yanlış mı düşünüyorum?

selam kızlar.beni tanıyanlar bilir.tek oğlum var.eylül de 3 yıllık evli olacaklar.bugüne kadar sorun yaşamadık çok şükür ,gerçi bugünden sonra da yaşamayız.karakterime aykırı çünkü.kırılırım ama kimseye belli etmem.
oğlum gelinim de olsa.

şimdi sizlere bir konuda fikir danışacağım.gelinimin ailesi de istanbul da,biz de.ama ailesinin istanbul dışında bir yazlığı var.her bayram(bayramdan önce)ailesinin yazlığına toplanıp gidiyorlar,anne baba,kızkardeşler falan.
geçen sene ramazan bayramında,oğlum işlerinden dolayı önceden gidemedi.bayramın birinci günü,bizimle bayramlaştıktan sonra,öğlende yola çıkıp gitti.kurban bayramında,onlarla birlikte kurban kestiler.arife günü,bayramın birinci günü oradaydılar.2.günü piknik yaptılar.3.günü nihayetinde bizdelerdi ama onda da gelinim surat yaptı.hep beraber bir yere gideceklermiş,planları bozuldu diye.

geçen sene ben bozuldum ama eşim açıkça tavrını koydu.bundan sonra bayramlarda ,bizimle bayramlaşmadan,bir yere gidemezler diye.
ama gelgelelim geçen pazar bana,oğlum anne biz bayram da,yine onlarla gideceğiz,sen babama söyle dedi.o anda hiç birşey söyleyemedim.tek evladım.ve ben bayramlarda yalnızım.:KK43:

burada çocukları rahat bırakın diyen gelinler olacaktır.temmuzda tatillerini ayarladılar.yani öyle her zaman dipdibe bir durum yok.istedikleri zaman gidip,istedikleri zaman gelirler.kimse karışmaz.

eşime söylemeye çekiniyorum.çok üzülür.sizce araya girmelimiyim.yoksa bırakayım,ne halleri varsa görsünler mi?
merhaba, bi aile dostunuz vs varsa oglunuz ile o görüşsün, oğlunuzun deger verdigi biri olabilir.bu durumun ailesini yani sizleri incittiğini..boylece siz yüzgöz olmamış olursunuz..

selam kızlar.beni tanıyanlar bilir.tek oğlum var.eylül de 3 yıllık evli olacaklar.bugüne kadar sorun yaşamadık çok şükür ,gerçi bugünden sonra da yaşamayız.karakterime aykırı çünkü.kırılırım ama kimseye belli etmem.
oğlum gelinim de olsa.

şimdi sizlere bir konuda fikir danışacağım.gelinimin ailesi de istanbul da,biz de.ama ailesinin istanbul dışında bir yazlığı var.her bayram(bayramdan önce)ailesinin yazlığına toplanıp gidiyorlar,anne baba,kızkardeşler falan.
geçen sene ramazan bayramında,oğlum işlerinden dolayı önceden gidemedi.bayramın birinci günü,bizimle bayramlaştıktan sonra,öğlende yola çıkıp gitti.kurban bayramında,onlarla birlikte kurban kestiler.arife günü,bayramın birinci günü oradaydılar.2.günü piknik yaptılar.3.günü nihayetinde bizdelerdi ama onda da gelinim surat yaptı.hep beraber bir yere gideceklermiş,planları bozuldu diye.

geçen sene ben bozuldum ama eşim açıkça tavrını koydu.bundan sonra bayramlarda ,bizimle bayramlaşmadan,bir yere gidemezler diye.
ama gelgelelim geçen pazar bana,oğlum anne biz bayram da,yine onlarla gideceğiz,sen babama söyle dedi.o anda hiç birşey söyleyemedim.tek evladım.ve ben bayramlarda yalnızım.:KK43:

burada çocukları rahat bırakın diyen gelinler olacaktır.temmuzda tatillerini ayarladılar.yani öyle her zaman dipdibe bir durum yok.istedikleri zaman gidip,istedikleri zaman gelirler.kimse karışmaz.

