yanlış mı düşünüyorum?

Ne kadar düşünceli bir kv kişkeeee benim olsa diyecek cinsten :-) oğlunuz babasına kendisi söyleşin iyi niyetiniz söndürülmeye başlanmış gelinin yaptığı çok ayıp.

evet yapmasaydık keşke ama eşim beni dinlemedi ki,şimdi gece yarılarına kadar çalışıyor,kredilerini ödeyeceğim diye.bana ne faydası var.pazar günleri bile yalnızım.allahtan erkeğe bağımlı bir karakterim yok.tek başıma alırım çantamı istanbulu dolaşırım ama nereye kadar insan eşini arıyor yanında bazen.yalnızsın,bie gün de gel bize diyen yok.ben zaten davet edilmeden kahve içmeye gitmem.değil ki,kalmaya geldim diyeceğim.

niye ailem beni bu kadar sessiz yetiştirmiş,onlara kızıyorum.genel karakterim böyle.

Iste abla siz cok iyisiniz.. acik yazacagim ben olsam “oglum artik calisamiyorum, alin siz odeyin evin kredisini” der birakirdim.. bayramda bile lutfen gelen gelin sabah 6 da mabadini yataktan kaldirsin da kredisini odesin.. yani sen yapmazsin biliyorum da ben olsam yatirdigimi da alirdim ya neyse..

Hayır tam olarak onu demek istemedim, hani dünürlerle ara iyi olsa , birlikte bir gün geçirilse tatlı olurdu , senin dediğin olay bambaşka

Kızın babasi her bayramda soframda olacaksınız diye şart koşuyormuş karşı tarafin analik babalik hakları umrunda değil gel de bu dünürlerle aran iyi olsun, boylesi ile bir araya gelsem 1 agir 2 hafif yarali çıkar o ortamdan

Kusura bakmayin oglunuz kusurlu tabiki tatile godecekse bayramin 2. Gunu gitsin once insan annesi babsiyla bayramlasir sonra gider bence esiniz hakli benimde cok zoruma giderdi bunun kv olmakla alakasi yok annesiniz tabiki bekleyeceksiniz

Kızın babasi her bayramda soframda olacaksınız diye şart koşuyormuş karşı tarafin analik babalik hakları umrunda değil gel de bu dünürlerle aran iyi olsun, boylesi ile bir araya gelsem 1 agir 2 hafif yarali çıkar o ortamdan
Kızın babası doğru demiş aferin öyle kız babasına , her Bayram iki ailenin sofrasında da olabilirler, ayni ildelermiş , yazlık da yakın, her bayramın tüm öğünlerinde soframda olacaksınız dememiştir herhalde , her Bayram tüm öğünlerde onların sofralarında ise o Gençler, kızına demesi de gerekir damadımın ailesinin sofrasına da gidin diye

Herşey bir yana sizin anne babanız hayattalarmis .Onlarla bayramlaşmalari da gerekmez mi?

selam kızlar.beni tanıyanlar bilir.tek oğlum var.eylül de 3 yıllık evli olacaklar.bugüne kadar sorun yaşamadık çok şükür ,gerçi bugünden sonra da yaşamayız.karakterime aykırı çünkü.kırılırım ama kimseye belli etmem.
oğlum gelinim de olsa.

şimdi sizlere bir konuda fikir danışacağım.gelinimin ailesi de istanbul da,biz de.ama ailesinin istanbul dışında bir yazlığı var.her bayram(bayramdan önce)ailesinin yazlığına toplanıp gidiyorlar,anne baba,kızkardeşler falan.
geçen sene ramazan bayramında,oğlum işlerinden dolayı önceden gidemedi.bayramın birinci günü,bizimle bayramlaştıktan sonra,öğlende yola çıkıp gitti.kurban bayramında,onlarla birlikte kurban kestiler.arife günü,bayramın birinci günü oradaydılar.2.günü piknik yaptılar.3.günü nihayetinde bizdelerdi ama onda da gelinim surat yaptı.hep beraber bir yere gideceklermiş,planları bozuldu diye.

geçen sene ben bozuldum ama eşim açıkça tavrını koydu.bundan sonra bayramlarda ,bizimle bayramlaşmadan,bir yere gidemezler diye.
ama gelgelelim geçen pazar bana,oğlum anne biz bayram da,yine onlarla gideceğiz,sen babama söyle dedi.o anda hiç birşey söyleyemedim.tek evladım.ve ben bayramlarda yalnızım.:KK43:

burada çocukları rahat bırakın diyen gelinler olacaktır.temmuzda tatillerini ayarladılar.yani öyle her zaman dipdibe bir durum yok.istedikleri zaman gidip,istedikleri zaman gelirler.kimse karışmaz.

