- 11 Nisan 2007
- 3.076
- 2.396
- 723
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben kimseyi hakli/ haksiz, bencil/degil bulmadim. Anladigim kadariyla orada gelininiz kardesleriyle yazlikta biraz da tatil havasinda iyi zaman geciriyorlar. Yani bayramda ailemin yaninda olayim olayindan cok tum kardesler, bayram bahane toplanalim guzel vakit gecirelim derdinde gibi. Ara sayfalari cok okuyamadim ama ayni yerdesiniz ve bayram disinda da gorusuyorsunuz. Gerek duymuyorlardir. Yani bence daha cok deger yargilari farkliligi gibi. Siz bayramda aileler ziyatet edilir gorusuyle buyutulup bu asilanmis ve isteyip istemediginize bakmadan bunu icsellestirip bunu uygulamissiniz ama oglunuz ve gelininiz bu deger yargisina sahip degil. Burada seviliyorsunuz bence gelininiz de seviyordur. Sizi kirmak istemiyordur ama bu firsati da kacirmak istemiyorlardir. Sonucta bayram gunu gelmeleri tatillerini 1.5 gun kisaltacak.
Zorlayarak iptal ettirebilirsiniz. Ama bilmiyorum ben cocugumun zorla yanimda olacagina mutlu oldugu yerde olmasini isterim[/QUOT
Olmayacaktı bu sene.ya da tatilden döndüren sonra gelirlerdi.plana göre çarşamba akşamı gideceklerdi.Ben acikcasi anlayamadim. Sizinle bayramlasma olmayacak mi?
Ya bu erkek anneleri niye böyle horluyor demeniz bile dert olmuş. Bizde de böyle mevzu oldu güldük eğlendik gerçekten çok şsnslıyım kayınvalide konusunda. Oğlunu da eleştirebilirsiniz ne var bunda ben zaman zaman eleştiririm şaka yaparım kayınvalidem de savunur güler geçeriz.Tüm yorumlarınızı şimdi okudum tam da düşündüğümü yazmışsınız...Sizi sevememiş olabilir ama bu sizin kötü bir insan olduğunuz anlamına gelmez. Aile yapısından gelen bir gaz da var sanki, hani melek olsa sevilmeyecek sırf kayınvalide olduğu için.
Ben de tam tersi kayınvalidemi çok severdim , neredeyse ailemden çok onlara giderdim, rahattım olduğum gibiydim, içtendim...DERKEN....meğersem benim içtenlik olarak gördüğüm olduğum gibi olduğum tüm hareketlerim deftere yazılmış üstüne yorumlar yapılmış, benle küsülüp aileme şikayet edilmişim. Ne asosyalliğim kalmış, ne görgüsüzlüğüm. ( kv nin eski apartmanında oturuyorum ve komşularından birine merhaba dememişim sebep bu, oysa sabah erkenden çıkıp gece geliyorum eve kimseyi tanımıyorum, çoğu zaman şuursuz şekilde yorgun olarak eve gidiyorum).Hayatımın şokunu yaşattı kv bana, ömrüm boyunca unutmam. Daha neler neler.....Dolayısıyla asla sevmiyorum ama eşimin hatrı için yapılması gerekenleri yapıyorum, normalde yemeğe çağıracaktım iftara ama çağırmadım niye yorayım kendimi? Yanında asla özelimi anlatmıyorum, genel konuşuyorum. Geçen gün konuşurken eşimin horladığını söyledim diye bana anlamlı mesaj atmış, eşim horladığı için şükredecekmişim yaşıyor diye, oysa ben eşimin sağlığı için endişe ediyorum, kadın oğlunu eleştiriyorum sanıyor.
Neyse çok anlattım ama sanırım gelininiz ilişkinizi minimumda tutmak istiyor.
Biz de şans yok şans.Gerçekten öyle. Böyle tatl,ı iyi niyetli kayınvalidelere de hep böyle gelinler düşüyor. Bende söyleyeyim keşke benim kayınvalidem olsaydınızhunter7 :)
Sorununuza gelince oğlunuz da gelininiz de çok ayıp ediyor. Eşiniz cok haklı. Oğlunuz nasıl bu kadar etki altına girmis anlamadım. Belki de kırıldığınızı belli etmediğiniz için rahat davranıyor. Bundan sonra belli edin lütfen içinize atmayınonlar ailede siz değil misiniz. Siz de kırıldığınızı belli edin oğlunuz da babasına kendisi açıklama yapsın bir de arada kalmanın üzüntüsünü yaşamayın. Allah gelininizi de ıslah etsin. Ne kadar şanslı olduğunu bir bilse. Şurda kv konularını okusun biraz.
