• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanlış mı düşünüyorum?

princess44

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2023
19
16
3
26
Herkese merhaba,
Ben evleneli 4 ay oldu. Ama hala içimde sindiremediğini şeyler var. Benim eşim polis memuru. Ben ise muhasebe uzmanıyım. Ben çalışmama rağmen düğün sürecimde Allah razı olsun ki ailem hiç bişeye elimi sürdürmedi tabi ben bunca yapılan şey için aile evime destek verdim. Fakat eşimin ailesini anlatmam gerekirse; herşeyi benim eşim aldı. Evin eşyaları, gelinlik, kuaför aklınıza me geliyorsa. Sadece yakacakları bilezikleri onlar aldı, bir de düğün salonu tuttular. Ve her zaman eşimi kaldırdıklarını düşünüyorum. Şu yüzden. Mesela eşimin abisi zamanında eşime televizyonu ben alırım dedi almadı. Babası koltuk takımını ben alırım dedi almadı. Eşim herşeyi kendi yaptı. Ama düğünde toplanan tüm takı ve paraları onlar aldı. Bileziklerim hariç. O kadar borca eşim girmişken onların almasını sindiremiyorum. Bana yapılan bişey olduğundan değil eşime haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Eşimin abisi evlenirken kız tarafının alması gereken eşyalara kadar almışlar. Ayriyetten onlara ev almışlar. Yetmemiş kredisini de benim eşim ödemişken böyle davranmaları beni iğrendirdi. Eşime üzülüyorum. Ya bilmiyorum ya herşeyin farkında o da sinirleniyor bana belli etmiyor. Yada bu durumu dert etmiyor. Ama ben bu durumlardan ötürü ailesine o kadar kırıldım ki. Samimi gelmiyorlar. Ne yapıcam bilmiyorum eşimi gerçekten seviyorum ama hiç bu konuyu açıp konuşmadım tepkisinin nasıl olacağını bilmiyorum. Fakat bir gün bu konuda patlayacağımı da biliyorum. Eşimi üzmekte istemiyorum. Haksız mıyım? Sizce de yapılanlar haksızlık değil mi?

Bana yapılan bişey olduğundan değil eşime haksızlık yapıldığını düşünüyorum

Yoo gayette size haksizlik yapilmiş, takilar geline aittir ve hukuken sizin olan takilari ailesine vermiş, sonuçta kimse sopayla zorla almadi o takilari cikarip verdiniz degil mi?
Esinizin neyine uzuluyorsunuz bilmem, sizi her turlu ailesine ezdiriyor, koca adam kimse zorla bir sey yaptiramaz.

Neden konuşmadınız ki, o altınlar ikinize ait. Size sormadan ailesine veremez. Hele de hiçbir sorumluluk taşımamışlarken. Eşiniz fazla pasif kalmış ve hem kendini ezdirmiş, hem de sizi.

Merhaba, benimde sizin durumunuzdan çok farkı yok yaşadıklarımın. Şöyle bir durum var eşiniz her şeyin farkındadır üzülüyordur da ama aile olduğu için dillendirmek istemiyordur siz konusunu açsanız da kendisi de farkında olduğu halde ailesini savunabilir. Ben asla gelen 1 kuruşu bile vermedim istemediler de keşke sizde o konuda direnseydiniz. Hiç ailesi için tartışıp huzurunuzu kaçırmayın

Merhaba, benimde sizin durumunuzdan çok farkı yok yaşadıklarımın. Şöyle bir durum var eşiniz her şeyin farkındadır üzülüyordur da ama aile olduğu için dillendirmek istemiyordur siz konusunu açsanız da kendisi de farkında olduğu halde ailesini savunabilir. Ben asla gelen 1 kuruşu bile vermedim istemediler de keşke sizde o konuda direnseydiniz. Hiç ailesi için tartışıp huzurunuzu kaçırmayın
İnanır mısın ailesinden o kadar çok soğudum ki. Yani seslerini duymak bile istemiyorum. Beni çok başka birine dönüştürdüler

İnanır mısın ailesinden o kadar çok soğudum ki. Yani seslerini duymak bile istemiyorum. Beni çok başka birine dönüştürdüler
Size bunları yaşatan kişi eş ailesi değil, "eşinizin kendisi" ve birinden soğuyacaksanız, eşinizden başlayın.
Eşinizin tepkisini bilmiyorsunuz ve muhtemelen o tepkiden korkuyorsunuz ve bu nedenle konuyu açmaya cesaret edemiyorsunuz.
Eşimi seviyorum diyorsunuz, eşiniz sizi ne kadar seviyor bilmiyorsunuz.
Sizi ezdirmiş ailesine, kendini de ezdirmiş.
Çözümü çok yanlış yolda aradığınızı bilmenizi isterim.
Açtığınız konuyu, sanki onları ben size yazmışım gibi bir okusanıza, rica ediyorum. Bana ne tavsiye ederdiniz?