eşime söylemeye çekiniyorum.çok üzülür.sizce araya girmelimiyim.yoksa bırakayım,ne halleri varsa görsünler mi?
üzüldüm ya sizi çok severim hanımefendi bir kadınsınız evlat büyütmem zor insan özel günlerde beraber olalım ister hele ki tek evlatsa .benim de tek evladım var başka şehre unıversite okumaya bile göndereme gibi geliyor gelininizde empati yapmalı biraz aslında siz içinize attıkça duygularınızı söylemedikçe bildiğini okur diğer ailede umarım orta yol bulunur kimse kırılmadan

Kızın babası doğru demiş aferin öyle kız babasına , her Bayram iki ailenin sofrasında da olabilirler, ayni ildelermiş , yazlık da yakın, her bayramın tüm öğünlerinde soframda olacaksınız dememiştir herhalde , her Bayram tüm öğünlerde onların sofralarında ise o Gençler, kızına demesi de gerekir damadımın ailesinin sofrasına da gidin diye

:işsiz:konuyu başından okuyor musun?

Evet onlarda düşünceli olmalı,fakat ben yine de suçu evlatlara bulurum,babam da bize düşkündür,fakat bana bunu dese,eşiminde bir ailesi var baba,onların hatırı yoksa da eşim için gidiyorum,gideceğim,o size nasıl saygılı,nasıl memnunsanız,eşim de benden bunu bekler derim.Ve eşimin bunlardan haberi bile olmaz,yapmak isteyen bir yolunu bulur,burada gelinin yaptığı babasının arkasına saklanmak sadece...

Oğlan babasına da aferin o zaman,o da öyle demiş ama tınlamamış kimse.Ben bu ablayı biliyorum konularından,gelinimiz evlenince ailemin kredisini ödemeye devam edeceğim demişti yanılmıyorsam.Eş ailesi de onların kredisini ödüyor.Kız ailesinin maşallahı var,kuyruğu dik tutuyorlar da önce bir sırtlarından inseler keşke:işsiz:

[
Herşey bir yana sizin anne babanız hayattalarmis .Onlarla bayramlaşmalari da gerekmez mi?
işte zaten onlarda toplanıyoruz.yani biz oradayken oraya geliyorlar.kurban bayramında tavır yaptığında gelinim oradaydık.yani ailemin yanında suratı asıktı.

Oğlan babasına da aferin o zaman,o da öyle demiş ama tınlamamış kimse.Ben bu ablayı biliyorum konularından,gelinimiz evlenince ailemin kredisini ödemeye devam edeceğim demişti yanılmıyorsam.Eş ailesi de onların kredisini ödüyor.Kız ailesinin maşallahı var,kuyruğu dik tutuyorlar da önce bir sırtlarından inseler keşke:işsiz:
evet gelinimiz bitirdi,babasının kredisini.ve bitirir bitirmez de işten çıktı.şimdi evde.2.5 aylık hamile .bu saatten sonra çalışmaz zaten.e malum evlerinin kredisini biz ödüyoruz.çünkü oğlumun maaşı herşeye yetmez.

Ya tek çocukta zormuş böyle durumlarda. Oğlunuz nasıl düşünmez böyle şeyleri anlamış değilim.
Benim çok kardeşim var. Eşimler sadece 2 kardeş. Kardeşi bayramlarda gelmez tatile gider. İşimiz var vs der bazende gelir ama evde ailesiyle vakit geçirmez gezmeye giderler eşiyle sürekli. Benim annemlerin evi kalabalık torunlar damatlar gelinler curcuna bağırış çağırış kahkalar çoook eğlenceli. Evden ayrılmak istemiyoruz eşimle çocuklarım anneanneden çıkarken ağlıyor. Burası güzel diyorlar.
Sonra kayınvalidelere gidiyoruz. Kimse yok gelen giden yok, kayınvalidem tatlı yapmış, sarma sarmış en az 6-7 çeşit yemek yapmış börekler poğaçalar bizi bekliyor. Çoook üzülüyorum onlara. Bayramda bir gün veya iki günde olsa orda kalıyoruz ama önünde sonunda çıkıyoruz onlardan.
Keşke anne doğursaydın 5,6 tane diyorum. Bak en azından bir ikisi gelirdi diyorum.
Karar verdik onlarla. Eşimin ailesi memleketlerine gidiyorlar artık. En azından eş dost var orda. Bizde gidip bir gün sabahtan akşama orda durup geliyoruz.
Çok tatlısın:KK200:

evet gelinimiz bitirdi,babasının kredisini.ve bitirir bitirmez de işten çıktı.şimdi evde.2.5 aylık hamile .bu saatten sonra çalışmaz zaten.e malum evlerinin kredisini biz ödüyoruz.çünkü oğlumun maaşı herşeye yetmez.
Yaa sizin evladınız tabi ama şeytan diyo ki oğlum gücüm yetmiyor artık krediyi ödiyemicem artık siz ödeyin deseniz.. çünkü haketmiyorlar..

