Yanlış mı düşünüyorum sizce??

Evlat Kokusu

Kötü Kalpli Kullarından Koru Allahım,💜
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2019
2.365
1.718
63
Alanya
Merhaba hanımlar. Ben çalışan bir Anneyim bi çok anne çalışıyor biliyorum ama içimde kalan bazı şeyler var. Kızıma kayın validem bakıyor Kredi borçlarımız var Şimdi 3ü bitip yarın 4e girecek çok şükür 🙏🧿
Ama içimde kalan okadar çok şey varki,, 9 aylıktı iznim doldu onu bırakıp işe geldiğimde bebekti. İlk adımlarına şahit olamadım. İlk Kayınvalideme anne dedi akşam iş çıkışı alıp 3 saat görüp uyurdu sabah bırakırım. Resimlerine bakıp videolarını izliyorum. Şimdi herkes 4 yaşında artık bir kardeşi olsun diyor. 5 yıllık borcumuz var çalışmam lazım.
Sizce 5 yıl sonra geç kalınmış bir zaman mı olur,,
Zaten ilkinde ona hasretim tüm gün şimdi 2.olsa aynı duyguları yaşamak istemiyorum çünkü kızımı hayal ediyorum akşama kadar. 8de evde oluyorum 10da 10.30da uyuyor böyle bir kararsızlık bendeki😏😣 siz olsanız ne yapardınız??

Ben olsam yapmazdim, siz daha ilk çocuğunuza doymamışsınız ikinciyi de yapip tekrar çok kısa bir sürede çalışmaya başlayacaksiniz ilgilenemeyeceksiniz ben doğru bulmuyorum yani kendim olsam yapmazdim kardeste illa ki şart değil ki. Tamam şimdi buraya yazacaklar bir şekilde büyüyor vs diye hem annede hem çocukta eksiklik olarak büyüyor çalısan anne çocukları bu gercek. Borcunuzda varmış hemde onca onalri yoluna koyup öyle planlamalisiniz diye düşünüyorum

Çocuklara gerekli olan kardeş değil iyi ebeveynler. siz çocuğunuza gerekli vakti ayıramıyorsanız 2. çocuk yapmamalısınız.
ben de çalışan anneyim.. oğlum 3,5 aylıkken işe döndüm fakat akşamları o açığı bir şekilde kapatmayı bildim. 2. yi yaparsam ona da oğluma da gereken ilgiyi maddi ve manevi olarak gösteremeyeceğim için kardeş kesinlikle düşünmüyorum.
doğurduğumuz her cana sorumluluk taşıyoruz iyi birer birey olmaları için. o sorumluluğu yerine getiremeyeceksek 1 tane yeterli diye düşünüyorum.

Ben olsam yapmazdim, siz daha ilk çocuğunuza doymamışsınız ikinciyi de yapip tekrar çok kısa bir sürede çalışmaya başlayacaksiniz ilgilenemeyeceksiniz ben doğru bulmuyorum yani kendim olsam yapmazdim kardeste illa ki şart değil ki. Tamam şimdi buraya yazacaklar bir şekilde büyüyor vs diye hem annede hem çocukta eksiklik olarak büyüyor çalısan anne çocukları bu gercek. Borcunuzda varmış hemde onca onalri yoluna koyup öyle planlamalisiniz diye düşünüyorum
Güzel fikriniz için teşekkür ederim

Bu herkes kim hahaha herhalde 2. Çocuğunuza onlar bakacak ya da sizin yerinize çalışacak...
her zaman dediğim gibi o güzel(!) akılları verenler sonra ortadan kayboluyor...

kendi dinamiğinizi siz bilirsiniz ama madem ilk çocuğunuza vakit ayıramıyorsunuz neden 2. Çocuğu yapsam mı Diyorsunuz?
Bizim toplumun yapısı bu manüple etmeye çalışırlar, kadınlık annelik duyguları üstüne gitmeyi severler...

ama sizin şuan çocuğunuz var hem onu hem kendinizi düşünün...

bu arada ben geç olduğunu düşünmüyorum ilerde 2. Çocuk istersem kendim için yaparım diğer çocuğum için yapmam yani...

ben lise sondayken bir arkadaşımın kardeşi olmuştu(yani bence yaş farkı daha önemli meseleler varken kıstas olmamalı)

kendi aile dinamiğinizi iyi düşünüp ona göre karar alın bence...

mutluluklar....

