yanlis mi yapiyorum

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.609
598
Yeni bir aileye dahil olurken nisanlilik surecimde hosuma gitmeyen icime sinmeyen cok seyle karsilasiyorum. Tabi ki aşilacak seyler cok fazla.. asilmayacak olarak düşündüğüm ve kendimi daralttigim zamanlar oluyor.
nisanlimi cok severek ve cok uzun süre bekleyerek bu yolda bulduk kendimizi..
Rabbime binlerce kez sukrediyorum her gün..
Hersey tatli gitsin istiyor insan, yüzünü gulumsetiyor ancak bazi seylerin yolumda gitmedigini farkina varmak icimi gıcıklıyor, rahatsizlik veriyor.
Bunlari aşikare etmek istemiyorum. Kendimle ve olaylarla yüzgoz olmaktansa üstünü ortmek istiyorum. Yanlis mi ypiyorum.
Nisanlim benim en en yakin arkadasim idi. O benim en iyi dostum ve tek sırdasim.. ancak hissetiklerimi bugüne kadar rahat ifade ederken nisanlandiktan sonra söylememeye kendi kendime üstünü ortmeyr basladim.
Mesela bir insanin tavri onun akrabalarindan bir insanin bana yada ona olan davranis sekilleri.. rahatsizlik veriyor ise görmezden gelmeye calistim. Gormedim ama hissettim. Kendimle bogusuyorum neredeyse..
yanlis mi yapiyorum yoksa su yüzüne cikarmamak daha mi iyi bilemiyorum..

Welcome to the "her şeyi duyma görme" world bebişim.
Maalesef evlilik biraz bunu gerektiriyor çünkü sevgiliyken sadece siz ikiniz oluyorsunuz ama evlenirken iş değişiyor.
Aileler saçma sapan gelenekler ıvırlar zıvırlar giriyor. Ne kadar bertaraf etmeye çalışsakta insanız. İlla ki gün geliyor yengenin amcasının halasının dediği söze takılıyor insan.
Nişanlınla papaz olmamak için her şeyi dile getirme tabi.
Fakat kabul edemeyeceklerini de sırf iyilik olsun diye yutma.
Kolay gelsin

Nelerden rahatsiz oluyosun mesela?

akrabalarindan bir kiz bizim yasadigimiz sehirde okuyor ailesinden uzakta hliyle gelme gitme gibi islerinde lazim oldugunda cagirir. Ancak ben ne zaman onlara gideceksem veya ne zaman bize gelecekse kesinlikle o kizin bir isi olur. Bizde dogru düzgün oturamaz. Acil abi lutfen gel diye arar ama zannedersinizki gercekten cok zorda diye.. bende git derim hizlica halleder doner ama sabit olarak böyle davraninca sinirleniyorum. nisanlimda bugün kızdı bir daha bana gercekten ihtiyacin oldugunda çağır sudan sebeblerle özel günlerimde rahatsiz etme dedi kibar bir dille..ama gercekten hic bir anlam ifade etmedi..
Bu sadece basit bir örnek..
Bende hiic aka hic nisanlimin kulagina su kacirmadim bugüne kadar.
her kinuda olumlu olan yerleri söyledim. Olumsuzluklarinbuzerine basmadim.
Sevmedigim veya hayatimizda olmasini istemedigim insanlarin asla ismini agzima almadim. O da beni taniyor. Bir insandan bahsetmiyorsam yoktur benim icin..
Bazen karsilastigim küçük cümleler oluyor aileden duyduğum onlar asilacak seyler diye düşünüyorum.
Bilmiyorum sinirlerim bozuluyor. Kayinvalidem nisanlimi evin şoförü gibi kullaniyor. Sinir oluyorum. Ders calisacak vakt8 kalmiyor neredeyse.. üzülüyorum. O anlattiginda da yang8na Körükle gitmek istemedigim icin hep teselli veriyorum sakinliyorum. Ne yaoayim bende yanlis buluyorum diye adami iyice celallendireyin emin olamiyorum

Yeni bir aileye dahil olurken nisanlilik surecimde hosuma gitmeyen icime sinmeyen cok seyle karsilasiyorum. Tabi ki aşilacak seyler cok fazla.. asilmayacak olarak düşündüğüm ve kendimi daralttigim zamanlar oluyor.
nisanlimi cok severek ve cok uzun süre bekleyerek bu yolda bulduk kendimizi..
Rabbime binlerce kez sukrediyorum her gün..
Hersey tatli gitsin istiyor insan, yüzünü gulumsetiyor ancak bazi seylerin yolumda gitmedigini farkina varmak icimi gıcıklıyor, rahatsizlik veriyor.
Bunlari aşikare etmek istemiyorum. Kendimle ve olaylarla yüzgoz olmaktansa üstünü ortmek istiyorum. Yanlis mi ypiyorum.
Nisanlim benim en en yakin arkadasim idi. O benim en iyi dostum ve tek sırdasim.. ancak hissetiklerimi bugüne kadar rahat ifade ederken nisanlandiktan sonra söylememeye kendi kendime üstünü ortmeyr basladim.
Mesela bir insanin tavri onun akrabalarindan bir insanin bana yada ona olan davranis sekilleri.. rahatsizlik veriyor ise görmezden gelmeye calistim. Gormedim ama hissettim. Kendimle bogusuyorum neredeyse..
yanlis mi yapiyorum yoksa su yüzüne cikarmamak daha mi iyi bilemiyorum..

Tam anlamadım derdini aslında. Ama bazı noktalar dikkatimi çekti yazayım.

