Yanlış mı düşünüyorum?

SevgiSevgi38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
199
Puanlar
73
Biz eşimle problemli olduğumuz dönemde abimle kavga etmişlerdi ama abim haklıydı. Sonra biz barıştık falan ama abim eşimi istemiyor kesinlikle.
Şimdi abim evleniyor ve durumu da iyi değil yani gelinimiz de çalışıyor kira da oturacaklar borçla ev düzmeye çalışıyorlar. Gelinimizle dün sohbet ederken bana dediki oturma odası için yumuşak bir L koltuk almayı düşünüyorum ucuz bir yerden dedi. Benim de aklıma şu geldi biz de çocuk odası yapmayı düşünüyoruz oturma odasına ve tam da istedigi koltuk var ben de düşünüyordum ne yaparız diye eşime dedim abim gile versek mi. O da bedavaya vermem kesinlikle koltuğun fiyatı şu an ne kadarsa 5 aşagisindan veririm yaptı. Ben de bozuldum. Çünkü 4 yıl önce almıştık ne kadar az kullansak bile 2. El sonuçta bir de 4 sene önceki fiyattan düşmek gerekmiyor mu bana kalsa hiç para almam
Bilemiyorum eşim de abimi haksız buluyor sınırlı ona karşı o yüzden de böyle davrandığını düşünüyorum yoksa merhametli biridir . Ama çok sinir oldum
Esime karşı yanlış mı düşünüyorum

Aralarında geçenleri de yazsanız
Abiniz de problemleydi diye hatırlıyorum

Biz eşimle problemli olduğumuz dönemde abimle kavga etmişlerdi ama abim haklıydı. Sonra biz barıştık falan ama abim eşimi istemiyor kesinlikle.
Şimdi abim evleniyor ve durumu da iyi değil yani gelinimiz de çalışıyor kira da oturacaklar borçla ev düzmeye çalışıyorlar. Gelinimizle dün sohbet ederken bana dediki oturma odası için yumuşak bir L koltuk almayı düşünüyorum ucuz bir yerden dedi. Benim de aklıma şu geldi biz de çocuk odası yapmayı düşünüyoruz oturma odasına ve tam da istedigi koltuk var ben de düşünüyordum ne yaparız diye eşime dedim abim gile versek mi. O da bedavaya vermem kesinlikle koltuğun fiyatı şu an ne kadarsa 5 aşagisindan veririm yaptı. Ben de bozuldum. Çünkü 4 yıl önce almıştık ne kadar az kullansak bile 2. El sonuçta bir de 4 sene önceki fiyattan düşmek gerekmiyor mu bana kalsa hiç para almam
Bilemiyorum eşim de abimi haksız buluyor sınırlı ona karşı o yüzden de böyle davrandığını düşünüyorum yoksa merhametli biridir . Ama çok sinir oldum
Abiniz kavga konusunda haklıymış, koltuğu isteyeceğinden nasıl eminsiniz?

Merhametli eşiniz haksız olduğu halde abinize kin güdüyor, koltuk parası istiyor ve merhametli biri öyle mi?

Koltuk olayını hiç gündeme getirmeyin bir de o yüzden kavga çıkmasın, düğün arifesi zaten stresli bir dönemdir.

Abinize karşı yanlış düşünüyorsunuz eşinize değil, niye alsın adam kendisine hırsız diyen adamın koltuğunu? Paralı ya da parasız niye kabul etsin, sizin koltuğa güvenip evlenmediklerine göre sizi ilgilendiren bir durum yok gereksiz eylemlerde bulunmayın bence.

Kadın olsun erkek olsun ben ağır gözü tok insan seviyorum ya,eski eşimi günahım kadar sevmem ama ona söyleseydim ver bana niye soruyorsun derdi,ben de aynı şekilde düşmanım olsa parasını versin demezdim ha sevmiyorsam vermem derim yada nötrsem ver napim derim ama parasını isterim demem,bu yapıdaki insanlar bana inanılmaz uzak yabancı.

Anladım teşekkür ederim herkese. Abim istemez zaten . Bence de tenezzül bile etmemek lazımdı . Eşim böyle yapınca ben de onun ailesine karşı yapıcı olamıyorum abim haklı olduğu halde.

Evinizde ihtiyacınız olan bir eşyayı abinize vermek isteseniz ve eşiniz karşı çıksa anlayacağım da çöpe gidecek bir koltuk için "Piyasa değeri ne kadarsa beş bin aşağısına veririm" gibi hesaplar yapmak ne bileyim ya.Ama madem abiniz de istemez,bu meseleyi unutun gitsin.