Çocuklara gerekli olan kardeş değil iyi ebeveynler. siz çocuğunuza gerekli vakti ayıramıyorsanız 2. çocuk yapmamalısınız.
ben de çalışan anneyim.. oğlum 3,5 aylıkken işe döndüm fakat akşamları o açığı bir şekilde kapatmayı bildim. 2. yi yaparsam ona da oğluma da gereken ilgiyi maddi ve manevi olarak gösteremeyeceğim için kardeş kesinlikle düşünmüyorum.
doğurduğumuz her cana sorumluluk taşıyoruz iyi birer birey olmaları için. o sorumluluğu yerine getiremeyeceksek 1 tane yeterli diye düşünüyorum.
Kayınvalidem çok güzel iyi bakıyor diye genelleme olarak 2. Çocuğun zamanı diyenler oluyor ama benim evladım benim uyurken kokluyorum onu Allah razı olsun çok iyi bakıyor babannesi ama bu durumda yeterli dimi 1tane

Bu herkes kim hahaha herhalde 2. Çocuğunuza onlar bakacak ya da sizin yerinize çalışacak...
her zaman dediğim gibi o güzel(!) akılları verenler sonra ortadan kayboluyor...

kendi dinamiğinizi siz bilirsiniz ama madem ilk çocuğunuza vakit ayıramıyorsunuz neden 2. Çocuğu yapsam mı Diyorsunuz?
Bizim toplumun yapısı bu manüple etmeye çalışırlar, kadınlık annelik duyguları üstüne gitmeyi severler...

ama sizin şuan çocuğunuz var hem onu hem kendinizi düşünün...

bu arada ben geç olduğunu düşünmüyorum ilerde 2. Çocuk istersem kendim için yaparım diğer çocuğum için yapmam yani...

ben lise sondayken bir arkadaşımın kardeşi olmuştu(yani bence yaş farkı daha önemli meseleler varken kıstas olmamalı)

kendi aile dinamiğinizi iyi düşünüp ona göre karar alın bence...

mutluluklar....
Çok doğru demişsiniz birazda kızımın anne benim kardeşim nerede vs diyince acaba dedim ama hayat şartları onun için birikim yapmak iyi eğitim almasını sağlamak için çabalıyorum

Anne olmadan önce bunları okusaydım abartı bulurdum artık evladın nasıl bir şey olduğunu bildiğim için hislerini anlıyorum. benim de anne sütü alsın diye mama vermeyip aç bıraktığım ilk günleri içimde sızıdır. Herkesin böyle benzer pişmanlıkları veya uhdeleri vardır emin ol özellikle ilk çocukta

2. İçin borçlar bittikten sonra karar verirsin birine yeterince zaman ayıramazken ben olsam ikinciyi yapmazdım

Anne olmadan önce bunları okusaydım abartı bulurdum artık evladın nasıl bir şey olduğunu bildiğim için hislerini anlıyorum. benim de anne sütü alsın diye mama vermeyip aç bıraktığım ilk günleri içimde sızıdır. Herkesin böyle benzer pişmanlıkları veya uhdeleri vardır emin ol özellikle ilk çocukta

2. İçin borçlar bittikten sonra karar verirsin birine yeterince zaman ayıramazken ben olsam ikinciyi yapmazdım
2 yaşına kadar emdi öyle güzel duyguyduki onun memesini izlemek. Ama 5 yıl sonrasına Allah ömür versin diyorum

Bu yastaki çoçuk saat 10.30ta uyumamali, çok geç. Cocuk dedigin erken uyur, erken kalkar.

Bende çalisan bir anneyim. Saat 17-18de evde oluyorum. Kizim saat 19-19.30te yatar. Onun uykusu, düzeni, benim hasret gidermemden daha önemli. Ki uzmanlarda diyor, önemli olan ne kadar saat beraber geçirdigin degil, yaninda oldugunda verdigin sevgi ve sefkat. O konuda yarim saat bile yeterli diyorlar.

Hafta sonlarida tüm hafta sonu beraber oluyoruz.

Yani bir anne olarak, kisitli zaman beraberiz diye kendini suçlu his etmene gerek yok. Cocuk 18 ayliktan sonra, hele 2 yasindan sonra, zaten krese gitmesi taraftariyim. Yani evladina kesinlikle kötülük yapmadin çalismak ile. O "ilkler"de abartiliyor. Cocugun senin sevgini, senin yaninda korundugunu his ediyor. Bu önemli.