eşime söylemeye çekiniyorum.çok üzülür.sizce araya girmelimiyim.yoksa bırakayım,ne halleri varsa görsünler mi?

aylardir kulube girmeyip de girer girmez konunuzu ve huznunuzu gormek beni cok uzdu. yorumlarinizi bilir, nickinizi tanirim.

yasadiginiz hayal kirikligi cok anlasilir ve size haksizsiniz da diyemem ama bu bir gercek ki her zaman -bir sekilde- kiz tarafina daha bir yakinlik olur. ileride cocuk oldugunda da mesela anneanneye daha yakin olunur vs...

hosgoru onlari size cekecek en buyuk iksir elinizde. ona siginin, esinizin gonlunu yapacak bir sekilde durumu idare edin. var o guc sizde :)

Ya bu erkek anneleri niye böyle horluyor demeniz bile dert olmuş. Bizde de böyle mevzu oldu güldük eğlendik gerçekten çok şsnslıyım kayınvalide konusunda. Oğlunu da eleştirebilirsiniz ne var bunda ben zaman zaman eleştiririm şaka yaparım kayınvalidem de savunur güler geçeriz.

Yok benim kv kin bağlıyor, taaaa 5 sene önceki "bakışımı" yalan değil o an öyle bakmışım onu bile unutmuyor. Kv de psikolojik rahatsızlık var ondan çok da takmıyorum artık hastalığına veriyorum, yoksa çok takıyordum bozuluyordum. Çocuklarına hiç laf ettirmiyor, sürekli koruma kalkanında çocukları.

evet gelinimiz bitirdi,babasının kredisini.ve bitirir bitirmez de işten çıktı.şimdi evde.2.5 aylık hamile .bu saatten sonra çalışmaz zaten.e malum evlerinin kredisini biz ödüyoruz.çünkü oğlumun maaşı herşeye yetmez.
Yazmayayım yazmayayım dedim ama yani bu da yüzsüzlük. Kendinizi kullandırıyorsunuz resmen. Bankamatik misiniz siz? Biraz sert yazdım biliyorum ama birisinin sizi silkeleyip kendine getirmesi lazım. Aile olmak bu değil.

yok kıyamaz eşim.bir de oğlumun aldığı maaş ancak krediyi karşılar.ne yiyip ne içerler.bir anne olarak üzülürüm.

ama şunu yapar eşim,çok damarına basılırsa.şu anda oturdukları evi verir.başka da birşey vermez.bizim oturduğumuz daireyi bir hayır kurumuna bağışlayabilir ki ben de bunu desteklerim.
Ödediğiniz daire kimin üstüne?

oğlunuz biraz hanım köylü sanırım. Biz her bayramı ikiye bölüm iki aileninde ellerini öpmeye gideriz, ne demekmiş sadece kız tarafına gitmek?? Eşim sadece senin annenlerle tatile gidelim dese bile razı olmam yani yazık günah o da anne..Kusura bakmayın ama gelininiz beş para etmezmiş ki oğlunuz da ona benzemeye başlamış gibi görünüyor.
Allah yardımcınız olsun :KK43:

Bir kaç yorum daha olmuş, bayramlara sanki çok anlam yüklüyoruz diye, ben de böyle düşünüyorum, uzakta olmadıktan sonra aynı şehirde iken insan ne de olsa sürekli görüşüyoruz diye tatile gitmek dinlenmek istiyor açıkçası. Bayram demek bizler için tatil demek oldu çünkü iptal edilemeyen tek tatil. Yıllık izinlerimizi bile her an iptal olacak korkusuyla kullandığımız için, bayramı değerlendirmek istiyoruz. Ben eşimle aynı anda izin bile alamıyorum çoğu zaman, bayramda bu da denk geldiğinden güzel oluyor tabi. Bunu bu hale getiren bizler değiliz çalışma sistemi. Hem ataerkil sistemi devam ettirip, hem kapitalist sistemde çalışmak dengeleri sağlayamıyor maalesef... En azından benim açımdan durum bu. Bayram olunca esasen büyükleri ziyaret etmek isterken artık tek isteğim dinlenmek oluyor ama bu bayram tatil çok az dolayasıyla bir yere gitmiyoruz. Ve ev gezmesi benim için daha büyük yorgunluk, sessiz sakin dinlenmeye ihtiyacım var çünkü.

