yangin merdiveni

Konu sahibi arkadaşım. İmar yönetmeliğimize göre bina yüksekliği 21.50 ve üzeri olan yerlerde, yeni yapılıyor ise yangın merdiveni zorunluluğu var. Daha önce yapılmış binalarda isteğe göre yangın merdiveni ekletilme şartı olduğunu sanmıyorum. Uygun yer bulunması vs. Toplantıda konuşulacak şeyler ve kimsenin bunu kabul edeceğini sanmıyorum. Açıkçası insanlar mutfağını zor dolduruyor bu zamanda, kimsenin siz istiyorsunuz diye buna bütçe ayıracağını da sanmıyorum.

Yeni yapılarda yapı yüksekliği 21.50'nin altındaysa normal merdiven kaçış yolu kabul edilir.

Mevut binalar için ise;

Konutlar

MADDE 158-
(1) Mevcut konutlar için, 48 inci madde aşağıda belirtilen istisnalar ile uygulanır.

a) Yapı yüksekliği 30.50 m’nin altındaki mevcut konutlarda ikinci çıkış aranmaz.

Toplam 15 daire varsa ve her kat tek daire değilse 30.50'yi geçtiğinizi sanmıyorum. Yönetmeliğe göre merdivene ihtiyacınız yok.
"Yine de yaptıracağım" derseniz yaptırabilir misiniz onu bilmiyorum.

Yeni binalarda da yangın kaçış hollerini, yangın merdivenlerini falan turşu bidonu ve boş koli koymak için kullanıyor zaten insanlar

Bizim eski oturduğumuz evde, evin içinden direkt karşı komşuyla ortak balkon gibi bir alana, oradan da yangın merdivenine geçiş vardı. Tek taraflı metal yangın kapısı vardı işte. Ama sağolsun karşı komşumuz o alanı kendi evi gibi görüp kullanıyordu, hatta bizim kapıyı açmamızı bile engelleyecek şekilde eşya yığıyordu. Bir yangın olsa asla o kapıyı kullanıp merdivene ulaşamazdık.

Yani binanızda olsa bile kullanımı mümkün olmayabiliyor. Takıntı haline getirmişsiniz sanki, içten içe tek başınıza yaptırmak isteyecek kadar. Yangın korkunuz varsa bir psikologla görüşmeniz iyi olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…