Her ailenin bir enayisi vardır, eşinizin ailesinde ise bu görevi eşiniz üstlenmiş. siz bir şey yapamazsınız. Eşiniz belki yilllaŕ sonra sağlam bir kazık yerse aydınlanma yaşar o da bir ihtimal tabii

Herkese merhaba,
Ben evleneli 4 ay oldu. Ama hala içimde sindiremediğini şeyler var. Benim eşim polis memuru. Ben ise muhasebe uzmanıyım. Ben çalışmama rağmen düğün sürecimde Allah razı olsun ki ailem hiç bişeye elimi sürdürmedi tabi ben bunca yapılan şey için aile evime destek verdim. Fakat eşimin ailesini anlatmam gerekirse; herşeyi benim eşim aldı. Evin eşyaları, gelinlik, kuaför aklınıza me geliyorsa. Sadece yakacakları bilezikleri onlar aldı, bir de düğün salonu tuttular. Ve her zaman eşimi kaldırdıklarını düşünüyorum. Şu yüzden. Mesela eşimin abisi zamanında eşime televizyonu ben alırım dedi almadı. Babası koltuk takımını ben alırım dedi almadı. Eşim herşeyi kendi yaptı. Ama düğünde toplanan tüm takı ve paraları onlar aldı. Bileziklerim hariç. O kadar borca eşim girmişken onların almasını sindiremiyorum. Bana yapılan bişey olduğundan değil eşime haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Eşimin abisi evlenirken kız tarafının alması gereken eşyalara kadar almışlar. Ayriyetten onlara ev almışlar. Yetmemiş kredisini de benim eşim ödemişken böyle davranmaları beni iğrendirdi. Eşime üzülüyorum. Ya bilmiyorum ya herşeyin farkında o da sinirleniyor bana belli etmiyor. Yada bu durumu dert etmiyor. Ama ben bu durumlardan ötürü ailesine o kadar kırıldım ki. Samimi gelmiyorlar. Ne yapıcam bilmiyorum eşimi gerçekten seviyorum ama hiç bu konuyu açıp konuşmadım tepkisinin nasıl olacağını bilmiyorum. Fakat bir gün bu konuda patlayacağımı da biliyorum. Eşimi üzmekte istemiyorum. Haksız mıyım? Sizce de yapılanlar haksızlık değil mi?
Eşiniz bir zahmet sesini çıkarsın tavrını koysun valla oh ne güzel dunya

Eşinizi sevdiginiz icin gozunuz kördür buyuk ihtimalle, hele ki bu kadar yeni bi evlilikte.

Suclunun aile olduguna emin misiniz?

Çok iyi anlıyorum burda önemli olan eşiniz. Şöyle düşünün sizin aile bağınız kuvvetliyse ailenizden biri hata yapsa dahi siz kızabilirsiniz ama başkası eşiniz de dahil bir şey derse zorunuza gider o yüzden size bir yanlışları olmadığı sürece kendinizden taviz vermeden uyum sağlayın derim

Çok iyi anlıyorum burda önemli olan eşiniz. Şöyle düşünün sizin aile bağınız kuvvetliyse ailenizden biri hata yapsa dahi siz kızabilirsiniz ama başkası eşiniz de dahil bir şey derse zorunuza gider o yüzden size bir yanlışları olmadığı sürece kendinizden taviz vermeden uyum sağlayın derim
peki eşimle konuşamayacak mıyım ben konuyu jhiç? Yapıcı bi şekilde konuşmak ve anlamak istiyorum. Sizce?

Aynı şey bana da yapıldı. Sadece mehir dedikleri bilezikleri verdiler cuzi miktarda. Tüm eşyaları biz aldık. Üstelik onlar alacaklarını söylemelerine rağmen. Ve düğünde de gelen her şeyi toplayıp götürdüler. Ben 5 senelik evliyim. Hala unutamadım ve hala eşimle tartıştığım bir konudur. Şuanki aklım olsa en baştan ailesi ile konuşur kavgaysa kavga ederdim yani o derece içime dert oldu. Unuturum sandım unutamadım.

Resmen evlat ve gelin ayrımcılığı. Ben görüşmezdim. Yeri gelince de yüzlerine patır patır söylerdim. Bana dert olacağına onlara olsun.