Bir kaç yorum daha olmuş, bayramlara sanki çok anlam yüklüyoruz diye, ben de böyle düşünüyorum, uzakta olmadıktan sonra aynı şehirde iken insan ne de olsa sürekli görüşüyoruz diye tatile gitmek dinlenmek istiyor açıkçası. Bayram demek bizler için tatil demek oldu çünkü iptal edilemeyen tek tatil. Yıllık izinlerimizi bile her an iptal olacak korkusuyla kullandığımız için, bayramı değerlendirmek istiyoruz. Ben eşimle aynı anda izin bile alamıyorum çoğu zaman, bayramda bu da denk geldiğinden güzel oluyor tabi. Bunu bu hale getiren bizler değiliz çalışma sistemi. Hem ataerkil sistemi devam ettirip, hem kapitalist sistemde çalışmak dengeleri sağlayamıyor maalesef... En azından benim açımdan durum bu. Bayram olunca esasen büyükleri ziyaret etmek isterken artık tek isteğim dinlenmek oluyor ama bu bayram tatil çok az dolayasıyla bir yere gitmiyoruz. Ve ev gezmesi benim için daha büyük yorgunluk, sessiz sakin dinlenmeye ihtiyacım var çünkü.
ben size katılmıyorum maalesef..her bayram eşinin ailesiyle tatile gidebilen bir insan bir bayramda da kendi annesine hadi birlikte tatile gidelim diyebilmeli..buradaki sorun eşler ailelere kusura bakmayın biz tatilimizi değerlendirmek istiyoruz demiyor. Her bayramı gelin hanım ailesiyle geçirmeye çalışıyor. Bu durum sizin bahsettiğinizden çok daha farklı ve bencilce..

Bence kisisel algilamayin.
Yazliklari var diye birde bayram da tatil olunca, tatil yapma amacli gidiyorlardir.
Kalmak istiyorlardir orda.
Yoksa ailesi de istanbuldaymis sizin gibi.
Sizin yazliginiz olsa ve karsi tarafin olmasa ayni olurdu belki.

Oglunuz da istanbul da yasiyor sanirim?
İstediginiz zaman gorme sansiniz var yani.
Ben olsam problem yapmaz gocunmazdim. Yazdigim gibi dusunurdum.
Sonucta oglunuz sizi daha az sevmiyor demek degil. Gelip bayramlasiyormus sonucta.
,
mesele oğlumun bayramlaşıp bayramlaşmaması değil hanımefendi.siz konuyu tam okumamışsınız sanırım.bayramdan sonra bile,bayramlaşmaya gelinmemesi,3. gün gelindiği halde,surat yapılması.arifeden veya 3 gün önceden gidilip,gitmeden önce,bir uğrayıp,bayramlaşılmaması.

oğlum tabiki geliyor.dediğim gibi geçen ramazan bayramında,gelinim çok önceden gitti.giderken usulen arayıp,ya da gelip bayramlaşsaydı yine tamam.bayram sabahı oğlum tek geldi.kahvaltımızı yaptık.anneanne ve dedeye gittik.2- saat oturduktan sonra oğlum da yola çıktı ki oğlum yola çıkana kadar telefonla sürekli taciz edildi.nerede kaldın diye.benim oğlum 2.gün gitseydi,olacakları düşünemiyorum bile.

neyse.herkes ektiğini biçecek.ayrıca oğluma 15 dakika uzaklıkta oturuyorm ama öyle her istediğimde göremiyorum.15 gün de bir görüşürüz.

