- 3 Temmuz 2009
- 3.389
- 729
- 398
Bunu okuyunca baktim o konuna simdi konu sahibi. Yorumlari okumadim ama konuna yorum yapmak istedim. Benim de erkek arkadasim Konyali. Evet gercekten orda bu tarz seyler biraz gosterisli oluyor ve erkek tarafi yapiyor benim anladigim kadariyla. Nisan ve yatak odasi bize ait olur dedigimde cok sasirmisti mesela. O yuklu miktarda altin takmak da var evet. Mehir adi da. Konyaya ozgu bi sey degil aslinda islamda var nikah olunca kiz tarafina gucun yettigince bi seyler hediye edersin. Ama o sonradan su kadar gram altin olacak boyutuna varmistir. Mesela benim mustakbel kayinpederim bana gore baya yuklu bir miktarda altin takmayi dusunuyormus. Bunu duydugumda napcam ben altini size veririm dugun masraflarina kullanin yazik dedim, olmaz o altinlar senin kimse alamaz ne istersen yaparsin demislerdi. Bu ve bunun gibi bircok adetleri var, bana kalirsa fuzuli masraf. Ben her seye yok gerek yok diyorum, olur mu oyle hicbi sey yapmadan. Evlenmis bosanmis kadinlar bile senden daha cok sey talep ediyor demislerdi. Onlardan baska konyali kimseyi tanimadigim icin bolgeye ozgu konusmam ne kadar dogru bilmiyorum ama benim gozlemlediklerim bunlar.