Eşinizin ailesine neden bileniyor sunuz ben onu anlamadım. Bunları size onlar yapmadı eşiniz yaptı. Tüm konuda tek haklı olduğunuz yer var. Düğün takılarını almaları. Keşke o zaman adam gibi tepkinizi koysaydınız diyeceğim ama eminim eşiniz ailesini üzmek yerine sizi üzmeyi tercih ederdi. Zira yaptığı da aynen bu. Kimse sizden takıları zorla almadı, eşiniz gidip paşa paşa verdi, istese takı töreninden sonra sizin annenize emanet edip verilmemesini sağlayabilirdi.Kimse sizin koltuk takımınızı televizyonu almak zorunda değil. Bunlar için boşa bilmenmeyin. Abisine fazla fazla yapıp eşinize yapmamışlarsa bu eşinizin sorunu. Ona rağmen sizin ilk etapta tüm güvencemiz olan takıları da üstüne onlara verip, güle oynaya görüşmeye devam ediyor ise onun için sorun yok. Şu kadınların kocalarına geri zekalı muamelesi yapmalarınıda ben anlamıyorum. Arkadaşım sizin kadar onunda kafası çalışıyor görüyor, ona rağmen tavır almıyorsa, umursamadığından almıyordur. Siz bu konuyu konuşunca aaa karıcım hiç fark etmedim sağol uyardığın için falan mı diyecek. Çok güzel kavga edecek. O zaman onun değil ama sizin aklınız başınıza gelir belki. Arkadaşım kocanızın mayası bu, maddi konularda sizden daha çok kök ailesinin rahatı önemli demek ki onun için. Sizde maddi konularda gardınızı ona göre alıp, kendi öncelik lerinizi öne koyabilirsiniz bence. Eşiniz tepki gösterdiğinde de o zaman konuyu açıp lafı gediğine koyarsınız işte. Yoksa kocası ile ailen sana bunları yapıyor uyan diye konuşan hiçbir kadının değer gördüğünü görmedim aksine birde dırdırcı kötü kalpli olmakla suçlanacaksınız. Geçen bir akrabamızın kızı yapmış kayınvalidesi kayınbiraderine güya kız tarafının adeti diye evlenirken ev almış, bu kız evlenirken de bırakın evi, herşeyi bunlar yaptı. Tam düğün borçları bitti rahata erdiler kayınvalidesi kıza kız kendine harcamaya başladı diye iki maaşsınız var, ev için para biriktirin demiş, kız da gayet tatlı bir şekilde anne abime ev aldığınız için bize de alırsınız diye düşünmüştüm almayacaksanız demek. O zaman sen dert etme biz kendi düzenimize ve gelirimize göre biliriz ne zaman alacağımızı demiş. Kocası evet gelince anneme neden öyle davrandın dediğinde ise ailen evlat ayrımı yapıyor ama bu senin sorunun, sen dert etmiyorsan benim umrumda değil ama kendisi bana beş kuruş faydası yokken, benim tüm gün çalışarak kazandığım parayı ne yaptığıma karışamaz. Kimse laf duymak istemiyorsa laf söylemesin, önce kendi ne yaptığına baksın demiş. Bence alfa hareket budur. Siz kocanızdan önce keşke kendi hakkınızı savunsaydınız da en azından kendi tarafınızın size taktıklarını onlara kaptırmasaydınız. Böyle yapsaydınız görürdünüz güya sizi çok seven kocanız ailesi için sizin kalbinizi ne kadar kolay kırıyor.