• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yandım ben!

Yo yanlış konuşmuyorum. Hepimizin bildiği bir gerçeği dile getiriyorum. Sözüm konu sahibine değil buraya yorum olarak bu yöntemi yazanlara. Çalıştığı halde ödemeyip nasıl olsa af çıkacak diye bekleyenlere mesela. Arkadasim on sene ödemedi birşey olmadı yazanlara. Maşallah herşeye gücü yetip de üç kuruş kredi ödemesine gücüm yetmiyor diyenlere. O para bankadan alınsa acaba aynısı olabilir miydi.
Ben odemeyeni ihbar bile ettim sallamadilar daha beter uyuz oldum. Ben odedim Herkesten de söke söke almalilar borcu ama almiyorlar iste cok gicik bir durum

devletin hiç mi suçu yok?

millet zor bela ödüyor. aynı borca af çıkıyor. ödeyen salak mı? bu tip uygulamalar insanların vergilerini ve borçlarını ödememeye itiyor işte. tıpkı yeşil sermeyeli şirketlerin milyon liralarca vergi borcunun silinip esnafın tepesine binilmesi gibi.

devletin hiç mi suçu yok?

millet zor bela ödüyor. aynı borca af çıkıyor. ödeyen salak mı? bu tip uygulamalar insanların vergilerini ve borçlarını ödememeye itiyor işte. tıpkı yeşil sermeyeli şirketlerin milyon liralarca vergi borcunun silinip esnafın tepesine binilmesi gibi.

Ben de anlamadım,
Biz eşimin taksidi bir kez bir kaç gün kadar geciktirdik hemen vergi dairesine intikal edilmiş, sonra hep elden ödeme yapmak zorunda kalmıştık. 10 yıl ödemeyenler nasıl ödemiyor anlaşılır gibi değil.

Ama kime olursa olsun, borç namustur denir ya, ödememenin bahanesi olmaz yine de.

Ben de anlamadım,
Biz eşimin taksidi bir kez bir kaç gün kadar geciktirdik hemen vergi dairesine intikal edilmiş, sonra hep elden ödeme yapmak zorunda kalmıştık. 10 yıl ödemeyenler nasıl ödemiyor anlaşılır gibi değil.

işte onu diyorum. sizinki de kredi borcu 10 yıl yatanın da kredi borcu. herkese aynı muamele yapılsın ki insanlar kendilirini uyanık da hissetmesin salak da hissetmesin.

işte onu diyorum. sizinki de kredi borcu 10 yıl yatanın da kredi borcu. herkese aynı muamele yapılsın ki insanlar kendilirini uyanık da hissetmesin salak da hissetmesin.

Ama işte ödeyen kendini salak hissetmemeli,
Borç senin borcun, yedin içtin artık be yaptıysan,
Ödememek seçenek bile olmamalı.

Ben de anlamadım,

Ama kime olursa olsun, borç namustur denir ya, ödememenin bahanesi olmaz yine de.
Bazilarinin adresini bulup tebligat yollayamiyormus devlet. Ben oyle duymustum nasil oluyor aklim almadi. Hepimizi cani isteyince buluyor

Gizli siyaset amaciyla gercekleri saptirmamak lazım.
Af dendiğinde(hileli iflas bilmem ne gibi sahtekarliklara, şerefsiz yollara gidilmedikce)borcun silinmesi gibi bir durum yok. Kimse kimseyi kandirmasin. (Hileli) iflas da yeni duzenlemelerle sistemden kalkmak üzere.
Devlet alacağını er geç çatır catir alıyor. En güzeli borcunu paşa paşa ödemek. Gerçekten odemek isteyen vicdan sahibi insan da zaten ne yapip edip ödüyor. Ölüm olmadıkça Borç ödenir başka yolu yok.

