Yanlış mı yaptım?

Bikahvebisohbet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2022
325
167
33
40
Merhaba kk.
Annem ve kardeşlerimle eşlerimiz olmadan çocukları da alıp bir yurt dışı gezisi yapalım dedik. Annem fas ı görmek istiyordu. Fas turu ayarlamaya çalıştık ama onların planladıkları tur 8 günlüktü ve ben oğlumla birlikte bana 200 bin e mal oluyordu. Ben de ev almaya çalışıyorum bu yüzden para biriktiriyorum. Zaten çok sık tatile gidiyoruz ve bir sürü masraf var. Orta yolu bulmak hem onlarla gelip hem bütçemi sarsmayacak şakilde 5 günlük olan ve yarı fiyatına başka bir tane buldum. Kardeşlerim tamam dedi.Annem de onda çöl gezisi yok asıl önemli olan o 5 gün için fas a gidilmez, ben zaten yılda bir kez tatile gidiyorum gitmişken de tam olsun dedi. O da haklı ben de. Neyse siz gidin dedi. Ben de isteyen sensin siz gidin madem dedim. Tamam dedi kırık bir şekilde, öyle kapattık telefonu.
Yani bilemedim ne yapsam?? Ev icin ayırdığım birikimden bir miktar azaltıp bu uzun tatile gitsem mi, kafam karışık.

İlginç bir dert. 2 kişi Fas turu 200 bin TL mi tutuyor şu an ?

Başından bütçenizi belirleyip, ev birikimi yapıyoruz, ben şu rakamı geçemem, ona göre planlayalım, demiş olsaydınız, bu anlaşmazlık yaşanmazdı. Neyse , olan olmuş artık... Gitmeyecekseniz de gönül alın. Anneniz kendi içinde tutarlı ve haklı.

Ben olsam giderdim, çünkü şu yaşadığımız hayatta herşey göz açıp kapayıncaya kadar geçip gidiyor ve yaşadığımız hayattan geriye sadece güzel anılar kalıyor. Eksilttiğiniz birikim miktarı nedeniyle evi bir kaç ay daha geç almakla bir şey olmaz.

Annenize güzellikle durumu anlatın." Ev almak istiyoruz para biriktirmemiz lazım o yüzden tatil için çok harcama yapmak istemiyorum ama aynı zamanda seninle de vakit geçirmek isterim anne" diye. 8 günlük masraf beni aşar 4-5 gün olsa daha iyi olur gibisinden ,kendi içinizden geldiği gibi konuşun.

Siz erken donseniz olmuyor mu? Anneniz ve kardeşiniz de çöl mu geziyor ne istiyorsa yapsın?

Bir de baştan bütçe belirtmediniz mi anlamadım orayi

Aynı tür şirketinin 2 ayri paketi yok mudur? Siz kisa olanı alsaniz onlar uzun olanı? Ya da kisa turu alın annenizle kardeşiniz 2 gün daha kalsın. Yani ben de pek de ilgimi çekmeyen tatile o kadar para vermezdim o yüzden anlıyorum.

Fas bukadar pahalı mı bilmiyorum. 2 kişi üstelik iyce araştırmak gerekiyor. Sen büyük işlere kalkışmışsın bide üstüne söz vermişsin. Yapamayacağın şeyler için neden söz veriyorsun tabi ki kırılır. İlk defa böyle seyehat edecekse kırılır hevesi. Yani ya para gözün görmeyecek eğer rahatlıkla o parayı yerine koyabileceksen yada gitmiceksin.

E siz gitmeyin, mecbur musunuz beraber gitmeye?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…