Ancak saat aksam 20de evde oldugum is ile ben ikinci bir çoçuk yapmazdim. Simdiki çoçugun için bile geç bir saat. Yani imkanin varsa is degistir ve o sekilde ikinciyi düsün derim.

Bende çalışan biriyim ve çocuk düşünüyorum ama daha ortada fol yok yumurta yokken bile bir evladım olsa belki de ilk olan hiçbir şeyine şahit olamayacağım diye içim içimi yiyor erteliyorum şimdiden bile çok üzülüyorum doğumdan sonra çalışacağım için bizim aman aman bir borcumuz yok ama iyi şartlarda maddi anlamda sıkışmadan büyümesi için çalışmamız gerek oofff off çok zor :KK43: konunuzla da alakasız oldu ama sizin üzüntünüzü içimde hissettim şuan aynı şeyleri düşündüğüm için umarım her şey daha kolay olur sizin için :KK61:

Kayınvalidem çok güzel iyi bakıyor diye genelleme olarak 2. Çocuğun zamanı diyenler oluyor ama benim evladım benim uyurken kokluyorum onu Allah razı olsun çok iyi bakıyor babannesi ama bu durumda yeterli dimi 1tane
Bir tanesine hasret çekerken, ikiye katlamaya gerek var mı?
Aynı zamanda şuan ayıramadığınız zamanın yarısını daha çalmak demek her iki çocuktan.
Borçlar bitsin, çocuğunuz büyüsün, siz ona doyun, refaha erişin ve o zaman ancak kardeş düşünün.

İlkine yeterli vakit ayıramazken 2. Çocuğa nasıl yeteceksiniz?
Bu tamamen ilk çocuğu daha da ihmal etmenize sebep olur... Borçları biraz daha azalttıktan sonra dusunmenız daha mantıklı, bugun akıl verenler yarın yok olur unutmayın .

• Beğen
Reactions: 000
Bence şu an ikinci bir çocuğu düşünmeyin şimdi olursa ondanda bir şey anlamayacaksınız. İlerde borçlarını bitince istiyorsanız tekrar düşünürsünüz araları daha fazla olunca küçükle daha güzel ilgilenebiliyorsunuz.

• Beğen
Reactions: 000
ikinci çocuğuda annye aç bırakma.
zaten vıjdanın mahvolmuş.
bırde mılletın osun busun lafıyla çocuk düşünme.
kv bakıyor nasılsa.
çocukları zaten kv anane için yapıyoruz artık oyalansınlar dıye.
ama arada ANNE ilgisine aç çocuklar kaynıyor.
bı abla var oğlu unıde halan daha ağlıyor ,yanında olamadım ılgılenemedım(dadıyla buyudu) şimdide unıye başka şehıre gonderdi hep bir ayrılık var.bari ikinci çocuğu yapma.

Bu yastaki çoçuk saat 10.30ta uyumamali, çok geç. Cocuk dedigin erken uyur, erken kalkar.

Bende çalisan bir anneyim. Saat 17-18de evde oluyorum. Kizim saat 19-19.30te yatar. Onun uykusu, düzeni, benim hasret gidermemden daha önemli. Ki uzmanlarda diyor, önemli olan ne kadar saat beraber geçirdigin degil, yaninda oldugunda verdigin sevgi ve sefkat. O konuda yarim saat bile yeterli diyorlar.

Hafta sonlarida tüm hafta sonu beraber oluyoruz.

Yani bir anne olarak, kisitli zaman beraberiz diye kendini suçlu his etmene gerek yok. Cocuk 18 ayliktan sonra, hele 2 yasindan sonra, zaten krese gitmesi taraftariyim. Yani evladina kesinlikle kötülük yapmadin çalismak ile. O "ilkler"de abartiliyor. Cocugun senin sevgini, senin yaninda korundugunu his ediyor. Bu önemli.

Ancak saat aksam 20de evde oldugum is ile ben ikinci bir çoçuk yapmazdim. Simdiki çoçugun için bile geç bir saat. Yani imkanin varsa is degistir ve o sekilde ikinciyi düsün derim.
Bebeginiz kaç aylik merak ettim?

Hiçbir yere yetişmiyoruz, hiçbir yere geç kalmıyoruz.
Şartlarınızı uygun gördüğünüzde düşünür, karar verirsiniz.
Şu an sizin için uygun değil, belli.
Millet her durumda konuşur, kulak asmayın.

Back
X