Kızlar ben 2014 çıkışlıyım üniden ve çoğu insan gibi geri ödemeli burs almıştım. Bugün sabah gözümü postacının elime tutuşturduğu kâğıt ile açtım ve bütün uykum açıldı. Ödeme emri geldi :KK14: Zarfı actigim anda dedim yandın sen bari şunu hapis cezasına çevirelim de devlette rahatlasın ben de rahatlayım :silah:
Şuan çalışmıyorum ama ara ara çalışıp sigortalı göründüğüm dönemler var. 7 gün içerisinde borcunuzu ödeyin ya da mal bildiriminde bulunun o da yoksa bildirin diyor. Ne yapicam ben şimdi. Sabahtan beri napicam diye düşünmekten kafayı yicem. Bu durumla karşılaşan benim gibi hala hiç ödemeyenler var mı??
Acilen bilgilendirilmeye ihtiyacım var. Internetten araştırmak istedim ancak istediğim şekilde cevaplar bulamadım.
Lütfen yardımcı olun hanımlar :cry:

7 gün içinde borca itiraz etme hakkınız da var ayrıyeten ama bu takibin cinsine göre de değişir tabi o yüzden kesin bir iey diyemiyorum eve haciz gelmesi falan zorlu meseleler ama üzerinizde tapu ve araba maaş vs varsa bunlara haciz işlenmesi size bildirilen süre dolduktan sonra beş dkyi almıyor biraz da karşı tarafın avukatına kalmış bir şey bu süreç ama siz yine de en kısa sürede kapatmaya çalışın zira zaman geçtikçe faiz yükselecek ayrıyeten avukatlık masrafı takip için harç vs masraflar birikecek aklınızda olsun

Şuan çalışmıyorum.Gerçi çalışma hayatım olamadı.Bu sene ekimde başladı ödemem daha da ödeyemedim.Bi kısmını nakit ödeyip kalanını taksitlendirmek istiyorum böyle bişey olabilir mi? Bide bunun için hangi kuruma gitmem gerekiyo? Bilenler yardımcı olursa sevinirim.İki haftadır bu konu aklımdaydı rastlamam güzel oldu:KK16:
Peşinat yatırıp 48.maddeye göre taksitlendirebilirsiniz ödeme gücünüze göre maliyeye gidip başvurunuzu yapın

7 gün içinde borca itiraz etme hakkınız da var ayrıyeten ama bu takibin cinsine göre de değişir tabi o yüzden kesin bir iey diyemiyorum eve haciz gelmesi falan zorlu meseleler ama üzerinizde tapu ve araba maaş vs varsa bunlara haciz işlenmesi size bildirilen süre dolduktan sonra beş dkyi almıyor biraz da karşı tarafın avukatına kalmış bir şey bu süreç ama siz yine de en kısa sürede kapatmaya çalışın zira zaman geçtikçe faiz yükselecek ayrıyeten avukatlık masrafı takip için harç vs masraflar birikecek aklınızda olsun
Avukatlık bi işi yok bu durumun normal icra gibi dğşünmeyin. Faiz artar zaman geçtikçe . İcraya intikal ettiğinde de elektronik haciz araç haczi tapu haczi maaş haczi olarak işlemler yapılır. E haciz yapılırsa kredi çekemez koyduğu tarih itibariyle hesabında var olan parayı kullanamaz ancak sonra hesabına yatan paraları çekebilir kredi kaetı kullanamaz

Merhaba,

Gelen kağıtta vergi dairesi bildirilmiştir. O vergi dairesine gidin ve çalışmadığınızı ve malınız olmadığını bildirin. Mal varlığınızın olmadığını beyan etmezseniz kanun ihlaline girer bu. Malım yok derseniz faiz binmeye devam eder. Sonra zaten bir afla faizler silinir korkmayın.

Kızlar ben 2014 çıkışlıyım üniden ve çoğu insan gibi geri ödemeli burs almıştım. Bugün sabah gözümü postacının elime tutuşturduğu kâğıt ile açtım ve bütün uykum açıldı. Ödeme emri geldi :KK14: Zarfı actigim anda dedim yandın sen bari şunu hapis cezasına çevirelim de devlette rahatlasın ben de rahatlayım :silah:
Şuan çalışmıyorum ama ara ara çalışıp sigortalı göründüğüm dönemler var. 7 gün içerisinde borcunuzu ödeyin ya da mal bildiriminde bulunun o da yoksa bildirin diyor. Ne yapicam ben şimdi. Sabahtan beri napicam diye düşünmekten kafayı yicem. Bu durumla karşılaşan benim gibi hala hiç ödemeyenler var mı??
Acilen bilgilendirilmeye ihtiyacım var. Internetten araştırmak istedim ancak istediğim şekilde cevaplar bulamadım.
Lütfen yardımcı olun hanımlar :cry:

Arkadaşlar bu konularla ilgilenen biri olarak söyleyeyim kimi demiş ya hemen haciz konuldu kimisi 10 yıl. Çalışma illere göre farklılık gösterebilir bazı memurlar hızlı llurken bazıları yıllarca dosya taraması yapmaz.

Avukatlık bi işi yok bu durumun normal icra gibi dğşünmeyin. Faiz artar zaman geçtikçe . İcraya intikal ettiğinde de elektronik haciz araç haczi tapu haczi maaş haczi olarak işlemler yapılır. E haciz yapılırsa kredi çekemez koyduğu tarih itibariyle hesabında var olan parayı kullanamaz ancak sonra hesabına yatan paraları çekebilir kredi kaetı kullanamaz

İcralık olduktan sonra söz konusu hacizleri koydurmak için yine avukatın duruma göre taleplerinin işlenmesi gerekmiyor mu yanlış anlamayın sadece borca ilişkin özel bir farklılık mı var diye merak ettim sonuçta hacizler otomatik koyulmayacak avukat talep sorgu haciz diye gidiyor normalde ama normal icra gibi düşünmeyin demişssiniz merak ettim buradaki işleyişi

Borcu şu an ödeyemeyecek olanlar kyk genel mudurlugune borcu dondurmak istediklerine dair gerekçeleriyle birlikte dilekçe yazabilirler

Vallahi bu kyk borclari konusunda resmen kafalarina göre davraniyorlar. Ne yaptiklari belli degil. Esim 2015 çıkışlı. Hesaplarina bloke kondu. Siz sanslisiniz en azindan uyari gelmis. Bize iki yil ne uyari geldi ne bir sey. Bir sabah dedigin gibi eve zarf getirdi postaci hesaplariniza bloke konmustur diye. Hala ödemedik gerci. Nasil odeyelim. Devlet gormuyor mu bu cocuk aylardir issiz gucsuz? Memur olup atansa neyse istemekle hakli derim. Ya da duzenli maas aldigi bir isi olsa da devlet istiyor parasini derim. Mezun olali iki yil olmus, bu iki yilin bir yili zaten askerlikte gecmis geldi gitti vs.. ile. Ne yaptiklari belli degil. Durumun varsa ode. Odeyecek durumun yoksa hic ses etme. Arama sorma hicbir yeri. Sen uatune düştükçe bunlar daha cok geliyor ustune. Esim mezun olunca odeyebilecek gibi gidip yapilandirma yapmis. Kirk kere denistim uyuyan devi uyandirma birak oldugu gibi kalsin diye. Simdi basimiza bela. odemiyoruz da . Yakinda eve haciz gelir heralde.
Uyuyan dev diye tabir etiginiz kurum zamaninda esinizin okumasi icin o parayi BORC olarak vermis bilmem farkinda misiniz? Esiniz ise girmemis calismamis ama bu surede para bulup evlenebilmis ve cocuk planlamasi bile yapmis. Haktir odenmesi gerekir. Isi yoksa nasil geciyorsunuz? Bir ise girince insanlar eline avucuna geceni once borcuna verir. Devlet takip etmiyor mu kocanin issizligini ? Kocan gerekli dilekceyi versin yetkili makama. Biz de hemen atanamadik ama atanamadigimiz sure boyunca ozel ders verdik ucretli ogretmenlik yaptik ben garsonluk yaptim yine de borcumu zamaninda odedim. Zahmet olmazsa iyi kotu bir ise girilip calisilip odenecek o borc. O aldigimiz parala babamizin parasi degildi. Onda tuyu bitmemis yetimin hakki var. Biraz duyarli olmaya davet ediyorum. Uyuyan dev tabiriniz cok cirkin...

Back
X