benim yazlığım olsa,eminim gelinim,yine ailesiyle birlikte olmak isterdi.en azından,bayramın 1.günü ailesiyle bayramlaşmadan asla gelmezdi.

tatilleri var.15 gün sonra çıkacaklar.ayrıca tek başlarına kalıp,kafa dinlemek istediklerini söyleselerdi.yine anlayışla karşılayabilirdim.diğer tarafla,cümbür cemaat gidilecekti diyorum.onlar gitmeyince vazgeçilen bir tatil.ev gezmesi dediğiniz,sadece benim yaşlı annem babam,akşam üstü zaten kalkılıp,diğe tarafa geçiyorlar.2.3 gün zaten oaradalar.ve gelince gelinimin surat yapması.bütün mesele bu.

kız resmen yağlı kapıyı buldum yıkılayım derdinde, parayla terbiye olacaklarsa parayla olsunlar abi, önce oğluna olmadı gelinine söyle, iyi olsan da kıymet biliniyo mu, en azından söyledim de kötü oldum dersin, terbiyesizler

vallahi hayatımda ilk defa dün oğluma telefonda sesimi yükselttim.kızgınlığımı,kırgınlığımı anladılar.tabi şimdi gitmiyorlar ama gelinin anne ve babası da istanbul da olacaklarmış.bu yüzden gitmediklerini düşünüyorum.

neyse ,sonunda içimdekileri söyledim.bizleri sadece banka gibi görüyorsunuz dedim.oğlum çok bozuldu ama birşey de diyemedi.çok kafamı kızdırırsanız dedim.eviniz de oturursunuz ama,diğer türlüsü avcunuzu yalarsınız.yardım edilecek bir sürü kurum var. hiç olmazsa,kıymet bilen insanlara kısmet olur dedim.bilmiyorum ağır mı konuştum???

tatilleri var.15 gün sonra çıkacaklar.ayrıca tek başlarına kalıp,kafa dinlemek istediklerini söyleselerdi.yine anlayışla karşılayabilirdim.diğer tarafla,cümbür cemaat gidilecekti diyorum.onlar gitmeyince vazgeçilen bir tatil.ev gezmesi dediğiniz,sadece benim yaşlı annem babam,akşam üstü zaten kalkılıp,diğe tarafa geçiyorlar.2.3 gün zaten oaradalar.ve gelince gelinimin surat yapması.bütün mesele bu.

Ben kendi açımdan örnek verdim, sizin durum farklı tabi. Her ailenin kendi dinamiği farklıdır. Naçizane tavsiyem oğlunuza karşı da beklentilerinizi açıkça belirtmeniz. Hatta gelininize de. Çünkü farklı düşünülebiliyor. Benim kv de hep beklentilerini ben anlayayım isterdi , oysa çok farklı kültürlerden aile yapısından geliyorsunuz insan anlayamayabiliyor. Bana her darılıp küstüğünde inanılmaz moralim bozulurdu, keşke baştan söyleseydi mesela...

Benim annem bu konuda açıktır, hep der düzeniniz olsun, atıyorum bayram sabahları kv n de kahvaltı yap, sonra bize gelirsin sonra gez gibi ama bizde halen oturmuş bir düzen yok.

ev inşallah sizin üstünüzedir
benim şu an oturduğum ev oğlumun üstüne.bekarken almıştık.tapu işleriyle o uğraştığı için öyle oldu.

onarın oturduğu ev ise eşimin üstüne çünkü kredi çekti.öyle olması gerekiyormuş.ama eşimin babasından kalan,bir ev ve arsa var.yine eşimin üstüne.onları ileride bir huzurevine bağışlayıp,paşa paşa bakılmayı düşünüyoruz.

vallahi hayatımda ilk defa dün oğluma telefonda sesimi yükselttim.kızgınlığımı,kırgınlığımı anladılar.tabi şimdi gitmiyorlar ama gelinin anne ve babası da istanbul da olacaklarmış.bu yüzden gitmediklerini düşünüyorum.