Kocadan dost olmaz, her şey her sır paylaşılmaz, ailesiyle ya da akrabalarıyla ilgili şikayet edilmez. Bunları becerebilirsen mutlu bir evliliğin olur.

Sanırım söylemek istediğin bu, artık böyle davranıyorum diyorsun. Ama bu içine atman anlamına gelmez. Derdin olan insana söyle derdini, içinde tutma ama kalkıp da nişanlına dert yanma ya da şikayet etme. Konuşmak güzeldir, iletişim her şeyin başıdır ama doğru yolla olması önemlidir.

Tam anlamadım derdini aslında. Ama bazı noktalar dikkatimi çekti yazayım.

Kocadan dost olmaz, her şey her sır paylaşılmaz, ailesiyle ya da akrabalarıyla ilgili şikayet edilmez. Bunları becerebilirsen mutlu bir evliliğin olur.

Sanırım söylemek istediğin bu, artık böyle davranıyorum diyorsun. Ama bu içine atman anlamına gelmez. Derdin olan insana söyle derdini, içinde tutma ama kalkıp da nişanlına dert yanma ya da şikayet etme. Konuşmak güzeldir, iletişim her şeyin başıdır ama doğru yolla olması önemlidir.

Ben tam soramadim ama siz tam cevabi verdiniz.. teşekkür ederim..
eskiden farkli simdi farkli olmak konusumda da ayri zorlanıyorum.

akrabalarindan bir kiz bizim yasadigimiz sehirde okuyor ailesinden uzakta hliyle gelme gitme gibi islerinde lazim oldugunda cagirir. Ancak ben ne zaman onlara gideceksem veya ne zaman bize gelecekse kesinlikle o kizin bir isi olur. Bizde dogru düzgün oturamaz. Acil abi lutfen gel diye arar ama zannedersinizki gercekten cok zorda diye.. bende git derim hizlica halleder doner ama sabit olarak böyle davraninca sinirleniyorum. nisanlimda bugün kızdı bir daha bana gercekten ihtiyacin oldugunda çağır sudan sebeblerle özel günlerimde rahatsiz etme dedi kibar bir dille..ama gercekten hic bir anlam ifade etmedi..
Bu sadece basit bir örnek..
Bende hiic aka hic nisanlimin kulagina su kacirmadim bugüne kadar.
her kinuda olumlu olan yerleri söyledim. Olumsuzluklarinbuzerine basmadim.
Sevmedigim veya hayatimizda olmasini istemedigim insanlarin asla ismini agzima almadim. O da beni taniyor. Bir insandan bahsetmiyorsam yoktur benim icin..
Bazen karsilastigim küçük cümleler oluyor aileden duyduğum onlar asilacak seyler diye düşünüyorum.
Bilmiyorum sinirlerim bozuluyor. Kayinvalidem nisanlimi evin şoförü gibi kullaniyor. Sinir oluyorum. Ders calisacak vakt8 kalmiyor neredeyse.. üzülüyorum. O anlattiginda da yang8na Körükle gitmek istemedigim icin hep teselli veriyorum sakinliyorum. Ne yaoayim bende yanlis buluyorum diye adami iyice celallendireyin emin olamiyorum

Bakarsak nisanlin cokta guxel agzinin payini veriyor karsi tarafin yeri geldiginde.
Senin bisey demene gerek kalmiyor.
Peki annesine nasil tutum sergiliyor?

Bakarsak nisanlin cokta guxel agzinin payini veriyor karsi tarafin yeri geldiginde.
Senin bisey demene gerek kalmiyor.
Peki annesine nasil tutum sergiliyor?

Annesi despot bir hatun. Beni cok istemememis olmasina rağmen tanism karari aldigimiz hafta ailelerimizi tanistirdi. Aslinda cok sayar sever sözünü de tutar. Ancak yeri geldiginde resti de ceker..

Ben tam soramadim ama siz tam cevabi verdiniz.. teşekkür ederim..
eskiden farkli simdi farkli olmak konusumda da ayri zorlanıyorum.
Anlamışım demek ki, ne güzel..
Evlilik idare etme sanatıdır. Erkekler pek beceremezler o işi o yüzden her iki tarafı da idare etmek bize düşüyor malesef.

Başlarda zor gelir ama alışırsın, hayatın kanunu gibi bişey bu.

Annesi despot bir hatun. Beni cok istemememis olmasina rağmen tanism karari aldigimiz hafta ailelerimizi tanistirdi. Aslinda cok sayar sever sözünü de tutar. Ancak yeri geldiginde resti de ceker..

O zmn sorun yok bence.
Sende belirtmissin zaten cozulebilicek sorunlar diye.
Eger nisanlin cozuyosa cokta guzel bisey bu.
Sende bosuna kendini uzme.

hiçbir aile kendi ailen gibi olmaz..sende onlara farklı geliyorsun onlarda sana..evlilik bunları bir terazide tutmak demek..sevgilin gayet konuşabiliyor yani ona yanlış gelen bir olayı dile getiriyor..bu çok iyi birşey..bence sen şimdilik bu şekilde devam et..

Icinde tutma nişanlın bilsin rahatsiz olduğunu. Onemli olan o zaten. Nisanlinin her kosulda yaninda olmasi. Eğer en ufacık derdini paylasamayacaksan neden evleniyorsun ki? Kirip dökme tabii ki ama icine de atma. O seni sen oldugun için sevdi. Rahatsiz oluyorsan da oluyorsundur. Usulunce söyle derim.

Back
X