evet yapmasaydık keşke ama eşim beni dinlemedi ki,şimdi gece yarılarına kadar çalışıyor,kredilerini ödeyeceğim diye.bana ne faydası var.pazar günleri bile yalnızım.allahtan erkeğe bağımlı bir karakterim yok.tek başıma alırım çantamı istanbulu dolaşırım ama nereye kadar insan eşini arıyor yanında bazen.yalnızsın,bie gün de gel bize diyen yok.ben zaten davet edilmeden kahve içmeye gitmem.değil ki,kalmaya geldim diyeceğim.

niye ailem beni bu kadar sessiz yetiştirmiş,onlara kızıyorum.genel karakterim böyle.
Ablacım ya çok içim acıdı. Domuz gibiyim ben normalde.
Biliyor musunuz benim kayınbabamlara miras olarak kalan arsaya bina yapılacak. Eşimin 2 de kardeşi var.
Kayınbabam diyor ki "o 3 ev ancak ben ölünce sizin olacak"
Yani şimdi vermek gibi bir niyeti asla yok.
Ki bence çok da haklı. Eşim de dahil hepsi müsrif zaten. Eve güvenip yayıldıkça yayılırlar.
Sizin yaptığınızsa çok büyük hata. Belli bir yaştan sonra ne demek kocaman adam için kendini hırpalayıp yıpratmak. Sizi de yazık eşinize de yazık.

Yaa sizin evladınız tabi ama şeytan diyo ki oğlum gücüm yetmiyor artık krediyi ödiyemicem artık siz ödeyin deseniz.. çünkü haketmiyorlar..

yok kıyamaz eşim.bir de oğlumun aldığı maaş ancak krediyi karşılar.ne yiyip ne içerler.bir anne olarak üzülürüm.

ama şunu yapar eşim,çok damarına basılırsa.şu anda oturdukları evi verir.başka da birşey vermez.bizim oturduğumuz daireyi bir hayır kurumuna bağışlayabilir ki ben de bunu desteklerim.

Bizde tam aksine eşimin ailesinin borcunu ödedik yok canımızla,bir de kendimize düzen kurmaya çalıştık,eşimin artık canı burnuna geldi,vaktiyle annesine emanet ettiği bir miktar parasını isteyecekti,istettirmedim, diller döktüm, o senin annendir,üzerinde hakkı var,bir damla yaşı senin yüzünden akmasın diye.Hak etmeseler de pişman değilim,Allah evlatlarımdan göstersin,temiz kalpli gelin damatlar versin.Eşinin annesine"nasıl olsa siz ölünce mallar bizim olmayacak mı, bari şimdiden verinde keyfimize bakalım hahhahhaaa" diyen damatta duydum,artık birşeye şaşırmam:KK51:

yok kıyamaz eşim.bir de oğlumun aldığı maaş ancak krediyi karşılar.ne yiyip ne içerler.bir anne olarak üzülürüm.

ama şunu yapar eşim,çok damarına basılırsa.şu anda oturdukları evi verir.başka da birşey vermez.bizim oturduğumuz daireyi bir hayır kurumuna bağışlayabilir ki ben de bunu desteklerim.
Sizin kızmanızı sevsinler :))

Bizde tam aksine eşimin ailesinin bocunu ödedik yok canımızla,bir de kendimize düzen kurmaya çalıştık,eşimin artık canı burnuna geldi,vaktiyle annesine emanet ettiği bir miktar parasını isteyecekti,istettirmedim, diller döktüm, o senin annendir,üzerinde hakkı var,bir damla yaşı senin yüzünden akmasın diye.Hak etmeseler de pişman değilim,Allah evlatlarımdan göstersin,temiz kalpli gelin damatlar versin.Eşinin annesine"nasıl olsa siz ölünce mallar bizim olmayacak mı, bari şimdiden verinde keyfimize bakalım hahhahhaaa" diyen damatta duydum,artık birşeye şaşırmam:KK51:
allah size de sizin gibi hayırlı gelin versin inşallah.
ben kayınvalideme gelinlik yapamadım malesef,çok genç kaybettik ben 3 yıllık evliydim.kadın sefasını süremedi.kayınpederim de 2.evliliğini yaptı.bu kez de gelen hanım,bizleri evine istemediği için,kaynpederimle de sık görüşemedik.
ama eşime garanti verirrim.iyi bir evlattır ne anasını ne de babasını üzdü.kaldı ki,benim anneme babama,maddi manevi bakar.herkese iyiliği dokunan yardımsever bir insandır.hani beddua aldık desek o da değil.

Back
X