Evliliklerde problemler bu yüzden bitmiyor bence 😅 zaten bir kere kavga etmişler olay bir şekilde kapanmış, zaman geçmiş. Ayrıca gelin bakalım ikinci el koltuk isteyecek mi? Malum sitelerde herkesin tarzına uyacak her fiyatta ürün var mutlaka kendi bütçelerine uygun koltuk bulacaklardır. Siz ekstra tartışma yaratacak bir konu bulmuşsunuz ve dile getirmissiniz gerek yok böyle şeylere. Herkes yerinde sağ olsun boşverin koltugunuz da fazlaliksa verin bir ihtiyaç sahibine gitsin. Çok yardım etmek istiyorsanız da maddi olarak destek olun, yeni evli birine ikinci el koltuk verme fikrinden daha iyi.

Abin evleniyorsa evindeki kullanılmış eşyayı vermek bence ayıp, yardım etmeyi çok istiyorsan hediye olarak yeni bir tane alabilirsin almayacaksan da ortalığı karıştırma.

Kocan tam densiz, yeni evleneceklere, evindeki koltuğu satmak ne demek ya! İkinci el istiyorlarsa gider alırlar neden senin kocanın götünü yaydığı koltuğu alsınlar ki?

Bir de hesap yapıyorsun, eski fiyattan düşünmek lazım değil mi diye yani cidden abine bunu teklif ediceksin öyle mi?

Benim ablam yalnız yaşıyor evini değiştirecek, eşyalarını da komple değiştirecek, eşim 2 tane beyaz eşyasını biz hediye alalım dedi.
Kocanın nasıl bir dangoz olduğunu anla diye anlattım.

yeni geline neden ikinci el ürün teklif ediyorsunuz? sizin eskinizi kullanmak zorunda mı?

teklif dahi etme bence abin de çok sinirlenir.
Kadın ikinci el kullanmak istiyorsa gider istediği modeli alır zaten ya, neden kavga ettikleri kişinin koltuğuna para verip alsınlar ki

Abin evleniyorsa evindeki kullanılmış eşyayı vermek bence ayıp, yardım etmeyi çok istiyorsan hediye olarak yeni bir tane alabilirsin almayacaksan da ortalığı karıştırma.

Kocan tam densiz, yeni evleneceklere, evindeki koltuğu satmak ne demek ya! İkinci el istiyorlarsa gider alırlar neden senin kocanın götünü yaydığı koltuğu alsınlar ki?

Bir de hesap yapıyorsun, eski fiyattan düşünmek lazım değil mi diye yani cidden abine bunu teklif ediceksin öyle mi?

Benim ablam yalnız yaşıyor evini değiştirecek, eşyalarını da komple değiştirecek, eşim 2 tane beyaz eşyasını biz hediye alalım dedi.
Kocanın nasıl bir dangoz olduğunu anla diye anlattım.
Kesinlikle harfiyen katılıyorum kardeşler arasında lafı olmaması gerek. Halam evliydi ama yeni ev satın alıp tekrar ev düzdüklerinde bile babam mutfaktaki beyaz esyalarini almıştı hediye olarak. Yeni evlenecek birine ikinci el koltuk verme fikri nedir anlamlandiramiyorum açıkçası, ne duydum ne gördüm :ukala::skandal:gerci var böyleleri arkadaşım evlendiğinde eşinin abisi de banyo paspasi getirmişti eşiyle, ev hediyesi olarak😅😅😅 şaşırmıyorum o yüzden

Abiniz eşinizi kesinlikle istemiyorsa ondan gelen koltuğu da kabul etmemeli. Sonuçta o koltukta sizin ve eşinizin ortak hakkı ve emeği var. Bu arada aralarındaki konu neydi?
Abisii düğünde altınlari çalmış öyle demişti

Bu mukemmel evliligi bebekle taclandirmaniz da harika olmus bu arada 🤣🤣

Bi akıl hastası olmadığım kalmıştı artık kesin karar verdim boşanıcam şimdi abimle mesajlaştım sabah eşyalarımı toplucam

Ya annem gibi hep ezilerek yaşayacağım. Ya da kendimi seçicem kendi değerimi yükselticem ikisi de zor. Ama şu anki durumumda mutlu değilim çocuğuma da bu hayatı yaşatmak istemem. Çocuğum da yokken ayrılmak en doğrusu. Bu adam düzelmez karakteri böyle. Ben böyle yaşamak istemiyorum. Kendi kararlarımla bişey yapamadığım hayatta çocuğuma ne verebilirim ki. Zor bir imtihan olacak ama kurtulmam lazım

Keşkee o kadar pişmanım ki ah babam ahhh babamın baskısından kurtuluyum derken daha kötüsüne gittim körü körüne hem de İnşallah Rabbim de yanımda olur

Tiksinç zaten nefret ediyorum kocamdan yüzüne dedim koynumda yılan besliyorum diye

Back
X