Yanan yerlerim su topladi

SekerliAyran

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2014
106
6
Merhaba arkadaslar lutfen konumu tasimayin oneriye ihtiyacim var acidan yatamiyorum bile.
Ben bu hafta denize gittim. vucudum yandigindanmidir nedir su topladi kollarim ve sirtim. cok aciyor hareket edemiyorum yatamiyorum. oneriniz varmi?

Bende suanda tatildeyim ve ayni durumdayiz. Ama ben doktora gitmek yerine yoğurt surdum ve agri kesici aldim. Cok iyi geldi fakat sen doktora git yanigin cok fazlaysa...

Aslinda yanigim cok fazla degil ama gecen sene gitmemistim denize beyaz tenli oldugumdanmidir nedir boyle bisi yaptigi dusuncesindeyim.

Merhaba arkadaslar lutfen konumu tasimayin oneriye ihtiyacim var acidan yatamiyorum bile.
Ben bu hafta denize gittim. vucudum yandigindanmidir nedir su topladi kollarim ve sirtim. cok aciyor hareket edemiyorum yatamiyorum. oneriniz varmi?

silverdin krem ve anestol kremi karıştırıp sürün.

Hepinize tesekkurler ancak evde yapabilecegim bisiler yokmu krem falan bulamam simdi. mesela oralarima kolonya sursem iyi gelirmi bugunde buz tuttum falan
Kolonya sürme canım daha çok tahriş edersin. Normal yağlı bir krem sür. Ya da varsa zeytinyağı falan.

Güneş Yanığına Evde Doğal Çözümler

"Güneş yanığı tedavisi şayet evde yapılacak ise öncelikle vücudun olası sıvı kaybını en aza indirmek amacıyla bol su içilmesine özen gösterilmesi gerekmektedir. Su vücudun direncinin ve güneş yanıklarını iyileştirme sürecinin ayakta kalmasına yardımcı olur. Güneş yanıklarında aspirin türü kan sulandırıcı hapların tüketimi tavsiye edilmez. Onun yerine diğer ağrı kesicilerden faydalanabilirsiniz.

Bir örtünün arasına buz doldurup, güneş yanığı olan bölgeye buz uygulamak ağrının kesilmesine ve yanığın iyileşmesine yardımcı olur. Buzu direk yanığın üzerine koymayın, bir örtü içerisinde yanık olan bölgeye uygulayın.
Yine soğuk su ile ıslatılmış bez ve üzerine biraz da nemlendirici krem yanık bölgeye iyi gelir. Yoğurt ya da yoğurt kıvamında güneş yanığı kremleri kullanılabilir.

Güneş yanığı sonrası cilt su toplamış ise, su toplayan bölgeyi dezenfekte edilmiş bir iğne ile patlatıp içindeki suyu boşaltmak hızlı iyileşmesi açısından faydalıdır."
Bunları nette buldum umarım işine yarar.

Canım o kadar kötüyse üşenme bi nöbetçi eczaneden silverdin alıver. Silverdin harika bir krem. Olmadı sabah bir eczaneye git.

Yumurtanin beyazini pamukla sürüp kurumasini bekleyin. Kuruduktan sonra tekrar tazeleyin. Kisa sürede iyilesecektir.
Geçmiş olsun.

X