Aynı şey bana da yapıldı. Sadece mehir dedikleri bilezikleri verdiler cuzi miktarda. Tüm eşyaları biz aldık. Üstelik onlar alacaklarını söylemelerine rağmen. Ve düğünde de gelen her şeyi toplayıp götürdüler. Ben 5 senelik evliyim. Hala unutamadım ve hala eşimle tartıştığım bir konudur. Şuanki aklım olsa en baştan ailesi ile konuşur kavgaysa kavga ederdim yani o derece içime dert oldu. Unuturum sandım unutamadım.
işte böylesi olmasından korkuyorum bende. Ve ne yapıcam bilmiyorum

peki eşimle konuşamayacak mıyım ben konuyu jhiç? Yapıcı bi şekilde konuşmak ve anlamak istiyorum. Sizce?
Konuş tabi ki içinde kalırsa sende de daha büyük sıkıntı yaratır. Ama konuşurken cümlelerini çok dikkatli seç eleştirir suçlar gibi değil de neden yaptıklarını anlamak ister gibi. Erkeklerin kafa yapısı maalesef çok farklı. Bende öyle yapıyorum çok canım sıkılırsa soruyorum bakıyorum konuştukları beni tatmin etmiyor sorun çıkarmıyorum ama bu değil ki kendinden taviz veresin dediğim gibi hayatını etkileyen evine huzursuzluk yaratacak bir şey olur hiç düşünme söyle istediğini. İnan bende bunları yasaya yaşaya öğrendim

Eşinizin ailesine neden bileniyor sunuz ben onu anlamadım. Bunları size onlar yapmadı eşiniz yaptı. Tüm konuda tek haklı olduğunuz yer var. Düğün takılarını almaları. Keşke o zaman adam gibi tepkinizi koysaydınız diyeceğim ama eminim eşiniz ailesini üzmek yerine sizi üzmeyi tercih ederdi. Zira yaptığı da aynen bu. Kimse sizden takıları zorla almadı, eşiniz gidip paşa paşa verdi, istese takı töreninden sonra sizin annenize emanet edip verilmemesini sağlayabilirdi.Kimse sizin koltuk takımınızı televizyonu almak zorunda değil. Bunlar için boşa bilmenmeyin. Abisine fazla fazla yapıp eşinize yapmamışlarsa bu eşinizin sorunu. Ona rağmen sizin ilk etapta tüm güvencemiz olan takıları da üstüne onlara verip, güle oynaya görüşmeye devam ediyor ise onun için sorun yok. Şu kadınların kocalarına geri zekalı muamelesi yapmalarınıda ben anlamıyorum. Arkadaşım sizin kadar onunda kafası çalışıyor görüyor, ona rağmen tavır almıyorsa, umursamadığından almıyordur. Siz bu konuyu konuşunca aaa karıcım hiç fark etmedim sağol uyardığın için falan mı diyecek. Çok güzel kavga edecek. O zaman onun değil ama sizin aklınız başınıza gelir belki. Arkadaşım kocanızın mayası bu, maddi konularda sizden daha çok kök ailesinin rahatı önemli demek ki onun için. Sizde maddi konularda gardınızı ona göre alıp, kendi öncelik lerinizi öne koyabilirsiniz bence. Eşiniz tepki gösterdiğinde de o zaman konuyu açıp lafı gediğine koyarsınız işte. Yoksa kocası ile ailen sana bunları yapıyor uyan diye konuşan hiçbir kadının değer gördüğünü görmedim aksine birde dırdırcı kötü kalpli olmakla suçlanacaksınız. Geçen bir akrabamızın kızı yapmış kayınvalidesi kayınbiraderine güya kız tarafının adeti diye evlenirken ev almış, bu kız evlenirken de bırakın evi, herşeyi bunlar yaptı. Tam düğün borçları bitti rahata erdiler kayınvalidesi kıza kız kendine harcamaya başladı diye iki maaşsınız var, ev için para biriktirin demiş, kız da gayet tatlı bir şekilde anne abime ev aldığınız için bize de alırsınız diye düşünmüştüm almayacaksanız demek. O zaman sen dert etme biz kendi düzenimize ve gelirimize göre biliriz ne zaman alacağımızı demiş. Kocası evet gelince anneme neden öyle davrandın dediğinde ise ailen evlat ayrımı yapıyor ama bu senin sorunun, sen dert etmiyorsan benim umrumda değil ama kendisi bana beş kuruş faydası yokken, benim tüm gün çalışarak kazandığım parayı ne yaptığıma karışamaz. Kimse laf duymak istemiyorsa laf söylemesin, önce kendi ne yaptığına baksın demiş. Bence alfa hareket budur. Siz kocanızdan önce keşke kendi hakkınızı savunsaydınız da en azından kendi tarafınızın size taktıklarını onlara kaptırmasaydınız. Böyle yapsaydınız görürdünüz güya sizi çok seven kocanız ailesi için sizin kalbinizi ne kadar kolay kırıyor.

Back
X