falan değil.
Çalışan özelde de kendini paralar devlette de.
Bir artısı varsa dediğiniz gibi maaşınızın gününde yatması, yarın haksız yere işinize son verilemeyecek olmasıdır.

Ben olsam böyle bir değerlendirmeden rahatsız olduğumu, işini düzgün yapmayan insanlar yüzünden
uyarı almaktan sıkıldığımı gayet net bir dille söylerdim. Hatta eğer böyle devam ederse kişi adlarını açık açık öne süreceğimi,iş ortamında istemeden huzursuzluk oluşturacağımı bilmeleri gerektiğini de..

Haksızlık karşısında susamıyorum..

Sizin dışınızda kimse bir şey söylemedi mi o toplantıda? Çalışanlar destek vermedi mi size?
Normalde şikayet edip yeri ve zamanı gelince sus pus olup saklananlardan nefret ediyorum.

Sizin dışınızda kimse bir şey söylemedi mi o toplantıda? Çalışanlar destek vermedi mi size?
Normalde şikayet edip yeri ve zamanı gelince sus pus olup saklananlardan nefret ediyorum.
Burada herkes herkesın arkasından konusur ama yuzune agzını açıpta bırsey demez. yönetım zaten bana dokunmasınlarda naparlarsa yapsınlar modunda ama bır yanlıs oldugnda ya da ısler yurumedıgınden sen sen sen demezlerde sız derler..

X