Yanlış mı düşünüyorum ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sevgitek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2019
3.067
1.413
133
Selam kızlar. Bir konuda bsey danışmak istiyorum size. Eşimin çalışıp kazandığı parada benim de hakkım var mı ? Bunu merak ediyorum. O da şu yüzden. Biz yurt dışında yaşıyoruz. Eşimin Türkiye’de abisi var. Abisi çalışmıyor. Tamamen keyfi olarak. Eşim de bazen aylık 100 Euro falan gönderiyor. Cep harçlığı veriyor. Hem de benim evimin eksileri olmasına rağmen. Biz zar zor araba aldık. O kardeşlerinden biraz biraz para alarak çalışan birinin bile zor alacağı bi araba satın aldı. Benim de içim hiç rahat etmiyor. Yanlış mı düşünüyorum ?

Selam kızlar. Bir konuda bsey danışmak istiyorum size. Eşimin çalışıp kazandığı parada benim de hakkım var mı ? Bunu merak ediyorum. O da şu yüzden. Biz yurt dışında yaşıyoruz. Eşimin Türkiye’de abisi var. Abisi çalışmıyor. Tamamen keyfi olarak. Eşim de bazen aylık 100 Euro falan gönderiyor. Cep harçlığı veriyor. Hem de benim evimin eksileri olmasına rağmen. Biz zar zor araba aldık. O kardeşlerinden biraz biraz para alarak çalışan birinin bile zor alacağı bi araba satın aldı. Benim de içim hiç rahat etmiyor. Yanlış mı düşünüyorum ?
Tabi ki doğru düşünüyorsunuz, eşi olarak öncelikli olarak sizin hakkınız var.

Tabiki hakkınız var ama karışmaya hakkınız yok yine de sonuçta abisi sanane diyebilir size..
Ama abisi niye keyfi evde yatıyor onu anlamadım bunu bile bile eşinizin para yollaması da iyilik değil ancak kötülük olur abisine

Hakkın tabiki var ama o birisine vermek istedikten sonra verebilir
Aslında boyle seylerın beraber karar verilmesi gerekıyor.bende çalışmıyorum ama eşim kendine bir sey alacağı zaman bile danışır aynı şekilde bende..senin fikrini almadı mı ?

Şimdi 100 euro TL ye çevirdiğiniz de iyi para. Evinizin eksikleri olup kardeşe yardım konusu saçma. Eşinizde tatlı dille konuşun bu konuyu. Bir de daha önce sanki böyle bir konu daha açmıştınız öyle hatırlıyorum.

Biz kadınlar mı söz geçiremiyoruz, eşlerimiz mi aklı başında değil bilmiyorum 🤷🏻‍♀️ Evlilikte öncelik eşin ve çocuklarındır. Tabi ki elin bolsa, evinin bir eksiği yoksa ailene de yardım edersin. Ama öncelik sırası kendi çekirdek ailendir.

yani araba alması tuhaf ama gerçekten ihtiyacı olan biri için o para aylık mutfak masrafı olur. sizin ihtiyaclarınız ilaç, gıda vs. değilse bence verebilir. atıyorum siz 100 euro ile evinize iki biblo almayı mı tercih edersiniz yoksa kardesinizin aylık gıdasını mı karşılamayı? şayet zor durumda ise bence empati yapılması gerek.
ayrıca yurt dısında yaşayanların burayı çok anlayamamasını anlıyorum fakat burada insanlar fazlasıyla ekonomik sıkıntı yaşıyor. yani kardeşine aylık o para sadece ruh sağlığ için dısarıda bir fincan kahve için bile bence çok çok önemli.

Tabiki hakkınız var. Çalışmıyoruz diye yan gelip yatmıyoruz ki. 100 euro burda 600 küsür ediyo diye biliyorum. Evinizin eksiği varken böyle bişey yapması doğru değil.

Tabiki hakkınız var ama karışmaya hakkınız yok yine de sonuçta abisi sanane diyebilir size..
Ama abisi niye keyfi evde yatıyor onu anlamadım bunu bile bile eşinizin para yollaması da iyilik değil ancak kötülük olur abisine
O benim abim. Bizim aramızda para konusu olmaz diyor zaten

Hakkın tabiki var ama o birisine vermek istedikten sonra verebilir
Aslında boyle seylerın beraber karar verilmesi gerekıyor.bende çalışmıyorum ama eşim kendine bir sey alacağı zaman bile danışır aynı şekilde bende..senin fikrini almadı mı ?
Fikir almadı hiç. Ben bir kaç kere gördüm. Vermesini istemediğimi söyledim. Ondan sonra bir kaç kere de gizli göndermiş hatta

Şimdi 100 euro TL ye çevirdiğiniz de iyi para. Evinizin eksikleri olup kardeşe yardım konusu saçma. Eşinizde tatlı dille konuşun bu konuyu. Bir de daha önce sanki böyle bir konu daha açmıştınız öyle hatırlıyorum.
Yoo ilk defa açıyorum. Konuşsam da fayda etmiyor

yani araba alması tuhaf ama gerçekten ihtiyacı olan biri için o para aylık mutfak masrafı olur. sizin ihtiyaclarınız ilaç, gıda vs. değilse bence verebilir. atıyorum siz 100 euro ile evinize iki biblo almayı mı tercih edersiniz yoksa kardesinizin aylık gıdasını mı karşılamayı? şayet zor durumda ise bence empati yapılması gerek.
ayrıca yurt dısında yaşayanların burayı çok anlayamamasını anlıyorum fakat burada insanlar fazlasıyla ekonomik sıkıntı yaşıyor. yani kardeşine aylık o para sadece ruh sağlığ için dısarıda bir fincan kahve için bile bence çok çok önemli.
Türkiye’deki ekonomik durumu çok iyi biliyorum. Fakat benim elimde verecek kadar bi para olsaydı 60 yaşında olmasına rağmen çalışan babama anneme verirdim. 35 yaşında olup hayatının her konuda en verimli en enerjik döneminde yatan bi insana vermek istemem. Bir inşaatta çalışsa çoluğu çocuğu olsa o zaman o istemese bile veririm ben. Burs olarak mesela ? Ama çocuğu bile yok yani. Resmen sömürüyor

Tabii ki var. Keyfi çalışmıyor olma sebebi nedir? Tr öyle pek de iş kaynamıyor şu an. Keyfi mi emin misiniz?
İş kaynamıyor biliyorum ama 3 yıllık evliler bir gün çıkıp iş aradığını zaten bilmiyorum ben. Annesinin babasının burdan gönderdiği para Türkiye’de neredeyse bi asgari ücretin 2 katı yaptığı için çalışmıyor tabi ki. Gerek bile duymuyor yani

Siz çalışmıyor musunuz?
Eşiniz eğer sizi temel ihtiyaçlardan mahrum etmiyorsa, kiranız faturanız ödeniyorsa size yetebilecek kadar da cep harçlığı alıyorsanız, dolabınız doluysa kalan parayı kardeşine vermesinde sakınca yok bana göre. Siz anladığım kadarıyla abisini sevmediğiniz için gözünüze batıyor. Sanırım sorun para göndermesi değil abisine göndermesi. Ne kadar keyfi çalışmıyor da olsa neticede abisi, kanı, canı. Bazen gönderdiği 100 Euro bana fazla gelmedi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X