kızlar hepinize tek tek cevap yazamadım ama okudum.tekrar teşekkür ederim.
konu aslında şu,aradaki dengeyi ayarlamamaları.bazıları tatili istedikleri gibi değerlendirsin demişler.ben hep bende geçirsinler derdinde değilim.
mesela geçen ramazan bayramında,gelinim birkaç gün öncesinden gitti yazlığa,temizlik yemek yaptılar.oğlumda bayramın birinci günü,kahvaltıdan sonra gitti.bayram bitince döndüler.hiç bir problem yok,buraya kadar.
sonra ki hafta sonu,eşimle bir planımız vardı.aklımıza geldi.çocuklar (gelinimiz)bayramlaşmadı bizimle,şimdi bunlar bize gelir dedik.planımızı iptal edip,yemek yaptık.bekliyoruz ama arayıp davet etmedik.telefon açtılar,biz (diğer aileyle)pikniğe gidiyoruz diye.o kadar kötü olduk ki,planlarını bozmamak için,birşey de diyemedik.ertesi gün oğluma,biz sizi bekliyorduk dedim.aaa niye söylemediniz dedi.yani düşüncesizlik bu.ya da art niyet arıyorum.sonra kurban bayramın da gelin hanımın 3.gün gelip,surat asması da cabası.
e sonrasında özür dilemeler falan.ama olmuyor işte.daha olmaz dedik.şimdi de bu çıktı.
şimdi gitmekten vazgeçmişler.gelinin anne babası da gitmiyormuş ama.sadece 2 kız kardeşi ve eşleri gidecekmiş.haliyle,ben üzüldüğüm için değil de karşı taraf gitmediği için vazgeçildiği geliyor aklıma.
aynı düşünüyorum.bu yüzden hala kırgınım.yani gitmemeleri,bir anlam ifade etmiyor.Abla açık konuşayım mı?
Konunun senin üzülmenle gücenmenle alakası yok.
Annesi babası gitmiyor diye gitmekten vazgeçmişler.
Onlar gidince gidip,gitmeyince gitmiyorlar..
Bu daha da kırıcı bişey.
Var ya senin gibi iyi niyetlisine de böyle düşer zaten. Sinir oldum.
Keske her kv ince dusunup buraya yazabilse. Hep gelinler yazinca kvler kotuleniyor. Ben her zmn iki tarafada eşit davranılmasndan yanayım. Valla sırf burda okuduklarmdan dolayı oğlum olsun istemedm. Bence oğlunuzla bikere açık açık konuşun. Bidahada mevzuyu açmayın.selam kızlar.beni tanıyanlar bilir.tek oğlum var.eylül de 3 yıllık evli olacaklar.bugüne kadar sorun yaşamadık çok şükür ,gerçi bugünden sonra da yaşamayız.karakterime aykırı çünkü.kırılırım ama kimseye belli etmem.
oğlum gelinim de olsa.
şimdi sizlere bir konuda fikir danışacağım.gelinimin ailesi de istanbul da,biz de.ama ailesinin istanbul dışında bir yazlığı var.her bayram(bayramdan önce)ailesinin yazlığına toplanıp gidiyorlar,anne baba,kızkardeşler falan.
geçen sene ramazan bayramında,oğlum işlerinden dolayı önceden gidemedi.bayramın birinci günü,bizimle bayramlaştıktan sonra,öğlende yola çıkıp gitti.kurban bayramında,onlarla birlikte kurban kestiler.arife günü,bayramın birinci günü oradaydılar.2.günü piknik yaptılar.3.günü nihayetinde bizdelerdi ama onda da gelinim surat yaptı.hep beraber bir yere gideceklermiş,planları bozuldu diye.
geçen sene ben bozuldum ama eşim açıkça tavrını koydu.bundan sonra bayramlarda ,bizimle bayramlaşmadan,bir yere gidemezler diye.
ama gelgelelim geçen pazar bana,oğlum anne biz bayram da,yine onlarla gideceğiz,sen babama söyle dedi.o anda hiç birşey söyleyemedim.tek evladım.ve ben bayramlarda yalnızım.
burada çocukları rahat bırakın diyen gelinler olacaktır.temmuzda tatillerini ayarladılar.yani öyle her zaman dipdibe bir durum yok.istedikleri zaman gidip,istedikleri zaman gelirler.kimse karışmaz.
eşime söylemeye çekiniyorum.çok üzülür.sizce araya girmelimiyim.yoksa bırakayım,ne halleri varsa görsünler mi?