neyse ,sonunda içimdekileri söyledim.bizleri sadece banka gibi görüyorsunuz dedim.oğlum çok bozuldu ama birşey de diyemedi.çok kafamı kızdırırsanız dedim.eviniz de oturursunuz ama,diğer türlüsü avcunuzu yalarsınız.yardım edilecek bir sürü kurum var. hiç olmazsa,kıymet bilen insanlara kısmet olur dedim.bilmiyorum ağır mı konuştum???

söyleyene değil söyletene bak demişler oh iyi demişsin, doğru yani en azından sevaba girerdin kuruma yardım etsen,ağır falan olmamış, önemli olan bunları duyana kadar uğraşmamaktı zaten, insan az insaflı olur, abla bak annemin telefonu bozuldu, dün telefon aldım babamdan kalan bir miktar para var onun içinden aldım, kendi maaşımı katmadım, o evimizin diyorum hak geçer diyorum, ha alsam eşim bozulur mu hayır ama işte bozulacak kıvama getirmemek lazım

Ben kendi açımdan örnek verdim, sizin durum farklı tabi. Her ailenin kendi dinamiği farklıdır. Naçizane tavsiyem oğlunuza karşı da beklentilerinizi açıkça belirtmeniz. Hatta gelininize de. Çünkü farklı düşünülebiliyor. Benim kv de hep beklentilerini ben anlayayım isterdi , oysa çok farklı kültürlerden aile yapısından geliyorsunuz insan anlayamayabiliyor. Bana her darılıp küstüğünde inanılmaz moralim bozulurdu, keşke baştan söyleseydi mesela...

Benim annem bu konuda açıktır, hep der düzeniniz olsun, atıyorum bayram sabahları kv n de kahvaltı yap, sonra bize gelirsin sonra gez gibi ama bizde halen oturmuş bir düzen yok.

valla canım burda hiç anlaşılmayacak bişey yok, kültür dediğin farklı bişey, bak arkadaşımın kp i orda oldukları her cuma namaz sonrası oflayıf puflarmış, sebebini sonradan öğrendi kız, onlarda kp cumadan gelince eli öpülürmüş ha bak bu kültürdür herkes bilmeyebilir, ama bayramın son günü lütfedip kayınvalidene gelmişsin orda da surat asılmayacağını herkes bilir kültürel değil aile terbiyesiyle alakalı bişey bu

ben size katılmıyorum maalesef..her bayram eşinin ailesiyle tatile gidebilen bir insan bir bayramda da kendi annesine hadi birlikte tatile gidelim diyebilmeli..buradaki sorun eşler ailelere kusura bakmayın biz tatilimizi değerlendirmek istiyoruz demiyor. Her bayramı gelin hanım ailesiyle geçirmeye çalışıyor. Bu durum sizin bahsettiğinizden çok daha farklı ve bencilce..

Yanlış anlaşılmasın ben kendi açımdan örnek verdim...Her ailenin, dinamiği beklentisi farklı. Ben bu sene tüm özel günlerde hep kv ile birlikte olmak zorunda kaldım, sırf mutlu olsun diye...Kendi aileme doğru düzgün gidemedik bile. Böyle olunca kıymetli oluyorum, başka türlü küsülüyor. Ben ne yapayım şimdi?

valla canım burda hiç anlaşılmayacak bişey yok, kültür dediğin farklı bişey, bak arkadaşımın kp i orda oldukları her cuma namaz sonrası oflayıf puflarmış, sebebini sonradan öğrendi kız, onlarda kp cumadan gelince eli öpülürmüş ha bak bu kültürdür herkes bilmeyebilir, ama bayramın son günü lütfedip kayınvalidene gelmişsin orda da surat asılmayacağını herkes bilir kültürel değil aile terbiyesiyle alakalı bişey bu

Tabi ki öyle, ama o konuda yorum yapmak istemedim ben.

Back
X